Şimdi Ara

BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
931
Cevap
25
Favori
100.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
441 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fractal design kullanıcısına yanıt
    Sizdeki oyunlar hep ana akım oyunlar. Bunlardan zevk almamanız normal. Biraz derinlere gidin ne cevherler olduğuna şaşıracaksınız.

    Mesela the walking dead 1. sezon
    SOMA
    Oynamadıysanız Mast effect 2
    Batman Arkham Asylum
    What remain of edith Finch
    Stanley Parable ( Bu acayip bir oyundur : )

    Bunlara bir bakın hala zevk almıyorsanız gerçekten oyunlarla işiniz bitmiş demektir...
  • marslan1999 kullanıcısına yanıt
    sandalye derken? marka ad fiyat!?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    twd oynamıştım hoştu ama diğer sezonlarda geçmedim. twd survival instinct de hoş ama kötü yapmışlar genel olarak. dont starve together, 7dtd, this war of mine, subnautica gibilerini de unutmayalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • melek12345 kullanıcısına yanıt
    Ben ps4 te oynuyorum eve geçtiğimde rumuz falan var ordan ekleniyor ya öyle ekleriz 😁 benimde pc de o kadar saati vardı ps4 e geçtim 😁

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Total War serilerini tavsiye ederim özellikle multiplayer campaign olayı bir arkadaşınla onanınca bambaşkadır tabi ciddi bir strateji sever olmak gerek.
  • melek12345 kullanıcısına yanıt
    Dont Starve ve This war of Mine oynamıştım iyi hatırlattınız düşünüyorum düşünüyorum aklıma gelmiyor daha ne cevherler var aslında.

    Mesela 2010 gibi çıkan Dragon Age Origins vardı. O ne kadar mükemmel bir oyundu anlatamam. Hala düşündükçe heyecanlanırım. Sadece 1 kez oynadım onuda 5 günde günde 12 saat oynayarak bitirmiştim bu efsaneyi gözden kaçıranlar varsa durmuş kalbinizi çalıştıran elektroşok olabilir.

    10 yılda bir çıkan en büyük efsaneydi bence...
  • fbilker1907 kullanıcısına yanıt
    Rome ile başlamıştım. Warhammer ve sonrası yok : )

    Atilla'ya bayılırım ama tekrar açmaya üşeniyorum açıkçası...
  • fbilker1907 kullanıcısına yanıt
    Civ 5 oynadım 30 40 saat sonra bıraktım. Civ 5 tarzı ama grafik ve oynanışları da iyi olan bir oyun çıksa denerim heralde. Civ 6 yı begenmedim ama Civ 7 iyi olur umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • melek12345 kullanıcısına yanıt
    Ikea Poang, normalde oyun için hiç uygun olmasa da sırt ağrısıyla başı dertte olan benim gibi birini bile saatlerce rahatsız etmiyor. Keşke kolçak ve yükseklik ayarı olan benzer bir modeli olsa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Athlon 840 Kaveri

    Direk beni anlatmışsın. 3 sene önce ryzen'ler yeni çıktığında güzel bi sistem topladım hayatımda ilk defa. Oyun oynamak için sözde. Ulan bi baktım hiç bir oyun zevk vermiyor. 10 dk giriyorum isteksiz sonra geri çıkıyorum. Steam'de 240 oyun var boş boş duruyolar yıllardır. O sistemi satıp geçen sene bi daha toplamiştim. Yine boş boş internette takılıp kapattığım bi pc oldu onu da sattım. Hiç bir oyun sarmıyor. İnternette boş boş takılma eşyası oldu pc artık benim için. Millet sıkılmadan saatlerini lol'de pubg'de harcıyor. 8 yıl önce ilk kez adam gibi bi işlemcim olduğunda (i3 3220) ne hevesle oynuyodum oyunları. Hep single tabi. Şimdi yaştan mıdır nedir çabuk sıkılıyorum. Bazen anlık futbol aşkım tetikleniyo pes'de lig kurup 2-3 saat oynuyorum. O da ayda yılda bir. Tabi oyun oynamak için kafanın rahat olması da lazım. Eğlenme amaçlı bir aktivite. Kafa da dertler bitmiyosa sorunlar bitmiyosa hiç bir şey zevk vermiyor. Bu ülke boğuyor insanları hiç bir şey zevk vermiyor.
    Yaş büyüdükçe geleceği düşünmeye onu şekillendirmeye başlıyoruz.sorumluluklar alıyoruz, çalışıyoruz. Ama ülkeden umudu kesmişsen daha da bataklıga saplanıyorsun. Psikolojin kötü etkileniyor sürekli kafanda düşünceler fikirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • melek12345 kullanıcısına yanıt
    Birde en son oynadığım anlamsızca saatler boyunca yaratık kestiğim bloodstained ritual of night var öneririm : )
  • Al benden de o kadar, oyun oynamıyorum bile. Ah be lise zamanı Knight Online zamanı o oyundan başka hiçbir şey zevk vermedi bana
  • TITAN kullanıcısına yanıt
    Endless Legend
  • Belli bir yerden sonra doymuşluk hissediyor insan ve zevk almıyor belli dönemler de herkes yaşıyor 5-6 ay ara ver biraz özle PC yi ;)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Endüstri artık eskisi gibi oyunlar yapmıyor. Yapanların da oyunları ertelemesi kötü izlenim bırakıyor. Mesela bu senenin 2 büyük beklentiyle beklenen oyunları ertelendi ve bunların sonuncusu cyberpunk 2077. Konami'nin pes haricinde konsol ve pc oyunu yapmayı bıraktığı, mobil oyun marketinin pc ve konsolla yarıştığı, köpek gibi çalıştırılan ve patronların istediği tarzda kariyer odaklı çalışanların suyunun çıkartıldığı ve çalışan birinin boş vaktinin bile boş geçmesinin negatif algılandığı, oyun oynamanın belirli bir yaştan sonra stigmaya sahip olduğu, insanların sadece monotonluğu bozmak ve kafa dağıtmak için bazen fütursuzca para harcadıkları, ilgi ve dikkat gerektirmeyen kumar makineleri gibi oyunların karınca sürüsü gibi çoğaldığı bir dönemdeyiz.

    En son ne zaman kamp ateşi hikayesi tadında bir hikayeye sahip ya da ucuz/klişe komedisi olan, kendini ciddiye alıp bunun farkında olan ve kendiyle, o ciddiyeti, asaleti ve hikaye faktörleri ile dalga geçebilen bir oyun oynadınız?

    Şöyle sorayım: en son ne zaman mgs4 gibi bir oyun oynadınız? Çünkü gerçekten öyle klişe dolu, inişleri çıkışları ile ya sevdiğiniz ya da nefret edip oracıkta makineyi kapattığınız oyunlar yapmıyorlar artık. Bunun yerine herkesin suyuna gidecek elementlere sahip, grafiksel derinliğin ön planda olduğu ve hassasiyet gerektirmeyen unsurların olduğu yani herkesin zaman ayırırsa sevebileceği veya en azından nefret etmeyeceği oyunlar yapıyorlar. Dizayn dili ve stilizm ve anlatım bakımından retro veya orjinal olmaya çalışan oyunlar ise her ne kadar çıktıklarında sevilse de (örneğin: Cuphead ve Undertale) bundan yıllar sonraki nesillerin de tıpkı bizim gibi o oyunlara da nostalji penceresinden olumlu bakıp bakmayacakları meçhul.

    Yaşlanma faktörü de elbette önemli bir etken ama bu dediğimi de gözden geçirin. Her yeni ve trend içeriği tüketmeye kendinizi şartlandırmamaya çalışın çünkü yaşadığımız zamanlar bunu kaçınılmaz kılıyor. Açın ff7 veya shadow of colossus falan oynayın gibi bir sığ bakıştan tavsiyede bulunmak yerine kendinizi sessizliğe alıştırmaya çalışmanızın daha doğru ve etkili olacağını düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sen artık yaşlanmışsın, Moruk.
  • Daha fazla bu konu hakkında düşününce yıllardır beklenen hiçbir oyun beni heyecanlandırmıyor, tek heyecanlandığım oyun video oyunu bile değil, Choose Your Own Adventure şeklinde tamamen yazıdan oluşan interaktif bir kitap, onun da çıkmasına en az 1 yıl var.

    Cyberpunk 2077, Mount and Blade Bannerlord, hatta Half-Life 3 çıksa bile heyecanlanmam. Çıkarsa tek Bannerlord'u alırım, onu da çok oynayamam zaten. Hiç şevkim yok oyun oynamak için.

    Yaklaşık 5-6 yıl önce, daha Oculus Rift sadece Development Kit iken, Facebook tarafından satın alınmamışken VR hakkında hayal kururdum, şimdi gerçi hala alacak param yok ama çok umurumda değil, hafızamı tazelemesem aklıma bile gelmezdi. Yeni PC'ye, VR'a para harcamak içimden gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bu durumun yaşla alakası yok. Varsa da ufak bir paydası olurdu büyümenin.

    Artık eskisi gibi zevk almamamızın en büyük nedeni eskiden imkanların az oluşu. Küçükken abim pcden kalkacak ta sıra bana gelecek sabret dur. Her evde internet yoktu, internet kafelerde sıra beklerdik. Böyle olunca zevkliydi. Şuanda yaş 26, maddi gelirim var ve 7 yıldır tek yaşıyorum. Oyun oynayacak o kadar bolca zamanım var ki ama sarmıyor işte.

    İkinci sebebi ise bence yeni oyunlar; bana niyeyse hiç zevk vermiyor ilgimi çekmiyor ve hiç merakta etmiyorum(bu tamamen kişisel düşüncem). Eskiden oynadığım oyunlar ara ara aklıma gelir indirir oynarım ve işte o zaman zevk alıyorum. Aktif C.S 1.6 oynuyorum 7 yıldır online olarak, bu daha fazla sarıyor. CS.GO da var ama ondan o kadar zevk alamıyorum ve 2 yıldır hiç oynamadım duruyor öyle. Ra2 oynuyorum halen, brutallerin hangi dakikada ne yapacağını ezberledim ve hala zevk alıyorum oynarken. Geçenlerde de Winning Eleven 8 ile Pes 2006 indirip birkaç lig bitirdim ve yine çok sardı. Metin2ye ilk çıktığı zamanlarda başlamıştım sadece 2 server vardı o zaman, şuanda kesinlikle oynanacak bir oyun olduğunu düşünmüyorum. Bence ne varsa hala eski oyunlarda var ve hala kendini oynatıyorlar...




  • o zaman memnun değillerdi ülkeyi batıracagını biliyorlardı ( farbikaları satmak özelleştirmek vs) bu zamanda nefret edıyorlar çünkü batırdı ( satıcak bişi kalmadı , suriyeli falan filan diye sıralamaya gerek yok herşey ortada) cocuk iken takmıyorduk huzurluyduk büyüdük bunlar gitmedi musallat oldu mutsuzuz.
  • 6 yillik hp laptobim var. Zamaninda far cry 3 oynamistim, cod 2'yi bitirmistim. Ondan sonra hic oynayamadım. Lol oynadim yine 2 sene falan. Boyle senaryosu olan oyunlari hep oynamak istedim ama ona gore bi bilgisayarim olmadi. Sistem dizersem eger o oyunlari oynayip bitirmek istiyorum. Mesela far cry primal en cok oynamak istedigim oyunlardan. Ayrica oyle bir sistem dizdigimde direksiyon seti alip agiz tadiyla ets2 oynamak istiyorum. Oyunlari abartmadigin surece hep zevk aliyorsun, ilkokul lise uni hayatimin her döneminde bir oyun oldu. Metin2, sro, lol bu oyunlara senelerimi verdim. Pisman miyim? Asla..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.