Şimdi Ara

Bilgisayar neden donar , takılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
8.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Eski sistemlerde sık sık karşılaşırdım bu sorunla , aniden ekran donar mouse takılır , keyboard işlemez mecburen reset veya kökten kapat/aç yapardım. Yeni sayılabilecek sistemimde de bu sorunla karşılaşmam çok canımı sıktı. 2 senedir sorunsuz kullanıyordum , bütün oyunları vs. sorunsuz oynuyordum. 2 senedir en ufak bi sorun bile yapmadı diyebilirim.. Windows 7 ye geçtim 2-3 aydır windows 7 kullanıyorum yine bir sorunum yok. Ancak son 3-4 haftadır neredeyse 2 günde bir bilgisayar anlattığım şekilde donup kalıyor. Bunun yanında 3-4 kere mavi ekran hatası aldım. Genelde Opera'da sekme açarken vs. donup kalıyor pc. 2-3 ay önce 1 TB harddisk aldım yaklaşık 1-2 ay önce de 2gb ram aldım ve diğer 2gb ramimin yanına taktım. Sizce sorun ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rf.id -- 1 Haziran 2011; 22:43:08 >

• up
  • Donma sırasında hdd'nin aktif olduğunu gösteren ışıkta devamlı yanma. Hdd den gelen normal dışı sesler var mı ?

Görev yöneticisini açtığınızda hiç bir işlem yapmasanız da işlemcide yoğun kullanımı var mı ?

Almış olduğunuz ram eski mevcut olan ram ile aynı marka ve aynı hıza sahip mi ?
  • valla günümüz teknolojilerinde hdd ler çok geride kaldığı için böyle...
    ya raid 0 yapıcan yadadirekt ssd alıcan para varsa tabiki :)

Şu hdd darboğaz yaptığı sürece yapılan overclocklarında pek bişey ifade ettiği yok aslında..
  • Mavi ekranı tanımlamak için C:\Windows\Minidump klasörünü bir yere upload edip link koyun, harddisk içinde HDTune programını yükleyin Health sekmesindeki tüm değerler gözükürken ss koyun.

http://www.hdtune.com/files/hdtunepro_461_trial.exe
  • quote:

Orijinalden alıntı: exFAT

Mavi ekranı tanımlamak için C:\Windows\Minidump klasörünü bir yere upload edip link koyun, harddisk içinde HDTune programını yükleyin Health sekmesindeki tüm değerler gözükürken ss koyun.

Bunu yapacağım akşama dogru

quote:

Orijinalden alıntı: kerem

Donma sırasında hdd'nin aktif olduğunu gösteren ışıkta devamlı yanma. Hdd den gelen normal dışı sesler var mı ?

Görev yöneticisini açtığınızda hiç bir işlem yapmasanız da işlemcide yoğun kullanımı var mı ?

Almış olduğunuz ram eski mevcut olan ram ile aynı marka ve aynı hıza sahip mi ?

Bidaha dondugudna HDD ışıgına bakıcam ama ses yok , görev yöneticisini acamıyorum dondugudna şu an ise %1 lik kullanım mevcut. Almış oldugum ram eskisiyle aynı hızda ama aynı marka değil.

• quote:

Mavi ekranı tanımlamak için C:\Windows\Minidump klasörünü bir yere upload edip link koyun, harddisk içinde HDTune programını yükleyin Health sekmesindeki tüm değerler gözükürken ss koyun.

Buyur minidump klasörü :

• Birde hdtune ss ini koyarsan ona göre yorum yapayım.
  • dostum sorununun kaynagı ısıdan olabilir işlemci ekran kartı vs kasayı fanları sole guzel bi temizle istersen işlemci macununada bir bak
    virüste yemiş olabilirsin
    yanlıs driverleride yüklemiş olabilirsin
  • güncel driver yükle macun sür temizle bi pc yi
  • quote:

Birde hdtune ss ini koyarsan ona göre yorum yapayım.

http://ressim.net/s/upload/dfbc1c62.jpg buyur
  • Mavi ekrana sebep olan bir donanım sürücüsü veya ek bir program değil, sistem dosyasından kaynaklanmış ve harddisktede bir sorun yok geriye sadece ramler kalıyor sonradan aldığınız ram ile alakalı olabilir, memtest ile ramleri test etmenizi öneririm, bir uyumsuzlukta olabilir.
  • Beyler bende 1 hafta önce kasa aldım

Özellikler: 4 GB ram

1GB ekran kartı

500GB harddısk

amd x2 işlemci

sorun şu ana ekranda bile takılmalar mevcut onun dışında gayet hızlı sorun ne olabilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.