Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliğinde Üniversite Önemli Mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
11.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    dersler aynı sonuçta ve genel olarak kendimizi geliştirmemizle ilgili

anadolu üniversitesi ankara üniversitesi falan yeterlimi sizce ?

• Hocam en önemli, hemde önemli değil. Sadi hoca var bu işin ehli ve bu tür soruları cevaplıyor. onu takip etmeni öneririm.

üniversitenin sana yararı adı olacak hocam. mesela bir şirket 5 kişi işe alacak. 10 kişi başvuru yapsın; 3 boğaziçi, 3 itü, 2 gsü, 2 de orta düzey dediğimiz üniversitelerden olsun. adamların bir ön yargısı oluşuyor en başta. çünkü koskoca boğaziçinden çıkan öğrenci ne kadar kötü olabilir?

orta düzey bir üniversiteden kendi kendimi ne kadar boğaziçi'nin eğitim düzeyine kadar geliştirebilirim diye düşün bunu. adamların sadece adı yok yani, eğitim kadrosu çok güzel.
  • Bilgisayar Mühendisliğinde Üniversite Önemli Mi ?
  • Burda bilgisiz cahil arkadaşlar hayli fazla. Şimdi bilgisizin biri gelecek ODTÜ İTÜ olmazsa olmaz diyecek. İşi bilen birine sor derim. Youtube da bununla ilgili birçok video var. Daron Yöndem'i dinlemeni tavsiye ederim.
  • Burdakiler sana yardımcı olabilecek kişiler değil dostum. Bunun cevabını internetten tabiki araştırabilirsin. Youtube de bazı kanallar var. Üniversitedeki hocalar tarafından çekilen videolar var bilgi veriyolar. İstersen bi okula gidip birebir de sorabilirsin hem öğrencilere hem hocalara. Ama burda ygs ye hazırlanan insanlara sorarsan yanlış cevaplar alırsın.
  • Akademi istiyorsan evet.Şöyle bir şey var senin programlamaya ilgin varsa liseden ilkokuldan beri uğraşıyorsan orta düzey bir üniversite/bölümde kendini geliştirebilir iyi bir konuma gelebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepMind -- 8 Ocak 2017; 19:28:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi bir üniversiteden mezun olan mühendis daha okuldayken mezun olsun da çalışsın diye beklenir mezun olunca da başlangıçta orta düzeyde rakamlarla başlar. Ortalama bir universiteden mezunsan biraz şans işi iyi bir yer de ayarlayabilirsin olmazsa da tecrübe kazanana kadar cüzi bir miktarda çalışırsın (cok uzun bir süre degil 1-2 yıl) aslında bana sorarsan hepten şans işi ya neyse :)

Sonuç olarak iyi üniversite tabiki avantajdir ama ortalama üniversite içinse mezun olduktan sonra tecrübe kazanırsan sen de mühendissin yani bana sorarsan :)
    Edit: mühendislik okuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şurdanbiöğrenciabi -- 8 Ocak 2017; 19:28:4 >
  • üniversitenin sana yararı adı olacak hocam. mesela bir şirket 5 kişi işe alacak. 10 kişi başvuru yapsın; 3 boğaziçi, 3 itü, 2 gsü, 2 de orta düzey dediğimiz üniversitelerden olsun. adamların bir ön yargısı oluşuyor en başta. çünkü koskoca boğaziçinden çıkan öğrenci ne kadar kötü olabilir?

orta düzey bir üniversiteden kendi kendimi ne kadar boğaziçi'nin eğitim düzeyine kadar geliştirebilirim diye düşün bunu. adamların sadece adı yok yani, eğitim kadrosu çok güzel.
  • Evde java öğrenerek heçkır olabilirsin sincap.
    Şaka bir yana dostum gerçekten bu soruyu ygs/lys bölümüne sorarak bir cevap alamazsın.Herkesin amacı zaten üni kazanmak.
  • Hocam en önemli, hemde önemli değil. Sadi hoca var bu işin ehli ve bu tür soruları cevaplıyor. onu takip etmeni öneririm.

• birşey sorucam boğaziçi,bilkent gibi 1. sınıf üniden mezun olanların çoğu yurt dışına mı gidiyor?
  • hepsi değilde çoğu doğal olarak iyi yerlere gidiyor

sonuçta 2 milyon kişi içinden ilk 10 bin e giriyor sonra en iyi hocalardan ders alıyo + beyinde var
  • quote:

Orijinalden alıntı: J3englames

hepsi değilde çoğu doğal olarak iyi yerlere gidiyor

sonuçta 2 milyon kişi içinden ilk 10 bin e giriyor sonra en iyi hocalardan ders alıyo + beyinde var

Ben de oradan mezun olsam burada yaşamayı düşünmem. Eğer böyle ise o 2. sınıf (ege,ankara) gibi üni mezunları ortalama bir şekil de kendini geliştirmişse rahat iş bulur diye düşünüyorum piyasa bir nevi onlara kalıyor 1. sııf ünidekilerin yarısı falan yurt dışı yapıyorsa eğer.
  • https://www.youtube.com/watch?v=zcyqrCgZEzQ bende bunu ızlemenı tavsıye ederım.
  • Dil,Üniversite Bunlar Önemli Faktörler.Ancak Herşey Sende Bitiyor.
  • Olayın eğitim yönünü geçiyorum Sadi hocayi dinlersiniz. İş bulma yönünden konusacagim eğer Türkiye'de çalışacaksan çoğu işveren bilgine bakmadan okuduğun üniversiteye bakıp ona göre maaşını ve işini verecektir. Sırf bu yüzden bile adı bilinen yerlerde okumak önemlidir. Ha, Ortalama bir okuldan iyi yerlere gelen yok mu dersen var tabiikide kendini geliştirmene bağlı mesela forumda Çankaya üniversitesinden ABD'ye giden bi adam var notları yüksek tutup kendini geliştirti ve gitti .

• elonardo kullanıcısına yanıt
    çankaya ankara andolu

bunlar çokta kötü üniler değil be hocam
  • J3englames kullanıcısına yanıt
    Ortalama diyelim

• Çevre faktörü önemli bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.