Şimdi Ara

Bilgisayar muhendisligi yazacaklar beri gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Siralamalar bu sene de fırlayacak gibi duruyor. Gtü bile tıptan daha yukarda kapatacak belki de birkaç seneye. Ama bilgisayar mühendisliği bu çabaya değecek bir bölüm değil bence. Okulda gördüğünüz şeyler pratik hayatla alakası olmayan şeyler olacak. Sizin kendinizi geliştirmeniz gerekecek mutlaka. Tıp okuyan arkadaşlarınızın kafası rahat olacak çünkü onlerine konan müfredatı pacman gibi yiyor olacaklar. Siz ise önünüzde olan binlerce yoldan hangisini takip etmeniz gerektiğini bulmak için bocalayacaksınız. Tabiki siz de okulun müfredatını izleyip başka hicbir sey yapmayabilirsiniz ama bu yolu seciyorsaniz da ortalamanizi yuksek tutmaniz gerekecek ki bu da inanılmaz stresli bir olay. Hoca tribi cekiceksiniz, universitenin sikik burokrasisi arasinda hakkınızı aramaya çalışacaksınız vs. Tabiki bu söylediklerim daha once yazilim algoritma vs. Ile alakasi olmayan insanlar icin gecerli.


    Hadi bu kadar da karamsar olmayalim, bilgisayar mühendisliği tercih edicek ve daha once bir ilgisi olmayan arkadaşlara tavsiyem Harvard'ın CS 50 dersini bitirmeniz. Tamamen ucretsiz ve tüm kaynaklari online. Bu kursu bitirirseniz önünüzü görmeniz kolaylaşacaktır bir miktar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • İki örnek kişi olsun, ikiside aynı üniversitenin bilgisayar mühendisliği bölümüne girsin, birine şöyle bir taviz tanısınlar ; 4 sene boyunca hiçbir derse gelmek zorunda değilsin 1 dakikanı bile okula harcamak zorunda değilsin sen 4 sene kendini geliştir biz sana diplomanı vereceğiz, bu arkadaş tamamen online olarak kendini eğitsin udemy,coursera, edx gibi platformlardan istediği alanlar üzerine bir sürü kurs alsın sadece ve ürün üretmeye çalışsın atıyorum mobile ise uygulama yazsın, backend ise keza öğrendiği backend dili üzerine ürün geliştirmeye çalışsın ve 4 sene boyunca sadece bununla uğraşsın, adım kadar eminim ki bu taviz verilen öğrenci, o diğer okula gidip te derslere giren öğrenciden 3 4 kat daha çok şey katacaktır kendine.

    Bilgisayar Mühendisliği lisans programının %70 i kafadan çöp zaten, fizik 1 2 kimya matematiklerin çoğu, mikroişlemciler elektrik dersleri, hiçbirini kullanmayacaksın ve belki 200 300 saat harcıyorsun ders başına, 200 300 saatte kendi başına neler yapmazsın , cs50 12 saat mi neydi mesela...


    Fakat sektörde çalışmak istiyorsanız malesef ceng diploması isteniyor bu bir gerçek, istisnalar her zaman vardır ama kimse buna güvenmesin, benim tavsiyem cenge girip okula olabildiğince az emek ve zaman ayırıp tamamen kendinizi geliştirmeniz, sınırsız kaynak var, tam anlamıyla sınırsız ne diye okulda tek adamın anlattığına kalacakmışım ? hem hoca dediğiniz adam belki şuan o dil ile bir şeyler de yazmıyordur belki 10 sene önce ne öğrendiyse onu anlatıyordur size.


    Belki veri yapıları gibi birkaç temel ders okulda alınırsa daha güzel alınabilir , bunlar yine küçük istisnalar.


    not : ceng + econ spor.





  • Kendinizi geliştirdikten sonra özel sektörde yazılım işçisi olacaksınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

  • bestofmath kullanıcısına yanıt
    +1

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Forum ölmüş la bu ne

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam itü yapay zeka hakkında ne düşünüyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guest-4h062020 G kullanıcısına yanıt
    Kötü bir sey mi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Reis trollugu birakmissin ya Bilkent nasıl gidiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.