Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Merhaba herkeze,17 yaşındayım lise 3 öğrencisiyim derslerim iyidir mat-kimya-fizik fln biraz daha önem verdğiim dersler zaten yabancı dilim küçüklüğümden beri vardı ve yabancı dile önem veriyorum ve zevkte alıyorum.
    Bilgisayar mühendisi olmayıı istiyorum buna 1-2 yıl önceden düşünüp karar vermiştim,şu anda okul'da olmadğım zamanlarda boş zamanlarımda fln işte pc oyunları fln oynuyorum ama bu oyunlarla geçirdiğim zamanları daha yararlı şeylere dönüştürmek istiyorum şimdi bazılarınız diycek işte git kitap oku,ders çalış fln biliyorum ama istediğim şey bu değil ben pc'de bir şeyler yapmak istiyorum pc mühendisliğini planlıyorumya ona bir temel için diyebiliriz.
    Yani kısacası bana biri pc'de bir şeyler yapabilmem için bir başlangıç önermesini istiyorum,nasıl diyim işte bir yerlerden başlamamı önerin ve ordan devam ediyim fln işte programlar'La fln uğraşmak istiyorum,bilgisayarda çoğu kişinin yapamadığı şeyleri yapmak istiyorum ama bunun için bir yerden başlamam gerekiyor,özellikle pc'den programlardan fln anlayan,
    bilgisayar mühendisi olan bir abim/ablam veya şu anda bilgisayar mühendisliği okuyan biri fln bana yardım edebilirmi nerden başlamamı nelerle uğraşmamı fln,tavsiyelerde bulunabilirsinz.

Forumda ilk konum olduğu için biraz dağınık yazmış olabilirim k.bakmayın.

• Java filan öğrenmeye başlarsan ilerde fayda görebilirsin.
  • Bizde dersler java ile basliyor. Diller kolay degil ve genel olarak birbirinin türevleri , uğraşıyorsun ama bir yerde ekrandan bir yumruk çıkıp sana fena çakıyor

Bence su an üniversiteye gecene kadar lys ygs kas

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet ergin

Öncelikle Merhaba herkeze,17 yaşındayım lise 3 öğrencisiyim derslerim iyidir mat-kimya-fizik fln biraz daha önem verdğiim dersler zaten yabancı dilim küçüklüğümden beri vardı ve yabancı dile önem veriyorum ve zevkte alıyorum.
    Bilgisayar mühendisi olmayıı istiyorum buna 1-2 yıl önceden düşünüp karar vermiştim,şu anda okul'da olmadğım zamanlarda boş zamanlarımda fln işte pc oyunları fln oynuyorum ama bu oyunlarla geçirdiğim zamanları daha yararlı şeylere dönüştürmek istiyorum şimdi bazılarınız diycek işte git kitap oku,ders çalış fln biliyorum ama istediğim şey bu değil ben pc'de bir şeyler yapmak istiyorum pc mühendisliğini planlıyorumya ona bir temel için diyebiliriz.
    Yani kısacası bana biri pc'de bir şeyler yapabilmem için bir başlangıç önermesini istiyorum,nasıl diyim işte bir yerlerden başlamamı önerin ve ordan devam ediyim fln işte programlar'La fln uğraşmak istiyorum,bilgisayarda çoğu kişinin yapamadığı şeyleri yapmak istiyorum ama bunun için bir yerden başlamam gerekiyor,özellikle pc'den programlardan fln anlayan,
    bilgisayar mühendisi olan bir abim/ablam veya şu anda bilgisayar mühendisliği okuyan biri fln bana yardım edebilirmi nerden başlamamı nelerle uğraşmamı fln,tavsiyelerde bulunabilirsinz.

Forumda ilk konum olduğu için biraz dağınık yazmış olabilirim k.bakmayın.

Konunuz dahili bileşenler bölümünde ne arıyor ?

• Şimdi boş ver bunları ygs-lys kas bolca. Bu hatayı ben yaptım ve derslerime asılacağıma bilgisayara konsantre oldum, istediğim üniversitedeki bilgisayar mühendisliği bölümünü tutturamadım daha düşük bölüme gitmek zorunda kaldım ve burada da hiç mutlu değilim. Şuan heyecanını gayet iyi anlıyorum ama emin ol üniye gelince bilgisayar görmek bile istemiyorsun belli bir süre sonra.
  • Konu yeri yanlış

Önce sınavı geç Hiç bir şey bilmesen bile mühendis çıkarsın ülkenin geneli böyle. Önemli olan okulu kazanmak
  • Hepinize teşekkür ediyorum,bilgilendirdiğiniz için

Konu yeri yanlış fln dediniz k.bakmayın dedğim gibi ilk konu'm daha konu'nun bile nerden açıldığını doğru düzgün bilmiyorum.
  • Senle aynı kafadayım ama benimki biraz daha ciddi düşünce idi, yani benim çocukluk hayalim ve hayatım boyunca şu ana kadarki tek hedefim buydu ve hâla bu yani hiçbir şekilde taviz vermedim hedefimden. Demek istiyorum ki öncelikle gerçekten iyi karar ver, günü birlik laf olsun diye bu mesleği seçmeyin. Sevemezseniz, zevk alamazsanız bu işi yapamazsınız.Öyle Java falan diye ezbere konuşanlara aldırma. Öncelikli olarak Algoritma ve akabinde seçtiğin bir programlama dilini öğren. Önce 1 tanesini öğren. Tabi ilk başta dili seçmeden önce bu sektörde hangi alanda ilerlemek istediğini seçmen gerek, çünkü bu meslek çok geniş, ne yapmak istiyorsan ona göre bilgi birikimin, eğitimin olacak. Tabi istersen birden fazla alana da yönelebilirsin ama başlangıçta tek bir alan seçip ona yoğunlaş. Mesela web tasarım, programlama, grafik tasarım, sistem kontrolü, donanım .... gibi şeyler bilgisayar mühendisliğinin bazı alanlarıdır.

Programlamayı seçersen bunda da Windows tabanlı, andorid tabanlı falan diye ayrılıyor.

Kısaca bu iş ciddi kararlılık, seçim ve istek gerektirir.

Ha bu arada illa üniversite kazanana kadar beklemeyin, ben mesela 3. kez YGS-LYS saçmalıklarına giriyorum sırf istediğim okulu tutturamadım diye ve sırf bu yüzden dönüp de hedefimden vazgeçmedim hiç, kitaplar-internet aracılığyla da bu işe kendi çapınızda girişebilirsiniz öğrenim anlamında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frozzy45 -- 23 Mart 2016; 23:09:37 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.