Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği Üniversite Tavsiye ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.
    Çanakkale 18 mart bilgisayar muh ve kocaeli ikinci ogretim bilgisayar müh hakkında yorumlarınızı almak istiyorum.
    Benim ilerdeki hedefim yazılımda geliserek kendi is yerimi açmak. Bunun icin bir yerde ise girip tabiri caizse pişmem gerektigini söylüyorlar.
    Bu sene bu iki universiteyi yazsam mı , yoksa seneye ege veya yildiz teknik için 1 yılımımı versem kararsız kaldım.
    Çevremdekiler Çanakkale ve kocaeliye gidersen sırf okumuş olmak için gitmiş olmak gibi yorumluyorlar. (oralarda okuyanlara özur dileyerek..) hal böyle olunca insanında gidesi gelmiyor.
    Değerli yorumlarınıza ihtiyacım var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yorumlarinizi esirgemeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zor soru degildi. Bu universitelerden haberdar kimse yok gibi cevap almış oldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

    Sırf okumak için gitmiş olmak yorumu oldukça mantıksız, çünkü örneğin sormuş olduğunuz Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği, özgür yazılım konusunda Türkiye'de başı çeken üniversiteler arasında yer almaktadır. Kocaeli Üniversitesi de oldukça kaliteli bir üniversitedir. İngilizce biliyorsanız ve iyi bir motivasyon ile bölümü tamamlarsanız, stajlarınızı iyi yerlerde yaparsanız; yani kısaca aktif ve iştahlı bir öğrenci iseniz, bir sene daha hazırlanarak vakit kaybetmenizi tavsiye etmem. Çünkü her sene mezun sayısı da artıyor. Dediğim gibi aktif bir öğrenci iseniz bir sene daha bekleyerek yalnızca rakip sayınızı artırmış olursunuz, diğer durumda ise bir sene üniversite sınavına hazırlanacak vakti alanınıza ayırarak, alanınızla ilgili bilgi birikiminizi artırarak geçirirsiniz. Böylece herhangi bir bıkkınlık da yaşamış olmazsınız. Çünkü lise son sınıfta gördüğünüz dersler ile üniversite birinci sınıfta gördüğünüz klasik mühendislik müfredatı çok benziyor. Bu derslerin çilesini 3 sene üst üste çekmiş olmak ve bir türlü istediğiniz alanda çalışamamak bıkkınlık yaratabilir.

    Tabi bunları bilgisayar mühendisliği özelinde söyleyebilirim. Diğer mühendislik dalları için nasıldır bilemem. Bilgisayar mühendisliği okurken motive bir şekilde ve hedef koyarak ilerlerseniz, elinizin altındaki basit bir bilgisayar ve internet bağlantısı sizi çok ciddi noktalara getirebilir. Tabi İngilizcenizin de olması gerekiyor.

    Kısaca özetlemeye çalıştım, umarım faydalı olmuştur.




  • ktACM kullanıcısına yanıt
    Bir yıl daha ygs lys kararı aldım.
    Tesekkur ederim yinede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.