Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği İçin Ultrabook Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.

    Bilgisayar mühendisliği ikinci sınıfa geçmiş bulunmaktayım. Mevcutta kullandığım MSI GF75 Thin cihazımın bataryası bozuldu ve servis 165dolar+KDV gibi saçma bir fiyat istediği için şu anki laptopumu satıp yeni bir laptop alacağım. Alacağım laptopta en önem verdiğim üç husus ise hafiflik, küçük olması ve batarya kullanım ömrü. Ortalama bütçem 15000TL fakat biraz daha üzerine çıkma imkânım var.

    Oyun kısmen CS GO oynasam da genel olarak oynamıyorum diyebilirim. Bu yüzden ekran kartından feragat edip pil performansına yönelmek istiyorum.

    Fakat ultrabook için çok fazla seçenek göremedim piyasada.

    Huawei bir kampanya ile beraber D16 i5-12450H işlemcili laptopunu şu şekilde satışa sunuyor. Fakat fiyatı 17000TL ve işlemcisi 12. Nesil olmasına rağmen ddr4 ram kullanılmış. Biraz satış stratejisi gibi geldi.

    https://mshop.huawei.com/tr/kampanya-yeni-bilgisayar-tablet.html

    Acer Swift 3 serisi olarak i7-1165G7 işlemcili böyle bir model var fakat kasa kalitesi ve servis kalitesi hakkında pek de olumlu yorumlar göremedim ve hakkında hiç inceleme bulamadım.

    https://www.hepsiburada.com/acer-swift-3-sf314-511-intel-core-i7-1165g7-16gb-512gb-ssd-windows-10-home-14-tainabilir-bilgisayar-nxabney002-p-HBCV00001D1U3L?url_src=and-product-detail

    Yine bunlar dışında tabi ki de m1 işlemcili Macbook Air modelinin en baz donanımlı versiyonu var fakat fiyatı 19000-2000 bandında olduğu için tercih etmem mümkün değil.


    Araştırmalarım sonucu zaten kısıtlı olan ultrabook piyasasında tatmin edici bir sonuca varamadım. Sizlerin yardımlarınızı bekliyorum. Sizce pil ömrü, hafiflik ve performans olarak piyasada alınabilecek mantıklı başka ultrabooklar var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yazılımcıyım, yaklaşık 2 yıldır asus zenbook (ASUS UX433FN) kullanıyorum. Aynı anda 3-4 visual studio + 2-3 vs code + veritabanları ve vt yönetim programları + çok sayıda tarayıcı tabı + youtube devamlı açık. Çok iyi bir şekilde çalışıyor. Taşınabilirlik mükemmel. Kılıfı ile birlikte neredeyse tablet büyüklüğü ve ağırlığında. Zenbook serisini tavsiye ederim.



    PC Hocası TVyoutube
    Başlıktan da görmüş olduğunuz üzere, şuanda incelemesini izlediğiniz laptop Dünyanın en küçük 14 inç kompakt bilgisayarı olarak geçiyor. Zira piyasada "Macbook AIR Killer" olarak nitelendirilen ve direkt rakibi olan bu model, 4mm ekran çerçeve oranına sahip. Ayrıca o kadar hafif ki, 1 KG ağırlığı ile bazen elinizden uçup gidecek gibi hissediyorsunuz. Böylesine kibar, sade, şık ve ince bir bilgisayarın aynı zamanda performansı da önemli. İçerisinde Intel i7-8565U işlemcisi, 16 GB DDR4 RAM ve MX150 ekran kartı ile birlikte geliyor. Depolama tarafında ise 512 GB M.2 SSD bulunuyor. Tabii ki depolama, RAM ve işlemciyi değiştirebilmeniz mümkün. Zira ASUS bu konuda kullanıcıları serbest bırakarak, bütçelerine göre hareket edebilmelerini sağlıyor. Dilerseniz işlemciyi daha düşük model seçerek fiyatı indirebiliyorsunuz. ASUS Zenbook UX433FN modeli 2019 yılı itibari ile Dünya genelinde tanıtıldı ve Türkiye'de ilk defa incelemesini bizler gerçekleştirme fırsatı bulduk. Öncelikle şunu belirtelim, ürün "Oyun bilgisayarı" değil. Net bir şekilde bunun altını çizmek istiyoruz. Bu bilgisayar ile daha çok gündelik çalışmalarınızı, programlarınız ile yapacağınız işlerinizi, video editlemelerinizi ve uzun süre giden şarjı sayesinde internet çalışmalarınızı yürütebilmenizi sağlıyor. Zira içerisinde yer alan bataryası ile birlikte 9 saat boyunca kesintisiz kullanabiliyorsunuz. Ürün ofisimize 2 hafta önce ulaştı ve testlerimizi bu süre zarfından itibaren yapmaya devam ediyorduk. İnceleme rehberinde de görmüş olduğunuz üzere Adobe Premiere, After Effects ve Photoshop çalışmalarımızı kolaylıkla gerçekleştirebildik. Aynı zamanda dışarıda çekimlerimizi yaparken, 1 KG ağırlığı ile elimizden uçup gidecek diye korkmadık değil :) İnceleme ile ilgili aklınıza takılan sorular varsa, yorumlardan bize iletebilirsiniz. Bir sonraki videomuzda görüşmek üzere, kendinize iyi bakın hoşça kalın! Teknoloji Haberleri: https://pchocasi.com.tr
    https://www.youtube.com/watch?v=A0sKyYSMt5U
  • faithless35 F kullanıcısına yanıt

    hocam merhaba, pil ömrü hakkında bilgi verebilir misiniz?

  • Pil ömrü 4 saat ortalama. İlk aldığımda (2 sene olmuştur) 5 saati geçiyordu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.