Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
834
Cevap
278
Favori
173.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!


(En Son Oy Tarihi: 2.11.2023)
Giriş
Mesaj
  • Peki hocam ek olarak siber güvenlik sertifikasına sahip olmak bizi büyük şirketlerde başvuranlardan 1 tık önde yapar mı?

    Görüştüğünüz şirketler akademik alanın yanında karakteristik özelliklere önem verir mi? ( Adımlarınızda kararlılık, kendi bildiğinizi okuma gibi şeyler )

    B1 seviyesinde ingilizcesi olan biri tercih döneminden sonra birkaç ay çalışıp bu 1 sene hazırlığı direkt atlar mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TELEFORCEE -- 17 Temmuz 2018; 12:47:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxyyzztt

    Merhabalar.

    Bilgisayar üzerine sadece sıradan kullanıcı seviyesinde bilgiye sahip kişi, özellikle üniversitenin ilk zamanlarında zorlanır mı, diğer öğrencilerle arada seviye farkı varsa bu fark kapanır mı? Şimdiden teşekkürler.
    Merhaba,

    Bu konuyu da ilk entrye taşıyorum.

    Sen nasıl BM olmaya karar verdin? Hiçbirşey bilmeyenle bilen arasındaki fark?
    Aslına bakarsan tercih yapacağım dönemde ilk tercihim benim İTÜ Gemi ydi... Tercihlerin bitmesine 2 gün falan kala annemin amcasının oğlu geldi (BOU Bilgisayar mezunu, o sırada Vodafoneda grup lideri pozisyonunda falan.) bana zorla "Eğer BOU kazanamıuyorsan GTÜ ilk tercihin olsun" dedi. "Ya abi yürü git orada insanların böbreğini alıyorlarmış orada" dedim. Dedim ama öyle ya da böyle ilk tercihime yazdım. Okurken oyun oynayacağız falan sanıyorum ben. Hiç düşünmemişim ya bu işler nasıl yapılıyor. Bazıları vardı lisede falan uğraşmışlar, havalarından geçilmiyor. İlk iki senemde zorlandım, onlar 1 çalışıyorsa ben 3 çalışmak zorunda kaldım ki anlayayım. Mezun olurken ben 3.02 ile mezun oldum onlar çoook geridelerdi.. Nasıl başladığın değil nasıl bitirdiğin önemli aslına bakarsan. Ben lisede yatarken onlar çalışmışlar ve o çalışma süresi kadar bende onlar yatarken çalışmalıydım ki farkı kapatayım. Hayat böyle hep. Yapman gerekeni yapmazsan elbet başka şekilde tamamlamak zorunda kalırsın o eksiğini...Kimse kolay olacak dememişti ancak değdi.. İyi ki bu mesleği yapıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Budala01

    Konuyu açan abime buradan şükranlarımı sunuyorum. Tercih döneminde satır satır yalayıp yutacagim bir konu.

    Favorilere eklendi!
    Est. Umarım faydası oluyordur
  • İngilizce dışında 2. bir yabancı dilin bize bir faydası olur mu? Olursa da hangi dili önerirsiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpertercan

    Merhabalar. Ben Gebze Teknik Üniversitesi'nde 1. sınıfa geçmiş bir bilgisiyar mühendsiği adayıyım. Bu yazın yeni BM'ler için çok faydalı olmuş. Çok teşekkür ederim bunun için. Bu sene hazırlık okudum GTÜ'de ve açıkcası memnun kalamadım sanki hazırlığa başladığım seviyedeymişim gibi hissediyorum hala kendimi B2 seviyesinde bitirmiş olmama rağmen. Henüz bir yurtdışı tecrübem de olmadı maddi imkansızlıklardan da dolayı. İngilizceyi oyunlardan, kitaplardan, dizilerden ve filmler gibi birçok yerden fazlasıyla aşinayım aslında. Kendimi daha nasıl geliştirebilirim emin değilim. Ayrıca hazırlık okurken de kendimi yazılımsal olarak nerdeyse hiç geliştirmedim ve şuanda nereden hangi dilden başlıyacağımı da hiç bilmiyorum. Genç bir GTÜ'lü kardeşin olarak tavsiyelerini merak ediyorum. Şimdiden sağol.
    Selam, GTÜ'nün hazırlığı bizim zamanımızda da iyi değildi. BOU falan olsa hazırlık çok iyi de GTÜ tırt kalıyor ingilizce için... BM derslerinde çok çalış, diğer yazdıklarımı oku tavsiyelerim onlar zaten :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dişhekimiolurmu

    hocam aselsan gibi büyük savunma sanayi şirketleriyle görüşme yaptınız mı yaptıysanız teklif ettikleri imkan maaş haklar vs. şimdiki şirketinizden daha mı düşük yoksa daha mı iyi ayrıca ilerde çalışmayı düşünür müsünüz
    Aselsanla değil ancak Havelsanda düşünür müsün diye oradaki proje müdürlerlerinden birinden dönüş almıştım. Devletle işi olan şirketlerde çalışmak istemem, ister istemez siyasi bir duruşları oluyor ve iş yapmanın ötesine geçiyor. İş yapacaksak varım ancak siyasileri hoş tutmaya çalışacaksak yokum. Bu arada yanlış bir şeyde şu Aselasan, Havelsan ihale aldığında sanmayın ki herşeyi onlar yapıyorlar. Alt yüklenici firmalar oluyor onlara yaptırıyorlar, kendilerinde entegrasyonunu yapıyorlar. Netaşa milli gemi telsiz alatyapısnı yaptırıp kendilerinde entegrasyonunu tamamlamışlardı. Özetle oralarda çalışmayı abartmayın kendinizi geliştirirseniz siz orada çalışmak istedikten sonra çalışırsınız ;) Şu anki şirketimde özgürüm, işime odaklanıyorum, insanlar sana nerelisin diye bile soramıyorlar işe alırken. Liyakat esas bu sebeple mutluyum. Maddi olarakta çok bir fark yok sanırım, burada daha iyi alıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: efendimuhendis

    Normalde bu tarz konular üniversite yarışına, boş muhabbete döner. Bu konuyu güzel tutmuşsunuz teşekkür ederim

    Yurtdışında iş bulmak konusunda ne önerirsiniz? Özellikle gidip 2-3 sene çalışmayı isterim güzel bir ülkede.
    Bir de ilk girilen işte en az ne kadar kalınmalı?
    Öyle tutanlar sizlersiniz, mantıklı soru sorup öğrenmeye çalıştıkça bende elimden geldiğince yardımcı oluyorum.

    Y.Dışına gitmek... Gitmek mi kaçmak mı önce onu düşün..Kendin mi istiyorsun yoksa burada artık yaşanmaz diyip bir nevi kaçıyor musun, için kan ağlasada... Bunlara göre baktığında eğer hiç y.dışı deneyimin yoksa Türklerin olduğu yerleri tercih etmeni öneririm. Yalnız burada beden değil beyin göçü olanların oldugu yerlere gitmeye çalış. Beden göçüyle gidilen ülkelerde bize karşı ön yargı var. Gerçi şimdi millet uyandı, TR'den herkes kaçmaya başladığı için yeni gelenler uyumsuz değil diyorlar. Kaliteli Suriyeliyiz yani İlk girdiğin işte yeni birşey öğrenemeyeceğini farkettiğin an iş ara ve değil. İlk 5 sene çok önemli herseyi öğremeye bak.




  • Hocam iş için yurtdısına falan cıkıyor sunu galiba teknik kısımdan çok kordinasyon tarafında çalışıyorsunuz diye düşündüm o yüzden teknik anlamda köreldiğini ve yeterince kendini geliştiremediğinizi düşünüyor musunuz?

    Bu sorum saçma gelebilir ama özellikle internette falan savaş ucaklarının kodlarını çözdük dost düşman tanıma sistemini çözdük vs. deniyor böyle bir şey var mı gerçekten bunları çözmek imkansıza yakın yada çok karmaşık şeyler mi bu konudaki fikirlerinizi öğrenebilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TELEFORCEE

    Peki hocam ek olarak siber güvenlik sertifikasına sahip olmak bizi büyük şirketlerde başvuranlardan 1 tık önde yapar mı?

    Görüştüğünüz şirketler akademik alanın yanında karakteristik özelliklere önem verir mi? ( Adımlarınızda kararlılık, kendi bildiğinizi okuma gibi şeyler )

    B1 seviyesinde ingilizcesi olan biri tercih döneminden sonra birkaç ay çalışıp bu 1 sene hazırlığı direkt atlar mı?
    Yapar. Birşeyi bildiğinizi göstermenin en temel şeyi o işin dünyadaki en babalarından alınmış sertifika. CCSP si olan bir arkadaş var mesela yanımda şu anda. Çok önemli seyler yapıyor. Bulut bilişim biliyorum diyorsan onun sertifikasını bize göstermen faydalı hersey değil ama faydalı. Bu serfifikalar öyle bilgeadam falan gibi yerlerden değil baba yerlerden olmalı. DÜnyada kabul görmüş olmalı.

    İşe alırken ilk şey karakteri. Karaktersiz adamları kimse çalıştırmak istemez.

    İngilizce çalış geçersen geçersin. Geçemezsen geçmemen gerekiyormuş bilmiyormuş olursun, geçersen öğrenmişsin demek ki deriz.




  • Zoruna mı gitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Berceste-

    İngilizce dışında 2. bir yabancı dilin bize bir faydası olur mu? Olursa da hangi dili önerirsiniz?
    Arapça, Suriyelilerle anlaşmak için Şaka bir yana gideceğin yere göre değişir. Almanca, Fransızca olabilir ancak zorunlu değil. İngilizce bilen birisi orada almanca bilmeden de çalışır. Dünyada herkes ingilizce biliyor, biz gibi değiller.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dişhekimiolurmu

    Hocam iş için yurtdısına falan cıkıyor sunu galiba teknik kısımdan çok kordinasyon tarafında çalışıyorsunuz diye düşündüm o yüzden teknik anlamda köreldiğini ve yeterince kendini geliştiremediğinizi düşünüyor musunuz?

    Bu sorum saçma gelebilir ama özellikle internette falan savaş ucaklarının kodlarını çözdük dost düşman tanıma sistemini çözdük vs. deniyor böyle bir şey var mı gerçekten bunları çözmek imkansıza yakın yada çok karmaşık şeyler mi bu konudaki fikirlerinizi öğrenebilir miyim?
    Yok ben işin teknik kısmında çalışıyorum. Y.Dışına ekiple vakit geçirmeye gidiyorsun, onlar geliyor sen gidiyorsun. Oraya gittiğimde buradaki gibi çalışıyorum. Önceki şirketimde Londraya çok sık gidiyordum, yüzyüze bazı problemleri daha hızlı çözüyorsun.

    Hahahah saçma değil saçma olan bunu haber yapıyorlar ve çok inanan oluyor.. Arkadaşlar önce ülke olarak nerede olduğumuzu bilmemiz lazım daha sonra güzel şeyler yaparız. Bu öyle ahkam kesmeye benzemez, afedersiniz k.ımızdaki donumuzdan tutta, banka sistemimize kadar herşeyde y.dışına bağlıyız. Ürettiğimiz gürültüden başka birşey değil. Ülkede güzel şeyler de oluyor ancak insanları gaza getirip siyasi fayda sağlamak peşinde insanlar..bu da bizlere vakit kaybettiriyor. Japonya 50 yılda sıfırdan nerelere geldi, bizlerde yaparız ancak bu kısa günlük faydaları popülist söylemleri bırakmamız lazım. Bunları yapmak zor değil karmaşlık şeyler evet ancak bunu yapacak yetenekli insanlarımız ne yazık ki kaçıyor. Özgür değiller, ülkede kaba saba olmadan yaşamak zor. Hak yememek enayilik.. Şöyle düşün sen o ekiptesin aysonu kredi kartı düşünüyorsun, mütahit oğlu BMW binip dolanıyor. Bu adamları sadece bilim düşünür seviyeye gelirsek o zaman çok güzel şeyler yaparız. Özetle Çin, ABD, Rusya birbirine yapıyor ancak bizimkiler daha uçaklar neden kalktı onu bile bilmiyorlar..




  • Hocam 28-29 yasında BM okunur mu?(hobi olarak degil meslek olarak)içimde ukde kaldı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: falcon1881

    Hocam 28-29 yasında BM okunur mu?(hobi olarak degil meslek olarak)içimde ukde kaldı.
    Kafan alırsa tabi ki yapabilirsin. Yaşla alakası yok bu durumun yapabiliyorsan sorun yok. Yaşlanınca bazı seyleri daha geç algılıyorsun o sıkıntı sebebiyle daha fazla çalışman gerekir sadece...
  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    çok sağolun hocam moral oldu
  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    İngilizcemi nasil gelistirebilirim , siz nasıl ogrendiniz, asil bir yol izlemem lazim soylerseniz çok sevinirim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Hocam bir de şey soracagim bi haberlerde görüyoruz yüzde yuz yerli silah yaptık , uçak yaptık motor yaptık bunlar dogrumu sahiden.Siz bilirsiniz diye merak ettim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam selamlar.Gtu nun elektronik muhendisligi hakkina ne dusunuyorsunuz egitim kalitesi nasildir?Genel olarak tavsiye edermisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    O yasdan sonra iş vermezler dıyorlar o yuzden sordum yoksa calısmakda sorun yok

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-Savunma sanayiinde çalışmak istiyorum boş bir hayal mi sizce?Ve bunu Bilkent,hacettepe,odtü olmadan yapabilir miyim?

    2-Siz 70kda mezuna kalmışsınız 15k yapmışsınız sonra benim hedefim ilk 3kdaki üniversiteler özellikle urslu bu yıl GTÜ gelse bile yazmamayı düşünyorum mezun olmaya karar verdim.Şu an ingilizce ve yazılım çalışacağıma yeniden sınav kitapları çözüyorum.Bu bir özel durum oldu ama yaptığım mantıklı mı siz gibi sektörün içinden birine göre gelip de yazmamak

    Yani bir bilkent odtü (belki kazanırsam daha iyi)

    3-Nasılsınız :) o kadar soru var ki kafamda soramıyorum:D
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.