Şimdi Ara

Bilgisayar Müh. Yüksek Ortalama Yapmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
1.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Dhninhayaleti D kullanıcısına yanıt
    Yüksek ortalama için birçok şeyden vazgeçerim diyecem de vazgeçecek bir şeyim de yok yurt-okul yapıp duruyorum arada oyun, etkinlik vs

    Çünkü 3'ün altına düşmek ilerisi için riskli görünüyor.

    Üstelik işin zor tarafının dersler değil de notlandırma olması da kötü

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Devlet okulunda ortalama kasman bir hayli zor olur. En basitinden hocalar eften püften şeylerden puan kırabilir, deli dolu hoca profili olabilir. Yks mantığından tabiki de tamamen farklı olur. Tüm bunları bir kenara bırakırsak yüksek ortalama için ne yapıp edip ilk iki senede yüksek notlar alman gerekir. Özellikle ilk sene genelde programlamaya giriş, calculus, fizik, türkçe, dil dersleri falan filan olur. Konular başlangıç seviyesi olduğu için halletmesi kolaydır İkinci sene müfredat derinleşse de biraz çalışarak yapılabilir. Üst sınıflara iletişimini kuvvetli tut, hocaların profilleri hakkında bilgi al, temin edebilme şansın varsa çıkmış soruları temin et, hocaların sınavları nasıl oluyor bunları muhakkak öğren.


    Ha yerinde olsam bu sene hazırlığı geçtikten sonra seneye tekrar hazırlanıp hacettepe çöplüğü yerine düzgün bir üniye geçerdim, orası ayrı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColonelHansLanda77 -- 30 Ocak 2023; 1:26:56 >
  • Hocalar çok anlamsız zorluyor. 70 lik kağıt verdiğim otomatadan 10 aldım. Finale falan çalışmadım artık. Girdim sadece 6 puanlık soruyu yaptım 15 vermiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son paragrafa girince modumun düşüşü 📉

    Tekrar hazırlanmaktan kasıt yks ise o topa bir daha hayatta girmem, zaten 1k denemek hayatımın kumarı olur, bunu söylemek, 1.6k yaptığımı öğrenince mezuna kal demekle aynı tuhaf durum, yatay geçiş ise konuyu sorma amaçlarından bir de buydu, yüksek ortalama yatay geçiş şansımı artırır eğer o zaman da istersem, ama hacettepe'ye çöplük demek fazla ağır olmadı mı bu kadar mezun iyi yerlerde çalışıyorken vs?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 30 Ocak 2023; 1:30:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • crux07 kullanıcısına yanıt
    Daha farklı ne olabilir diyorum daha da şaşırıyorum. 70 beklenen sınavdan 10 almak, üniversite beklediğimden meşakkatli geçecek gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 30 Ocak 2023; 1:32:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben kendi prensiplerim çerçevesinde konuştum. Benim için önemli olan üniden sonra hızlı bir şekilde kendimi yurtdışına atabilmek. Hacettepe'de bunun pek de mümkün olduğunu zannetmiyorum. Ayrıca okul gerek fiziki gerek de iş çevresi açısından bana kalırsa sayısalda 1k sıralama yapmış "genius" diyebileceğimiz bir öğrenciye yeterli imkanları sağlamıyordur. Son zamanlarda ortaya çıkan yazılım31 furyası ile beraber 15k 20k bandında bir bölüm birden 1klara filan gelmiş. Hacettepe'nin sana maksimum sağlayacağı şey savunma sanayidir. Orada da aylık 2k dolar bile etmeyen,asgari ücretin biraz üstünde maaş ile gece gündüz çalışırsın. Belki 3 4 yıl sonra kendini yurtdışında bir firmaya atabilme imkanın olur. Tabi sadece bu da değil üniversitenin aynı zamanda temsil ettiği ekolü olmalıdır, sağlayacağı bir network çevresi olmadır. Bu nedenle mesela Bilkentte endüstri okumak, hacettepe'de cs okumaktan çok daha iyidir çünkü en basitinden gerek sana vereceği İngilizce eğitimle, verdiği kültürle, okuldaki kulüplerle kendini çok rahat geliştirirsin. Tüm bunları söylüyorum çünkü ben de benzer bir hatayı yaptım, sırf ceng okumak için uyduruk bir okul yazdım ve ikinci sınıfın ortasında seneye nasıl sınava hazırlanırım diye oturup düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColonelHansLanda77 -- 30 Ocak 2023; 1:43:11 >




  • Bunlar iyi günlerin keyfini çıkar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı şeylere katılmakla beraber bana yanlış gelen şeyler de var, imkanları kısıtlı bir kampüs buna katılıyorum fakat maksimum vereceği şey savunma sanayidir demek çok doğru değil, yazdıklarınıza göre hacettepede değilsiniz sanırım benim iletişim kurduğum mezunlar arasında savunma sanayiyi atlayıp direkt yurt dışına giden de vardı mesela (üstelik bunlar 20k sıralama döneminde girenler), ayrıca network için hacettepe gibi bir köklü ve mezun ağı çok çok geniş olan bir üniversiteden iyi kaç fırsat vardır ki?.. Diye düşünüyorum en azından

    Ha tabi isterdim ki itü odtü olsun ama geçmek istersem yatay geçiş gibi bir olay varken yks çalışmak çok alakasız/aşırı zor geliyor bana.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konuştuğum mezunlar dışında yok mu forumda bir Hacettepe CS son sınıf/mezunu da kafamdaki şu meselelere cevap verebilse?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İstinai çizginin dışında başarılar her okulda olabilir. Mesela bizim okuldan da doğrudan Google'da çalışan var. Bu genelleme için yeterli değil.Şu an Linkedin'de son 5 yılda Hacettepe ceng mezunu olup Amerikada yaşayanlara baktım, toplam sayı 8. Aynı durum Bilkent'e baktığımda 60 70 kişi. Hacettepe'nin imkanları TR ortalamasına göre iyidir elbette ama 1.5k yapmış bir öğrenci için yeterli değildir.

  • Bi bilg mühendisi abiniz olarak çok kısa özet geçeyim. Akademik kariyer planınız yoksa, yani gidip ben akademisyen olucam, okulda ders anlatıcam, araştırma yapıcam vsvs diye hedefiniz yoksa ortalama kasmak hiç bir boka yaramıyor. Ben ve görüştüğüm 7-8 mezun arkadaşımın hiçbirine şuana kadar 1 kez bile kimse ortalama sormadı. Çünkü kimsenin umurumda değil. Bilg müh mezununun bilgisi ünide kastığı mat fizikle değil githubına koyduğu proje, öğrendiği dil, framework, algoritma gibi bilgilerle ölçülüyor. Kaldı ki diplomasız bile çalışan çok var çünkü çok iyi kod yazmanın diplomayla ortalamayla alakası yok. Ha bu demek değil ki derslere çalışmayın yan gelip yatın. Sadece takmayın diyorum çünkü gerçekten hiç önemli değil. Bu konuda tıpla aynı bence bilg müh. Orada da ortalamanın hiç bir önemi yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam neden itü yzv yazmadınız?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A NEW LIFE kullanıcısına yanıt
    yol gösteren olmamış bu arkadaşa yol gösteren olsan1,6k ile hacet cs yazmazdı hala marka degeri falan diyo karambayla ayni yerde falan calisir bu kesin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ciri kullanıcısına yanıt
    Hocam ama yüksek lisans gibi şeylerde ve savunma sanayisi için en azından 3 olsa daha güvenli olmaz mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Güvenli güvensiz diye bir olay değil bu konu. Tabi ki de derslerine çalış iyi notlar al benim dediklerim herşeyi salla boş takıl anlamına gelmiyor. Elinden geleni yap kodunu yaz proje repertuarını genişlet bunlar yeterli gerisi gelir zaten. 3,5-4 ort olmadı diye ağlayıp kendini yıpratma diyorum özet olarak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciri kullanıcısına yanıt
    Projeler için kişisel çalışmayla yapılabilecek ilgili bir öneriniz var mıdır?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tamamen kişinin ilgi alanına bağlı sektör çok geniş. Web, backend, cloud, mobile, data science, ai, gaming, crm teknolojileri daha tonlarca alt dal var. İlk önce uzmanlaşmak istediğin konuya karar ver sonra İnternette yüzlerce kaynak var ordan bakabilirsin nasıl bir yol izlemen gerek diye.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.