Şimdi Ara

bilgisayar müh türkçe okunur mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yurtdışı olanaklarını etkiler mi? (ingilizcem gayet iyi düzeyde)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İngilizce düzeyini sertifika ile gösterebilirsen bir fark olacağını düşünmüyorum.
  • Okunmamalı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayar mühendisliği fransızca okunur. (Bkz:GSÜ)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayar bilimleri tamamiyle ingilizce üzerinden dönüyor, bu sebeple tabi ki de evet okunur.
  • murolik m kullanıcısına yanıt
    Hocam orada mı okuyorsun

• Hocam benim de aklıma takılan bir konu bu. Hacettepe ve YTÜ arasında kaldım sırf bu %100 İngilizce eğitim konusundan. YTÜ'nün İstanbul'da olması, erasmus imkanlarının çeşitliliği ve staj konusunda her açıdan daha iyi durumda ama eğitim %100 ingilizce değil. Bu kadar önemli mi İngilizce'nin %100 olması merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CauseIt -- 3 Haziran 2019; 11:0:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ingilizcen iyiyse okunur

• Hocam bilgisayar terimlerinin çoğu ingilizcedir %100 ingilizce okunması mantıklıdır ama toelf yds gibi sınavlardan iyi bir başarı gösterebilirseniz %30 ingilizce veya türkçe de okuyabilirsiniz

• Belki eleştirebilirsiniz ama benim düşüncem şu yönde: Teknik terimleri kesinlikle İngilizce öğrenmeliyiz ama ders anlatımı bence Türkçe olmalı neden?
    Zaten karmaşık bir şey (yepyeni bir dil sayılır programlama dilleri) ve bu karmaşıklığı yabancı dille öğrenerek daha karmaşık hale getiriyoruz bence.

İngilizce'nin iyi olduğunu söyledin hocam zaten. Teknik terimleri de algılaman kolay olur ve Türkçe eğitim alınca öğrenmek daha kolay olur diye düşünüyorum.
  • zoilist kullanıcısına yanıt
    Yok hocam keşke orada okusaydım. Hedefim orası. Sizin de mi öyle?

• murolik m kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum hocam sınavdan sonraki duruma bağlı

• CauseIt C kullanıcısına yanıt
    %30 ingilizce bölümlerde fizik linner cebir calculus gibi alan dışı dersler türkçe alan derslerinin çoğu ise ingilizce olur. Arada çok büyük fark olacağını düşünmüyorum. Bölümün ders programında hangi dersin hangi dilde olduğu yazıyordur ordan bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuffyus -- 3 Haziran 2019; 17:58:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.