Şimdi Ara

Bilgisayar Kendi Kendine Açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bilgisayar kapadıldıktan 30dk-60dk arası kendi kendine açılıyor. İşletim sistemim win 8.1. Baya önceden de hızlı açılış modu etkinkende böyle bir sorun vardı kapattım düzeldi.
    Ama sorun tekrar başladı. Sanırsam sorun yazılım kaynaklı çünkü; Bilgisayarı win 8.1 kapatırsam açılıyor, Eğer direk prizden çekip(gücü kesip tekrar verme) veya win 8.1 kapandıktan sonra bilgisayarı açıp
    biosta kapatırsam bu sorun olmuyor. Artık çıldırmak üzeriyorum. Tek çarem win 7 dönmek gibi duruyor ama son umut konuyu açıyorum. Biostada ellemediğim ayar kalmadı. Bu arada anakart; Gigabyte Z77X-UDH3
    Yardımlarınızı bekliyorum...



  • Merhaba,

    Aynı sorun Win7 de benim bilgisayarımda da başladı. Sorununuz Win8 olduğundan dolayı değildir. Henüz 2 gündür başıma geliyor o yüzden detaylı inceleme yapamadım fakat bendeki probleminde bios ile alakalı olmadığı da kesin. Siz çözüm bulabildiniz mi?
  • Kullandığınız windowslar orjinal mi ?
  • Evet Ben konunun PSU dan kaynaklandığını düşünüyorum. Corsair AX1200i var ve daha önce başka bir sorun çıkartmıştı. Elimde başka bir PSU olmadığından değiştirip test edemiyorum.. begamermc arkadaşıma da o yüzden sordum çözüm buldumu diye. Yoksa yeni bir PSU alıp denemem lazım..
  • Denetim masasında güç e girip güç düğmesinin yapacaklarını seçin e tıklıyoruz, şuanda kullanılmayan ayarları değiştire tıklayıp altta Kapatma ayarlarında Hızlı başlatmayı aç(önerilen) işaretli ise işareti kaldırıyoruz.

    Benim bios ayarlarıda kapalı olmasına rağmen mouse u oynatınca açılıyordu ve bu ayar ile bu dertten kurtuldum. win 8.1 pro



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bovte -- 12 Şubat 2015; 15:08:57 >
  • Benim sorun sanırsma win 8.1 giren bi virüsten kaynaklıydı sanırım. Mesala bilgisayarı win 8.1 kapatınca açılıyor enerjiyi biostan kesince açılmıyordu. Disk full formatlayıp win 7 kurdum sorun çözüldü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bovte

    Denetim masasında güç e girip güç düğmesinin yapacaklarını seçin e tıklıyoruz, şuanda kullanılmayan ayarları değiştire tıklayıp altta Kapatma ayarlarında Hızlı başlatmayı aç(önerilen) işaretli ise işareti kaldırıyoruz.

    Benim bios ayarlarıda kapalı olmasına rağmen mouse u oynatınca açılıyordu ve bu ayar ile bu dertten kurtuldum. win 8.1 pro

    Dediğim gibi o sorun bendede vardı ama onu kapamama rağmen yapıyordu ne yazık ki.
  • Çözüm bulamayınca Windows 8.1 satın alıp temiz kurulumunu gerçekleştirdim ve sorunum ortadan kalktı. Problemin kaynağı software bazlı fakat windows olduğundan şüpeliyim. Keza sizde tam tersini yapmışsınız ve düzelmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tydd -- 17 Şubat 2015; 15:45:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az once bu olayi bende yasadim ve ice dogru micmak neymis bunu anladim Saatin gece 4 olmasinin faydasida var tabii.

    Direk bunun normal bir bilgisayar sorunu oldugu gercegine inandirdim kendimi ve gugulda sorunu yazdim ve bu konuyu gordum. Oyle bir rahatlama oldu ki icimde bunu ancak bunu yasamis kisiler anlayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.