Şimdi Ara

BİLGİSAYAR KAPAT KOMUTUNDA...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı kapat dediğimde 'WİNDOWS KAPATILIYOR' yazısı beliriyor ama kapanmıyor ben fişten çıkarıyorum daha da kötüsü her saniye çok rahatsız edici ikaz-alarm veriyor.Ne yapabilirim Lütfen yardım...

• Sisteminizi kapatırken ilk önce sisteminize bağlı ethernet kablosunu arkasından çekiniz.Bu şekilde kapatmayı deneyiniz...Birde nasıl rahatsız edici bir ikaz veriyor?
  • Bu şekil yöntemler denediniz mi
    Başlat>Çalıştır>Regedit 
    Daha sonra gelen pencerede HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control 
    kısmındaki WaitToKillServiceTimeout kısmını değiştirin. Oradaki değeri 20000'den 200'e düşürün.
  • Bilgisayar kapanırken tüm işlemleri ve programları teker teker sonlandırır. Kapatamadığı bir programa denk geldiğinde BINK! gibisinden bir hata mesajı verip, bu işlemi yok sayarak direkt olarak kapanır. Sonlandırılamayan işlem bazen döngüsel bir hal alabilir. Kapatmaya çalış - kapatamadı - kapatmaya çalış - kapatamadı gibisinden bir döngü... Duyduğun ses kesik kesik dıt dıt dıt dıt dıt veya bınk bınk bınk bınk gibi bir sesse büyük ihtimalle nedeni budur.

Gevezeliği kesip sadede geliyorum. En temizi format at. Atamam diyorsan windows onarmayı dene. Düzelmezse virüs-spy taraması yap detaylı olarak. Daha da düzelmezse sistem geri yükleme falan dene. Daha da olmazsa format at
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki41

Bu şekil yöntemler denediniz mi
    Başlat>Çalıştır>Regedit 
    Daha sonra gelen pencerede HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control 
    kısmındaki WaitToKillServiceTimeout kısmını değiştirin. Oradaki değeri 20000'den 200'e düşürün.

Dediğinizi yaptım rakamı 200 e düşürdüm ama ne kapanıyor nede ses kesiliyor.Kasadaki açma kapama düğmesinden kapatıyorum mecburen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nunal819 -- 2 Şubat 2010; 17:35:47 >
  • açma kapama düğmesi ile kapatmaya devam ederseniz sonunda format atmanız gerekecek zaten
    kesin çözüme ulaşmış olacaksınız. en iyisi şimdiden basın formatı
  • Ctrl + Alt + Del tuşlarınıza basarak görev yöneticisini açınız. CTRL tuşuna basılı tutarak bilgisayarı kapat ve oradanda kapatı seçiniz.Bilgisayarınız en hızlı şekilde kapanıcaktır...
  • Ben Pc kapatma programı kullanıyorum.Yani daha doğrusu kapanma saatini ayarlıyorum pc istediğim zaman kapanıyor. Bu programla kapatmayı deneyin mesela saati 1 dakika sonrasına ayarlayın bilgisayarınız kapansın.http://www.sendspace.com/file/u427vx

Format atsanız iyi olacak fakat bununlada işinizi görürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Big Turtle -- 2 Şubat 2010; 23:48:24 >
  • Bilgisayar Yavaş Kapanıyor diyorsanız.

Windows XP Pro yavaş kapanmasının sebebi Arka planda çalışan
    Terminal hizmetleri bunu kaparsanız problem kalmaz.

Kapamak için

1-Masa üstü Bilgisayarım sağ klik "Yönet"

2-"Bilgisayar yönetimi" en üstte sağ pencerede "Hizmetler ve uygulamalar" çift tık

3-"Hizmetler" çift tık

4-"Terminal Hizmetleri" çift tık

5-Başlangıç Türü "Elle" yazar bunu "Devre Dışı" diyip uygula diyoruz. Tamam

6-Sistami kapatıp açıyoruz. Bitti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.