Şimdi Ara

Bilgisayar Hardisk in yarısını görmüyor!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarımdan son günlerde çıt çıt ses geliordu.Bi gün yine geldi kasaya yaklaştım baktım ses harddisk ten.Sonra dedim herhalde uzun zamandır formatlanmıyor bi format atayım dedim.benim harddisk c ve d olarak 2 bölüm c de windows var d de benim dosyalarım sonra format atma sayfasına geldim bir baktım bölüm olarak sadece c yi görüyor d yok şaşırdım.Biraz bakındıktan sonra bişi farkettim.benim harddisk 80gb.
    Ama yeni bir bölüm oluşturduğumda sadece 40 gb ı ikiye bölebiliorum 20 20 olarak yani benim d bölümünde kullandığım 40gb alan kullanılamıyor.Sonra bi tane bölüm açmaya çalıştığımda geri kalan 40 gb lık bölümde ismi d olmuyor direk e oluyor yani d yi atlıyor.kısacası hardiskin çok değerli arşivimin olduğu bölümünü kullanamıyorum normalde hardisk de var ama bana göstermiyor onu kullanamıyorumUmarım sorunun nasıl bişi olduğunu anlatabilmişimdirO D bölümündeki dosyalarım gerçekten çok değerli.Bu durumda neyapabilirim?
    Şimdiden teşekkürler.

• up
  • cvp veren yokmu arkadaşlar?
  • denetim masası / bilgisayar yönetimi / depolama / disk yönetimi yerel. burada oluşturulmamış bir bölüm varsa buradan tekrar o bölmü BİÇİMLENDİRMEDEN
    oluştur.tabiki eğer varsa. biçimlendirmeden oluşturman gerekiyor çünkü bilgilerin gidebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derinden -- 10 Ekim 2007; 18:29:09 >
  • derinden in dediği yere bak olmazsa diski komple farmatlayıp tekrar bölmen gerekebilir+
  • bölum olustumamasın dır kurarken b bence bu olabılır gormuyorsaaa
  • kurarken bölüm oluşturmamış olsan bile derin arkadaşın söylediği gibi bilgisayarım sağ klick yönetime tıkla arkadaşın anlattığı gibi yerel disklerden bölümlenmiş yada bölümlenmemiş alanları görebilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: derinden

denetim masası / bilgisayar yönetimi / depolama / disk yönetimi yerel. burada oluşturulmamış bir bölüm varsa buradan tekrar o bölmü BİÇİMLENDİRMEDEN
    oluştur.tabiki eğer varsa. biçimlendirmeden oluşturman gerekiyor çünkü bilgilerin gidebilir.

denetim masasında bilgisayar yönetimi die biryer yokki eksik vermiş olmayasın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: derinden

denetim masası / bilgisayar yönetimi / depolama / disk yönetimi yerel. burada oluşturulmamış bir bölüm varsa buradan tekrar o bölmü BİÇİMLENDİRMEDEN

yardım etmiyicekmisin?
  • Şunu deneyebilirsin
    Pardus'un çalışan cd sini edin boot ederek Pardus işletimsistemini aç.
    Oradaki sürücülerden XP ve diğer sürücülerde dahil birçok sstem dosyasını görebilirsin rahatlıkla kendi arşivinede ulaşabilirsin bir bakmanı tavsiye ederim
    Ama kesin sonuca görtürür mü emin değilim orada. kolay gelsin iyiforumlar...
  • Denetim masası > Yönetimsel Araçlar > Bilgisayar Yönetimi > Depolama >Disk Yönetimi
    Buradan görebilmen lazım olmayan bölümü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.