Şimdi Ara

Bilgisayar dünyasında neler oluyor; Samsung, Avrupa pazarına veda ediyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
1.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Baslik ilgimi cekti
    Bilgisayar dunyasinda neler oluyor; samsung .... basin oynuyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar devri bitti artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beter ol zamzung

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    sonuc itibariyle pc satislari dusuyor. sozkonusu olan anolojide terimin ifade ettigi sekilde soyut bir benzetmedir. kullanim tercihlerinin yasam sekliyle iliskini anlatir. herseyi birbir almaniza gerek yoktur cunku yapilan edebi sanat. illa ayni analojiden benzetme yapacaksak sizin bahsettiginiz seyler, ucan arabalara tekabul ediyor. yakin gelecekde teknik imkanlar gelistikce tabiyki farkli kullanim sekilleri gelisecektir ama onumuzdeki 10 yilin tabletin ustunlugu ile gececegini tahmin etmek zor degil.

    tabletlerin sonu netbook lara benzeyecek bence.tabletin yaptığı herşeyi fhablet ler yapıyor.

    notebookların devri hiçbir zaman bitmeyecek.

    5.5 -5.7-6.0 '' olan telefonlar tablet piyasasını bitireceklar.
  • Gunluk kullanim icin pc kullabimi gercekten azaldi. Pc lerin etkin oldugu tek nokta grafik konusu. Hem oyun hem tasarim. Oyun olarak rakip olan konsollar var evet ancak bazi oyun tiplerinde ( ornegin fps ve tps. Veya mmo gibi ) pc hala onde tutuluyor gameplay acisindan. Hikaye bazli oyunlar ise konsollarda yok satiyor. Ekran kartlari guclu olan modeller satis yapiyor artik veya adam gibi f/p urunu olanlar. Ben kendim pc kullanicisiyim pc de oyun oynar ve islerimi pc de gorurum ama gelecegi gorebilmek icin su durumdan sonra alim olmaya gerek yok. Pc piyasasi dusecektir ancak pc ye olan ihtiyac artacaktir. Oyun konusunda konsolla hallettin diyelim ancak hala web siteleri bilgisayar dilleri esas alinarak hazirlaniyor ise hatta bazilari HTML5 ile microsoftun dillerini kullaniyor ise mobil piyasa bir adim one gecmeli artik. Sadece islemci gucunu ve ram miktarini artirmakla veya ekran cozunurlugunu artirmakla olacak is degil. Yazilimsal olarak bir sonraki seviyeye gecmeleri lazim olacak 4-5 sene icinde.

    Pc lerin kaderine gelince bundan sonra cok asiri bir dusus yasanmayacaktir pc piyasasinda zaten bu saatten sonra pc alanlar zaten pcye ihtiyaçları olduklari icin alacaklar bunun bilincinde olduklari icin alacaklar. Ancak foyatlar konusuna gelince ulkemiz icin bilemem ama yeni cikan notebooklar artik daha dusuk fiyattan satilacaklardir bence. Nedeni ise dusuk satislar. Tamam Samdung cekildi ama samsungun elini atmadigi sadece bir iki sektor var teknoloji dunyasinda. Toshiba ise kurumsal olarak kullaniliyor. Normal notebook almak isteyen ya Asus ya Lenovo aliyor. Bunlara ek olarak MSI ile birlikte zaten oyun notebooklari piyasisina hakimler. Mac desen zaten Windowsa oranla cok daha stabil ve guvenilir idletim sistemi ve bunun yaninda tuy kadar kasalari ile hala satiyor ve satmaya devam edecek. Zaten sahsen ben Macbook Air tercih ederim Windows kurulu bir Ultrabook almak yerine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ASUS'un canı cehenneme.

    8.1 güncellemesi çıktıktan sonra driver güncellemesi vermedi.

    Sorun yaşayan 2 arkadaşım var bu yüzden.

    Lenovo nun kalitesi fena değil.

    Mecbur kalmadıkça dizüstü bilgisayar kullanmıyorum. Şu an mecbur olduğum için aldım.

    Yoksa ölümüne masaüstü.
  • Her ne kadar pratik kullanışlı taşınabilir olursa olsun akıllı telfon yada tabletler pc nin yerini alamaz hatta laptoplar yeni özellikleriyle masaüstü ise süper parçalarla server gibi kullanılmaya devam edecektir çünkü profesyonel iş yapıyorsanız yada bu işte merklıysanız tablet mablet sizi götürmez anca ayak işlerinizi hallederrsiniz masaüstü bile belirli işler için kullanılmaya devam edilecektr ve en azından belli bir kesim vazgeçemeyecektir piyasadan çekilen firmalar çoluk çocuk değil kesinlikle bir B planlarının olduğu kanısındayım zaten uçuk fiyatlara düşük özellikli pc satıyorlardı doğal olarak insanlar eskisi kadar keriz değil almıyordu yeni ürünlerle geri dönüş yapabilirler sonuçta hiçbir firma en uyduruk bile olsa hiç pazarı kaybetmek istemez diyelimki temelli el ayak çektiler farklı firmaların yeni ürünlerle yerlerini doldurmaları açıkçası pek uzun süreceğini sanmıyorum ...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: BARIŞ55

    ASUS'un canı cehenneme.

    8.1 güncellemesi çıktıktan sonra driver güncellemesi vermedi.

    Sorun yaşayan 2 arkadaşım var bu yüzden.

    Lenovo nun kalitesi fena değil.

    Mecbur kalmadıkça dizüstü bilgisayar kullanmıyorum. Şu an mecbur olduğum için aldım.

    Yoksa ölümüne masaüstü.

    Nasıl?bende s46cb var.w8.1 yaptıktan.sonra bluetooth ve toıchpad sorunları olmaya başladı bluetooth güncellenmiş ama touchpad bazen bozuluyor smartgesture yi silip tekrar yükleyince.düzeliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • laptop piyasası bu kadar mı kötü yahu
  • kullandığım samsung laptop'ı iki kere orta seviye yükseklikten düşürdüm sorunsuz çalışmaya devam etti, 2 sene kullanımdan sonra ısınma sorunu çıktı onun dışında memnumdum şimdi de kardeşim kullanıyor. aslnda notebook'ları güzel fakat telefon ve tablet sektörü daha cazip gelmiş olmalı.
    şu an asus kullanmaktayım, 2 ay oldu bir sorununu görmedim windows 7'de driverları tanımaması dışında
  • Lenovo varken ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aekadaşlar,

    Piyasa ikiye bölündü;

    Masaüstü ve notebookLar bir tarafta,

    Tablet ve akıllı telefonlar diğer tarafta.

    Tablet ve akıllı telefonların taşınabilir olması sebebiyle her yerde kullanıLıyor. Tablet ve akıllı telefonlar istemci (client) durumunda. Gittiğiniz her yerde insanlar akıllı telefon veya tabletle ya oyun oynuyorlar veya youtube'da film seyrediyorlar. OyunLarın bir mobil versionLarı çıkıyor. Dağ başındaki çobanın elinde bile ya akıllı telefon veya tablet var.

    Notebook ve masaüstüLer daha çok üretim diyebileceğimiz muhasebeci, grafiker, server vb şekillerde kullanılıyor.

    Üretim maliyetlerini düşünürsek teknoloji değişse bile değişmeyen olay software (yazılım) olayıdır. Bunda da üretilen yazılımları koruyan Fikir ve Sanat EserLeri Kanunu'na bakmak lazım. İnsanlar yazılım üretirken harcanan emeği ve zamanı görmediklerin bedava kullanmak istiyorlar.

    Yazılım olmazsa üretilen anakart, ekran kartı, ram, işlemci gibi elektronik devreLer hiç bir şeydir, hükmü yoktur. Kullanamazsınız.




  • Sektor bitti. 4yildir Samsung laptop kullaniyorum suan dogru durust calismasada bir yil daha goturecek seviyede. 1500 litaya almistim dort sene once. Adamlar 3-4 senede bir 1500 lira kazanmaktansa her yil 2000 lira kazanmayi seciyorlar. Uzuluyorum notebook piyasasinin bitmesine ama bitiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung'un bilgisayar berbat hem tasarım hemde kalite yoksunu isabet olmuş avrupa pazarından çekilmesi.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.