Şimdi Ara

Bilgisayar dünyasında neler oluyor; Samsung, Avrupa pazarına veda ediyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
1.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1 senedir kullanıyorum Samsung Ativbook 5 model bir dizüstü, genel olarak memnunum.
  • Ne olacak cem yılmazın dediği gibi her 10 yılda bir elimize birşey tutturuyorlar.Şu tut diyorlar biz tutuyoruz, bunu tut diyolar biz tutuyoruz.Bir zamanlar bilgisayarlar çok satılıyordu, sonra sektör doydu ve insanlar elindeki cihazları uzun yıllar kullanmaya ve çok sık değiştirmemeye başladı ki orada devreye akıllı telefonlar girdi.Her sene sanki muazzam cihazlar gibi tanıtıldı ve insanlarda deli gibi saldırdı ve çoğuda en fazla 2 senede bir fahiş fiyatlara telefon alınca zaten var olan bilgisayar larını değiştirme gereksinimi duymadı.Bir zaman gelecek telefon dan başka işlevlere sahip bir mobil cihaz revaşa geçecek ve telefon sektörüne güle güle diyeceğiz...Ben üretilen akıllı denilen telefonlardan memnun değilim.İş telefonu yapmakta değil iş mobil cihazın avantajlarını değerlendirip o yönde bir cihaz geliştirmekte.Şuan olan cihazlar cep bilgisayarı gibi birşey...OLMAZzzzzzzzzz...OLMAZzzzzzzz...

    Mobil cihazda ne yapılsa devrim yaparız diye düşünüp TÜRKİYE nin telefon sektörüne girme vakti geldi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeroWin -- 24 Eylül 2014; 17:22:13 >




  • Samsung'un rakibi bence yine Samsung. Bir taraftan pazarı götürürken, öteden kaybediyor...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konuda en guzel analiz bence steve jobs'a aittir. onun soylemiyle:

    20yynin basinda otomibillerin ilk zamanlarinda amerikadaki kamyonet sayisi otomobil sayisindan cok daha fazlaydi. cunku nufusun cogu hala kirsal alanda, tarim toplumu olarak yasiyordu. bu tip bir yasam tarzi icin kamyonet yerine otomobil sahibi olmak sacma bir durumdu. ama sehirlesmeyle, nufusun cogu sehirlerde yasamaya baslayinca otomobil sayisi kamyonet sayisini defalarca katladi. cunku sehir yasaminda otomobil sahibi olmak daha anlamli. bugunku pc ler o kamyonetler gibidir. degisen yasam sekliyle kullanimlari azalmistir ama bir kamyonet her zaman kamyonettir, yerini asla otomobil tutmaz. bu yuzden her zaman cevremizde olacaklardir ama daha az sayida sadece belli isler icin belli kisiler tarafindan kullanilacaklardir.

  • windows 8 herkezi yaktı, metro arayüzünü zorunlu yapanlar bir gün kaçacak delik arar umarım yazık.

  • dizüstü piyasasını anca surface pro 3 gibi gerçekten güçlü tabletler bitirelibilir ancak hem oyun hem de iş sektöründe masaüstü ve diz üstü hep var olacaktır.

  • Çok yanlış pcnin işlevi kamyonet ve otomobil düzlemine indirilemeyecek kadar karmaşık. Microsoft'un yaptığı tablet ile pc'yi evlendirmekti. Şimdilik evlilik yürümüyor gözüküyor,metro arayüzü de bunun en açık göstergesi. Ancak bu olay ileride daha farklı yapıda olmayacak gibi değil. PC'nin tahtını yakın gelecekte alacak bir alet yine farklı bir biçimde pc olacak.
  • yıllardır takoz ve dandik laptopları kakala milletdaha iyi ürünlere kayınca.
    yaæææa pc pazarı öluyo, yersen

  • Bilgisayar paZarında hayat belirtisi yok o yüzden bütün firmalar yavaş yavaş elini çekiyorlar. Tablet ve telefonum var çok istisnai durum olmadıkça bilgisayarı açmıyorum hatta üzeri toz için kullanmadığım için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar pazarı yok olmayacaktır ama küçülecek.Çekirdek kitleye hitap edecek.

  • Abi eline sağlık, uzun soluklu, açıklayıcı ve herkesin görüp te pek dillendiremediği bir konuyu ele almışsın..

    Bir "PC'ye veda analizi" tadında olmuş ancak son zamanlardaki PC pazarının güzel bir değerlendirmesi yapılmış. Pazara bir çok katkısı olmuş ve ilkleri yaşatmış olan firmaların özellikle bu pazardan çekilmesi gerçekten biz sadık PC kullanıcıları için üzücü oluyor. Sony'nin ilk hamleyi yapması zaten üzücü bir durumdu. Samsung uzun süredir çekilme konusunda dedikoduları yapılan bir firmaydı ama Toshıba ilk adımı attı. Beklenende geldi ve Samsung'da bu yönde bir adım atmış oldu.

    Bu firmaların var olup olmaması bize herhangi bir yarar yada zarar sağlamayacak Erdi abinin de dediği gibi yeri doldurulacak ancak kendim için değerlendirecek olursam bu markalar ezelden beri hep aşina olduğumuz markalar, görüp değerlendirdiğimiz, üstüne yorumlar yaptığımız, önerdiğimiz/önermediğimiz, sevdiğimiz yada sevmediğimiz markalar olsada PC pazarının bel kemiği oldu hep.

    Bu kemiklerin sayısının azalması belki iskeleti yıkmaz ama, epey güçsüzleştirir ne yazıkkı..





  • yazı uzun ayrıntılı ve zevkli bir anlatım olmuş sağol erdi reis... :)

  • Pc de bir kac yıl sonra Asus ,lenovo dısında baska firma kalmayacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kımyasal

    Laptop sektöründe gereksizlere yer yok,gereksiz markaları bilinçsiz kullanıcılar alır,ki HP,Samsung gibi markalar ''kendilerine has'' teknolojileri öne çıkaramıyorlar,bu yüzden farklılıkları ile öncü olmuyorlar.Sony Vaio silahını çekmesinin sebebi eski enerjisini sunamamasıdır,hali ile satışlara yansıyor.Laptop pazarına baktığımızda Asus,Msı,Lenovo gibi ürünlerinde kendilerine has özellikleri barındıran şirketleri görüyoruz,işte bu şirketler laptop pazarında kazanıyor,diğerleri ise ekarte oluyor.

    Hocam haklısın samsung hp casper vb pcleri bilinçsiz kullanıcılar alıyordu zaten prfesyonel kullanıcıları hedeflemiyorlardı a 101 ve bimde satılıyordu i3 i5 işlemcili bazı samsung modelleri Ben şu ana kadar çok pc değiştirdim hemen hemen tüm markalrı kullanmış birisi olarak vaio nun yeri bende bir başkadır en çok beğendiğim pc dir tamam donanım olarak 10 numara değildi belkide sony ekran kartından falan kesiyordu ama genel olarak serin ve sessiz pc lerdi vaioların geneli multimedya pclerdi fiyat olarak biraz yüksek olmasına karşın bence verdiğin parayı hak ediyordu bir yere gidince vay be vaio dedirtiyordu resmen dikkat çekiciydi ben sony batar yine vaio yu bırakmaz derken sony gerçekten sony nin vaioyu devir edeceğini duydum .....araştırmalara göre son 3 senede vaio türkiyede bayağı yüksek satışlar yapmış bilhassa e serisinde teknoseyirde duymuştum vaio un pazardan çıkması gerçekten ne kadar üst seviyeleri alamazsakta benim gibi teknoloji meraklılarını üzmüştür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ploto -- 25 Eylül 2014; 3:12:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • insanlar notebook değiştirmiyorlar fazla.haliyle satışlar düşüyor.bide maliyetlerde ucuz olmadığından kar oranları düşüyor.

    teknoloji devleri mobil pazarda malı götürüyor daha çok.akıllı telefonların üretim maliyetleri çok düşük buna rağmen inanılmaz yüksek fiyattan satılıyor.

    bu mobil çılgınlıkta bir süre sonra durulur gibi.akıllı telefonların yapabilecekleride optimum duruma geldi.

    imdi giyilebilir teknolojiler üzerinde yoğunlaşıyorlar.
  • yazı son derece güzel olmuş ellerinize sağlık..

    herkesin de söylediği gibi tablet piyasasının bu denli düşük olmasına rağmen yüksek ve fahiş fiyatlarla satılan dizüstü bilgisayarlar bu sıkıntının ana gerekçesidir.

    dizüstü bilgisayarların fiyatını düşürün herkes alsın... adam ona vereceği parayı büyük ekranlı telefona veriyor ve böylece bütün ihtiyaçlarını karşılamış oluyor. ne yapsın dizüstünü?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lordlombak

    Çok yanlış pcnin işlevi kamyonet ve otomobil düzlemine indirilemeyecek kadar karmaşık. Microsoft'un yaptığı tablet ile pc'yi evlendirmekti. Şimdilik evlilik yürümüyor gözüküyor,metro arayüzü de bunun en açık göstergesi. Ancak bu olay ileride daha farklı yapıda olmayacak gibi değil. PC'nin tahtını yakın gelecekte alacak bir alet yine farklı bir biçimde pc olacak.



    kamyonet analojisini yapan bizzat steve jobs. bence guzel bir analoji. tamam pc nin islevi kamyonet ve otomobil kadar basit degil ama secilen aracin tipinin insanlarin yasam tarzi ile nasil sekillendigini cok guzel anlatiyor. metaryal uretcekseniz, ofis dokumanlari, photoshop yada 3dmax calismalari gibi pc hala zorunlu cihaz, yani kamyonet. pc ilk zamanlarinda cogunlukla meta uretilen islerde kullaniliyordu. sonradan internetin yayginlasmasiyla evlere girmeye basladi. ama evinde yasayan ortalama insanlarin cogu meta uretmezler. evde oyun oynar, internette surf yapar, sosyal medyadan iletisim kurar, yani meta tuketir. bu yuzden bir kamyonete ihtiyac duymazlar. bu kullanim sekli icin kamyonet pahali, agir ve hantal kalir. bu sebeble pc satislari hizli bir dususe girdi ama bu kesinlikle tablet ve akilli cihazlar pc nin yerini alacak demek degildir, cunku bir kamyonet her zaman kamyonettir. yerini otomobil tutmaz. gene ayni analojiden microsoftun yaptigi piyasaya 4 kisilik pickup surmek. yani iki iside yapabilen bir makina. yuksek satis yakaliyamamasida bu sebebden. cunku pick up cok az kisinin yasam tarzina ve kullanim sekline uygundur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 25 Eylül 2014; 12:08:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İlk önce bilgisayar sadece meta üretmek için bir zaruret değil. Bu zaten cepte. Bunu aldık sol cebimize yerleştirdik. Meta tüketmek içinse artık pc'ye ihtiyaç kalmadı olayı da yanlış olur. Oyun seven bir insan,(hastası olması gerekmez - profesyonel olmasına da ihtiyaç yok) zaten hala bilgisayara mecbur. Sadece MMORPG'ler için değil Grand Strategy oyunları,klasik rpg'ler,dota - lol gibi moba türü oyunlar,cs,l4d2 gibi fps vs. oyunlar için tam kontrol ve oyunun verdiği eğlence hissinin maksimize edilmesi için yine aynı şekilde pc'ye mecburuz. Bunu da attık cebe. Değiştirme,kişiselleştirme,farklı işletim sistemi kullanma,hatta bir çok işletim sistemini deneme kullanma şansına yine pc'de sahibiz yani android'de kurabiliyoruz pc'ye aynı zamanda hackintosh'ta kurabiliriz,linux(Ubuntu,pardus,ahir zaman mandrake) ve virtualbox,vmware station gibi uygulamalar vasıtası hepsi birden de pek ala olabilir. Pc'nin bize sunduğu alan çok daha geniş resmen elimizde hazine var.

    Demek ki kamyonet benzetmesi yanlış bir örnek oluyor evet kamyoneti bir otomobil olarak kullanabiliriz ancak siz ferrari hızında kamyonet gördünüz mü ? Nasıl oluyor da bir otomobil bir kamyonetten yavaş oluyor ? Hadi diyelim tablet teknolojisi yeni daha gelişme aşamasında ıvır zıvır. Peki pc'den daha hızlı olabilme ihtimali olacak mı ? yakın gelecekte pek mümkün gözükmüyor. Neden yakın gelecekte gözükmüyor şayet gözükseydi bunu zaten notebooklar üzerinde şirketler başarırdı. ama mobil i7 işlemci ile masaüstü i7 arasında bile çok ciddi farklar var.

    Şuan olay şu tablet pratik bir alet ve yaş aralığı çok geniş haliyle satış rakamları yüksek yani pazar payı pc'ye nazaran büyüyor,büyüyecek. Bu çok normal. Pop elektronik kültür diye tanımlayabileceğim bir durum bu,haliyle şirketlerde bu pazarı görünce dayanılmaz istek ve arzu ile yanıp tutuşuyorlar. Tabii burada tablet ile pc'yi ayırarak aslında kavram kargaşası da yaşadığımız muhakkak. Tüm bu olaylar teknolojik gelişmelere bakacak yani pil ve işlemci teknolojisinde muazzam bir atılım herşeyi değiştirir,microsoft surface pro erken deneme örnekleri yarın öbürgün işlemcisini,ramini,hdd'sini değiştirebileceğimiz dokunmatik ekranlı,uzun pil ömürlü cihazlara da tablet mi diyeceğiz mesela ? Hatta bunu google glass tipi gözlüklerle kombine etsek mesela elimizde ki cihazın görüntü boyutunu birden gözlüğe aktarıp devleştirsek. Sanıyorum daha değişik daha öznel bir durum oluşacak o aletlere bambaşka isimler verip yeni bir çağ olarak adlandıracağız bakın o zaman haksız olamayız ancak şuan için kamyonet - otomobil analojisi yanlış görünüyor. Çünkü ortada otomobilden çok katlanabilir bir motosikletimiz var. Kısa mesafeler için ideal ama uzun mesafelerde bizi üzer bu motosiklet.




  • sonuc itibariyle pc satislari dusuyor. sozkonusu olan anolojide terimin ifade ettigi sekilde soyut bir benzetmedir. kullanim tercihlerinin yasam sekliyle iliskini anlatir. herseyi birbir almaniza gerek yoktur cunku yapilan edebi sanat. illa ayni analojiden benzetme yapacaksak sizin bahsettiginiz seyler, ucan arabalara tekabul ediyor. yakin gelecekde teknik imkanlar gelistikce tabiyki farkli kullanim sekilleri gelisecektir ama onumuzdeki 10 yilin tabletin ustunlugu ile gececegini tahmin etmek zor degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rahmetli Steve Jobs bir edebiyatçı değil,filozof değil. Bahsettiği konuda bir üretim nesnesinin pazarlanması. Bu yüzden "bu benzetmeyi böyle algılamalıyız" diyemeyiz altını ve üstünü de doldurmak gerekir. Televizyonlarda ürünler tanıtılırken bir yığın analoji örneği ile karşılaşıyor tüketici ancak her zaman bunları daha tumturaklı bir şekilde yorumluyoruz. Analoji tekniği bir pazarlama stratejisidir olumlu ve olumsuz etkileri vardır ilgi çeker ama diğer taraftan gerçek durumun aynısını yansıtmayabilir. Diğer taraftan bizi analiz yapmaya iter ancak durum yapaydır ve basite indirgenmiştir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.