Şimdi Ara

Bilgisayar direkt kendiliğinden kapanıyor yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar ısınma sorunum yok herşey norma lbaşta söylemek isterim. sistem ve havalandırma onlar da gayet iyi. powerım bu güçlü :http://www.topower.com/product/powerbird1100_pba.htm 1100 wat. 1100 wat.
    ki fazla bile.

    benim sorunum: bilgisayarım oyunlarda kapanıyor ama bu sorunu artık oyunda değil masaüstünde filim izlerken de yaptı veya oyuna çift tıklayıp oyunu başlatmadan bilgisayar direkt kapandığı da oldu.ben sorunun ekran kartından olduğunu düşünmüyorum kesinlikle.maviekran hiç almıyorum zaten.son iki ayda böyle.oyun dışında kapanmazken normal zamanda bir iki kere yaptı bunu.servise götürdüm bekliyorum.


    birincil olarak powerın bozulabileceğinden şüpheleniyorum ki power 1.5 senelik daha.ama gene olur ya bozulabilir parça bu.ve malumunuz bozulan power güçlü bile olsa ekran kartı ve elektrik yüklendiğinde stabilitesini kaybeeceğinden ekran kartının vereceği yükle powerın gücü yetse bile kapanır diye düşünüyorum. veya ikinci olarak sata veya kablolardan. power kablolarında veya başka bir kabloda? ve kısa devre olduğunu nasıl anlarım?ekran kartım nvidia 480 gtx amp .ufak bir detay daha power supllyın arasından ufak fenerle bir baktığım zaman siyah leyimlenmiş bir bakır tel var onu kaplayan siyah koruma kablosu hafif eskimiş açılmış ucundan açılma böle aşınma var ve bakır telde hafif kopma olmuş bu acaba kısa devre yapan bir parçanın powerı zorlamasından mı kaynaklı? veya bu bakır telden mi?

    bu kapanma sorunu normal değil.ve ilginç olan bilgisayar kapandıktan sonra power devre dışı olmuyor çalışıyor ve ben direkt hemen kapanır kapanmaz açıyorum pcyi. sorunsuz açıllıyor.hemen kapanır kapanmaz pc y i açında çatırt çuturt sesler eşliğinde açılıyor sonra devam ediyor çalışmaya. sessiz bir şekilde power fanı dönüyor onu da belirteyim. fanda sorun yok.belli ki pc nalları dikiyor arkadaşlar. sizce kısa devre mi var? sizce sorun nedir? kablolarda kısa devre olduğunu nasıl anlarım?

    yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velvet darkness -- 19 Aralık 2012; 22:01:01 >



  • power arızası ram arızası işlemci ekran kartı chipset arızası olabilir. 1100wattlık power donanımınız da iyiyse yük bindiğinde aşırı ısınma yapabilir ve kendini korumaya alabilir fenerle gördüğünüz bölge de ısıdan kaynaklı erime olabilir işlemciye ve ekran kartına aşırı yük bindiğinde sistem kendini devreden çıkarıyor olabilir yada ram üzerindeki çiplerden biri arızalı olabilir ama bu kapanmaya yol açmaz kanımca. çipset arızası da olabilir. kablolardan kaynaklı sorun olacağını zannetmiyorum kısadevre olsa hiç çalışmaz kasa içinde de fanlardan başka hareketli parça yok. dediğim gibi bu arızanın birçok nedeni olabilir her donanım başka bir donanımla değiştirilerek arıza tespiti mümkündür.
    ama madem garantisi var bırakın servis düşünsün
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sfr+10

    power arızası ram arızası işlemci ekran kartı chipset arızası olabilir. 1100wattlık power donanımınız da iyiyse yük bindiğinde aşırı ısınma yapabilir ve kendini korumaya alabilir fenerle gördüğünüz bölge de ısıdan kaynaklı erime olabilir işlemciye ve ekran kartına aşırı yük bindiğinde sistem kendini devreden çıkarıyor olabilir yada ram üzerindeki çiplerden biri arızalı olabilir ama bu kapanmaya yol açmaz kanımca. çipset arızası da olabilir. kablolardan kaynaklı sorun olacağını zannetmiyorum kısadevre olsa hiç çalışmaz kasa içinde de fanlardan başka hareketli parça yok. dediğim gibi bu arızanın birçok nedeni olabilir her donanım başka bir donanımla değiştirilerek arıza tespiti mümkündür.
    ama madem garantisi var bırakın servis düşünsün

    hocam açıklaman gayet güzel.çok da mantıklı.kısa devre arızalarında power kendini korumaya alıyor ama pc hiç açılmaması gerekiyor bence de. pc kendini kapattıktan sonra power normelde devre dışı olması gerekirken ben kapanır kapanmaz hemen pc yi açıyorum o durumda çatır çutur sesler geliyor pc den powerdan geldiğini düşünüyorum o sesin.power donanıma fazla.kapanma powerdan olduğunu düşünüyorum.powerı verdim garantiye sadece .çünkü pc toplama tek tek parçalarla uğraşmak zor zaten powerda sorun çıkarsa tamiri yapıp veriyorlar eğer yoksa o zaman işimiz iş:) parçaları tek tek yollamak uzun iş powerda ve kablolarda sorun çıkmasssa sata ve ara kabloları değiştireceğim gene sorun düzelmesse yeni pc alırım:D

    çok teşekkür ederim açıklamaların için hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velvet darkness -- 20 Aralık 2012; 12:53:33 >
  • ""birincil olarak powerın bozulabileceğinden şüpheleniyorum ki power 1.5 senelik daha.ama gene olur ya bozulabilir parça bu.ve malumunuz bozulan power güçlü bile olsa ekran kartı ve elektrik yüklendiğinde stabilitesini kaybeeceğinden ekran kartının vereceği yükle powerın gücü yetse bile kapanır diye düşünüyorum"""
    cevabı vermişsiniz zaten.. bence sorun burda..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hkuterhk

    ""birincil olarak powerın bozulabileceğinden şüpheleniyorum ki power 1.5 senelik daha.ama gene olur ya bozulabilir parça bu.ve malumunuz bozulan power güçlü bile olsa ekran kartı ve elektrik yüklendiğinde stabilitesini kaybeeceğinden ekran kartının vereceği yükle powerın gücü yetse bile kapanır diye düşünüyorum"""
    cevabı vermişsiniz zaten.. bence sorun burda..

    aahaha:) inşallah sorun ordadadır değilse yeni pc alacağım power umarım bozuktur zaten iki hafta sonra servisten haber gelir
  • Bana BU Bİkere Olmuştu Powerı Kurcalarken Kalem Falan Sokarken Bozulmuştu 1 2 ay idara ettim baktım pc cok kapanmaya basladı sonra pc daha fazla bozulmasın die yaptırdım şuan sorun yok boza boza bilgisayarı öğrendim kasanın arkasına elini koy cok aşırı sıcaklık geliyorsa bilki power bozulmuştur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krm123 -- 20 Aralık 2012; 15:00:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krm123

    Bana BU Bİkere Olmuştu Powerı Kurcalarken Kalem Falan Sokarken Bozulmuştu 1 2 ay idara ettim baktım pc cok kapanmaya basladı sonra pc daha fazla bozulmasın die yaptırdım şuan sorun yok boza boza bilgisayarı öğrendim kasanın arkasına elini koy cok aşırı sıcaklık geliyorsa bilki power bozulmuştur

    eyvallah sağol:)
  • macunu yeniledinizmi ilemci sıcaklıgındanda yapabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunus_70

    macunu yeniledinizmi ilemci sıcaklıgındanda yapabilir

    hocam onlarda sorun yok.herşey tam.macunu bırak macun yenilendiği gibi amd işlemciye fazladan soğutma aldım şöyle ki cooler masterın soğutucusu var soğtucu almadan öncede aynı sorunu yapıyordu zaten. kasa fanlarım egzoz fan 120 lik ön fan 120 lik shark fan + üst fan da olmak üzere kasa fanları 3 tane shark fan zaten.işlemci sıcaklığı normal ama diyorum ki eğer powerda sorun yoksa veya kısadevrede yoksa o zaman sorun belki anakartın ısınma sorunu fazla ısınınca kendini kapatma ayarı vardır belki ondandır. ben genede power diyorum kesin malfunction var diyorum powerda.
  • kardes biosa gir memory ve dram ı düşür sav de çık sorun düzelmistir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.