Şimdi Ara

bilgisayar crash yiyip resliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, 10 senelik bir masaüstü bilgisayarım var. Yaklaşık 3 senedir yaşamış olduğum bir çökme sorunu var. Counter Strike oynarken bilgisayar bir anda donarak oyundan atıp masaüstüne dönüyor. Ancak League of Legends oynarken ise bilgisayar aniden donarak yeniden başlatılıyor. Bu sorunu dönem dönem yaşıyorum. LOL oynarken şu anda neredeyse iki maçta bir mutlaka bu sorunu yaşıyorum. Oynadığım oyunlarda ayarları en düşüğe de aldım bu sorun devam ediyor. Ekran kartım güncel. Sıcaklık değerlerine bakıyorum ancak gpu 55C falan CPU sıcaklığı da hiç 80 leri geçmedi.

Sistem: Ryzen 5 1600X GTX 1060 6GB 2X8GB 2133 MHZ ram

1.Windows 10 da Ram/Bellek Testi Yapma

2.hard disk sentinel veya hdd tune gibi hard disk veya ssd sağlık ölçümüne bakma (youtubede kaynaklar var)

3. tamamen temiz bir kurulum yapılmalı mümkünse sıfır bir ssd ile denenmeli (2. bir ssd ya da hdd varsa fişi çekilmeli kurarken ya da test yaparken)

Merhaba mavi ekran falan yok aniden takılıp resleniyor bilgisayar. 2 gün önce windowsu sıfırdan kurdum usb ile. Sadece ssd var bilgisayarda.

Güç kaynağı tam marka ve model şeklinde yazınız. Mavi ekran vermeden kapanması, Ram veya PSU sorununu gösteriyor. Windows hata dosyası oluşturamadan sistem kapanıyor. Olay görüntüleyiciyi açıp, soldan Windows logoları>sistem sekmesini açın. En son yaşadığınız kapanmanın tarih ve saatini bulun. Bir uyarı olacaktır "En son yaşanan kapanma beklemiyordu" tarzı. Onun hata kodunu alın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Merhaba, sizin mesajınızın bir üst kısmında bir arkadaş paylaşmış, windows ram testini uyguladım herhangi bir sorun yok yazıyordu en son sonra işlem tamamlandı bilgisayar yeniden başlatıldı.

PSU bilgilerini bulamadım hwinfo64 gibi programlar yüklü de nerede yazıyor anlamadım. PSU markası EVGA 750 w olması lazım Gold.

Olay görüntüleyicisinde "bilgi" "uyarı" ve "hata" etiketleri var.

Saat konusunda emin değilim ama resleme ilgili hataların şunlar olması lazım

Çok önemli bir donanım hatası oluştu.

Bileşen tarafından bildirilen: İşlemci Çekirdeği

Hata Kaynağı: Machine Check Exception

Hata Türü: Cache Hierarchy Error

İşlemci APIC Kimliği: 12

Windows.Gaming.GameBar.PresenceServer.Internal.PresenceWriter sunucusu belirtilen zaman aşımı süresi içinde DCOM'a kayıt yaptıramadı.

DCOM sunucuyu çalıştırmak üzere BcastDVRUserService_619f0 hizmetini "Yok" bağımsız değişkenleriyle başlatmaya çalışırken "1053" hatasını aldı:

Windows.Media.Capture.Internal.AppCaptureShell

Oyun DVR ve Yayın Kullanıcı Hizmeti_619f0 hizmetinin bağlanması beklenirken zaman aşımı (30000 milisaniye) oluştu.

• JrGrendel kullanıcısına yanıt

sanıım bahsettiğiniz hata şu etikette "önemli" yazıyor

Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.

Orijinalden alıntı: İyi Kötü ve Çomar

sanıım bahsettiğiniz hata şu etikette "önemli" yazıyor

Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.

14:43:22, ‎11.‎08.‎2025 tarihinde gerçekleşen önceki sistem kapanışı beklenmiyordu olay 41 kernel power olay 6008 eventlog

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İyi Kötü ve Çomar -- 11 Ağustos 2025; 16:37:18 >
  • İyi Kötü ve Çomar kullanıcısına yanıt
    Ben hâlâ PSU'dan şüpheleniyorum ama yine de sırayla test edebilirsiniz. Direk kasadan bakın güç kaynağına. Güç kaynağı sıkıntılarından sistem boşta iken bile kapanabilir. OCCT ile test yaparsınız 1 saat kapanmaz ama boşta kapanır.

Ramleri zaten test ettiniz ama XMP açınca sorun oluyor olabilir. Onu ayrıca test edebilirsiniz. Ramleri tek tek ve slotları da ayrı ayrı test edebilirsiniz. İşlemcide overclock ve pbo varsa kapatıp test edin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Merhaba bilgisayarın resleme saatlerini inceledim aynı anda şöyle bir hata çıkıyor. Yani işlemcide yer alan donanımsal arızadan ötürü bilgisayar kapanıyor. OCCT ile 1 saatlik işlemci testi yaptım hiçbir sorun çıkmadı.

Çok önemli bir donanım hatası oluştu.

Bileşen tarafından bildirilen: İşlemci Çekirdeği

Hata Kaynağı: Machine Check Exception

Hata Türü: Cache Hierarchy Error

İşlemci APIC Kimliği: 13

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.