Şimdi Ara

bilgisayar çok ısınıyor ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar bilgisayar sürekli 40 41 derecelerde seyrediyor ısısı hiçbirşey kullanmazken makinayı kucağımda tutamıyorum yanıyor resmen önceden de sürekli fan devreden çıkmazdı bu sebepten dolayı işlemci soğutucusu değiştiler yanlız bu sefer de fan çok geç açıoo
    forumda birisinden duymuştum bios da fan sürekli dönmüyorsa bilgisayarın normaldir falan demişti bios u açtım bilgisayar hakkatten soğuyana kadar döndü durdu fan sonra durdu ama baya zor soğuttu ama normal pc kullanımında böyle çalışmıo fan neden böyle oldu sizce

IBM Thinkpad X31 O Bir Efsane 12.1"
    Lenovo IBM Thinkpad X200S 12.1''
    Lenovo IBM Thinkpad X200T 12.5"
    Lenovo IBM Thinkpad X220 12.5''
    Lenovo IBM Thinkpad X230 12.5"
  • Once yazilimsal olarak dusunursek bios update yapmani yada son version ise eger biosunu yeniden yuklemen, biosun uzerindeki fan devir ve ayarlari standarta cevirir. Isletim Sisteminde Biosu kontrol eden uygulamalarin yada overclock icin kullandigin uygulamalar varsa bunlarida defaulta cevirmen daha sonrada kaldirman gerekir. Buna ek olarak temiz bir format yada recovery islemi yaparsan yazilimsal olarak riskleri kaldirmis olursun.
    Donanimsal olarak da fanlarini kontrol et. Varsa eger notebookunun icerisini hafif gucte bir kompresor ile temizlemen. Icini acmadan sadece hava cikislarindaki ve klavyenin etrafindaki bosluklardan tozlari puskurtmen yeterli olabilir. Bu islem falarin etrafindaki tozlarida temizleyecegi icin gec calismasi yada yavas donmesini engeller.

Butun bunlari yaptiktan sonra eger hala devam ediyorsa tekrar servis gormesi gerek. Ama bana kalirsa senin sorunun tamamen yazilimsal diyebilirim. O konu uzerinde yogunlasmani oneririm.

Dizüstü bilgisayarları kocağınızda kullanmayın. Isı ilerde cinsel sorunlar yaratabilir

• quote:

arsima Tarih 7 Mayıs 2009; 22:56:24
    slm arkadaşlar bilgisayar sürekli 40 41 derecelerde seyrediyor ısısı hiçbirşey kullanmazken makinayı kucağımda tutamıyorum yanıyor resmen önceden de sürekli fan devreden çıkmazdı bu sebepten dolayı işlemci soğutucusu değiştiler yanlız bu sefer de fan çok geç açıoo
    forumda birisinden duymuştum bios da fan sürekli dönmüyorsa bilgisayarın normaldir falan demişti bios u açtım bilgisayar hakkatten soğuyana kadar döndü durdu fan sonra durdu ama baya zor soğuttu ama normal pc kullanımında böyle çalışmıo fan neden böyle oldu sizce

Arkadaşım bu formu sürekli takip edenler bilirki arsima arkadaş sürekli ısıda şikayet ediyorsun.
    En son serviste bir işlem yaptırıp sorunu çözdüğünden bahsetmiştin.
    Bunun üzerine ilaveten notebook altlığı arıyordun fanlı sından.

Şunu unutma bir makina ısınmıyorsa çalışmıyor demektir

Kullanılan makina elbette ısınır
    Ama bu kilitlenmeye yol açıyorsa evet arıza var diyebilirsin ama bunun ötesinde yok 40 derece oldu yok 50 derece oldu.
    Kullanılan cpu'lar intel ve intel derki (tabi her cpu için bu ısı aynı olmayıp 1-2 derece fark eder) benim cpu 71 dereceye kadar çalışır.Bu dereceye ulaştığında kendini korumak adına sistemi kilitler.
    Sen 41 derece olduğunda bile gereksiz sıkıntı yapıyorsun kendine

• boşta 40 derece çok iyi benim laptopumda boşta 40-42 yükte 43-48 çok yükte 49-55 arası değişiyor. Ki uzun süre çok yükte çalıştırmama ve işlemci ısısı 60 dereceye çıksa bile öyle elle tutulamayacak kadar bir sıcaklık hissetmiyorum kasa sürekli ılık.
  • Notebook'ların kucak üstünde kullanılması ileride telafisi zor sorunlara yol açabiliyor maalesef. ( sonuçları kısırlığa kadar uzanabiliyor) Isıdaki artışın en büyük sebeplerinden biri hava sirkülasyonunun dizüstündeyken yeterli olmaması buna ek olarak vücut ısısının da etkisi ile sıcaklığın dahada artması. Eğer kucakta kullanılması isteniyorsa notebook ile kucağımız arasında düz bir tabaka bulundurmakta fayda var. Aşşağıda linkini verdiğim ürünü kullanıyorum notebook altında ve kucak üstünde çok kullanışlı. Bu arada yinede kucak üstünde kullanmaktan kaçınmalı duyduğum kadarı ile radyasyon yayımı en çok notebookların alt kısımlarında yoğunlaşmakta.

http://www.hepsiburada.com/akasa-libra-aluminyum-yuzeyli-notebook-sogutucu-siyah-ak-nbc08-bk-/productDetails.aspx?categoryid=106859&productid=bs4560

• quote:

Orjinalden alıntı: alp_o

quote:

arsima Tarih 7 Mayıs 2009; 22:56:24
    slm arkadaşlar bilgisayar sürekli 40 41 derecelerde seyrediyor ısısı hiçbirşey kullanmazken makinayı kucağımda tutamıyorum yanıyor resmen önceden de sürekli fan devreden çıkmazdı bu sebepten dolayı işlemci soğutucusu değiştiler yanlız bu sefer de fan çok geç açıoo

Arkadaşım bu formu sürekli takip edenler bilirki arsima arkadaş sürekli ısıda şikayet ediyorsun.
    En son serviste bir işlem yaptırıp sorunu çözdüğünden bahsetmiştin.
    Bunun üzerine ilaveten notebook altlığı arıyordun fanlı sından.

Şunu unutma bir makina ısınmıyorsa çalışmıyor demektir

Kullanılan makina elbette ısınır
    Ama bu kilitlenmeye yol açıyorsa evet arıza var diyebilirsin ama bunun ötesinde yok 40 derece oldu yok 50 derece oldu.
    Kullanılan cpu'lar intel ve intel derki (tabi her cpu için bu ısı aynı olmayıp 1-2 derece fark eder) benim cpu 71 dereceye kadar çalışır.Bu dereceye ulaştığında kendini korumak adına sistemi kilitler.
    Sen 41 derece olduğunda bile gereksiz sıkıntı yapıyorsun kendine

sağol kardeşim iyi takip ediyorsun gerçekten valla bilmiyorum ama şöyle söyleyim bios 3.05 i yükledikten sonra bilgisayar 40 41 gösteriyor ama makina ateş gibi yanıyordu sonra bios 3.03 ü yükledim şimdi iyi size bir sorum olacak kendi fan durumunuzu kontrol edermisiniz yani bilgisayar çalışştığı andan itibaren nasıl çalışması yani çoğu zaman çalışıyormus sizinki de benimki çoğu zaman çalışıyor bazı yani notebook sessiz olsun istiyorum ama tabiki ısınıyor çalışan bir makina ateşten yanacağına da fanın çalışması daha iyidir yani bilmiyorum sizce 3.05 le bios u güncellemeliyim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ATeşten yanmaktaki kasıt nedir zaten o durumda makina kilitlenir.

Kısaca şöyle anlatmaya çalışayım.Eğer notebook normal olmayan bir ısı değerine yükselirse performansı düşer.
    Eğer notebook'unda bir performans kaybı olmuyorsa bende dert etme.
    Sonuçta bu cihazların içine klima koyma şansları yok.
    Mantık belli
    Cpu belli bir ısı değerine geldiğinde fan çalışmaya başlar ve cpu normal ısı değerine indiğinde fan tekrar durur.

Yada en kolayı senin soğutma sisteminde problem olup olmadığını anlamak için şöyle yap
    Akşam yatmadan
    Hesap makinasını aç
    bilimsel'e geç
    Orda sürekli 9'a bas yani büyün rakamlar 9 olsun devamında faktöryel (N!) tuşuna bas.
    10-15 sn sonra cpu fan çalışmaya başlar ve sen durdurmazsan bu iş sabaha bitmesi mümkün değil.
    Sabah kalktığında makinan kilitlenmemiş yada kapanmamışsa senin makinada sorun yok.
    Çünkü hesaplamayı başlattıktan sonra fan çalışmaya başlar ve işlem bitene kadar durmaz eğer fan da arıza varsa ısıyı düşüremez ve makinan kilitlenir.

• quote:

Orjinalden alıntı: alp_o

ATeşten yanmaktaki kasıt nedir zaten o durumda makina kilitlenir.

Kısaca şöyle anlatmaya çalışayım.Eğer notebook normal olmayan bir ısı değerine yükselirse performansı düşer.
    Eğer notebook'unda bir performans kaybı olmuyorsa bende dert etme.
    Sonuçta bu cihazların içine klima koyma şansları yok.
    Mantık belli
    Cpu belli bir ısı değerine geldiğinde fan çalışmaya başlar ve cpu normal ısı değerine indiğinde fan tekrar durur.

Yada en kolayı senin soğutma sisteminde problem olup olmadığını anlamak için şöyle yap
    Akşam yatmadan
    Hesap makinasını aç
    bilimsel'e geç
    Orda sürekli 9'a bas yani büyün rakamlar 9 olsun devamında faktöryel (N!) tuşuna bas.
    10-15 sn sonra cpu fan çalışmaya başlar ve sen durdurmazsan bu iş sabaha bitmesi mümkün değil.
    Sabah kalktığında makinan kilitlenmemiş yada kapanmamışsa senin makinada sorun yok.
    Çünkü hesaplamayı başlattıktan sonra fan çalışmaya başlar ve işlem bitene kadar durmaz eğer fan da arıza varsa ısıyı düşüremez ve makinan kilitlenir.

ateşten yanıyordu ama biosları en alt versiyondan yukarı doğru yükselttim şimdi öyle bir problem yok yani dediğin gibi çalışıyorsa bu makinanın fanı dönecek yani ısınıyor sonuçta

• sogutucu kullanıorum gpu : 44d
    işlemciler

2 çekirdek muhabbetnden çekirdeklerın ıssını gösterıor biri 35 biri 38

Orjinalden alıntı: cbekcibasi

sogutucu kullanıorum gpu : 44d
    işlemciler

2 çekirdek muhabbetnden çekirdeklerın ıssını gösterıor biri 35 biri 38
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.