Şimdi Ara

Bilgisayar çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
111.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxax

    aynı olay banada oldu ramlardan olabilir. ramların hepsini çıkar sadece 1tanesini yuvaya tak ve çalıştır aynı sorunu yaparsa başka ramı başka yuvaya tak yine sorun yaparsa bios pilini çıkar oda olmassa hard diskte sorun olabilir


    Tam anakart almak için evden çıkacaktım.Mesajın kafamı karıştırdı. Ramlarin ikisinin birden bozulması düşük bir ihtimal diye düşünüyorum.Umarım yanılmam.Uzun araştırmalar ve denemeler sonucunda anakartta problem olduğuna kanaat getirdim.Bir kaç saat sonra buradan sizlerle acımı ya da sevincimi paylaşacağım arkadaşlar. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orcsa1

    Arakadaşlar merhaba tanıdığımın kullandığı bilgisayar power tuşuna bastığımda çalışıyor ancak ekrana görüntü gelmiyor.Herşeyi denedim.Tüm parçaları söküp taktım.Format dahi atamıyorum çünkü ekrana en ufak bir görüntü gelmiyor.Başka monitörle başka kabloyla denedim gene yok.Denemediğim 3 şey kaldı.

    1)bıos pilini çıkarıp 10 dk beklemek. (suan bunu yapıyorum)
    2)ramleri teker teker takmak (belki biri bozuktur diye)
    3)cmos reset diye tabir edilen anakarta jumper ile reset atmak ki bunun nasıl yapılacağını bilmiyorum.

    Fikri olanlar cevaplarsa çok sevinirim.2 gündür bununla uğraşıyorum.Şimdiden teşekkürler...


    bilgisayar çaılştığında bios ayarlarına kadar gelebiliyormusun ? * F8 e sürekli basarak bir dene bence çalıştırır çalıştırmaz, ha gene giremediysen bir fikrim yok. ama girersen VGA modu ile ilgili bir ayarlar vardı. onlara bir bak. birkeresinde ben ayarları çok fazla yükselltiğim için görüntü gelmedi böyle düzeltmiştim. birde şu soru nun cevabı varmı : en son ne yaptıktan sonra böyle oldu ?? hatrlarsan daha fazla yardımcı olabiliriz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: orcsa1



    Tam anakart almak için evden çıkacaktım.Mesajın kafamı karıştırdı. Ramlarin ikisinin birden bozulması düşük bir ihtimal diye düşünüyorum.Umarım yanılmam.Uzun araştırmalar ve denemeler sonucunda anakartta problem olduğuna kanaat getirdim.Bir kaç saat sonra buradan sizlerle acımı ya da sevincimi paylaşacağım arkadaşlar. :)



    bak unuttum bunu söylemeyi bilgisayarcıya götürdüğümde anakartınız çatlamıştı dediler. doğru olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaplan261 -- 10 Eylül 2011; 13:34:30 >
  • Arkadaşlar birazdan kendi bilgisayarım dahil hepsini camdan aşağı atacağım. Yeni anakart (gigabyte g41mt-s2p) ve dd3 1333 mhz bellek aldım.Güzelce montajladım.Görüntü yine yok! Biraz güç kaynağıyla oynadım kapanıp açıldı görüntü geldi. Ama bu seferde bir hata verdi neyse sonra bu diski kendi bilgisayarıma takıp formatladım.Bu seferde bootmgr eksik hatası veriyor.Ya o kadar uzun hikayeki olay anlatırken kafayı yiyeceğim. Şimdi eski bilgisayarda hddd ıde ve sata 2 adetti.ıde de win kuruluydu diğeri yedekti. Bu anakartta IDE girişi yok!!!!!!!! Dolayısıyla öbür yedeği takabildim.Bunada format atamıyorum. win 7 de fat 32 format atsam düzelir belki diye düşünüyorum.Bu arada cd rom sata olduğundan ve eski güç kaynağında 1 sata güç çıkışı olduğundan gücü kendi güç kaynağımdan aldım.Düşünün manzarayı. :)

    O değilde galiba anakartı da boşuna aldık.Şimdi değiştirip eskisini, takmaya da üşeniyorum.Baksanıza psu ile biraz kavga edince görüntü geldi ama alakası olmayadabilir. oooofffffffffffff Kafam karmakarışık.




  • Son Durum:

    Üşenmedim diğer anakartı denedim yine görüntü gelmedi.Sorun anakarttaymış yani.Şuan görüntü ile ilgili bir sıkıntı yok.Bir de normal güç fişini sata güç fişine öeviren aparattan aldım.Kasanın donanımsal bir problremi kalmadı.
    Bu seferde vista kurulmuyor.Beklenmedik şekilde yeniden başlatıldı diye mesaj çıkıyor tekrar yüklemek gerekiyor gene aynı.Yahu bir bilgisayarda karşılaşılabilecek bütün problemlerle karşılaştım neredeyse.Klavye ve mouse çalışmıyor diye format atamadım 1 saat meğer anakartta usb klavye yi dşsable ayarlamışlar :
  • Arkadaşlar konu kapanmıştır.Artık ekrana görüntü geliyor. AMA O KADAR!!! Hiç bir şekilde işletim sistemi yükleyemiyorum. Pek çok kişinin karşılaştığı bir hataymış.Artık farklı bir başlık açarım herhalde çözemezsem.Herkese yardımları için teşekkürler.
  • çözmene sevindim
  • Arkadaşlar 3 gündür beni uğraştıran sorunlar silsilesi nihayet sona erdi.Anakartla beraber ekran kartıda bitmiş.Sonunda herşey yoluna girdi.İnsanlara yardımcı olabileceği düşüncesiyle diğer konuyu da buraya linkliyorum.Herkese yardımları için teşekkür ederim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_52571106/tm.htm
  • elimde Samsung SyncMaster 932NW marka monitör var ve ben bunu çalıştıramıyorum tak çalıştır olarak hangi makinaya takarsam takayım goruntu alamıyorum taktıgım makinalardan cıkarıp o makinaların kendi monitorlerini taktıgımda direk calısıyor ama monitor calısıyor gorunuyor acma kapama tusu yanıp sonuyor hiçbişe anlayamadım yılladır bilgisayarlarla hasır nesirim bu sekilde hiç denk gelmedi yardım edrseniz sevinirim !!!
  • ana kart modelin nedir cmos belki isine yarar. Ana karti acinca pile yakin yerde jumperler olur jumperlerin yan4nda chemos diye yaymasi lazim cikar tak bioş resetlemis olursun
  • POWER TUSUNUN 2 YANINDA SOURCE TUSU WAR ONA BASILI TUT KLAVYEDEN HER HANGI BİR TUSA BAS ACILIR ÇÖZÜM:)
  • Benimde açılmıyodu açıldıktan sonra reset düğmesine biraz basınca açılıyordu rtık bole bile açılmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ramları yanlış takmış veya yuvasından oynatmış olabilirsin
    ramları sök ve tak 1 ' den çok ise ilk birtanesini sonrada diğerini dene
  • Bendede aynı sorun var hard disc ten dediler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Merhabalar, benim de benzer bir sorunum var, acaba neden kaynaklı olabilir.

    Güç kaynağı: Asus P-50GA 500W ATX12V 2.2V Power Supply satın aldığım tarih: 08/04/2009
    Anakart: Asus M5A97 R2.0 satın aldığım tarih: Haziran 2015
    Ekran Kartı: Sapphire R7 265 DUAL-X 2GB GDDR5 256Bit Amd Radeon DX11.2 satın aldığım tarih: 31/10/2014
    Ram: Kingston HyperX Fury Black 8GB 1600MHz DDR3 (Tek) satın aldığım tarih: Haziran 2015
    İşlemci: AMD Fx(tm)-8320 Eight - Core Processor (8 CPUs) 3,5 GHz satın aldığım tarih: Haziran 2015

    Yaklaşık 3-4 ay önce yeni anakart, işlemci, ram ve hdd satın aldım.
    Kendim montajını yaptım. 2 ay süreyle sorunsuz kullandım. Son 1 aydır bilgisayarımın güç düğmesine basınca hemen açılmıyor.
    İşlemcinin ekran kartının fanları dönüyor, kasanın yeşil ışığı yanıyor ama hdd nin kırmızı ışığı yanmıyor monitöre sinyal gelmiyor.
    Güç kaynağının fişini arkadan çekiyorum, takıyorum. Yine güç kaynağının arkasındaki açma kapama düğmesini açıp kapıyorum,
    Sonra bilgisayarın açma düğmesine bastığımda bazen açılıyor, açılmadığı zaman bu işleri 2-3-4 kez daha tekrar ettiğimde bilgisayar açılıyor.
    Son 1 haftadır da bilgisayar çalışırken bazen kitleniyor ve hiçbir şey yapamıyorum. Reset attığımda tekrar açılmama sıkıntısı yaşıyorum.
    En baştan işlemleri tekrar ediyorum. Şu ana kadar henüz hiç kapanıp ta bir daha açılmamazlık etmedi ama gidici diye korkmaya başladım.

    Sorunumun sebebi ne olabilir.




  • ^7pMş^ ^ kullanıcısına yanıt
    11 yaşındayım ama anlıyorum ama bence alakası yok
  • ram içinde statik depoluyormuş genelde hep ondan olur ben ekrana görüntü gelmediği zaman direk ramları söküp geri takarım ve düzelir
  • Koliva Bilgisayar Ümraniye Bilgisayar Servisi

    0533 704 45 43
    0216 481 49 50
    İstiklal Mahallesi Marmara Caddesi 9 B Ümraniye
  • Dostum ramleri slotlarından çıkartıp, sarı pinleri silgi ile nazikçe sil, mümkünse ram slotuna biraz hava tut(atari kasetlerine yaptığın gibi üfleyebilirsin de) sonra geri tak ve bilgisayarı bildiğin bütün dualar ile çalıştır. eğer olmazsa yeni ram için en yakın teknoloji mağazasına
  • Sorun kesin çözüm %1000000

    aygıt yöneticisi > monitorler > ordaki sürücüyü güncelleştir

    eğer hiç görüntü yıok ise yetkili servislere ilet
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.