Şimdi Ara

bilgisayar bakımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayara bakım neden yapılır ve nasıl yapılır bu konuda bilgi edinmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Neal caffrey

arkadaşlar bilgisayara bakım neden yapılır ve nasıl yapılır bu konuda bilgi edinmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

İşletim sistemi için bakım mı ?
  • Bilgisayarın performansını artırmak ve ömrünü uzatmak için bakım yapılır.

Bakımın periyodik olarak yapılması daha sağlıklı olur. Mesela altı ayda bir...

Ben bakım olarak altı ayda bir sırayla şunları yapıyorum:

* CPU Termal Macunu Değiştirmek
    * GPU Termal Macunu Değiştirmek
    * CPU Fan Tozunu Çektirmek
    * GPU Fan Tozunu Çektirmek
    * Kasa İçindeki Tozları Çektirmek
    * PSU İçindeki Tozları Çektirmek
    * Son Olarak Her Şeyi Kontrol Etmek

Yazılım olarak bakımı her gün yapıyorum; çünkü sistemimin dinç olması lazım.

Nasıl yapıldığını araştırırsın artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Citizen -- 26 Mayıs 2012; 21:06:50 >
  • İşletim sisteminin şişmesi bilgisayarın tozlanması ve performans düşüklüğü nedeniyle bakım yapılır 4-6 ayda bir yapılması en az uygundur yapılacak işlemlerden birkaçı:

1.Kompresör yada elektrik süpürgesi gibi birşeyle tüm tozlar dikkatli bir şekilde parçalara zarar verilmeden temizlenip bilgisayar ferahlatılır
    2.Ccleaner ile bilgisayar kayıt defteri taramasından ve normal cleanupdan geçirilip disk şişmesi sıkıntıları ortadan kaldırılır
    3.Disk Defragmant ile dosyalar belirli hizaya getirilip diskin okuma hızı arttırılır
    4.Windows Cleanup yapılıp diskten biraz yer açılır
    5.Antivirüs taramasından geçirilir
    6.Gereksiz tüm programlar silinir
    7.Windows+R tuşları ile calıstır açılır MSCONFIG komutundan başlangıc seçilir ve başlangıçta açılmaması gereken programlar kapatılır
    8.Ve son işlem ise tekrar çalıştır açılıp oraya CMD yazılır daha sonra chkdsk /R komutu girilip bilgisayara restart atılır

İyi forumlar :)

• hem donanımsal hem yazılımsal bakımdada belirli programlar kullanılıyor bunların isimlerini verebilirseniz çok güzel olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neal caffrey

hem donanımsal hem yazılımsal bakımdada belirli programlar kullanılıyor bunların isimlerini verebilirseniz çok güzel olur

Advanced SystemCare 5 ve TuneUp Utilities 2012 İşletim sistemin optimize edebilirsin.

AIDA64 Extreme Edition programı ile bilgisayarındaki bütün parçaların sıcaklarılarına bakabilir ve Sistem karalılık testi (Sıcaklık testi) yaparak Max. ulaşacağı sıcaklığı kontrol edebilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.