Şimdi Ara

Bilgisayar aniden takılıyor!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 9-10 ay önce toplama bilgisayar aldım. Başlar da Witcher 3 oynuyordum ve ekran aşağıda ki resimde olduğu gibi takılıp ve kulaklıktan devamlı olarak bir ses geliyor, ben rest. atıncaya kadarda öyle kalıyordu. Ben sadece o oyunda öyle olduğunu sanıp çok önemsemedim. Bir süre bu hatayı almadım ama şimdi yeniden almaya başladım. Aşağıda ki resimde görebilirsiniz. Kameradan dolayı gri gibi görünmüş ama aslında turkuaz rengi ve bu renk değişiyor. Bazen sarı bazen pembe oluyor. Tahminim işlemcinin fanı yetersiz kaldığından işlemci ısınıyor ondan böyle yapıyor. Ama emin değilim. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim






    Bilgisayar aniden takılıyor!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HainKostok157 -- 20 Temmuz 2017; 2:21:44 >







  • Sorun bana işlemciden değil gibi geldi. Ekrsn kartını bir kontol edin bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TakemasterTR T kullanıcısına yanıt
    Kasanın kapağını açıp bilgisayarı çalıştırın HDD den ses geliyorsa bağzı bilgisayarcıların tabiriyle HDD kafa vurma durumudur. Eğer gelmiyorsa ekran kartı ısındığında böyle bir durum oluşuyor olabilir. CPU olduğunu düşünmüyorum. Ki bence HDD den dolayı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CappadociaLe -- 20 Temmuz 2017; 10:10:18 >
  • Hem hdd hemde ssd var ikisinden birinden kaynaklanıyor olabilir mi? Ve ileride büyük sorunlar yaratabilir mi? Ayrıca bu konuda ne yapmam gerek? Yani çözüme nasıl ulaşabilirim?
  • Sistem SSD üzerinemi kurulu. Yani ben öyle bir durumla daha önce 2 kere veri kaybı yaşadım artık başıma öyle bir olay geldiğinde ne kısa zamanda hdd değiştiriyorum. İlerde sorun yaratır. SSD ye kurduysanız sistemi olay farklı daha önce böyle bir sorun yaşamadım ssd de.
  • Evet işletim sistemi ssd üzerine kurulu. Ama bu sorunu genelde oyunlarda yaşıyorum. Oyunlarsa D'ye yani hdd'ye kurulu. Garantiye götürsem mi diye düşünmeye başladım ama hangi parça olduğunu dahi bilmiyorum.
  • HainKostok157 kullanıcısına yanıt
    oyunlarda oluyorsa ısınmadan kaynaklı ekran kartındanda olabilir. eğer ekran kartı Nvdia ise oyunu açarken dahili görüntü bileşenini seçin ve oyunu dahili ekran kartından oynamayı deneyin. harici ekran kartını kullanmadığı için herhangi bir ısınma veya takılma olmayacaktır. Eğer sorun devam ederse. Başka yollar ararız.
  • Yok ekran kartı olarak amd kullanıyorum. İstersen ben sistemi yazayım soru işareti kalmasın

    - AMD RX460 4gb 128bit
    - 8 gb kingston 1666mhz(olması lazım)
    - i3-4160 3.60Ghz CPU
  • ekran kartını çıkartıp dahili çıkışı zorlayabildiğin kadar zorla yine aynı şey olacak mı merak ediyorum.
  • Dediğim gibi eskiden sadece Witcher 3 te yapıyordu. Son birkaç gündür PUBG de yapmaya başlamıştı. Az önce ETS2 ve FİFA17 de arka arkaya bu hatayı aldım. Daha sonra aklıma geldi burada konu açtığım. Dediğini uygulamak üzere kasayı açtım. Sanıyorum sorunun neden kaynaklandığını buldum. Ekran kartının üzerinde bulunan fanın 4 vidasından 2 tanesı kırılmış ve aşağı doğru sarkıyordu. Ekran kartıyla fan arasında ki mesafe arttığı içinde soğutmakta zorlanıp bu hatayı veriyor. Tabi ki benim tahminim bu. Aşağı bir resim koydum pek anlaşılmıyor ama MSI yazan plaka ile ekran kartı arasında mesafe var. Biraz da olsa resimde belli oluyor. Ama o, bu değilde nasıl olduda kırıldı orası anlam veremedim. Garantiye girer mi acaba?

    Bilgisayar aniden takılıyor!

    Bilgisayar aniden takılıyor!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HainKostok157 -- 21 Temmuz 2017; 1:4:3 >




  • Öncelikle garatiye gireceğini sanmıyorum ekrankartını çıkartıp yapıştırsak sorunu çözermi acaba
  • islemci isinmasinda oyun zaman zaman kasar veya sistem resete gider ekran kartı kaynaklı gibi oc var mi?

    ve psu degerleri ne



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racyrocq -- 21 Temmuz 2017; 19:37:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HainKostok157 kullanıcısına yanıt
    Ramlerini 1600 mhz e çek biostan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemini detayli yazar mısın detayli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Garantiye goturdum. Şans mi diyeyim yoksa şanssislikmi diyeyim bilemedim. Olay biraz uzun. Ben bilgisayari toplarken orda tanidik bir abi vardi. Ona emanet edip işlerimi halletmeye gitmiştim. Bu abide sagolsun ekran karti kasaya uymadigi icin kasanin arka tarafina kerpetenle giriserek afedersiniz kasanin icine etmis. Ben de tanidik diye hic arkasini kontrol etmedim. Bu sirada ekran kartini oturtayim derken fazla zorladigi icin vida bacaklarini kirmis. Vatan bilgisayara gittigim gibi hatalarini kabul ettiler. Para istemezler isterlerse de biz karsilayacagiz dediler. Ama sorun devam ederse tekrardan garantiye goturucem. Onceligim garanti yoluyla halletmeye calismak. Elimden geldigince kasayi yamali hale getirmekten uzak tutmak. Tekrardan hepinize cok teşekkür ederim. Eğer bir sıkıntı olursa tekrar yazicam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HainKostok157 -- 24 Temmuz 2017; 18:24:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.