Şimdi Ara

Bilgisayar Aniden Kapanıyor (videolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bazen bilgisayarım oyun oynarken çat diye kapanıyor daha sonra en az yarım saat sonra açılıyor. Bilgisayarım bunu ilk yaptığında hemen açıp şöyle bi el yordamıyla ekran kartı arka plakasına falan dokunmuştum aşırı derecede sıcaktı. Fakat sorun şu bazen 4-5 saat oynuyorum kapanmıyor bazen bir saat sonra kapandığı oluyor. Kapanınca tekrar kasadan power tuşuna bastığımda 1 saniyeliğine çalışır gibi yapıp açılmıyor sonra sadece ramlerin üzerindeki ışıklar yanmaya başlıyor o yanarak bekliyor. Ben ısıdan olacağını düşünüp termal macun yeniliyeyim dedim sıcaklıklarını kontrol edip. Afterburner ile işlemci ve ekran kartı derecelerine bakarak oyun oynadım bf5'de 3 saat oynadığımda işlemci 60-70 civarında ekran kartı 60-70 civarında geziyordu. Ertesi gün tekrar buna bakarken değerler yine 60-70 arasıyken aniden kapandı. Acaba sorun neyden kaynaklı olabilir.

    * videoda ramin sadece birinin ışığı yanıyor gibi gözükmüş fakat ikisi de yanıyor.

    Bilgisayar Aniden Kapanıyor (videolu)


    ışığı yanan bu ramler

    VİDEO



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lycormas QQ -- 9 Aralık 2019; 9:16:55 >







  • Psu’yu kontrol ettiniz mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TheArchaeologist kullanıcısına yanıt
    Onu nasıl kontrol edebilirim program ile olabiliryor mu ? Psu'dan olabilir 30 dk sonra açılıyor acaba o ısınınca mı açtırmıyor bilgisayarı. Ama ramlere ışık gidiyor psu anakarta elektrik veriyordur diye düşündüm ben.
  • Bir elektronikçiye götürüp çıkışlarını ölçtürün.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bana da psu sorunu gibi geldi. Kullandığınız üçlü prizi değiştirip deneyin belki düzelir.
  • Kolay gelsin, yıllar önce aynısı başıma geldi. Mevzuyu anlayana kadar baya geç kalmıştım. Aynı sorun mudur bilmiyorum ama belirtiler aynı. Bir program indirmiştim. Isı belli bir seviyeye çıktığında çalışır tüm programları otomatik kapatıp, yükü azaltarak ısınmayı önlüyordu. Pc hiçbir şey yapmazsam günlerce açık kalabiliyor, ama işlem yaptığımda 2-3 saat sonra kapanıyordu. Sonra ısınma sorunu olduğunu anladım. Benimde ilk yaptığım şey macun yenilemek oldu ve işe yaramadı. Ben şehir dışındayken bizimkiler kullanmış bilgisayarı geldiğimde bilgisayar açılmıyor dediler. Ekran kartı sizlere ömür. Yeni ekran kartı aldım bu sefer anakart mefta oldu. Allahtan yeni ekran kartını mefta etmeden uzadı gitti. Yeni anakart ram vs ile pc yi iyiden iyiye yeniledim. Ara ara tekrar kapanmaya başlayınca uzay montaj yaptım, meğerse kasada kaçak varmış. Anakart ile ekran kartını yalan etti, anca farkettim.

    Sende bi uzay montaj yapıp çalıştırmayı dene, sorun olmazsa aynı şekilde kasada problem vardır.




  • Authorized kullanıcısına yanıt
    Olabilir belki kablolamada sıkıntı vardır. Kasada derken tam olarak anlayamadım.
  • tanerbaba396 kullanıcısına yanıt
    https://www.vatanbilgisayar.com/hama-6-li-akim-koruma-prizi-2m-siyah.html bu gibi bir priz kullanıyorum prizden kaynaklı değildir fakat psu'dan olabilir. Aslında psu'nun garantisi var onu bi gönderebilirim fakat kaç günde garantiden gelir ondan korkuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lycormas QQ

    Olabilir belki kablolamada sıkıntı vardır. Kasada derken tam olarak anlayamadım.
    kasa yüzeyinde elektrik kaçağı varsa anakarta aktarıyordur. Uzay montaj yaparsan kasayı kullanmadan, çalışıp çalışmadığına göre sorun kasada mı değil mi anlarsın.
  • Yüksek ihtimal PSU bence bilgisayarcıya götur onlar baksın elinde parça yoksa veya bulamayacaksan.bu şekilde diger parçaları bozarsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • after1 kullanıcısına yanıt
    Garantisini bozdurmadan psu'ya baktırmam lazım böylece garantiden tamir ettireyim.
  • kapandıkdan sonra bi süre açılmıyorsa psu olabilir. psu'nun fanı arızalı olabilir. içindeki parçaları soğutmuyo olabilir. bende bir ekran kartı vardı sıcaklığı 100dereceyi geçiyordu. dolayısıyla pc kapanıyordu. ama tekrar açmaya çalıştığımda açılmaya çalışıyordu kapanıyordu. sizdeki süre çok kısa. zaten karta dokununca elim yanmıştı
  • tanerbaba396 kullanıcısına yanıt
    O mevzu bende de oldu. Aynı böyle hemen açılmıyordu karta bi dokundum elim bildiğin ızgara oldu. Fakat son kapanmasında gpu ve psu dereceleri düşüktü. Bence de psudan kaynaklı gibi.
  • aslında dandik değil. Ama bir arızası olabilir yada kaçak olabilir. acil uzay montaj yapıp denemen lazım. 6-7bin tl'lik bir bilgisayar toplamışsınız gibi, yazık olmasın parçalara.
  • Bilgisayar Aniden Kapanıyor (videolu)Bilgisayar Aniden Kapanıyor (videolu)Bilgisayar Aniden Kapanıyor (videolu)Bilgisayar Aniden Kapanıyor (videolu)Bilgisayar Aniden Kapanıyor (videolu)
    örneğin pubg liteye girdiğimde 30-40dk sonra bazen 1-2 saat sonra pc aniden kapanıyor ve yaklaşık 30 dk açılmıyor. ne yapabilirim sizce problem nerededir kararlılık testine soktum sonuçları böyle testte kapanmadı. güç kaynağından sıkıntı olabilir mi? acaba oyuna girince yükte mi kapanıyor desem kararlılık testinde 10dk da kapanmadı.




  • Lycormas QQ kullanıcısına yanıt
    öncelikle konu 5 ay önce açılmış gözüküyor,
    5 aydır devam ediyor mu sorun?
    PSU şişene kadar bazen yarım saat çok rahat çalışır, sonra çat eder keser, 10 dk ile yetinmeyip occt ile power testi 1 saat çalıştırmayı deneyin, sorun PSU gibi duruyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • parcapincik kullanıcısına yanıt

    Problemi çözdüm gibi. Termal macun sürme işlemi yaparken acaba dedim kasadan ötürü psu sıcak mı kalıyor diye düşündüm ve psu'yu kasanın dışına çıkardım kalolar kasanın içine dışarıdan geliyor şuan. Daha hiç kapanma yapmadı ha bunda şunun da etkisi olmuş olabilir anakartta bilgisayar soğutma ayarlarını değiştirdim bildiğiniz soğutma aşırı derecede geç çalışıyormuş örneğin 70 dereceden sonra gibi ben bunu 40-50'lere düşürdüm kademeli artacak şekilde bir daha hiç kapanma olmadı ama psu'nun kasa dışında oluşundan mı yoksa fan ayarından mı bilemem.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.