Şimdi Ara

Bilg. Mühendisliği Hacettepe VS Yıldız Teknik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.
    Bilg. Mühendisliği yazacağım aşikar ama hacettepe bilgisayar (ingilizce) ile ytü (türkçe) arasında kaldım. Sizce ne yapsam daha mantıklı olur. Yıldız teknik türkçe bunun olumsuzluğu ne kadar olur ayrıca teknik üni olması da bir artı getiriyor ona diye düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.



  • Kardeşim mühendislik deyince hangisi olduğu farketmez bu ülkede 1-itü 2-odtü 3-ytü dir.Mühendislik dediğin tutuyorsa ve şehir elverişliyse kesinlik teknik üniversitede okunmalıdır ayrıca türkçe ingilizce olması önemli bir konu evet fakat orasının yıldız teknik olması tüm istisna konularını ortadan kaldırır :) bu benim görüşüm deiğil bu bir gerçek ama bir görüş almak istiyorsan 2 üniversitede okuyan öğrencilerden yardım almanı temenni ederim :) (kafanı kullan ytü ye git!)
  • Eğer İstanbul şehir istiyorum diyorsan İstanbul için YTÜ yazacaksın fakat şehir farketmez diyorsan benim düşüncem Hacettepe daha iyi yanlış bilmiyorsam ingilizce eğitim Hacettepe 'nin tamamen ama YTÜ 'de yüzde 30 ingilizce var eğer YTÜ bilgisayar mühendisliği 'nin ingilizcesi varsa YTÜ 'yü öneririm..

    Ve eğer Ankara 'da okursan orada kalacaksındır oraya giden alışıyor tandıklarım orada kaldılar ve İstanbul 'da okursan da burada kalırsın üniversite seçerken bir nevi aslında yaşayacağın şehiri seçiyorsun farkında olmadan bunları düşünerek hareket etmeni öneniririm..

    Sıralama içinde YTÜ Bilg. Müh. İngilizce > Hacettepe Bilg. Müh. İngilizce > YTÜ Bilg. Müh. (%30 İngilizce)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Trustme_0

    Kardeşim mühendislik deyince hangisi olduğu farketmez bu ülkede 1-itü 2-odtü 3-ytü dir.Mühendislik dediğin tutuyorsa ve şehir elverişliyse kesinlik teknik üniversitede okunmalıdır ayrıca türkçe ingilizce olması önemli bir konu evet fakat orasının yıldız teknik olması tüm istisna konularını ortadan kaldırır :) bu benim görüşüm deiğil bu bir gerçek ama bir görüş almak istiyorsan 2 üniversitede okuyan öğrencilerden yardım almanı temenni ederim :) (kafanı kullan ytü ye git!)

    İtü'de okuyorum, yav he.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Godzillasancak G kullanıcısına yanıt
    Yildiz teknikte okuyan biri olarak soyliyim. Universitelerdeki % 100 ing bolumler hoca tarafindan daima ing anlatilmiyor. Bazi hocalar turkce anlatip ingilizce yaziyor. Tamamini ingilizce anlatmiyor bolum % 100 olsa dahi. Sinavlarin ingilizce olur misal.

    Yildiz teknikte bolumun hangi kampuste ona bak derim. Yildizin bi Davutpaşa kampusu var birde besiktas kampusu var.

    Ben suan orda hazirlik okuyorum. Her gun cihangirden davutpasaya 2 vesait gidiyorum. Metro+metro yaparak. Sonrasinda kampus girisinde ring dedikleri olay var otobus kampus icerisinde dolasiyo. Kampus tepede olduğundan sabah yukari cikmak zor oluyo. Bizim bina 1 km icerde ve tamami yokus. Ring de 30 kurus aliyo hergun ve agzina kadar dolu gidiyo.

    Besiktastaki kampus ise muhtesem. 10 dakikaya besiktas sahile iniyosun. Biz 10 dakikaya anca kampus girisinden binaya giriyoruz. Sonrasi sanayi zaten.

    Benim asil kampus besiktasta. Bu yil git gel zor oluyor 1 saatimi aliyo yol. Seneye kolay olacak insallah gecersek. Cihangir besiktas yakin sayilir ama kampus devamli davutpasada olsaydi inan bana o yol cekilmezdi. Her gun gitmeye eriniyorum. 9 da baslayan ders icin 8 olmadan yola cikmak zorundayim. Onun icinde 7 de uyanmak zorundayim.

    Okulun ismi disinda imkanlari ulasimi senin kalacagin yer o yerin okula uzakligi gibi faktorlerde bence cok etkili. Her gun lanet ede ede gidecegin bi okul isterse odtu olsun sana istedigini veremez.

    Bu arada benim bolumum gemi makine muhendisligi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba hocam nereyi sectiniz? Bende bu 2 uni arasinda kaldim yardim ederseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıldız Bilgisayardayım, dersler %30 ingilizce ancak bütün kaynaklar(slaytlar textbooxlar vs.) ingilizce, ingilizceyi öğrenmek zorunda kalıyorsun zaten. Üstelik hazırlık eğitimi de zorunlu eğer 2 üniversite arasında kararsızlığı neden olan şey ing eğitim ise. Ytü yü kesinlikle öneririm.

    @Godzillasancak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenshin17 -- 20 Haziran 2017; 19:2:20 >
  • Mesajim bulunsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hacettepeden arkadaşlarım var eğitimi çok sıkı akademisyenlerin cv leri de güzel microsoftta çalışmışı bile var . ingilizce olması devasa bir avantaj var . Aselsana en çok adam sokan üniversitelerden birisi. Kampüs yıldız kampüsüyle kıyaslanınca kat kat güzel gelir. Bunun dışında yıldız da eğitimi iyidir ama bana kalırsa sırf adında teknik yazdığı için tercih etmezdim .

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hacettepe bilgisayar ile ilgili sorularınız varsa alabilirim.

    bölüm %100 ingilizce.

    yukarıdaki arkadaşa ilave. aselsanda çoğunluk odtü ve bilkent, havelsanda ise hacettepe. geçen sene 20 alım yapılmış ve 12si hacettepe, 8i odtü ve bilkent. zaten genel itibariyle buralarda odtü bilkent hacettepeli çok. (boğaziçi ve itü istanbulda olduğu için dahil etmedim. orada mezun olan orada kalıyor genelde.) birde hacettepeyi amma çok övdün diyebilirsiniz. tabiki odtü ve bilkentin yanında sıralama açısından esamesi okunmaz fakat emin olabilirsiniz kalite açısında hiçbir fark yok. (iş hayatına girdiğinizde görürsünüz.)

    hocaların cv'lerine bakabilirsiniz. people
    11i hacettepe, 2si boğaziçi, 3ü odtü, 2si bilkent mezunu. çoğunun yüksek lisans/doktora seviyesinde yurtdışı tecrübesi var.

    çoğu kişinin işi hazır. kendimden örnek veriyorum, 4e geçtim ve şimdi staj yaptığım yerden iş teklifi aldım sözleşme imzalayacağım. okul bitene kadar 1 yıl part-time çalışacağım.

    son olarak eğer bilgisayar mühendisliği okumak istiyorsanız burayı girerseniz pişmanlık yaşamayacaksınız, bunu kesin olarak söylüyorum. eğer daha okuyacağınız bölüme karar veremeyipte buraya düşerseniz işte o zaman gg, 103-104-203-204 gibi derslerden kimse kurtaramaz sizi, artık 6 7 senede bitirirsiniz.




  • Hacettepe bilgisayar müh. hakikaten iyidir dostum. Ben ikisi arasında yatay geçiş yapacaktım çok çok araştırdım kesinlikle Hacettepe'ye geçicem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dragontooth11 kullanıcısına yanıt
    k.bakma baya geç gördüm ama aynı durumda olan arkadaşlar da gelecek senelerde fikrimi merak ederse diye cevap atıyorum.
    Hacettepe üniversitesi'ni tercih ettim.Gayet te memnunum.Ekstra bilgi isteyen olursa bana ö.m atabilirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.