Şimdi Ara

Bileşenlerin uyumunu,Fps'i, performansını nasıl biliyorsunuz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Islemcinin ghz hizi ne kadar hizli calistigini gosterir. Ama sadece buna bakip islemci alinmaz . Soyle ki ghz farki sadece ayni seri islemcilerde dogru guc farkini gosterir. Yani i5 7400 ve i5 7600un farki ghz yani calisma hizı varkidir. Ikiside 4 cekirdek ikiside hyper threading desteklemedigi yani ayni olduklari icin calisma frekansina bakip yargida bulunabilirsin.



    Ama atiyorum 3.9 ghz l5 islemci ve 3.2 ghz i7 islemci arasinda i7 her turlu daha gucludur. Cunku i7lerde hyper threading bulunur yani 4 cdkirdek arti 4 fane sanal cekirdek olusturur ve 8 cekirdekli gibi davranir. Tabi gercek cekirdek gibi olmaz ama daha fazla islem yuklenebilir. Daha yuksek i7ler 6 cekirdek 8 cekirdek arti sanal cekirdek seklinde gider. Yani i3 ile i5 arasinda veya i5 ile i7 arasinda ghzye bakilmaz baska faktorler vardir cunku ama iki tane i5 modeli aradinda kaldiysan bu modellerin ghz disinda butun ozellikleri ayniysa o zaman ghzye bakarsin.



    Ryzen serisi icinde durum budur. Ryzen 8ler 8 cekirdek r1600x 6 cekirdektir. Yalniz burada isler epey karisik. Cunku amd de 8 cekirdek + 8 sanal cekirdek 16 islem birimi olusturma kapasitesi var. Kagit ustunde mukemmel gozuken bir durum ama is oyunlara geldiginde oyunlar bu 16 izlegi desteklemiyor fxlerde de desteklemediler. O nedenle senin 16 izlek 8 cekirdek islemcin intelin sadece 4 cekirdekli i5 serisi bir islemcisine oyun testlerinin cogunda yenilmekte. Cunku tek bir cekirdegin performansi intelde daha yuksek amad de ise tek cekirdegin gucu az ama cok cekirdek var. Soyle dusun bir yanda vucut gelistirme yapmis 4 adam var bir yanda mahalle kahvesinden toplanmis 8 kisi var. Dolayisiyla intel az cekirdek isteyen oyun ve uygulamalarda hem fxlerden hem ryzenlerden yuksek performans verir. Ama bir uygulamanin gercek 8 cekirdek destegi varsa i3ler ve i5ler bir anda haritadan siliniyor. Ryzenlerin performansi cok iyi o konuda. Ama sorun su ki oyunlarin cogu su an sadece 2 cekirdek kullaniyor ve iki cekirdekli 250 liralik intel pentium g4560 gibi bir islemci pekcok oyunda i3 i5 i7 ryzen 8 6 serisi ile benzer performans veriyor. Cekirdrk sayisi 4 oldugunda i5 ve i7ler cok iyi amd tarafi ise tek cekirdek gucu az oldugundan 4 intel 4 amd cekirdegi kullaniliyorsa cozurtuyorlar .



    Cekirdek olayi kisaca islemcinin icindeki islemci sayisi. 4cekirdek bir kaplamanin altinda 4 islemci var demek.Intel Hyper threading amdde birde bunlar saballarini calistiran uygulama var.



    Son olarak o cache dedigin sey onbellektir. Islemciler islemleri yapmadan once onlari bir on depoya depolayip hızli bur sekilde gerektiginde alip gerektiginde oraya saklar. Yani bir evin kileri gibi dusun hemen ihtiyacin olan seyleri kilere koyarsin hemen ihtiyacin olmayanlar ise harddiskte yani komurlukte durur. Onbellek ne kadar buyukse islemci o kadar rahat calisir. L1 l2 l3 onbellek olarak bunlar ayrilir sanirim l1 l2 l3un anlami hangi cekirdeklerin hangi bellekten yararlanacagi ile ilgilidir. Yani l1den ilk iki cekirdek ve l3ten tum cekirdekler yararlanir gibi.

    Hocam budur Kral'sın. Hocam eline sağlık her şey için teşekkür ederim. Örnek vererek uzunca ve anlayacağım şekilde her şeyi anlattın. Son olarak şu Rgb denen şey ne oluyor hocam. Sanırım performansla alakası yok anakartlarda ki ışık olup olmadığını mı gösteriyor. Bazı fiyatı yüksek anakartların yanında rgb yazıyor yani o anakartlar ledli mi oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Darknight-96 kullanıcısına yanıt
    Gokkusagi gibi her rengi verir demek led olarak tek renk degil yani : ) Tamamen kozmetik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi sistem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.