|
Bundan 6 ay kadar önce eşim ve çocuğumla birlikte akşam 23.50 sularında evimize dönerken arkamdan apaçi ledleri ve uzunlarıyla gelen bir araçtan rahatsız oldum. Beni geçmesi için kenara çekildim. Beni geçtikten sonra ben uzunlarımı açtım. Ben uzunları açınca hemen durdu ve aracından inip benim kapıma geldi. Ben de camımı açıp uzunların açık geziyorsun rahatsız ediyorsun öndekini dedim. Kısalar göstermiyor şeklinde karşılık verdi. O zaman düzgün ampül tak aracına dedim. Benim uzunlarım ne kadar göz alabilir ki dedi. Çok göz alıyor dedim. Sen uzunlarını açıyorsan bunu da göreceksin o zaman dedim ve selektör yaptım. Sonrasında bu şahıs aracına döndü geri vitese takıp aracıma bilerek çarptı. ![]() ![]() ![]() Sonra aracından inip hadi polis çağır diyip sanki ben ona arkadan çarpmışım gibi görüneceğini iddia etti. Bilmediği şey aracımda araç kamerası olması. Bu kadarla bitmedi. Ben polisi ararken tehdit hakaret ve darp girişimi de oldu. Hepsi ses kaydıyla birlikte araç kamerama kaydedildi. Telefonum bluetooth ile araca bağlı olduğu için ilk başta 112'yi arayınca konuşamadım. Ben bluetoothu kapatmaya çalışırken bu bana saldırdı. Üstüme saldırdığında araç içindeki çocuğum büyük panik yaşadı ağlamaya başladı. Eşim de araçtan inip müdahale etmeye çalıştı. Araç kamerasından habersiz olduğu için şahıs kaçmadı da. Polisler geldi. Araç kemeramdaki görüntüyü telefona indirip gelen ekiplere gösterdim. Trafik polisi de geldi. Görüntüleri görünce bu kaza değil mala zarar verme tutanaklık bir şey yok dediler. Trafik polisleri gitti. Polislere kamera kaydını gösterince bu şahsın tavırları değişti tabi hemen. Ben zararını karşılayayım falan filan demeye başladı. Dedim yok şikayetçiyim ben. Araçta hamile eşim ve 4.5 yaşında çocuğuma yaşattıklarından öyle kolay kurtulamazdı. Aracımın ön tamponunda hasar oluştu, çeki demiri kapağı kırıldı ama farlar ve panjurda bir şey yoktu. Polis şikayetçi misin diye sorunca tabi ki dedik. Şikayetçi olmak için karakola gittik. Eşim de şahit olarak ifade verdi. Şüpheli de kararkola getirildi. İfadeler alındı, hastaneden rapor alınmak üzere polis aracıyla hastaneye götürüldük. Ben arka koltukta, şüpheli ise polis aracının bagaj kafesinde yolculuk yaptı. Hastanede de bana cüzzi bir miktar para teklif etti. Hayır dedim. Bu şahıs sağlık memuruymuş bir de. Araç kameramın görüntülerini karakola verdim. İfadeler raporlar vs derken karakoldan bizim çıkışımız 02.30'u buldu. Biz çıktıktan sonra biraz daha bekletmişler şüphelileri. Ben aracımı kendi cebimden yaptırdım. Tamir faturası ve ödeme dekontunu da karakola götürüp teslim ettim. Karakolda görüntüler izlenip ona göre rapor düzenlendi. Dosyanın hazırlanıp savcılığa gönderilmesi 2 hafta kadar sürdü. Sonrası savcılıktan yapılacak işlem için bekleyiş. Bu bekleyiş sırasında görüntüleri yerel veya ulusal haber kanallarına göndersem mi diye çok düşündüm. Hala da göndersem daha mı iyi olurdu diye düşünüyorum. 6 ay sonunda uzlaştırmacı aradı. Mala zarar verme tehdit hakaret basit yaralama gibi suçlar önce uzlaştırmada görülüyor. Uzlaşmak istiyor musun diye sordu. Şüpheli avukat da tutmuş hemen yusuf yusuf korkusundan tabi. Benim avukata ihtiyacım olmadığı için gerek duymadım. Avukatlar 15 bin TL para istiyorlardı sırf iş takibi yapmak için. Neyse uzlaştırmacı aracılığı ile yapılan pazarlıklar sonucunda şüpheliden maddi manevi tazminat olarak 70.000 TL para aldım ve uzlaştım. Bir daha böyle saçma şeyler yapmaz heralde. Bugün bu para ile eşime bilezik alacağım. Aracımın tamirini autoking'de 7.200 TL'ye yaptırdım. Toplu Edit: İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Herkese ayrı cevap verip konuyu kirletmek istemedim. Kimisi bu bedel az demiş ama yemeden içmeden 1.5-2 aylık maaşına denk bir bedel bu. Hakim bir arkadaşa da sordum görüntüleri gösterip ne olur dedim. Maddi tazminat olarak araç tamir parası, manevi tazminat olarak da 15-20bin arası çıkar dedi. Yine ilk suç ise hükmün açıklanmasının geriye bırakılması verilebilir dedi. 50 üstü ne alırsan kârdır dedi. Yine polis bir arkadaşa danıştım o da devlet memuru olması suçu tekrar işlemesine engel kabul ediliyormuş yani hafifletici sebep gibi görülüyormuş. Darp girişimi ve basit yaralamadan da pek ceza almaz dedi. O yuzden ben de kendi çıkarım için en uygun gördüğüm şekilde değerlendirmek istedim. 5 temmuz itibariyle doğum için hastaneye geldik. Hayır duanızı eksik etmeyin. 6 temmuzda yavrumuza kazasız belasız kavuştuk çok şükür. Rabbim isteyen herkese nasip etsin evlat sevgisini. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 6 Temmuz 2024; 17:59:51 > |
![]() Fractal Design Define C | Ryzen 5 5600X | Dark Freezer X120 | G.Skill Flare X 3200Mhz CL14 @ 3800Mhz CL16 | MSI B550M Mortar Max Wifi | SanDisk Ultra M.2 1TB NVMe | Corsair RM650X AORUS RTX 3060Ti ELITE 8GB
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler