Şimdi Ara

Biden hükümeti yonga sıkıntısına el atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Biden hükümeti yonga sıkıntısına el atıyor



    Global çapta ortaya çıkan yonga üretim sıkıntısı başta otomotiv sektörü olmak üzere pek çok sektörü olumsuz etkiliyor. Biden hükümeti yonga sıkıntısına çözüm bulmak için agresif bir hamle yapmaya hazırlanıyor.



    Biden hamlesi



    Bilindiği üzere geçen yıl pandeminin de etkisiyle dizüstü, tablet, konsol, kablosuz kulaklık gibi pek çok ürüne beklentilerin üzerinde bir ilgi oluştu. Bazı sektörler 2019 yılını düşüşle kapatmışken bu ilgi sayesinde adeta patlama yaptı. Ne var ki büyük talep sonunda yonga üretimine olumsuz yansıdı.



    Ayrıca Bkz.GTX 1050 Ti küllerinden doğuyor



    Yonga sektöründe Apple, Qualcomm gibi devler dahil pek çok tasarımcı mevcut ancak üretim dendiğinde lider TSMC. Intel dahi üretimdeki verimsizlikleri nedeniyle TSMC’ye bazı işlemcilerini kaydırmak zorunda kalmıştı.



    Oluşan yüksek talep nedeniyle TSMC de yetersiz kalmaya başladı. Apple’ın 5nm bantlarının yarısından fazlasını kendisine ayrıması gibi özel nedenler de devreye girince global çapta hissedilir bir yonga sıkıntısı yaşanıyor.



    Biden hükümeti yonga sıkıntısına el atıyor



    Yonga sıkıntısı en fazla otomotiv sektörünü etkiliyor. 2021 yılında yaklaşık 1 milyon araçlık bir kayıp oluşacağı ve maddi olarak kaybın ise 60 milyar dolara dayanacağı ön görülüyor. Mazda, Ford, Honda gibi pek çok dev tesislerini kapattı veya üretimi yavaşlattı.



    Geçtiğimiz hafta Biden hükümeti ve Tayvan ekonomi bakanı tele konferans üzerinden konuyu ele almıştı. Bu hafta ise agresif bir mücadele planı oluşturulacağı açıklandı. Planın amacı ilk etapta kritik ürünler için tedarik zincirini izlemek ve darboğaz oluşturan noktaları belirlemek.



    Uzun vadede ise yonga üretimini ülke sınırları içerisinde kaydırmanın planları yapılıyor. Intel ve Qualcomm gibi devler acil bir şekilde hükümetten bu konuda vergi muafiyeti veya hibe gibi teşvikler bekliyor. Zira karar geciktikçe bu tarz yatırımların devreye alınması da gecikiyor.




    Kaynak:https://www.engadget.com/joe-biden-executive-order-chip-shortage-194553846.html



  • planlı eskitmeyi engellesinler. Samsung eski serilerde whatsapp artık kasıtlı olarak çalıştırılmıyor. her güncelleme dı altında telefon bilgisayar vb kasıtlı olarak öldürülüyor. İleride işleyecek maden bulamadıklarında göreceğim.
    harcanan enerji ve işçilik 2 ay sonra demode olacak bir şey iin olmamalı.
  • Bizde darboğaz yok açboğaz var.

  • Her sene milyonlarca telefon basılması israf valla. Birileri apple'ın önünü kesmez ise daha da kötü olacak.
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt

    sadece apple mı basıyor

  • Yarısı apple'ın
  • Endüstriyel sektörleri de etkiliyor bu darboğaz. En azından üretimini yapabiliyor olsaydık , resmen yırtmıştık.

  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    en çok satan marka bile değilken nasıl yarısı apple ın ?

  • Cidden bu döküm fabrikaları arttırılmalı , tüm dünyaya yeticek sayıda yonda üretme konusunda sıkıntılar yaşanacağı belliydi zaten , artık her şeyin içinde çip var ,eskiden bu böyle değildi ve fabrikalar yetiyordu , şuan öyle değil

  • Dümen.

  • Musty3535123 M kullanıcısına yanıt

    cunku apple tsmc ye uretim kapasitesini arttirmasi icin yatirim yapti yaklasik 5 milyar usd ve bunun karsiliginda da pastadan aslan payini aldi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üretimin yarısını Apple almış. Haberi bir okusanız
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt

    haberi okudum zaten, tek yonga üreticisi bumu ? dünyada satılan telefonların kaçta kaçı apple ? ben bunu kastettim

  • Musty3535123 M kullanıcısına yanıt
    5 nm üreten kaç tane var?
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt

    5 nm işlemci koyamadılarmı başka telefon üretmeyip dükkanı kapatıyorlar o zaman, peki.

  • ben bu durumun pandemi kaynaklı cok fazla tüketim olmasın diye kasıtlı yapıldıgına inanmaya başladım

  • Musty3535123 M kullanıcısına yanıt

    Hep benim olsun her şey benim olsun , karmaşa kaos olsun , büyüklük egosu böyle bir şey. Düşünsenize çip üretimi sadece otomobil sektörünü vurmayacak akıllı telefonları da vuracak çünkü epıl otomobil işine girince eski markalar ve Tesla etkilenmeyecek mi ? Çip , rakipler, üretim ve herşeyin hâkimi olma isteği.


    Telefon konusunda anti pati oluşturduğu gibi bu konuda da aynı düşmanlık oluşacak çünkü Amerika dene ülkenin sanayii devrimine en büyük katkıyı Ford , GM ve Chrysler vsvs sağladı ve hiç kimse epıla bu markaları kolay kolay yedirmez. Epıl , Ford GM rekabeti gibi rekabetten daha kötü bir rekabetle yani bu üç markayı karşısına alarak düşman edindi.


    Elbette epıl fanatikleri ayfon gibi otomobil için sıraya girer günlerce kuyrukta bekleyerek ama bir Ford ya da GM gibi efsane olmayacak. Mustang ya da Camaro gibi efsane hâlâ ortaya çıkmadı Tesla dan elektrikli olsa bile ve Ford elektrikli olarak Mustang Mach-E ile efsane olmaya hâlâ devam ediyor.👍


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum kutudan şarj aletini çıkartarak çevrecilik olmaz. Eğer yapacaklarsa adam gibi yapsınlar iki senede bir amiral gemisi cihaz çıkarsınlar. O zaman hem çevreciliğe katkı olur hemde fazla tüketim azalır.

  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    planlı eskitmeyi engellesinler. Samsung eski serilerde whatsapp artık kasıtlı olarak çalıştırılmıyor. her güncelleme dı altında telefon bilgisayar vb kasıtlı olarak öldürülüyor. İleride işleyecek maden bulamadıklarında göreceğim.
    harcanan enerji ve işçilik 2 ay sonra demode olacak bir şey iin olmamalı.

  • dr20mouse kullanıcısına yanıt

    Onların çevreciliği kendi işlerine geldiğinde çevrecilik, yoksa hikaye.

    Şarj aletini çıkardılar, mecbur yeni şarj aleti alıyorsun. Bu alet bir karton ambalajda geliyor, bir kargo paketinde geliyor ve hatta kargo aracı bunu taşırken de mazot yakıyor vs. Aynı döngü kutudan çıkmayan kulaklık vs. için de geçerli. Hikaye işler özetle...

  • Gelsin Apple'a anti-tröst yasaları ile milyar dolarlık cezalar, AB de takip etsin. Başka türlü laf anlamaz. Üretim tesisi açarsa da teşvik verirsin. Şeker-sopa ile güdecen eşşeğini. Kıçı kırık, benzeri çok telefon firması dünyada darboğaz yaratıyor. Neymiş tasarım firmasıymış. Snobluğa bak, o kadar para ile oynuyorsan, üretim firması da olacaksın. İş ahlakı onu gerektirir, tekelcilik ile darboğaz yaratmak iş ahlakına aykırıdır.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.