Şimdi Ara

Biden göreve gelir gelmez Türkiye karşıtlığı başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün gerçekleşen yemin töreni ile resmen ABD'nin 46'ncı başkanı olan Joe Biden'a Ermeni lobisi hemen dört koldan sarıldı... Ermeni lobisi ANCA, "Erdoğan'a yaptırım uygulayın" çağrısında bulundu.

    2020’nin son aylarında Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan savaştan büyük kayıplarla ayrılan Erivan yönetimi, ABD’deki en aktif ve köklü lobisini kullanarak çiçeği burnunda ABD Başkanı Joe Biden’ı Türkiye’ye karşı kışkırtmaya çalışıyor…

    Washington’daki en köklü lobi kuruluşlarından biri olan Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) Joe Biden’ın yemin töreni ardından hem bir tebrik mesajı hem de taleplerini sıraladı. Kuruluş, geçen yıl yaşanan gerilimin ardından Ankara ve Bakü’ye yaptırım ve ceza uygulanması gerektiğini iddia ederken adeta taleplerini de yazdı.

    ANCA’nın Biden’a “tebrik mesajında” şu ifadeler yer aldı:

    TÜRKİYE’YE SİLAH SATIŞI DURSUN

    Yasalar gereği ABD ordusunun ve güvenlik güçlerinin Azerbaycan ve Türkiye’ye desteği kesilmeli, her iki ülkenin de yeni silah ithalatı lisansı iptal edilmeli.

    YAPTIRIM UYGULANMALI

    Aliyev ve Erdoğan rejimine Dağlık Karabağ’da işlenen insan hakları ihlalleri sebebiyle yaptırım uygulanmalı.

    DRONE SORUŞTURMASI

    Dışişleri Bakanlığı, Pentagon ve Adalet Bakanlığı, Azerbaycan’ın kullandığı Türk dronlarındaki ABD yapımı parçalar ile ilgili soruşturma başlatmalı.


    kaynak:Biden göreve gelir gelmez Türkiye karşıtlığı başladı - Son dakika dünya haberleri (sozcu.com.tr)


    bu ermeni lobisi nasıl bu kadar güçlü anlayamıyorum abd başkanına her koşulda ulaşabiliyorlar sesleri direk çıkıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-400988AF7 -- 21 Ocak 2021; 14:0:24 >







  • Diplomasi bilmeyen, dis iliskileri adam gibi olmayan bir ulkenin sozu hicbir yerde dinlenmez. Trump manyagin tekiydi. 4 yildir ABD ile iliskilerin tamami Trump-Erdogan birebir gorusmelerine dayandi. Ne orada lobi faliyetimiz oldu, ne de bakanlar, mustesarlar seviyesinde herhangi bir adam akilli diyalogumuz.


    Simdi boyle dimdizlak kaldik. Turkiye karsitligi her zaman vardi, olacak da. Sen orda bunun mucadelesini vermezsen okyanusun otesinden "Eeey Amerika!" diye vatandasina sov yapmaktan oteye gitmezsen bugun boyle dimdizlak kalirsin. Elin oglu da orada kapali kapilar ardinda senin kuyunu kazdirir...


    Bakalim Biden yonetimi ile nasil iliski kuracaklar, ya da kurabilecekler mi?  

    Nasıl mı? Adamlar güzel örgütleniyorlar çünkü. Burada sorulması gereken "bizim sesimiz niye çıkmıyor" olmalı.


    Bu arada yeni bir şey değil bu. ANCA kurulduğundan beridir benzer şeyleri bütün başkanlara iletiyorlar. Takan yok neyse ki.


    Diğer taraftan ilginç bir şey de yok. Adamlar sitelerinden bildiri yayınlamışlar. Başkan'a ulaşmaktan anladığın bu değildir umarım.

    Senin o el pençe divan duruyor dediğin adam, Kıbrıs harekatını başlatıp ABD ambargosuna rağmen ülkesinin çıkarlarını korudu. Aynı şeyi bugün Erdoğan yapabilir mi bir düşün? El pençe duran adamın karizmasına bak, Erdoğan anca How are you diye bir şeyler geveleyip sırıtıyor, anca mitinglerde eyy diye bağırıyor siz de yutuyorsunuz :D Komik olan sizsiniz ama size gülemiyoruz artık halinize acıyoruz.


    Clinton'ın boyu 193, karşısında yaşlı bir adam var nezaketen tepesine dikilmek yerine koltuğun başına oturup boyunu aynı seviyeye getirmiş. Ecevit'in de duruşu budur zaten, aç bak kaymakamın yanında bile böyle durur.

    Şunu paylaşıp artık papağan gibi kendinizi tekrar edip durmayın.

    Al Obama da Erdoğan ile konuşurken beyzbol sopası tutuyor? Bunu da beyaz Saray'ı hesabından paylaşıyorlar Obama Türkiye başbakanı ile konuşurken diye? Erdoğan çıkıp bu yaptığınızı kınıyorum diyebildi mi? Obama benim dostum, olur öyle ehehehe diye geçiştirmiş bildiğin adam.


    https://www.hurriyetdailynews.com/turkish-pm-comments-on-obamas-pose-with-baseball-bat-27169



    Trump Erdoğan'ı tehdit ediyor, mal varlığını açıklarız diyor (bu mektup da değil ama aynı dönemlerde gündemdeydi.) Erdoğan çıkıp açıklamazsan namertsin diyebildi mi?

    https://www.reuters.com/article/us-syria-security-trump-erdogan/trump-warned-erdogan-in-letter-dont-be-a-tough-guy-or-a-fool-idUSKBN1WV2PM?feedType=RSS&feedName=topNews&rpc=69

  • Nasıl mı? Adamlar güzel örgütleniyorlar çünkü. Burada sorulması gereken "bizim sesimiz niye çıkmıyor" olmalı.


    Bu arada yeni bir şey değil bu. ANCA kurulduğundan beridir benzer şeyleri bütün başkanlara iletiyorlar. Takan yok neyse ki.


    Diğer taraftan ilginç bir şey de yok. Adamlar sitelerinden bildiri yayınlamışlar. Başkan'a ulaşmaktan anladığın bu değildir umarım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 21 Ocak 2021; 15:3:37 >
  • Diplomasi bilmeyen, dis iliskileri adam gibi olmayan bir ulkenin sozu hicbir yerde dinlenmez. Trump manyagin tekiydi. 4 yildir ABD ile iliskilerin tamami Trump-Erdogan birebir gorusmelerine dayandi. Ne orada lobi faliyetimiz oldu, ne de bakanlar, mustesarlar seviyesinde herhangi bir adam akilli diyalogumuz.


    Simdi boyle dimdizlak kaldik. Turkiye karsitligi her zaman vardi, olacak da. Sen orda bunun mucadelesini vermezsen okyanusun otesinden "Eeey Amerika!" diye vatandasina sov yapmaktan oteye gitmezsen bugun boyle dimdizlak kalirsin. Elin oglu da orada kapali kapilar ardinda senin kuyunu kazdirir...


    Bakalim Biden yonetimi ile nasil iliski kuracaklar, ya da kurabilecekler mi?  

  • Ben amerika ve israille olan tüm savaşların karşılıklı dövüş proje olduğuna inanıyorum.

  • Neyse ki Azerbaycanın çıkarı = İsrailin çıkarı olduğu için burdan bir şey çıkmaz.

  • Bunun nedeni yurt dışında yaşayan Ermenilerin bir bütün halinde olduklarında etkili olabileceklerinin farkında olmaları.Mesela bizim yurt dışında yaşayan milyonlarca vatandaşımız var.Özellikle Almanyada çok sayıda Türk var.Ancak bu Türklerin hiçbiri Almanyada yaşayan Ermeniler kadar etkili değil.Ermeniler teşkilatlanıp bir bütün halinde bulundukları ülkelerin siyasetine ve ekonomilerine dahil olabiliyorken bizimkiler bireysel olarak kalıyor.Doğal olarak bir araya gelip Türkiye'nin çıkarlarına göre hareket etmedikleri içinde birlik olan Ermeniler karşısında varlık gösteremiyor.


    Şöyle düşün.Mesela Almanya'da yaşan Türklerin büyük bir oranı Türk lirasının değer kaybetmesinden memnun.Zira onlar Euro üzerinden para kazandıkları için yarın Türkiye'ye geldiklerinde Türkiye'de krallar gibi yaşayacaklarını düşünüyorlar.Bu nedenle adamlar adeta Türk ekonomisinin zayıflamasından,Türk lirasının değer kaybetmesinden dolayı göbek atar durumdalar.Halbuki normalde bunların ekonomimizin bozulmasından ötürü rahatsız olmaları gerekirdi.Ancak adamların umurunda bile değil.


    Yani Ermeniler bir topluluk olarak hareket ederken Türkler bireysel olarak hareket ediyor.Ermeniler sadece kendilerini değil toplumlarının çıkarlarını da düşünürken Türkler sadece kendi çıkarlarını düşünüyor.Durum bu olunca da yurt dışında daha örgütlü ve bir bütün halinde hareket eden Ermenilerin sözü geçerli oluyor.


    Mesela Türkler'de Ermeniler gibi teşkilatlanmış olsalar,lobi kursalar ve bu lobiler gerçekten de bulundukları ülkelerin siyasetine ve ekonomilerine yön verecek güçte olsa.Sizce Batı'da bu kadar Türkiye aleyhtarı bir durum oluşabilir mi?Şurada pkk destekçileri bile Avrupa'da Türklerden daha aktif lobi faaliyetlerinde bulunuyor.Yani iş yurt dışında yaşayan Türklerin örgütlenip Türkiye lehine çalışmalarında kalıyor.


    Elbette Ermenilerin organize olmasında yabancı güçlerin müdahaleleri olabilir.Lakin o zaman bizimde devlet olarak yurt dışındaki vatandaşlarımızın lobi kurmalarına ve lobi şeklinde faaliyet göstermelerine destek olmamız,bu yönde politikalar takip etmemiz gerekir.Ancak ne yazık ki hem devlet olarak hem de millet olarak sağa sola 'Eyyy'','Biz osmanlı torunuyuz' demekten başka birşey yapmıyoruz.


    Son olarak Azerbaycan konusunda Ermenilerin girişiminden birşey çıkmaz.Zira Azerbaycanı bu savaşta yahudi lobileri destekledi.Yahudi lobileri ise Ermeni lobilerinden daha güçlü ve kuvvetli.Zaten savaş boyunca hem Amerika'nın hem de Avrupa'nın sessiz kalmasında asıl etken Yahudi lobilerinin Azerbaycanın yanında yer almasıydı.





  • Bir zamanlar bizim de lobicilik faaliyetlerimiz ve diplomasi temsilcilerimiz vardı. Çok şükür hepsini monşer diyerek lağvettik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jungian_Shadow

    Neyse ki Azerbaycanın çıkarı = İsrailin çıkarı olduğu için burdan bir şey çıkmaz.

    iranda okadar azeri


    israilde o kadar azeri yahudisi olduğu sürece.....

  • abd'de türk lobisi kurmak çok zor zira abd'de yaşayan yaklaşık 350 bin kadar türk var ve hemen hemen hepsi kendi hayatlarını yaşıyor,politikaya bulaşmak istemiyor.


    ermeni lobisi ise çok daha büyük,sadece california eyaletinin yarısından fazlası ermeni kökenli insanlar tarafından kuşatılmış vaziyette.Washington ve new york gibi metropollerdede devletin içinde yer alan bazı dinamik çevrelerde söz sahibiler.Zaten abd'de israil lobisi ile ermeni lobisi çoğunlukta,geri kalan tüm lobiler bu 2 lobiyi kırmaya çalışıyor.Sosyal medya onların kontrolünde ve her abd yönetimindede yer alacak düzeyde güçlüler.


    bu ülkelerin lobileride bu noktada 3-5 senede gelmedi.ikinci dünya savaşı sonrası oluşan konjüktürel değişimler içerisinde abd'de yahudi ve ermeni lobileri her eyalette kurulup güçlendirildi.Gerek finans alanında gerekse siyasi alanda ilerleyip abd siyasetinde çok önemli yerlere geldiler.


    Türkiye ise ikinci dünya savaşı sonrası hep iç politika eksinindeki çekişmeler içerisine sokulup meşgul edildiği için abd nezlinde lobi faliyetlerine hem hız verdirilmedi hemde engel olundu.Lobi faliyetlerini yürütmek içinde para gerekiyor her şeyden önce.şuan new yorkda yeni bir "Türk Evi" yapıldı lobi faliyetleri için ve oldukça merkeze yakın bir bölgede.Arkaplanda bazı çalışmalar var ama istikrarlı lobi faliyetleri kurulmadıkça ve günlük işlerle geçiştirme yapılırsa hiçbir faydasıda olmaz zira Türkiye'nin lobi faliyetlerini ilerletmesi için ciddi bir emek ve bu işleri sağlam yapacak insanlar gerekiyor.ABD yi mesken tutmuş yahudi,ermeni lobilerinden ayrı olarak fetö terör örgütünün üyelerininde aynı ABD de söz sahibi olması Türk lobisi oluşturmada ayrıca ciddi engellerdir.





  • Bilmeyenler için Abd'de son derece kuvvetli bir Türkiye lobisi vardı.

    İsrail lobisi ile ortak çalışırlardı. Türk diplomatlara ve Türkiye'ye saygı duyulurdu.
    Yani yukarıdaki akp yancısı gene sallamış.

    Akp ile birlikte lobi falan kalmadı. Ne kadar cibilliyetsiz varsa dış işlerinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Azerbeycanın arkasında israil desteği var. Ermeniler dönsün dursun. bizimkiler oy toplamak adına ay emüriga diye gezmeselerdi çok faydalanabilirdik.


    Siyasal islam, alın tepe tepe kullanın.

  • Monşerlere muhtaç kalacaklar, demokratlar şirin gözükse de dünyaya daha çok karışacaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuzhan/ kullanıcısına yanıt

    Yalnız siyasal islamı yaratan ameriga değil mi ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Azerbaycan’a bişey olmaz yahudi lobisinden dolayı doğal olarak Tr ye de birşey olmaz ama olay bu değil biden zaten Tr ye kafayı takacak s400 yüzünden


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kim sorarsa bunlarla Müttefikiz. Nato'da bunlarla saf tutuyoruz... Coni'den dünyaya zulümden başka ne fayda gelmiş. Akıllanmayacaklar...

  • Leipold kullanıcısına yanıt

    Klavyenin başına geçtim, daha iyi nasil yazabilirim diye düşündüm, bir şey bulamadım.


    Imzami atıp gidiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu anca insanları türk bu saldırın diye ifşa eden değil miydi
  • Sarı adamı çok özleyeceğiz

    Kalbimizde olacaksın büyük başkan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzaklara bakmaya gerek yok. Vatandaşın ülkenin huzurun en büyük karşıtları başımızdalar

  • Amerikada lobi vardı. Filistinli 3-5 baldırı çıplak için israille takıştın ve sonuç zarar oldu. Ne araplara yaranabildin ne de israille aranı bozduğuna değdi.

    O filistinlileri o davanın lideri mısır, ürdün ve suriye bile 30 senedir salmış kendi haline türkiyeye ne oluyor?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.