Şimdi Ara

Bezelyeli Enginar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malzemeler:
    5-6 adet enginar kalbi
    1 çay bardağı Amerikan kuru bezelye
    1 çay bardağı yeşil mercimek
    4 adet soğan
    1 adet havuç
    1 adet portakal
    1/2 çay bardağı zeytinyağı
    2 adet kesme şeker
    Tuz
    Dereotu

    Hazırlanışı:

    Bezelyeyi ve mercimeği bir gece önceden su dolu bir kapta bekletin. Taze soğanları zeytinyağında tuz ve şekerle birlikte kavurun. Haşlayıp süzdüğünüz bezelyeleri, mercimeği ve küp doğranmış havucu ekleyin. Enginarlar altta kalacak şekilde tencereye dizin ve üstüne sebzeli harcı ilave edin. Portakalı sıkın ve suyunu üstüne gezdirin. 1/2 bardak su ilave ederek kısık ateşte pişirin. Servis tabağına aldıktan sonra dereotuyla süsleyerek servis yapın.



  • Şekerle portakal şart mı? Bir de yanlış anlamazsanız siz bu tarifleri kendiniz denediniz mi? Nasıl oluyor?
  • Merhaba Evet denediğim tarifler ayrıca eklemeden de yapabilirsiniz tabi ki fakat portakal ayrı bir tad veriyor.

    afiyet olsun
  • Bunu denicem mutlaka teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.