Şimdi Ara

Beylikdüzü'ne Fiberoptik altyapı döşeniyor ( Tellcom )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beylikdüzünde bir kaç yerde Tellcom ve Superonline adıyla fiberoptik kablo döşemesi yapılıyor. Acayip derecede heyecen yaptım.
    Netten ve buradan aradım ama bilgi bulamadım. Acaba Quiknet'in altyapısı mı kuruluyor bilgisi olan var mı? Geçen haftada Tellcom Superonline adına anket yapmaya eleman geldi İkitelli organize sanayiideki işyerine. Yakın bir zamanda o bölgede ADSL hizmeti vereceklerini bildirdi eleman. Artık TTNET'in internet tekeli kırılıyor gibi. Sanırım bir iki seneye kalmaz bir daha karşılaşmamak üzere tekelci ttnet ile yolları ayıracağız gibi.



  • Evet quiknet için altyapı çalışması.. Sordum en geç ağustos-eylül dediler. Daha erken gelme ihtimali varmış.
  • Umarım öyle olur. Açıkcası heyecan yapma sebebim hıza ihtiyacım olduğundan değil ( kablo sınırsız 1 mb kullanıyorum yetiyor da artıyor bile ) . Heyecan yaptığım bu konuda tekelci zihniyetin yavaş yavaş kırılıyor olması. TTNet'in kalitesiz altyapısına muhtaç olmadan kendi altyapısını kuran bir kurum var en azından. İnşaallah hakkıyla hizmetlerini verirlerde bir çok kişi hakettiği insanca hizmeti en azından bu konuda alır.
  • İnşallah kurtulacağız telekom'dan. Eylül'e kadar beklerim sabırla yeter ki tellcom gelsin
  • istanbuldasınız konuşursunuz tabii...
    anadolu n'apsın?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cok_yasa_kamil

    istanbuldasınız konuşursunuz tabii...
    anadolu n'apsın?

    Mutlaka yayılacak tellcom ben inanıyorum. Tek başlarına fiberoptik döşüyorlar ve 5mbit/5mbit hız 49 ytl. Telokom 1 mbit/256kbps 49 ytl. Bu fiyat avantajı ile yayıldıkları zaman telekom'u sollarlar. Umarım heryerde tellcom hizmeti verilebilir bir an önce. Telekom Arab'a peşkeş çekildi ve aldıklarından beri verdikleri hizmet ortada. O kadar kar cebe. Tellcom kendi çabasıyla çok daha iyi yerlere gelecek inşallah.




  • Tellcom
    Büyük sabırsızlıkla bekliyorum..
  • Bursa ne alemde Tellcom ya, ses yok bursadan
  • Bursadanda ses var.Bizim site emek mahallesinde, geçen haftalarda gelip başvurmak istiyormusunuz demişler.Kapınıza kadar masraf almadan hat getiricez demişler.Bizde kabul ettik tabi...Zaten İstanbul yolunuda komple kazdılar....
  • Samsuna gelsinler döşesinler ben diğer her şeyi ayarlıcam onlara Hatta evimi tellcom bayi yaparım onlar için, buyursunlar gelsinler
  • Tellcomda geldiği her yerde olay oluyor :) Aman bi yerleri kazıyolar amanın tellcom gelmiş yihuu durumları :)

    İleride tellcomu komple telekoma satarlarsa ne olacak iyi kar edemiyoruz diye? Telekomda para bok yani alabilir. Burası Türkiye ya burda iyi şeyler iyi karşılanmaz :)
  • yeterki şu telekomdan kurtulalım. quiknet 256k verse bile razıyım....
  • bir arkadaş daha açmıştı bu konuyu ama bende göremedim ya silindi yada altlarda kaldı bende beylikdüzündeyim merakla bekliyorum. gelirse verecekleri hız önemli değil. 56K bağlantıya 49 lira verseler genede telekoma para vermemek için geçicem. yeterki onlara gitmesin.
  • B.Çekmeceyi neden atladılar ya Gürpınara geldi Beylikdüzüne geldi B.Çekmecede hiçbir faaliyet yok
  • Şu an için altyapı kurulma aşamasında olduğundan inanıyorumki kısa süre sonra Anadolu bölgesine de gelecektir.
    Öncelikli olarak sitelere gelmesinin sebebi ise sanırım toplu olarak daha pratik ve hesaplı olacağından öncelikli olarak buralar seçiliyor.
    Sonrasında ise zaten altyapı ile paralel müstakil alanlara da yayılması kaçınılmaz olacaktır.


    quote:

    Orjinalden alıntı: cok_yasa_kamil

    istanbuldasınız konuşursunuz tabii...
    anadolu n'apsın?
  • Bu pazar gerçekten çok büyük bir pasta. Doğal olarak bu pastadan pay almak isteyen firmalar her daim olacaktır.
    Şu an için kesin rakamları bilmemekle birlikte Türkiyede sanırım internet bağlantısı 5 Milyonu geçmiyordur. Ki internet bağlantısı olmayan daha milyonlarca kimse var. Telekom her önüne gelen firmayı satın almaya kalksa bile mutlaka bu işe kalkışacak başka firmalar olacaktır.

    İnsanların sevinmesinin sebebi sanırım çoğunlukta benim sebeplerimle aynı. Yani Tekel'in artık kırılmaya başlaması. Eğer bu şekilde kendi altyapısını kurarak bu pazara dahil olan firma sayısı artarsa, bugün imrenerek baktığımız diğer gelişmiş ülkelerin fiyat ve bağlantı çeşitliliği bakımından sunduğu imkanlara bir nebze olsun sahip olabiliriz. Ancak buradaki sihirli kelime Rekabet. Bu rekabetin oluşması için de Tekel gibi bir kavramın yıkılması gerek.

    Ha bu bağlantılar arasında şu an için bana en uygun olanı 1 mb. Hem fiyat hem de hız olarak. 6 senedir sınırsız internet bağlantısına sahip olduğumdan artık yüksek hız konusunda bir talebim eskisi gibi yok :) . Online oyun konusunda da arada bir oyun oynadığımdan yeterli gelecektir kanısındayım.


    quote:

    Orjinalden alıntı: Hunter_one

    Tellcomda geldiği her yerde olay oluyor :) Aman bi yerleri kazıyolar amanın tellcom gelmiş yihuu durumları :)

    İleride tellcomu komple telekoma satarlarsa ne olacak iyi kar edemiyoruz diye? Telekomda para bok yani alabilir. Burası Türkiye ya burda iyi şeyler iyi karşılanmaz :)




  • Şu anda işyerinde ( ki işyerimizde Beylikdüzünde ) ADSL kullanıyoruz. Nazar değmesin her hangi bir sıkıntımız yok bu konuda.
    Ek olarak, teknik desteği de aradığımda karşımda sanki özel sektörde çalışan kişiler gibi gayet düzgün Türkçeye ve hitap şekline sahip olan kişiler çıkıyor ve yardımcı olmak adına ellerinden gelen özveriyi gösterdiklerine inanıyorum. Çok değil, bundan 4 sene kadar önceki teknik desteklerinde ( aslında teknik köstek demek daha doğru ) çalışan ve daha IP ne demek bihaber kişilerle muhattab olduğumuz zamanlar neler çektiğimizi bir çok kişi sanırım çok iyi hatırlıyor. Hatta en akılda kalıcı tarafları da, her bağlantı sorununa Modeminize Virüs girmiştir türünden yapılan açıklamalar olsa gerek. Yiğidi öldürelim ama hakkını da verelim. Bugün en azından teknik destek konusunda gözle görülür bir iyileşme var. Geri kalan eksiklik ise daha uygun fiyata hem daha yüksek bağlantı hızı hem de stabil çalışan bir altyapı ile buna yardımcı olabilecek daha yüksek kapasiteli teknik ekip. Bunların bir an önce tamamlanmaya başlaması için ise bir ateşleyici unsur gerekir ki bu da Rekabet olacaktır. Artık bu pazarda kendi altyapılarını kurabilecek firmaların olduğunu göstermiş oldu Tellcom-Superonline işbirliği. Bunun getireceği sonuçlar ise umalım ki daha kaliteli hizmeti en uygun fiyata alabileceğimiz olsun.

    Telekom'a oluşan antipati ise ( ki bu gruba ben de dahilim ) bu eskiden kalan nasıl olsa tekel benim ve benim dediğim olur türündeki mantık anlayışından ileri gelen uygulamaları. İşte bu yüzdendir ki sizin gibi ben de dahil bir çok kişi kendi altyapısını kuran ve hizmetini vermeye başlayan firmalara destek adına verecekleri bağlantı hızı ne olursa olsun onlarla çalışmaya başlamak niyetindeyiz.

    Biliyorum uzun yazdım ama ben de sizler gibi halen TTnetin tekelciliğine karşı çıkanlardan birisiyim. Yeri gelmişken fikirlerimi yazıya dökmek istedim :)



    quote:

    Orjinalden alıntı: red_alert22

    yeterki şu telekomdan kurtulalım. quiknet 256k verse bile razıyım....




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Vanq

    Samsuna gelsinler döşesinler ben diğer her şeyi ayarlıcam onlara Hatta evimi tellcom bayi yaparım onlar için, buyursunlar gelsinler

    Aynen arkadaşım Samsuna da gelsinler keşke gelseler de kurtulsak telekomdan...
  • emin misiniz arkadaşlar?? yoksa belediyeye iş yapmak için kazıyor olmasınlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hunter_one

    Tellcomda geldiği her yerde olay oluyor :) Aman bi yerleri kazıyolar amanın tellcom gelmiş yihuu durumları :)

    İleride tellcomu komple telekoma satarlarsa ne olacak iyi kar edemiyoruz diye? Telekomda para bok yani alabilir. Burası Türkiye ya burda iyi şeyler iyi karşılanmaz :)


    Böyle bişey olamaz. Çünkü bildiğim kadarıyla Tellcom Turkcell'e ait. Turkcell ne zaman elindeki pastayı kaptırmış da Tellcom'u peşin para için kaptırsın. Hiç sanmıyorum böyle bişey olacağını. Üstelik Turkcell Superonline'ı da bünyesine kattı. Bundan sonra elinde direk Wimax lisansı da olacak. Fiberoptiğin gitmediği yerlere ya da pilot bölgelere gittiği yerlerde diğer ücra köşelere wimaxla daığıtırlar gibime geliyor.

    Turkcell güzel bir politika izliyor. Biz de tellcomu büyük bir iştahla bekliyoruz. Umarım düşüncelerimde yanılmam.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.