Şimdi Ara

Beyler neden çabalıyoruz bukadar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
3
Favori
3.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 16 sene neden okuyorsun? İyi para kazanabilecegin bir işin olsun diye. Niye iyi para kazanmak istiyorsun? Çoluğun çocuğun iyi yetişsin diye. Sonra da ölüp gidiyorsun nerde amaç?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • seni boşluğa düşürmek istemem ama amaç, anlam bunlar soyut şeyler zaten. yoklar yani.
  • İnsan ne ile yaşar :d

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Amaç Yok hocam özellikle öteki tarafada inanmıyorsan hayatın hiçbir anlamı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amaç Yok Yaratıcıya inanıyorsan sınava tabi olmuşsun bu sınavda öncelikle dünya denilen yerde yaşaman için kağıt paröası olan ismine para denilen maddeye ihtiyacın var hepsi bu...
  • tek amaç çocuk yapmak. onun dışında yaptığın herşey boş. ama çocuğun senin genlerini devam ettirecek
  • Valla bende senin gibi düşünüyorum etrafımdaki ve Türkiye’deki insanlara bakıyorum da herkeste bir hırs ve herşeyi elde etme çabası var.benim hiç anlayamadığım kavramlar bunlar, yani ne bileyim ufak tefek şeylerle mutlu olabiliyorum evimde huzur içinde oturmak veya deniz kenarına gidip manzaranın tadını çıkarmak benim için yeterli karnım doyuyorsa sağlığım sıhhatim yerindeyse daha ne isteyeyim ben ama bunlar insanlar için yeterli değil.özellikle zenginleri hiç anlamıyorum, adamın yüzlerce milyon lirası var mesela hala çalışıyor daha çok büyümek herşeye sahip olmak istiyor, gelmişsin 50 60 yaşına be adam git dünyayı gez insanlara yardım et ne bileyim hayatın keyfini çıkar, tabi bu insanlar benim gibi düşünselerdi muhtemelen zengin olamazlardı sanırım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun "amaç" aramak. İnsanın biyolojik olarak tek amacı var oda neslini devam ettirme. Bunun dışında düşünerek amaç arayışında bulunma insanın zeka gelişimi ile ilgili bir arayış.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amaç bulamama sorunu acaba insan evreminin son basamaklarında mı çözüm bulacak, zeka gelişimi ile ilgili bir arayış dediniz ya.
  • semamca_07 S kullanıcısına yanıt
    yalan söyleme

    hırs ego kibir

    bunlar insanın fıtratında olan şeylerdir, istesen de istemesen de belli oranda bunları yaparsın
  • İnsan bilinci sürekli sorgular bu yüzden amaç arayışında. Bu şekilde arayış zeka ile ilgili ancak kültürel, sosyal gelişimi etkiler. DNA larımıza yani evrimsel açıdan katkı sağlacak bir şey şimdilik yok. Biyolojik gelişimde sadece görev üremek bunun ötesi yok. Bedeninin amacı bu, beyninin amacı senin sorun ama beynin amacı anlamsız. Uzun yıllar sonra evrende işler değişince biyolojik evrimin yani bedeninin amacının da bir anlamı kalmamış olacak. Yani kısaca sonuç anlamsız o yüzden amaca gerek yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semamca_07

    Valla bende senin gibi düşünüyorum etrafımdaki ve Türkiye’deki insanlara bakıyorum da herkeste bir hırs ve herşeyi elde etme çabası var.benim hiç anlayamadığım kavramlar bunlar, yani ne bileyim ufak tefek şeylerle mutlu olabiliyorum evimde huzur içinde oturmak veya deniz kenarına gidip manzaranın tadını çıkarmak benim için yeterli karnım doyuyorsa sağlığım sıhhatim yerindeyse daha ne isteyeyim ben ama bunlar insanlar için yeterli değil.özellikle zenginleri hiç anlamıyorum, adamın yüzlerce milyon lirası var mesela hala çalışıyor daha çok büyümek herşeye sahip olmak istiyor, gelmişsin 50 60 yaşına be adam git dünyayı gez insanlara yardım et ne bileyim hayatın keyfini çıkar, tabi bu insanlar benim gibi düşünselerdi muhtemelen zengin olamazlardı sanırım :)

    İşte benim gibi biri daha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Amaçsızca yaşarsan mutlu olamazsın ki. Biyolojik olarak olmasada zihinsel olarak bir amacımız var o da mutlu olmak bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O senin düşüncen dostum sen beni tanımıyorsun ben seni, sana yalan söylememi gerektirecek ne olabilir sence? Herkes beni takdir edecek ve ben tatmin mi olacağım yani.benim düşüncelerim bu şekilde inan ya da inanma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen bir organizma yığınısın ve bu yığının amacı neslini gelişerek devam ettirmek. Bu geçekte olan durum. Bir de bizim beyin olarak düşündüğümüz şeyler var amaçlarımız bu da beynimizin istediği oyun gibi bir şey, süs yani. Mutlu olmak gibi şeyler zaten hormonal durumlar yani gerçek hayatta bedenimizin oyunu. Evrim mükemmelliğe doğru gider ama evrenin yok olacağını hesaplayamaz. Tek gerçek her şeyin hiçlik ile başlayıp hiçlik ile sonuçlanacak olması. Mutlu olmak senin beyninde olup biten bir şey. İster dindar ol ister birşeyler yap mutlu ol. Önemli olan bu ama sonuç yok işte, sadece bedenini çoğalmak için korumuş oluyorsun hepsi bu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ₯

    Sen bir organizma yığınısın ve bu yığının amacı neslini gelişerek devam ettirmek. Bu geçekte olan durum. Bir de bizim beyin olarak düşündüğümüz şeyler var amaçlarımız bu da beynimizin istediği oyun gibi bir şey, süs yani. Mutlu olmak gibi şeyler zaten hormonal durumlar yani gerçek hayatta bedenimizin oyunu. Evrim mükemmelliğe doğru gider ama evrenin yok olacağını hesaplayamaz. Tek gerçek her şeyin hiçlik ile başlayıp hiçlik ile sonuçlanacak olması. Mutlu olmak senin beyninde olup biten bir şey. İster dindar ol ister birşeyler yap mutlu ol. Önemli olan bu ama sonuç yok işte, sadece bedenini çoğalmak için korumuş oluyorsun hepsi bu.

    Haklısın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maslowun ihtiyaçlar piramidine bak insanın yemek barınma gibi ihtiyaçlarının yanında kendini gerçekleştirme ihtiyacı da var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B9AB2181 -- 4 Nisan 2018; 0:27:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • daha iyi bir arabaya sahip olmak istemez misin
  • Tarih kitaplarında bir paragrafta olsa adımın geçmesi için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.