Şimdi Ara

Beyler Hiçbir Şey Satın Alamıyoruz Farkında mısınız? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
499
Cevap
5
Favori
31.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
569 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Egonomimiz uçuyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aznareps ingo etaicsal









    Amerika'daki akrabam aracılığıyla bilgisayar alıcam ama bana orjinal fiyatındaki 2k doları yollasa bile param Türkiye'deki fiyatının nerdeyse sadece yarısını karşılıyor saçmalığa bakar mısınız.

    Keşke sadece dolar yüksek olsa yine bi nebze rahatlarız ama bu vergi oranı nedir la

    ohaaa alienware m17 ne ara geldi boşuna monster aldım öfff 21 k bile olsa bu tasarıma verirdim





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Naruto45

    ohaaa alienware m17 ne ara geldi boşuna monster aldım öfff 21 k bile olsa bu tasarıma verirdim



    Alıntıları Göster

    Cidden mükemmel tasarım ama burda sanki uzay mekiği alıyormuşsun gibi bi fiyatı var ama orda gayet de aa dur şu güzelmiş alayım diyebilirsin bu koyuyor adama


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet zengin sen fakirsin.Adamlar 1500 liraya bilgisayar koltuğu aliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 22 Haziran 2020; 12:28:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğrencisin ve araba almayı mı planlıyorsun?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pisrabbit

    Öğrencisin ve araba almayı mı planlıyorsun?

    Sadece arabaya mı takıldın?

  • BT Hoparlör arıyorum. Elalemin 50$’a aldığı şeyi ben 800₺’e almak zorunda kalıyorum.

    Ben hakkımı helal etmiyorum arkadaş. Bırak refahı artık hayatta kalma mücadelesi veriyoruz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neye takılacam başka :) öğrenci olup, zengin değilsen araba alamamaktan yakınmak saçma. Biz de öğrenci olduk. O zaman en büyük hayalim elektrikli bisikleti ki o da olmadı. Büyük ihtimal sen araba örneğini ekonomik tespit için verdin ama yinede araba öğrenci için çok lüks be :)
    Bu arada nerde be okuyorsun?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pisrabbit

    Neye takılacam başka :) öğrenci olup, zengin değilsen araba alamamaktan yakınmak saçma. Biz de öğrenci olduk. O zaman en büyük hayalim elektrikli bisikleti ki o da olmadı. Büyük ihtimal sen araba örneğini ekonomik tespit için verdin ama yinede araba öğrenci için çok lüks be :)
    Bu arada nerde be okuyorsun?

    Haklısınız biraz lüks kaçıyor ama daha çok karşılaştırma için yaptım. Öğrenci de olsak 15-20 bin liraya eli yüzü düzgün bir araba almamız gerek normal şartlarda. Sadece araba değil telefon, kıyafet almak bile güç. :-)


    Şehiri söyleyip kendi ifşa etmek istemiyorum bölüm elektrik elektronik müh.

  • Hakılsın aslında haklı olmasına ama arabadan önce çözülmesi gereken çok sorunu var öğrencilerin. Mesala yıllardır diyorum, öğrenciye internet bedava olmalı ama düşük hızlarda değil. Her öğrenciye burs verilmeli kredi yerine. Görüyorum ve biliyorum öyle beyinler, bireyler (öğrenciler) var ki ülkemizde, gerçekten hakettikleri şartlarda okumuyorlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pisrabbit

    Hakılsın aslında haklı olmasına ama arabadan önce çözülmesi gereken çok sorunu var öğrencilerin. Mesala yıllardır diyorum, öğrenciye internet bedava olmalı ama düşük hızlarda değil. Her öğrenciye burs verilmeli kredi yerine. Görüyorum ve biliyorum öyle beyinler, bireyler (öğrenciler) var ki ülkemizde, gerçekten hakettikleri şartlarda okumuyorlar

    Kesinlikle öyle arabadan önce elbette daha önemli konular var. Okul bitince 30 bin lira borçla başlayacağım hayata. Bunlara girsek işini içinden çıkamayız bunlar da ayrı bir dert

  • Hep ithal almaktan paranın değeri kalmadı. Sonra o değerli paralar ile gelip bütün ülkeyi satın aldılar. Şimdi 3-5 marka dışında tamamen yerli bir marka kalmadı. Biz çalışıyoruz yabancılar kazanıyor...

  • insan hayatı artık metadan daha ucuz kölelik yasallaşsa tok karın + yatağa köle olacak insanlar var artık. yani iyi bir sahip için çoğu kişi hazır bile.

  • Dıj güşler bize boyun eğdiremez taş yiriz gerekirse çamur yiriz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yıllardır çalışıyorum henüz araba alamadım. Çok zorlasam alırım ama (2.el tabi) bakımı, vergisi, benzini, sorunu sıkıntı. Sadece araba almakla bitmiyor yürütme maliyetlerini de ödeyebilmek lazım. Malesef denk gele gele böyle bir ekonomiye denk geldik. Bizim kısmetsizliğimiz. Bir tanede hükümete alma işi çok koyuyordu. Şimdi sağolsunlar herşeye getiriyorlar aynı vergi oranlarını.

  • Ben de bugün bu konuyu açacaktım da varmış ama benim açacağım konu şu idi. HER ŞEYİN FİYATINI YURT DIŞI İLE KARŞILAŞTIRMA SAÇMALIĞI/FURYASI



    Tabii benim diyeceklerim anlayacak aklı başında insan çok çok az. Konuya gelelim oradaki 10bin dolarlık şeyin sen de 10bin lira olması ekonomini çok çok iyi yapmaz. Şöyle yapmaz çünkü on bin lira on bin dolara eşit olduğunda sen iki bin lira maaş almayacaksın. Bakınız 2001 senesi. Dolar ucuzdu ekonomi süper miydi değildi. Yine haliyle o adamın on bin lirası ile senin on bin liran bir olmayacak. Sabah twitter'da dangalağın biri LA'de ev atmış 23milyon dolar. Bir de boğaz da atmış 23milyon lira. Eee ? yani ( Ki tüm şansızlığına rağmen- trafik, kalabalık, göçmen, betonlaşma vs vs dünyanın en güzel şehrinin boğazındaki ev LA'den on bin kat daha güzel)


    Salak salak karşılaştırma yapmayı bırakmak lazım. Arkadaş fiyatları atmış. Alın bakın https://www.ooyyo.com/norway/used-bmw-3+series-for-sale/c=CDA31D7114D3854F111B926FBA7D355B8FA01D7841D38677103EF4/


    bu da BMW 320 norveç fiyatları. 6 basamaklı sayılar. Eee şimdi Norveç'in ekonomisi kötü mü ? Değil tabii. ABD'den bile iyi kendi çapında.( Norveç varlık fonunu araştırırsanız anlayabilirsiniz )Bu birim karşılaştırma olayı cidden GERİZEKALILIKTAN başka bir şey değil.


    Tabii ülkenin ekonomisi her geçen gün kötüye gidiyor. Gençler çok şeyden mahrum kalıyor, araba almak hatta bisiklet almak için bile çok şey feda etmen gerekiyor gel görün ki birim karşılaştırma olayı da bi bu kadar APTALLIK. Kİ 1 DOLAR=1 TL olduğunda sen zenginleşeceğini düşünüyorsan çok da kurcalama bu işleri :)


    Bir doların da 9,60 norveç kronu olduğunu da hatırlatmak isterim





    ŞU MESAJI OKUYUP EKONOMİNİN İYİ OLDUĞUNU SAVUNDUĞUMU ÇIKARTAN GERİZEKALILAR BANA MESAJ ATIYOR :) BU MESAJDAN EKONOMİNİN İYİ OLDUĞUNU SAVUNDUĞUMU DÜŞÜNÜYOR :) SONRA BANA AKIL DERSİ VERİYOR :) BU MESAJDAN EKONOMİNİN İYİ OLDUĞUNU SAVUNDUĞUMU ÇIKARTIYORSAN ÇOK DA ŞEY YAPMASAK SANKİ :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atanamayan Dr. Strange -- 24 Haziran 2020; 14:58:33 >




  • adam öğrenci araba resmi koymuş. memurum daha oyuncu kulaklığı alamıyorum adam akıllı. en son sennheiser gsp 300 alayım dedim mikrofonu iyi diye. bir ay önce 600 civarı idi şimdi 847 tl galiba. 1 ayda uçtu fiyat. 4 ay önce 400 küsürmüş.

  • Avrupalı para bolluğundan ne alsam diye karar veremiyor. Biz para yokluğundan, ne almazsam da tasarruf etsem diyorum. Buna rağmen Akp'nin oyu hala %35-40'larda. Gerçi ülkeyi akp yönetmiyor. Akp'nin başkanı yönetiyor. Hükümet diye bir şey , bakanlar kurulu diye bir şey kalmadı. Tayyip'in oyuna baksan o da %45 vardır kesin. Bu halka müstehak. Daha beter olun. Elinizdeki ekmeği de alsınlar. Servet vergisi getirsinler. Evi, arsası, mevduatı olandan vergi alsınlar. Topladıkları vergiler ile müteahhitlere geçiş garantisi verdikleri yol, köprü işletenlere versinler. Müşteri garantisi verdikleri hastane sahiplerine ödeme yapsınlar. Fakir guraba işçi sınıfının kıdem ve ihbar tazminatlarına el koysunlar. Maaşlarından kesilen sigorta primi ve vergi oranlarını arttırsınlar. Yoksa müşteri garantisi verilen hastane sahiplerine para yetişmez. Aman eksik ödeme yapmasınlar onlara. Sarayın yanına yavru saray yapsınlar. İtibardan tasarruf olmaz. Nasıl olsa bunların hesabını sorabilecek bilinçli bir seçmen yok. Seçmenin vur kafasına al ekmeğini. Allah dersin, elinde Kur'an sallarsın en az %30 oy garanti. Başka bir kriteri yok çoğu seçmenin. Karnı doysa yeter. Nasıl olsa Allah rızıklarını verir. Tayyip büyük oyunu bozsun yeter.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05BCBF09E -- 22 Haziran 2020; 17:6:36 >




  • karton tofas demissiniz ama farkında değilsiniz sanırım tofaslar tenekedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para biriktireyim diye bekliyorsun.Paranın değeri giderek düşüyor ürünlerin fiyatı artıyor yine alamıyrsun.Sonsuz bir döngü

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.