Arkadaşlar izlediğimiz Filmlerden En iyi replikleri alalım lütfen
ÖRNEKLER: "Şeytanın yaptığı en büyük kurnazlık; tüm dünyayı yaşamadığına inandırmakmış" Keyser Soze (Kevin Spacey) -The Usual Suspects
Ona reddemeyeceği bir teklifte bulundum(THE godfather) Cesaretin verdiği güç;gücün verdiği yalnızlk(THE godfather) Kendini geliştirme bir çeşit mastürbasyon kendini yok etme belki cevap olabilir.." "ancak her şeyini kaybettiğin zaman, canının istediğini yapmakta özgür olabilirsin.." "bankadaki hesabın değilsin! üzerindeki elbiseler değilsin! cüzdanındakiler değilsin! sürdüğün araba değilsin! bizler dünyanın şarkı söyleyip dans eden pislikleriyiz!" fight club''
Biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük, ama olmayacağız. Şimdi bunu anlamaya başlıyoruz... Tyler Durden ~Fight Club~
Why So Serious (JOKER)http://www.whysoserious.com/ Bu kadar örnekleme fazla oldu sanırım Ekleyelim arkadaşlar En popüler FIGHT CLUB olucak herhelde sistemle ilgili o kadar çok eleştiri varki... Benimki ise= ''Senin annen bir melekti yavrum''
SİNEMA TARİHİNİN EN İYİ SEÇİLMİŞ REPLİKLERİ İSE=Gelmiş Geçmiş En İyi Replikler
Hollywood'da yaşayan 1500 sinemacı, aktör ve film eleştirmeninin oylamasıyla 'gelmiş geçmiş en iiyi film repliği' seçildi. Bir numarada 1939 yapımı klasik "Rüzgar Gibi Geçti"de Clark Gable'ın Vivien Leigh'ye söylediği "Kısaca hayatım, umurumda bile değil" cümlesi yer alıyor.
Marlon Brando ise iki repliğiyle ikinci vce üç numarada yer aldı. Efsane oyuncunun "Baba" filmindeki "Ona öyle bir teklif yapacağım ki reddedemeyecek" repliği ikinci olurken, "On the Waterfront"daki "Ben de yarışmacı olabilirdim" üçüncü sıraya yerleşti.
Judy Garland'ın "Oz Büyücüsü"ndeki "Toto, içimde artık Kansas'ta olmadığımız gibi bir duygu var" repliği dördüncü oldu. Beş numarada ise "Casablanca"da Humprey Bogart'ın Ingrid Bergman'a söylediği "İşte burda durmuş sana bakıyorum yavrum" var.
100 replikli listede "Rüzgar Gibi Geçti"den iki cümle daha yer alıyor: Leigh'nin "Her şey biryana, yarın başka bir gündür ve "Tanrı Şahidim olsun ki bir daha acıkmayacağım"
İlk 10
6. "Go ahead, make my day," (Clint Eastwood-Sudden Impact)
7. "Tamam, Mr DeMille, Yakın çekim için hazırım" (Gloria Swanson- Sunset Bulvarı)
8. "Güç seninle olsun" (Harrison Ford-Star Wars)
9. "Kemerlerinizi bağlayınız. Biraz çalkantılı bir gece olacak" (Bette Davis-All About Eve)
10. "Benimle mi konuşuyorsun?" (Robert De Niro-Taxi Driver)
Altı ayrı replikle başı çeken "Casablanca" daki ünlü "Sanırım bu güzel bir dostluğun başlangıcı" veya "Çal, Sam. As Time Goes By'ı çal" cümleleri de kuşkusuz atlanılmamış.
Some men get the world. Others get ex-hookers and a trip to Arizona. (L.A. Confidential)
The taxi driver : "şimdi fark ediyorum onun da diğerleri gibi olduğunu. soğuk ve uzak. kadınlar... sendika gibiler" repliği bi de "he's a prophet... he's a prophet and a pusher, partly truth, partly fiction. a walking contradiction"
"Live or die. Make your choice."
John Kramer
bal yanaktan tatmaya kırk bakireye tapmaya geldim
Neden Bu Kadar Ciddisin? -Joker
""bu maskenin altında bir yüz var. ancak benim değil. ne altındaki kaslardan daha "ben"dir o yüz. ne de altındaki kemiklerden. bu maskenin altında etten daha fazlası var. bu maskenin altında bir fikir var! ve fikirler kurşun geçirmez!." '''V'''
İçinizden yarınızı arzuladığımın yarısı kadar tanımıyorum, yarınızdan azını da hakettiğinin yarısı kadar sevebiliyorum. Bilbo Baggins - The Lord of the Rings - The Fellowship of the Rings
Orjinal : I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve.
Aptallık yapan aptaldır(Forrest Gump) Koş Forrest koş(Forrest Gump) Hayat bir kutu bçikolata gibidir ne çıkacağını asla bilemezsin(Forrest Gump)
Var böyle konu.
Archie Gemmill'in,1978'de Hollanda'ya attığı golden beri bu kadar iyi hissetmemiştim!
Mark Renton , Trainspotting , Diane ile yataktayken..
imzamı süslüyor kendileri..
'' rimemba rimemba dı fift ov novemba ''
V.
Ayrıca, Alp'ın da dediği gibi, böyle bir konu vardı.
schindler's list
gerçek her zaman doğru cevaptır (piskopat asker hizmetçi kızı bodrumda sorgularken ve döverken)
bir de schindler le o psiko askerin balkonda konuştuğu sahne vardı, güç üzerine konuşuyorlardı belki hatırlarsınız...
scarface de tony montana lokantadakilere nutuk çekiyor
-hepiniz koca bir pisliksiniz!neden biliyor musunuz?çünkü hiçbirinizin ne olmak istediğinize dönük bir içgüdünüz bile yok!benim gibi insanlara ihtiyacınız var.benim gibi insanlar gerekli.ben olmadan bir hiçsiniz.böylece parmağınızı uzatıp hey! işte kötü adam diceksiniz...peki bu sizi napıyor ha?İYİ ADAM MI? siz iyi değilsiniz ben her zaman doğruyu söylerim, yalan söyleyen sizlersiniz!pekala kötü adama iyi geceler dileyin
hadiii!!!!!
bir de türk filmlerimiz var gemide, lalelide bir azize ve barda bu filmlerin her sözü unutulmaz replikler izleyenler bilir...
bi de goradan
-dünyalılardan tiskiniyorum :)
quote:
Orjinalden alıntı: L a s T ""bu maskenin altında bir yüz var. ancak benim değil. ne altındaki kaslardan daha "ben"dir o yüz. ne de altındaki kemiklerden. bu maskenin altında etten daha fazlası var. bu maskenin altında bir fikir var! ve fikirler kurşun geçirmez!." '''V'''
V for Vendetta nın her sözü felsefik nerdeyse. çok güzel film ya
içerdeyiz-matrix
winner winner chicken dinner....................
21
fight club dan yazarsak bir cilt replik çıkar
bu yükseklikte etraf o kadar sessiz ki, insan kendini o uzay maymunlarından biri sanıyor. sana öğrettikleri küçük görevi yerine getiriyorsun. bir kolu çek. bir düğmeye bas. neyi neden yaptığını bilmiyorsun, sonra da ölüp gidiyorsun.
uykusuzluk böyledir işte. her şey çok uzaklardadır, bir kopyanın kopyası gibi. dünyayla arana öyle bir mesafe sokar ki, ne sen bir şeye dokunabilirsin ne de bir şey sana.
"Seviyorum de lann"
nasil yazilmamis hayret
quote:
Orjinalden alıntı: kby
"Seviyorum de lann"
nasil yazilmamis hayret
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme