Şimdi Ara

Beyaz Unibody Macbook A1342 (Kullanıcı Kulübü - Ana Konu) High Sierra Desteği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
5
Favori
13.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tabi... kısa zamanda elimizdeki bilgisayarın fotoğraflarını çekip yüklerim.
  • Yosemite'da sistem gereksinimleri için herhangi bir değişiklik yapılmadığı için Mavericks kullanan tüm cihazlar Yosemite güncellemesini yine ücretsiz alabilecekler. Yani beyaz unibody macbooklar son sürat güncel kalmaya devam edecekler.
    Yukarıya ekliyorum...
  • 2014'te alıncak cihaz mıdır sizce? yoksa mac mini mi tercih edilmeli?
  • synchro kullanıcısına yanıt
    Bizde şu an en son çıkan macbook pro 15" model de var unibody beyaz 2010 13" model de var. Siz ne amaçla aldığınızı yazarsanız daha iyi cevaplayabilirim.
  • seneye sinema tv okuyacağım. photoshop, avid, ablethon'u sorunsuz çalıştıracak. torrentten film indirip izleyebileceğim birşey arıyorum. şuanki laptopumun hard diski bozulduğu için torrent falan açılmıyor film izleyemiyorum

    windows'un saçmalıklarından bıktığım için bir daha windows almak istemiyorum. bütçem de çok fazla değil gideceğim tatile bağlı değişken ama 2000den fazla vermek de istemiyorum bu durumda da çok fazla mac seçeneğim yok sanırım

    @onder.t
  • Merhaba, Avid ya da Ablethon hakkında bilgim yok fakat photoshop ve diğer işlerinizi bu bilgisayar ile de yapabilirsiniz. Ek ram (en az 4 gb, tavsiyem 8gb) ve SSD ile çok keyifli bir hale geliyor. Yalnız Mac mini ile kıyaslamanız biraz farklı olmuş. İkisi çok farklı kategoride. 2000 lira bütçeniz varsa daha üst macbook pro modellerine ya da 2013 macbook air'ın ikinci ellerine de bakabilirsiniz.
    Tabi 850 lira veya civarında bu modelden alıp işinizi görebilirsiniz. Öğrencilikteki photoshop ödevlerinizi de rahat rahat yaparsınız bununla. Yalnız alırken dikkat etmeniz gereken 2 nokta var kasa yapısıyla ilgili. Ana konuya ekleyeceğim yakında.
    İlki Apple'ın da ücretsiz değişim yaptığı gibi kasanın alt kapağı alüminyum üzeri lastik kaplama ve zamanla ısınmalardan dolayı sanırım lastik kısım ayrılmaya başlayabiliyor kenarlardan.
    İkincisi de yine buradaki Apple Store'un bizim bilgisayarda ücretsiz olarak değiştirdiği bilgisayarın menteşe kenarlarında oluşan kılcak çatlaklar. "hairline cracks" diye geçen bu ufak çatlaklar sizi rahatsız edebilir.
    Şu an günlük işlerde kullanıyoruz torrent, internet, ofis ve bazen WoW oynuyoruz en fazla işlemci ısısı 75-78 civarlarına çıkıyor, o da oyunda oluyor zaten. Gayet sessiz ve 2010'a göre önde bir model bence yapı olarak, kalınlık vs.
    Batarya ise 700 devir olmak üzere, pil sağlığı %84'te ve 5 saat civarında kullanım imkanımız oluyor. Yukarıda yazan bir arkadaş SSD takmış ve 6 saate kadar kullanabildiğini yazmış.
    Son olarak 1000 lira ve üzerine de aynı özelliklerde alüminyum kasa macbook pro 13" alabilirsiniz. Onun da ekstrası kasa farkı, SD kart okuyucu ve alttan aydınlatmalı klavye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 26 Haziran 2014; 3:48:39 >




  • Çok teşekkür ederim hocam, ama macbook prolara baktığım zaman 3bin lira civarında görüyorum hep. Bahsettiğiniz modeller hangileri? İkinci el alınca performansta etki olur mu?

    Mac Mini ile kıyaslamamın sebebi benim için işlevi ikisinin de aynı olacak genelde evde kullanacağım için. 13'' macbook alsam da başka ekrana bağlayacağım masa başındayken.

    @onder.t
  • Ek olarak yaz geliyor dota 2 oynamak da isterim. Şuanki bilgisayarım sağolsun orijinal dotada kaldım
  • synchro kullanıcısına yanıt
    Bu modellerle de dota 2 oynayabilirsin sorunsuz, sistem gereksinimleri çok değil o tarz oyunların ama orijinal dota daha zevkliydi bence.
    Benim bahsettiğim model macbook pro'ya örnek rastgele bir ilan buldum ve aşağıya ekliyorum;

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-apple-macbook-pro-2.4ghz-4gb-13-168790819/detay

    mesela bu kasanın farkı, yine unibody fakat alüminyum oluşu, SD kart okuyucusu ve alttan aydınlatmalı klavyenin gelmesi. Daha fazla para vermek istedikçe 2011-2012 yıllarındaki modellere doğru yönelebilirsiniz.




  • Çok teşekkür ederim hocam.
  • Beni de ekleyin hocam, alt kasası için mail attım az önce. Okulda kullanmak için aldım ikinci el olarak.
  • Nemésis N kullanıcısına yanıt
    Ekledim hemen. Alt kasa ile ilgili 4 yılı geçmediyse ücretsiz değişimizini yapacaklardır.
    Türkiye'de 1 tane Apple Store olması ve sadece randevu ile çalışması çok yığılmalara neden oluyor. Burada (İtalya), büyük ihtimal Amerika ve Avrupa'da bu şekilde, internetten de alt kasayı yine bilgisayarın seri numarasını girerek ücretsiz sipariş verebiliyorsunuz. Hem yanında kasayı değiştirmek için gerekli olan tornavidaları da yolluyorlar.
  • Aslında kurumsal müşteriyim, görevli hanımefendi bizzat kendi kartını vermişti herhangi bir siparişinizi bana mail atın veya başka bir sorununuz olursa diye. Şimdi bekliyorum bakalım. Daha bugün aldım, kurcalıyorum içinde 2GB ram var, pili vs. sorunsuz gibi gözüküyor. Masaüstü bilgisayarım 27" 2013 iMac, yani buna göre oldukça yeni fakat beklediğimden daha güzel bir performans çıkarıyor kerata.

    10.6.8 kurulu fakat Mavericks kursam mı kurmasam mı bilemedim 2GB ram ile ne olur? Yükselteceğim fakat şimdi değil.
  • öyle bakarken gördüğüm bir ilanhttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-mac-book-pro-17-inch%2Clate-2011-169761047/detay adamı arayıp az yazmışsınız normalde o daha pahalı desem mi bilemedim


    Şaka bir yana utanmasa 10.000 yazar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vatov

    öyle bakarken gördüğüm bir ilanhttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-mac-book-pro-17-inch%2Clate-2011-169761047/detay adamı arayıp az yazmışsınız normalde o daha pahalı desem mi bilemedim


    Şaka bir yana utanmasa 10.000 yazar

    17" model macbook pro isteyenlere yutturmaya çalışıyorlar işte. Artık yok ya hani piyasada. Çözünürlüğü de Full HD'den biraz fazla. Hala güzel bilgisayar o da ama işte tutturduğuna geçirmek isteyenler var böyle.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nemésis

    Aslında kurumsal müşteriyim, görevli hanımefendi bizzat kendi kartını vermişti herhangi bir siparişinizi bana mail atın veya başka bir sorununuz olursa diye. Şimdi bekliyorum bakalım. Daha bugün aldım, kurcalıyorum içinde 2GB ram var, pili vs. sorunsuz gibi gözüküyor. Masaüstü bilgisayarım 27" 2013 iMac, yani buna göre oldukça yeni fakat beklediğimden daha güzel bir performans çıkarıyor kerata.

    10.6.8 kurulu fakat Mavericks kursam mı kurmasam mı bilemedim 2GB ram ile ne olur? Yükselteceğim fakat şimdi değil.


    2gb ram Mavericks için minimum değer. Mavericks kurmanızı şiddetle tavsiye ederim ama 2gb ram ile değil bence. En azından ram'i 4gb'a yükseltirseniz çok rahat kullanacağınızı söyleyebilirim. Bizim evdeki 4gb alet ve sorunsuz.
    Ve evet, gerçekten beklediğimden iyi performans veriyor evet.




  • Fotoğraflar ilk mesaja eklenmiştir!
  • Arkadaşlar ben de yeni bir Macbook almaya karar verdim . Fakat öğrenci olduğum için yeni nesil macbooklara gücüm yetmiyor , alsam bile içime oturacağı kesin Okul harçlarımdan yeni nesil Macbook'a yeteri kadar para kalmadı . Macbook Unibody Beyaz modeli çok hoşuma gidiyor , onu almayı düşünüyorum fakat bu zamanda almak doğru ve yerinde bir karar olur mu ? Ben programlama ve Web tasarım ile uğraşıyorum , bu işleri kusursuz yapabilecek br bilgisayar alıyorum ve şu ana kadar tattığım bütün tercübelerimde bir bilgisayar ne kadar iyi olursa olsun eğer işletim sistemi Windows ise bir süre sonra yandan yemiş bir hala geliyor .

    Benim yapacağım işler WEB'te surf yapmak , programlama ve tasarım ( C , C++ , Python , SQL , PHP , PS ) Oyun oynamayacağım kesinlikle . Arada bir belki film izlerim .

    Eğer alırsam bu modeli üzerine Ram ve SSD takviyesi yapmayı da düşünebilirim . Düşüncelerinizi esirgemeyin arkadaşlar . İyi forumlar .

    Edit : Arkadaşlar sıkı bir araştırmadan sonra bu modelin sıfırını bulamadım . Fakat ikinci ellerinde de çeşitli problemler gözüme çarptı ( şarjın bitik olması , kasanın çizik olması , menteşelerin kırık olması vs ) Bu modeli güvenilir bir yerden almak istiyorum böyle bir yer biliyorsanız tavsiye edermisiniz ? Ve ayrıca bu cihazın sıfırını bulamazmıyım ? Cevaplarınız için teşekkürler . Eğer olmadı alıp sorunlarını gidermek , yepyeni hale getirmek düşüyor bize de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dependet -- 27 Haziran 2014; 10:52:24 >




  • Dependet kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgisayar yapmak istediğiniz herşeyi yapabilir, hatta ram ve ssd işine girerseniz daha da mutlu olursunuz. Sıfır bulamazsınız çünkü artık üretilmiyor, 2010 modelin temizini bulmaya çalışın ben öyle yaptım, hala kusurları var ama düzeltilebilecek şeyler pek masraf yapmadan.
  • Aksesuar hocam.

    Bu arada bende kendi setup'ımı göstereyim.



    Bir de 1066 mhz ram bulmak samanlıkta iğne aramak gibi bir şey herhalde? 1333 ve 1600'lükler de kernel paniğe sebep oluyormuş ne yapmam gerek? Sizlerin kullandığı RAM'ler ne durumda?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nemésis -- 27 Haziran 2014; 14:21:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: enkarizmanickbende

    quote:

    Orijinalden alıntı: onder.t

    Fotoğraflar ilk mesaja eklenmiştir!

    cihazın altındaki ayaklar beraber mi geliyor sonradan eklenen bir aksesuar mı?

    Yok hayır, bilgisayarın altındaki ayakları sonradan aldık. Bluelounge Cool Feet diye geçiyor, son derece pratik, ergonomik, bilgisayarın altını havalandiriyor ve birkaç derece soğumasını sağlıyor.

    Diğer üstte yazan arkadaşın programlama islerini görür bu bilgisayar. Kasa yapısı olarak da 4 yılı geçmemiş bir bilgisayar alırsa bizdeki gibi götürüp Apple Store'dan yenisini ücretsiz değiştirebilir. Yalnız en az 4gb ram olmasını tavsiye ederim.
    Sıfır olarak ben sadece amazon.com'da gördüm fakat cok absürt fiyatlar var; 1600-5000 dolar gibi fiyatlar yazmışlar
    Dediğim gibi temiz kullanılmış bir sey bulursanız alın bence ya da biraz daha ekleyip aynı yıllardan 2010 macbook pro 13" alabilirsiniz alüminyum kasalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.