Şimdi Ara

Beyaz Saray'dan SOPA Kanununda Geri Adım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  
         The Stop Online Piracy Act yani kısaca SOPA olarak bilinen yasa tasarısı bu hafta içinde oylamaya sunulmayacak. Normal şartlar altında bu çarşamba günü oylamaya sunulması beklenen yasanın geniş bir kitle tarafından protesto edilmesi ve tepki görmesi sonrasında, Obama hükümeti yasada haftasonu değişikliklere gideceklerini ve bu haliyle hükümet tarafından desteklenmeyeceğini duyurdu.
     
        Beyaz Saray, SOPA yasasının yabancı sitelerin internet korsancılığıyla yol açtığı sorunlara gerekli ciddi cevabı verecek bir hareket olduğunu belirtti. Ancak hükümete göre sebep her ne olursa olsun internetin  özgür ifade, mahremiyet, güvenlik ve yenilikler üzere kurulu olduğunu ve yasanın bu olgulara ters düşebilecek haliyle desteklenmeyeceğini açıkladı.
     
         Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız haberimizde Bağımsız Oyun Yapımcıları'nın yasaya verdiği tepkiyi sizlere sunmuştuk.
     
     








  • Türkiye'de de internet özgürlüğü adına adımlar atılsa ne güzel olur.
  • SOPA

    SOPA`ya gore, Google gibi ucuncu parti linkleri kullanicilara sunan web siteler karsindada istenildigi gibi davalar acilabilecek, 5 yila kadar hapis istemi olabilicek. Dusunsene Google, Facebook gibi sitlere acilacak dava sayisini on binlerce dava acilabilir. En sonunda Google gibi siteler inanilmaz dava masraflarindan kacabilmek icin (Adamlar teknoloji, yerine davalara para yatiracak.), serverlarini avrupaya tasimaya zorlanicak, vede americada yasiyanlar Google, Facebook vsvs.. erisimleri engellenicek.

    Facebook, Google, Twitter bu uc siteye erisimleri engelle americada bak bakalim neler oluyor. Beyaz sarayi basarlar


    ---

    EKLEMEDEN DURAMICAM

    Korsan filmlere karsiyizmismis. Sen gidip, bir tek oyuncuya 6 ayda cekilen film icin $10M veriyorsun, sonrada bu parayi nasil telafi ederiz diyorsun, maddiyeti inanilmaz dusuk olan DVDlere onlara dolar istiyorsun. Korsan alincada/izleyincede laf ediyorsun.

    Bir DVD alirsam oda, film ekibi icin alirim (100-200 calisyor bir film setinde geceli gunduzle, aldigi para ne peki, HIC...!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moribito -- 17 Ocak 2012; 16:59:55 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.