Uzun zamandır şikayet edilen farların kullanımı mevzuata aykırı olarak belirtilse de, bu alanda herhangi bir denetim yapılmaması beyaz far kullanan araçların sayısının her geçen gün artmasına neden oldu. Şikayetlerin ardından harekete geçen İçişleri Bakanlığı, otomobilin doğal aksamında bulunan xenon farların dışında taktırılan beyaz farlara ceza işlemi uygulayacak. PARA VE TRAFİKTEN MEN CEZASI VERİLECEK Beyaz farlar için uygulanacak ceza, 'abart egzoz' gibi ihlallere yönelik para cezalarıyla benzer özellikler taşıyacak. 2025 yılı itibarıyla, abartılı egzoz kullanmanın cezası 9.267 TL olarak belirlenirken, aynı rakamın beyaz far kullanımı için de geçerli olacağı düşünülmekte. Mevcut uygulamanın çok yaygın olması nedeniyle, düzenleme kamuoyuna duyurulduktan sonra sürücülere farlarını değiştirmeleri için makul bir süre tanınacak. ![]() Aracından söktürmeyen trafiğe çıkamayacak - Sözcü Gazetesi https://www.sozcu.com.tr/aracindan-sokturmeyen-trafige-cikamayacak-p149194Anlamadığım beyaz ve diğer renkler farklı mı? Mesela ben yağışlı havalarda görüşü artırdığından ve beyaz gibi göz almadığından 4300K kullanıyorum. Renge mi bakılacak odaklanmaya mı bakılacak? Nasıl ayırım yapılacak? Umarım cam filmine dönmez. Ek: Kişisel tahminim cam filminde olduğu gibi polis memurunun gözlemine göre işlem yapılır. Gerçekten rahatsız edenler engellenir. Göz almayan ve sonradan takılan merceklilere olanlara işlem yapılacağını zannetmiyorum. Yoksa Danıştaya veya Yargıtaya gider. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 13 Mart 2025; 14:53:30 > |
Beyaz LED ampüllere yasak geliyor

-
-
Adamlar ifade özürlü olduğu için ne demek istediklerini bile aktaramıyorlar. Sözcü işte...
Olay beyaz siyah olması değil, sonradan takılan led ve xenonlar işte kastedilen.
Ancak bunun orijinal olup olmadığını nasıl belirleyebilecekler güzide trafik polislerimiz de nasıl işlem yapacaklar orası bi muamma bence.
Şimdi gidip arabasına Osram Coolblue, Philips Diamondvision gibi kelvin değeri beyaza yakın ampuller takanı da durdurmasınlar bunlar
İşgüzarlık sonucu ilk uygulamalarda süper saçma şeyler görebiliriz.
Cam filmi konusu, abartı eksoz konusu, ülkenin komedilerinden. Bir şekilde çözmek istemiyor adamlar niyeyse.
Cam filmi konusunda yönetmelik çıkarıyorlardı, taslağı, işletmelerin yatırımı her şeyi hazırdı. Ölçüm yapacaklardı, şu kadar numara serbest bu kadar bilmemne yasal diye. Bi anda vazgeçtiler.
Şu anda aracın önündeki cam harici her tarafına her şekil film yapabilirsiniz. Ceza yazanı mahkemeye verip iptal ettirebilirsiniz. Cam filmi diye bir ceza yok. Yan camlar için yani.
Abartı eksoz konusu da.
Mahkemede "neye göre kime göre, tespit yapılmış mı, kime göre sesli, sesli ise kaç desibel" diye iptaller yapılabiliyor.
Öyle "bu eksoz sesli" demekle olay bitmiyor. Haberi olsun herkesin. Millet bilgili olmadığı için yıllarca cam filmine de yalan yanlış maddelerden işlem yaptılar.
Geçende Konya'da mı ne Emniyet Müdürlüğü açıklama yapıyor kendi kendine, cam filmi yasak, şu maddeden işlem yapılacak diye. Kardeşim zaten o maddeden işlem yapamayacağınıza ilişkin içtihat var. Yargıtay emsal kararları var. Cam filmi muhabbeti oradan açıldı geldi zaten. Hala aynı saçmalığı yapmaya çalışıyordu adamlar.
Her şeyimiz havada, her şeyimiz belirsiz. Net kural yok, polisin keyfine göre...
-
Bu ayrımı nasıl yapıcaklar .. çok mantık dışı geldi bana
.
Pek çok firma fabrikasyon led ampül taktılar hatta bazı markalar sıfır araçlara servislerde taktı..
Üstüne renk tonajlı ile iş bitiyor mu o zaman millet 4000k 4300k normal gün ışığı yani eski tip halojen ampül rengi LED ampül takan araçlar var onlar kapsam dışımı kalıyor ..
Yada tam tersi adam gitse beyaz ışık veren halojen ampül taksa ne olucak.. çok anlamsız bir şey ..
Onların da ışıma lümen derecesi 6000k beyaz ışıkla aynı.. sadece rengi farklı .. çok vatandaşla yetkilileri karşı karşıya getirir bu iş . Adam diyicek ben fabrikasyon böyle aldım karşı taraf başka bir şey diyicek ..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 11 Mart 2025; 12:35:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Normal xenonlara dokunmazlar bende de var. Göz almayan cinsten inwellsin.
Yasak olan şimşek etkili vs olanlar var. Ekstra adaptörü oluyor onların aküden daha fazla enerji çekiyor. Onlar yasak zaten muayeneden de geçmiyordu.
O ayrımı polis yapması çok zor .. bende mg hs var misal orjinal fabrikasyon led olmasına rağmen bazen milletten tepki alıyorum... daha geçen 3 harfli marketlerden birine gittim otoparkında dönüş yapdım karşıdan gelen genç arkadaş abi uzunları kapat gözümü mahvetti dedi bende uzun değilki kısa bu dedim .. oda sonradan mı takma dedi yok dedim 2024 model araç bu orjinal .. yani demek istediğim bu ayrım çok çok zor.
Pek çok yeni nesil araçların fabrikasyon farları adamın gözünü mahvediyor...
Zamanında Türkiye'nin en büyük bazı markaları led paket, yada led Xenon adı altında servislerde sıfır araçlara led ampül taktılar..
O ayrımı nasıl yapıcaklar yeni nesil araçlarda artık far yıkama falanda yok onuda baz alamassın..
Benimki hiç göz almayan cinsten hocam. Dediğin gibi polisler o ayrımı zor yapar muhtemelen sözlü anlaşmayla çözülebilir belki.
Bahsettiğim bu, kimse çevirmez.
trendyol.com
Inwells X-treme Led Xenon Zenon H4 - Fiyatı, Yorumlarıhttps://www.trendyol.com/Inwells/X-treme-Led-Xenon-Zenon-H4-p-72521207?boutiqueId=61&merchantId=242398&adjust_t=mk12x3o_m4o2h83&adjust_tracker_limit=999999999&adjust_adgroup=4329022&utm_term=4329022&link_contentid=72521207&utm_campaign=72521207&utm_source=share&utm_medium=product_free&link_userID=4329022&adjust_creative=72521207&adjust_campaign=product_free_202531110_TR
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merceksiz fara sonradan takılan ledler kendini "ampul" gibi belli ediyor zaten. Hepsinin far ayarı da bozuk, dağı taşı aydınlatıyorlar. Direkt farkediliyor. Fabrika çıkışlı ledler, xenonlar kendini belli ediyor zaten onlara dokunmazlar. Bu dandik ledlerin çoğu eski model araçlarda takılı, trafikçi o arabaya sonradan takıldığını anlamayacak kadar bilgisiz değildir. Bunları ayırt edemeyen araba sürüyorum demesin.
-
Eski model dediğin 95-96 yılından beri Xenon sistemler var Megane 2 dolu paketlerden tut 307 lerin dolu paketlerine kadar hepsinde fabrikasyon bixenon var yani çoğu araçların premium ,highline, elegance paket olarak tabir edilen modellerinde bixenon var..
pek çok araçların fabrikasyon mercekli farıda var Xenon olmayıp mesela bende Vectra c kasa vardı Xenon yoktu ama mercekli elektrlli far vardı ..
Mercekli olmayıp da sonradan mercekli far takıtranda çok oluyor ..
Üstüne bazı araçların merceksiz farı olup Xenon sistemi olanlarda vardı yanlış hatırlamıyorsam Volvo nun eski bazı modelleri öyleydi .. jaguar s-type larda bazılarında öyleydi diye hatırlıyorum..
Kısaca çok bilinen doğan şahin reno9 falan olmadıkça ayrım biraz zor olabilir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 11 Mart 2025; 14:8:27 >
bazılarına sadece para cezası değil dayak da şart bence... adamın farı 4. kat balkonunda otururken gözümü alıyor hiç umurunda değil...
-
Fabrikasyon olanlarda zaten problem olmuyor. Xenon olmasa dahi, fabrikasyon merceğe led takılsa dahi sorun olmuyor, ışık dağılmıyor.
Işığı dağıtan araçlar direkt kendili belli ediyor. Onları yakalasalar yeter.
-
Far ayariniz bozuktur belki, bir tik asagiya alirsaniz goz almaz bence..
Nasıl yaparlar bilmiyorum ama yapmalari lazim. Aksamlari araba surmek tam bir iskence oluyor. Fabrikasyon aracta varsa eyvallah.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 11 Mart 2025; 14:51:23 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kurunun yanında yaş da yanacak.
Mercekli megane 4'üne en kaliteli 3000 liralık led takan da var, (photon, femex vs.)
Merceksiz tofaşına aliexpressden vergi kargo ürün ve minibüs parası dahil 100 tlye led takan da var.
OLAY AYARSIZ FAR VE KALİTESİZ ÜRÜNLER
-
Anlatmak istediğim de bu , kim bu kadar teknik bakıcak , yani polisin işi bu değil bu tekniker işi , polis durdurup her araca marka model yıl far falan bunlarla uğraşmaz.. yanlarında far ayar makinesi gezdiricek halleride yok ..
eğer mevzu beyaz ışığı yasakla mantığına gelirse o iş bence baş ağrıtır çünkü yasada o mantıkta galiba haberde öyle diyor ..
çok iyi olur,
son bir yıldır iyice artmıştı sayıları,
kendine hayrı yok,
birde karşı tarafı kör ediyor.
-
PEKİ BENİM BOZULAN GÖZLERİMİN HESABINI HANGİ ALLAHSIZ VERECEK. SORSAK CUMA NAMAZINA GİDİP ORUÇ TUTUYORDUR BU KİTAPSIZLAR
Herkesi aynı kefeye attığınız sürece olmaz..
Dışarda bir sürü fabrikasyon mercekli farlı yada sonradan fabrikasyon mercekli far falan takan işini kitabına uygun doğru yapan göz almayan çok insanlarda var ..
Herkes aynı kefeye konulmamalı...
Kaldı ki yeni nesil araçlarında bazılarının farları bin beter o sonradan takılan ledlerden ..
Teknik bakmasına gerek yok. Durdurmasına da gerek yok, far ayarına da gerek yok. 100 metre öteden belli kimin led xenon diye tabir edilen malı kullandığı. Bu çok net anlaşılan bir şey. Beyaz ışığı tamamen yasaklayacak olursalar garantili araçlar fardan garanti dışı kalır
-
İşte onu ayırt etmesi nasıl olucak benim mg hs ile ben gece karşıdan geliyim dersin bu sonradan takma çok göz alıyor ki benim araçla ilgisi yok yeni nesil led li araçların çoğu çok fena göz alıyor .. geçen gece arkamda yeni X1 mi X3 mü ne vardı gözlerimi mahvetti orta şeride çektim yol verdim ..
Yani yapıyorlarsa yapsınlar ama ciddi vatandaşla polis arasında tartışmaya yol açar gibime geliyor ..
Heleki bazı bayiler zamanında sıfır sattıkları araçlara Xenon paket adı altında bu led ampülleri taktı .. araç sahiplerinin bazıları bile orjinal fabrikasyon sanıyor olabilir ..
Hocam sizin araçta mercekli, eğer ki eğim söz konusu yani sizin aracın önü hafif yukarı kalktığında göze vurunca göz alması normal. Bu merceksiz led xenonlar düz zeminde bile gökyüzünü aydınlatıyor. Sonuç olarak güzel bir uygulama umarım sonuçlarını görürüz.
bazılarına sadece para cezası değil dayak da şart bence... adamın farı 4. kat balkonunda otururken gözümü alıyor hiç umurunda değil... |
Adamlar ifade özürlü olduğu için ne demek istediklerini bile aktaramıyorlar. Sözcü işte... Olay beyaz siyah olması değil, sonradan takılan led ve xenonlar işte kastedilen. Ancak bunun orijinal olup olmadığını nasıl belirleyebilecekler güzide trafik polislerimiz de nasıl işlem yapacaklar orası bi muamma bence. Şimdi gidip arabasına Osram Coolblue, Philips Diamondvision gibi kelvin değeri beyaza yakın ampuller takanı da durdurmasınlar bunlar Cam filmi konusu, abartı eksoz konusu, ülkenin komedilerinden. Bir şekilde çözmek istemiyor adamlar niyeyse. Cam filmi konusunda yönetmelik çıkarıyorlardı, taslağı, işletmelerin yatırımı her şeyi hazırdı. Ölçüm yapacaklardı, şu kadar numara serbest bu kadar bilmemne yasal diye. Bi anda vazgeçtiler. Şu anda aracın önündeki cam harici her tarafına her şekil film yapabilirsiniz. Ceza yazanı mahkemeye verip iptal ettirebilirsiniz. Cam filmi diye bir ceza yok. Yan camlar için yani. Abartı eksoz konusu da. Mahkemede "neye göre kime göre, tespit yapılmış mı, kime göre sesli, sesli ise kaç desibel" diye iptaller yapılabiliyor. Öyle "bu eksoz sesli" demekle olay bitmiyor. Haberi olsun herkesin. Millet bilgili olmadığı için yıllarca cam filmine de yalan yanlış maddelerden işlem yaptılar. Geçende Konya'da mı ne Emniyet Müdürlüğü açıklama yapıyor kendi kendine, cam filmi yasak, şu maddeden işlem yapılacak diye. Kardeşim zaten o maddeden işlem yapamayacağınıza ilişkin içtihat var. Yargıtay emsal kararları var. Cam filmi muhabbeti oradan açıldı geldi zaten. Hala aynı saçmalığı yapmaya çalışıyordu adamlar. Her şeyimiz havada, her şeyimiz belirsiz. Net kural yok, polisin keyfine göre... |
Yasak artık derken??? Kaynak oturma organın mı??
Ne kadar boşsunuz ya. Delinin biri kuyuya taş attı saçma sapan saldırmaya başladınız. Öyle boş saçma üslupsuz yorumların var ki.. yok git söktür falan… |
Konudan b..k akıyor.Şuraya mesaj yazanlara baktım da bizim millet aynen şu köprüden geçenlere bir başında bir sonunda beceren görevli icin padişaha keşke ortaya da koysanız diyen mantığa benziyor.Ben de yıllardır araç kullanıyorum ama burda mesaj yazanların abarttıkları gibi bir duruma rastlamadım.Yok gözünü kör etmiş de yok apartmanda otururken bilmem kaçıncı katta gözünü almış da,yok fabrikasyon orjinal araçların farları da göz alıyor onlar da yasaklanmalıymış da...Yok devenin nalı.Bu led far sadece türkiyedeki araçlarda mı var?Sadece bizde mi beyaz far var?Bu led ürünler tüm ülkelerde müşteriler tarafından satın alınıyor.Ben sadece merceksiz araçlara takılan led ya da zenon fardan rahatsız oldum.Onun dışında bir sorun görmedim.Sonradan takılıp gayet güzel aydınlatma sağlayan ürünler de var.
|
Benzer içerikler
- honda civic 1.6 i-vtec motor yağı
- 20 kdv li araç ne demek
- hangi araçlarda immobilizer var
- megane 4 1.3 tce
- direksiyon hakimiyetim yok ne yapmalıyım
- plaka sorgulama ücretsiz
- honda elektrikli suv
- avatr 12
- tiguan ölçüleri
- leapmotor b10
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X