Şimdi Ara

Beyaz Eşya Önerileri (514. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.524
Cevap
79
Favori
1.507.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 512513514515516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tavsiyeleriniz ve iyi dilekleriniz için teşekkürler. Kesinlikle Samsung veya LG olacak diye bir şey yok. Hatta hepsi aynı marka olacak diye de bir şey de yok. Bu sebeple bütçemi aşmayacak şekilde kaliteli markalar üzerinden öneriler yapabilirsiniz. Ben konuları baya karıştırdım zaten fakat net bir fikir elde edemedim. Sanırım 2 sene önceki gibi tüm evi yine Arçelik'ten toplayacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ***@rmour***

    Tavsiyeleriniz ve iyi dilekleriniz için teşekkürler. Kesinlikle Samsung veya LG olacak diye bir şey yok. Hatta hepsi aynı marka olacak diye de bir şey de yok. Bu sebeple bütçemi aşmayacak şekilde kaliteli markalar üzerinden öneriler yapabilirsiniz. Ben konuları baya karıştırdım zaten fakat net bir fikir elde edemedim. Sanırım 2 sene önceki gibi tüm evi yine Arçelik'ten toplayacağım.

    Arçelik'i bırak, Profilo'ya bak

    Fiyat/performans insanı olduğum için Profilo'yu bir numaralı beyaz eşya markam yapmış durumdayım. Forumdaki üstadların yorumlarına bakarsanız, Profilo önerilerinin de fiyat/performans gerekçesiyle çokça yapıldığını görebilirsiniz.

    Arçelik, eski Arçelik değil. Ürünleri kalitesinin üstünde bir fiyatla satıyor. Yani, 1000 TL verip Profilo'dan alacağınız bir çamaşır makinesi, 1000 TL verip alacağınız Arçelik çamaşır makinesinden daha çok parasını hak edecek kalitededir. Özellikle bulaşık ve çamaşır makinesi gibi sulu beyaz eşyalarda, Bosch grubunun tecrübesi ve kalitesi, Profilo'da da kendini göstermektedir. Fırın, ocak gibi cihazlarda Arçelik daha iyi olabilir; ama yine de "Arçelik olsun; çamurdan olsun" fikrini kırmak için debeleniyorum (çevremde benden fikir isteyenlere de Arçelik aldırmıyorum); zira Arçelik, bu kemikleşmiş imajının arkasına sığınarak "ne yapsam satılır" düşüncesiyle kalitesinden pahalı ürünler satmaktadır. Bizim evde de Arçelik ürünleri var. 90'da alınmış çamaşır makinesi daha geçen ay rahmetli oldu. Yine aynı dönemde alınmış buzdolabı hala çalışıyor (ki buzdolabı, çok da kolay bozulan bir cihaz değil bence). Tabii o zamanlardaki Arçelik ürünlerinin Bosch veya Siemens tarafından yapıldığı gerçeğine bakıldığında, kalitenin nereden geldiği anlaşılır.

    Madem "hepsi aynı marka olsun" demiyorsunuz; bence en azından bulaşık ve çamaşır makinenizi Bosch-Siemens-Profilo grubundan alın. Bunların içinde de aynı segmenteki Bosch, Siemens ve Profilo ürünlerinde dış tasarım dışında kalitenin aynı olduğu gerçeğiyle, daha fazla fiyat/performans ürünü olan Profilo'ya yönelmeniz de, bütçe açısından iyi olacaktır.

    Orta seviye inox bulaşık ve çamaşır makinesi için naçizane önerilerim:

    BM5380MA: en ucuz 1029 TL
    http://www.akakce.com/bulasik-makinasi/en-ucuz-profilo-bm5380ma-fiyati,872328.html

    CM102KSTR: en ucuz 1035 TL
    http://www.akakce.com/camasir-makinasi/en-ucuz-profilo-cm102kstr-fiyati,1715572.html

    Edit Büdüt:
    BD2058L2VV: 1235 TL
    http://www.akakce.com/buzdolabi/en-ucuz-profilo-bd2058l2vv-fiyati,1267186.html

    OC55: 321 TL
    http://www.akakce.com/ocak/en-ucuz-profilo-oc55-fiyati,458583.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenman -- 15 Haziran 2014; 21:59:41 >
  • Fenman kullanıcısına yanıt
    Kendimi bildim bileli hep Arçelik kullanıyoruz. Memnun olup olmama konusunu evin hanımları daha iyi bilir fakat buzdolabı gerçekten çok iyi. Evimizin eşyalarını 2 sene önce çamaşır makinesi hariç değiştirdik. Ve yine dediğim gibi Arçelik aldık. Arkasında net bir şekilde önereceğim tek ürün buzdolabıdır. Çünkü uzun sürelide olsa yiyecekler bozulmuyor, koku olmuyor, kokular karışmıyor. Klimamız bile Arçelik. Eski eşyalarımız da Arçelik'ti ve 20 yaşından aşağı değildiler. Bu sebeple Arçelik aklıma takılıyor. Ama bu yazdıklarımdan sonra sakın Arçelik alacağım aklınıza gelmesin. Arçelik markasından sebebini tam olarak söyleyemesem de soğumuş bulunmaktayım. Amcamlar yaklaşık 12 sene önce spotçudan bir buzdolabı almışlardı. Siemens ya da Samsung olması gerekli tam hatırlamıyorum maalesef. Markasını hatırlayamadığım bu buzdolabı hiç arıza yapmadı. Hor kullanılmış bile diyebiliriz. Bu sebeple başka markalara yöneliyorum. Önerileriniz çok güzel. Teşekkür ederim. Keşke aspiratör ve fırın da önerseydiniz tam olarak aklımda bir set olurdu.
  • ***@rmour*** kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    Profilo'da gümüş renk aspiratör seçeneği tek:
    ASP3550: 189 TL + kargo (193 TL kargo dahil olan daha uygun)
    http://www.akakce.com/aspirator/en-ucuz-profilo-asp3550-fiyati,160187.html

    Bu aspiratör hakkında bilgim yok; ama ben Profilo'ya güvendiğimden, ocak ve bulaşık makinesiyle marka uyumlu set yapmak için çekinmeden alırdım.

    Fırın olarak da ne istediğinizi bilemedim. Profilo'da set üstü fırın yok. Ya ocaklı fırın alacaksınız (ki o zaman da set üstü ocak ihtiyacınız olmaz haliyle), ya da ankastre fırın alacaksınız. Ankastre arıyorsanız, aşağıdaki linkten ürünlere bakın; belki aklınıza yatan bir model olur:

    http://www.profilo.com.tr/%C3%BCr%C3%BCnler/ankastre.html

    Sizin de belirttiğiniz gibi, her markayı Profilo (tabii ki Profilo'nun sahibi Bosch-Siemens grubundan da olabilir ama daha önce de bahsettiğim gibi bunlar daha pahalıdır) almanız gerekmiyor. Zaten forumdaki beyaz eşya üstadlarının (ben üstad sayılmam) genel teamülü olarak, hangi ürün hangi markada iyiyse o alınmalı. Tabii uyum adına istisna durumlar da olabiliyor. Misal ben, 3,5 sene önce taşındığımız evde bize bırakılan Bosch marka ankastre fırın ve ocakla uyumlu olması için Profilo yerine daha pahalı olmasına rağmen Bosch bulaşık makinesi almıştım. Bosch'un bu konuda iyi olduğunu bilmesem (Profilo'yu yapan firmanın amiral gemisi, Profilo'dan kötü olamaz haliyle) sırf marka uyumu olsun diye almazdım. Misal, bize kalan ürünler İndesit, Hotpoint, Vestel filan olsaydı, bulaşık makinesini o markalardan kesinlikle almazdım. Uyumu muyumu sallar, paşa paşa Profilo alırdım.

    Özetle; bulaşık ve çamaşır makinesini Profilo almanızı ısrarla öneriyorum. Buzdolabı da Profilo alınabilir (özellikle low-frost) elbet ama daha iyi seçenekler bulabilirsiniz (forumun buzdolabı bölümünden bakınız). Ocak ve aspiratör de Profilo olarak alınabilir bence. Fırın da, ankastre istiyorsanız yine Profilo olabilir bence (ocak, aspiratör ve fırında ısrarlı bir Profilo önerim olmadığı aşikar; lakin marka uyumu ve marka güveni adına ben alırdım şahsen).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenman -- 16 Haziran 2014; 0:58:30 >
  • Fenman kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Önerileriniz ve fikirleriniz için tekrar teşekkür ederim.
  • Bu beyaz eşya seciminden sonra yapilan temizlikten dolayi bazi buzdolablari harul hurul ses cikario. Bizim arcelik cekip silmekten surekli gurulturu sesler cikarmaya basladi. Bu beyaz esya altigi oneren varmi arkadaslar? Seyyar ayak gibi bir stand tekerlekli buzdolabina zarar verir mi acaba arkadaslar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende buzdolabi ankastre takımı alıcam beko tavsiye eder misiniz? Birde bekotoptan diye bir site var burası hakkında bilgisi olan varmı? Teşhir veya spot ürün degildir 3 yıl resmi garantilidir diyolar ama kararsız kaldim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. 2-3 gün içerisinde buzdolabı almam gerekiyor. Fiyat üst limitim 1000tl. Daha yukarı çıkamam. Şu iki ürün gözüme çarptı. Grundig'i Teknosa'da inceleme imkanı buldum. Rafları içi falan kullanışlı geldi. Samsung'u göremedim. Grundig Arçelik üretimi tamam da, Samsung'un buzdolapları nasıldır hiçbir bilgim yok. Sizce hangisini almalıyım? Görüşleriniz benim için gerçekten önemli.

    Grundig 4680:http://www.kliksa.com/u...-lt-buzdolabi/900156111

    Samsung RT38FAJEDWW:http://www.kliksa.com/u...ost-buzdolabi/901834750

    Bir de Profilonun aşağıda linki olan bir modeli var. Bunu da görme imkanı buldum. Soğukluk ayarının derece olarak elektronik ayarlanabilmesi güzel, ancak raflar basit, ayrıca bu model yukarıdakilerin aksine no-frost değil low-frost.http://www.kliksa.com/u...2vv-buzdolabi/902065739
  • Arkadaşlar başımdan gecen bi olayı anlatayaım eloktrolux ewf 10160 çamaşır makinası aldık 7 yıl kullandık garanti süresi bitmeden yeşil ışık bazen kırmızı yanıyordu servisi aradım bi bakın diye neden olabılır diye bana bakarız sorun makınadansa garanti kapsamında yaparız ama eğer sorun evinizdeki elektirik aksamı ile ilgili ise işlem ücreti alırız dediler. sorunun zaten nerden oldugunu bilsem sizi aramam demi? bende tamam kalsın gelmeyin dedim. ve 7 yıl dodu makinanın tamburundan ses gelmeye başladı. sıkma programında üstündekileri sasıp yere düşürüyor ve acayip gürültü yapıyordu.yine servisi aradım bu sefer garanti dolmuştu. durumu anlattım yaklaşık fiyat istedim kazan değişirse 400 tl dedi. e gelip baksanız ona göre fiyat verseiniz dedim 90 tl ücret alırız dedi. ve 2 haftaya gün verdi bende kızdım müşteri hizmetlerini aradım tamam biz size dönecez dedi sonra daha önce aradığım yetkili servis elemanı aradı biz yarın o taraflara gelicez dönerken bakalım yol parası almayız 50 tl alırız dedi . e dedim kazan değişirse ne kadar alırsınız? 671 tl dedi. bende hayırlı işler dedim kapattım yeni makina alırım daha iyi dedim. bunları neden anlattım? eloktrolüx iyi marka dediler ama servis bu iyi kelimesinin neresinde acaba?
    burdaki yorumlardan profilo cm 101 veya 1201 almayı düşünüyorum ama 1300 e kadar önerebileceğinbiz daha iyi model varsa paylaşırsanız sevinirim aeg ve eloktrolüx dışında saygılar
    Herkese hayırlı ramazanlar
  • O nasıl bir servismiş yahu, 90TL bakım ücreti mi olur? Kafayı yemişler herhalde. Benim bildiğim arıza tespit ücreti 35-50 arası değişiyor. Makinede rulman arızası mı var? Kazanı eliniz boşken çevirince rahatsız olduğunuz ses varsa rulmanlar bozulmuştur. Yoksa amortisörler ucuza yapılabilir.

    1200-1300TL'ye kadar bakıyorsanız CM121K0TR veya CM1201DTR alabilirsiniz.
  • teşekkür ederim Candoğan ustam cavabınız için. Beyaz eşya deyince artık isminizle özdeşleşti, arama motoruna bi model yazarken yanına "candogan" da yazıoyum ki direk sizin mesajlarınız cıksın diye Allah razı olsun.
    adamlar yol parası da alıyor 90 lirayı öyle cıkarıyor. makinada önceleri ses ve sallanma vardı bu gittikçe arttı. kazanı cevirirken takırtı yapıyordu en son kazan dönmez oldu aşağıya düşmüş. burda bi normal ustaya sordum kazan dağılmış değişecek dedi. 250 lirayı bulur dedi ama yarını ne olacağı belli değil bende değiştirelim diye düşünüyorum.umarım yanılmıyorumdur.önceleri cm101 falan bakıyordum sonra bu 1201 e yöneldim. fiyat farkı sizce değermi acaba daha ucuz olan cm 101 alsam ne dersiniz. yoksa almışken cm1201 veya cm 121kotr mi alayaım.
    Saygılar sunuyorum
  • Ankastre Ocak ve üstüna takılacak bir aspiratör arıyorum. Araştırmalarımda İstanbul bilişimde Profilo OCA553 B (yeni kodu OA16P2180L olmuş ) 4 gözüde gazlı için 240 TL fiyat vermiş. Piyasada 350 TL civarında.

    http://www.istanbulbilisim.com.tr/profilo-oca553b-beyaz-gazli-ankastre-ocak-fiyati,66911.html

    Aspitarör olarak da Beko P38 i sessizliği ve 340m3/h çekişi ile 150 TL
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/beko-p-38-beko-ankastre-seti-en-ucuz-fiyati,64694.html

    Birde Hibsan 8052 aspitarör tavsiyesi okudum forumda, çok sessiz ve iy i olduğundan bahsediliyor ama hiç tanımadığım bir marka buda 500m3/h ve 150 TL
    http://www.hibsan.com.tr/urun/aspiratorler/8052-beyaz/



    Her ikisi için yoplam bütçem 450 maksimum 500 TL. Tavsiyeniz ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
  • Merhaba,

    Yazlık ev için ankastre ocak ve aspiratör almam gerekiyor. Yaptığım araştırmalarda Profilo OCA553B veya OCA553BE için istanbul bilşim 240-260 TL fiyat veriyor. Ancak ordan hiç alış veriş yapmadım. Piyasa fiyatları ise 350-400 TL civarında

    http://www.istanbulbilisim.com.tr/profilo-oca553b-beyaz-gazli-ankastre-ocak-fiyati,66911.html

    Aspiratör olarak da rengine uygun Beko P38 i begendim 150 TL civarı ama teknik olarak hiç anlamadığım bir ürün.
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/beko-p-38-beko-ankastre-seti-en-ucuz-fiyati,64694.html
    Birde hibsan diye bir marka duydum.. nasılsır ?www.hibsan.com.tr


    Toplam bütçem 400- max 500 TL.

    Seçimler nasıl ? İstanbul bilişim den alınırmı. Bu bütçeye başka tavsiyeniz olur mu ? Paylaşırsanız sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auzdil -- 30 Haziran 2014; 0:56:03 >
  • Arkadaşlar son 2 gün. Beyaz eşyaları alacağım. Bosch düşümüyordum. Fiyatı biraz yüksek bulunca profiloya yöneldim. Profilodan beğendiğim ürünler ise şunlar;

    Buzdolabı BD3058W3VV
    Çamaşır CM1002ETR
    Bulaşık BM4224EG
    Fırın FRS4111WML

    Sizden ricam bu seçtiğim ürünler iyi mi? Profiloda daha iyisi var mı? Veya kullanan kişiler yorum yazarsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar yeni eve çıkacağım, Teknosa da böyle bir indirim gördüm ne dersiniz?


    http://www.teknosa.com/arama?s=115020423,115010597,115030269
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snowdrop-

    Merhabalar yeni eve çıkacağım, Teknosa da böyle bir indirim gördüm ne dersiniz?


    http://www.teknosa.com/arama?s=115020423,115010597,115030269

    Bence fiyatlar gayet iyi
  • Bana 200 liraya kadar ankastre aspiratör tavsiye edebilir misiniz? Tek veya çift motor fark etmez ama sessiz olsa iyi olur, yarın almayı düşünüyoruz.
  • 1500 liraya kadar buzdolabı, 800 liraya kadar da bulasık makinesi tavsiyeniz nedir
  • uygun fiyatlı beyaz eşya arayanlar için kampanyalı ürünler mevcut
    link
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egenin_efesi

    Bana 200 liraya kadar ankastre aspiratör tavsiye edebilir misiniz? Tek veya çift motor fark etmez ama sessiz olsa iyi olur, yarın almayı düşünüyoruz.

    Bosch sürgülü inox alınmıştır umarım sessiz çalışıyordur.
  • 
Sayfa: önceki 512513514515516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.