Şimdi Ara

Beyaz eşya aldım, yorumlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Nisan sonunda evlendim ve birkaç ay öncesinden beyaz eşya marka/model araştırmaya başlamıştım. Bu siteden (özellikle candogan62) çok faydalandım. Başkalarına belki bir faydası olur diyerek aşağıdaki ürünler ile ilgili yorumlarımı paylaşayım dedim. Yaşadığım yer mersin, sıcağı ve nemi aklınızda bulundurun.

    Buzdolabı
    Samsung rt59emew
    Oldukça sessiz, gece hiç ses yokken bile rahatsız etmeyecek bir ses duyuyorsunuz, gündüz ise çalıştığını algılamak pek mümkün değil. Dolabın yan tarafları oldukça fazla ısı yayıyor(tasarım nedeniyle) o yüzden bu dolabın yan taraflarını kapatırsanız elektrik sarfiyatınız artacaktır. Benim gibi tek kapılı bir buzdolabı kullandıktan sonra çift kapılı no-frost bir buz dolabına geçtiyseniz muhtemelen bölmelerin aralıkları size yetersizmiş gibi gelecektir. İlk başlarda alışkanlıktan ötürü çabuk bozulacak ürünleri yukarı koyma gibi bir düzenle dolabı yerleştirmeyin. Üst iki bölmenin yüksekliği diğer ikisine göre daha fazla ve buraya tencere, kavanoz vs. gibi şeyleri koyun. alt tarafa kahvaltılık vs şeyleri koyabilirsiniz. Dolabın (sebzelikler hariç) her yeri eşit soğuyor. Dolayısıyla eski alışkanlıkları unutup dolaba göre yerleştirme alışkanlığı kazanmak sizi rahat ettirir. Sebzelik kısmında 10 gün duran bir domates yumuşamaya başlamıştı, sanırım 5-7 gün daha dursa bozulurdu. 10-15 günlük tüketimde yumurta, peynir, sebze, meyve vs şeyler bozulmadan saklanabiliyor. Belki daha da uzun saklanabiliyordur ancak bir parça peynir atıp ne kadar sürede bozuluyor diye beklemedim :D

    Bulaşık Makinesi
    Bosch sms58m82eu
    Çok çok sessiz, her aşamada(yıkama, durulama, kurulama). Katlanabilir teller, yüksekliği ayarlanabilir üst raf oldukça kullanışlı. Çatal, bıçak vs. için 3. raf olması da yerden tasarruf sağlıyor bence. Bunun için alt rafa konan sepetler gereksiz yer kaplıyor. Önden bulaşıkların kabasını almazsanız ve eco modlarda yıkama yaparsanız "bazen" ağır kirli bulaşıkları tamamen temizleyemiyor. Yüksek sıcaklıklı programları seçerseniz yada önden ufak çaplı bir temizlik yaparsanız sorun yok. Bardaklarda hafif çizikler de oluştu. Çizik ve tam temizleyememe durumu deterjandan da olabilir. Ben pril tablet(all in one olanlardan değil :) ), pril tuz ve pril parlatıcı kullanıyorum. Makinenin su sertlik ayarını yaptım. 15 dakikalık deterjansız yıkama özelliği pratikte ne için kullanılabilir bilemiyorum ama şöyle birşey için ben kullanıyorum. Makinede 2-3 gündür bekleyen bulaşık varsa makineyi tamamen doldurduktan sonra ön yıkama niyetinde bu programı kullanıyorum, program bittikten 10-15 dk sonra 30dklık programı çalıştırıyorum.

    Çamaşır makinesi
    Siemens wm10s763tr
    Kuruluma gelen servis bilgisiz veya ilgisizdi. Bağlantıları yaptı, birkaç parça söktü taktı ve birkaç şey söyleyip gitti. ilk 10-15 gün makineden aşırı ses geliyordu tahliye pompası çalıştığında. Bunun anormal olduğunu düşünüp farklı bir servis çağırdım. Makinenin ön alt kısmında bulunan ve tahliye borusuna bağlı kapağın hatalı takılmasından dolayı bu sesin oluştuğunu söyledi yeni gelen arkadaş. Hakikaten orayı sıkıştırınca ses yok oldu. Şuan makine yıkamadayken sadece kazan içindeki suyun sesi geliyor. Onun dışında ses duymak imkansız. tam devirde sıkma yaparken belli miktar ses oluyor ancak bu ses sizi gece 11 de çamaşır yıkamaktan alı koymaz. keza kazan içindeki suyu tahliye ettiğinde de rahatsız edici bir ses oluşmuyor. sıkmadaki ses tahliye anındaki sesten daha fazla. misal bizim makine antrede duruyor, odanın kapısı kapalıyken ve makine sıkma yaparken sesini çok hafif duyuyorum gece geç saatlerde. Bugüne kadar çok çeşitli(yün, keten, pamuklu vs) tekstil ürünü yıkadım hiç birinde de bu kirli çıkmış terar yıkayım demedim. Bazen 3 kilo bazen 6 kilo bazen aldırabildiğim kadar çamaşır koydum yıkamam demedi. sadece, kazan içindeki çamaşırlar dengesiz duruyorsa alet bir türlü tam sıkma yapmıyor. ne olursa olsun o çamaşırlar birbirinin içine girip tek bir yerde toplanmamalı. bu sorun özellikle çarşaf, nevresim, perde vs. yıkarken olabilir. bu tür büyük parçalarla ufak tefek çamaşırları beraber yıkarsanız makine içinde çamaşır topu oluşuyor :) Deterjanı ölçülü koymaya alıştığınız zaman makine üzerinde gösterdiği süreye %99 sadık kalarak yıkama işlemini bitiriyor. eski alışkanlıklar burada da devreye girer deterjanı koy gitsin derseniz, alet o fazladan koyduğunuz deterjanı ayıktırmak için fazladan durulama yapıyor.

    TV
    Panasonic TXL32C20E
    Günde 1-2 saatten fazla tv izlemeyen bir aile olarak TV almak aslında bize gereksiz gibi gelmişti. Türkiyede bir elin parmaklarının sayısı kadar olan HD kanal izlemek için fazladan 500-1000TL vermeyi de gereksiz bulduk. O yüzden bize göre f/p olan bu TVyi aldık. Uyduruk bir antenle bile oldukça tatmin edici renk ve kontrast sağlayabiliyor. HDMI ve SD girişi film vs izlemek için yeterli geliyor. Kendi kumandası üzerinde bağlantı yaptığınız oynatıcıyı da kontrol etmenizi sağlayan tuşlar mevcut. Genel kullanımı rahat, menüleri anlaşılır...

    Su sebili
    Sucell onr04
    Çok güzel soğutuyor ve ısıtıyor. Isıttığı su çay, kahve yapmak için biraz sıcak, soğuttuğu su ise tam içilecek kıvamda. Sıcak musluğunda ufak bir kilit var, yanlışlıkla açmayasınız diye. Bugüne kadar herhangbir koku olayı olmadı. Kötü yanları o boydaki bir sebil için çok fazla gürültülü ve sık çalışıyor. Birde sıcak musluğundan akıttığı su miktarı yetersiz. Sık çalışması mersin şartlarından ötürüdür diye umuyorum.

    Mini fırın, mikrodalga
    Arzum ar-245
    henüz mini fırın olarak kullanmadık ancak mikrodalga olarak yeterli. içi ve tepsisi oldukça geniş. bi türlü mısır patlatamadım :(







  • Ürünlerinizi güle güle kullanın.

    Bulaşık makinesi bardakları çiziyorsa tuz ayarını bir kademe daha düşürebilir veya tuzu iptal ederek hepsi bir arada tablet alabilirsiniz.

    Arzum AR245 bende de var. Turbo fırın modunda hamurişlerinin altını pişiremiyor. Bunun için önerim 30-31,5cm civarı aluminyum veya emaye tepsi edinip turbo modu kullanırken cam tepsiyi çıkararak direkt tepsiyi yerleştirmeniz.
  • mersinin musluğundanda rakı kıvamında su akar candoğan bey. ona göre ne yapması gerekiyor söylerseniz seviniriz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.