Şimdi Ara

Better Call Saul (2015 - 2022) | Bitti (207. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.636
Cevap
90
Favori
166.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dizi sizi sarmadıysa izlemeyin bu çok basit

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben dizinin ilk bölümünden diziye bayılmıştım. Hatta bölüm sonunda hiç beklemediğim birini görünce de çok sevinmiştim. Kalitesini de her sezon artırdı ve keyifle takip ettim. Final sezonu geliyor diye üzülsek de efsane bölümler geleceğini tahmin edebiliyoruz ve heyecanlıyız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0CCF51958 -- 10 Mayıs 2020; 14:59:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam konudan alakasız konuşacağım: İsteyen istediğini gömer, istediğini beğenir. Bir şey iyi diye ve biz onu seviyoruz diye o şeyin koruyucu zırhla korumamıza, laf söyletmememize gerek yok. Evet bence çok kaliteli dizi, hatta daha iyisi bile olmayabilir ancak bu sevdiğimiz şeyi dokunulmaz yapabileceğimiz anlamına gelmiyor. (Bu arada kimsenin mesajını okumadım, tartışma ne bilmiyorum, olayları yumuşatırım belki, bugünlerde birbirimizi kırmayalım. Zaten ülkemiz zor durumlardan geçiyor, bari dizi konusunda anlayışlı olup birbirimize tahammül edebilelim.)
    Bu arada Arthur Morgan'ı çok severim, ah Arthur be derim aklıma geldikçe. Cefakâr Arthur, o iyi adamdı derim. Keşke Arthur benim abim olsaydı be hocam , sağlam karakterdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0CCF51958 -- 10 Mayıs 2020; 14:57:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk 3 bolum ben de sıkıldım sonra acildi gayet akıyor dizi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1x3'ü de beğenmemiştim ama 1x4 daha iyiydi. Marka hırsızlığı iyi güldürdü. Hafiften açılıyor gibi. Dizi acilen BCS'ye geçiş yapsa da biraz suçlular dünyasına geçsek keşke. Bu sezonu bitireceğim. Dizisizlikten patlayacağım yoksa. Bana yeni heyecanlar lazım.

    1x9


    Adam değildir:
    Better Call Saul (2015 - 2022) | Bitti

    Zaten başından beri çaktırıyorlardı. Belliydi bir şeyler olduğu. Evinde piyanosu var ama kardeşi berbat bir arabaya biniyor. Harika bir evi, koca bir şirketi var ama kardeşinin bir bürosu yok. Şirketinde postacı olarak çalıştırıyor falan. Saul'a affettirmezler umarım. Diziden olduğu gibi çıkmıştır inşaallah.

    Not: Bu kadar hızlı izlememin sebebi ilerletmem.

    Edit. Kurgu idare eder. Ama senaryoyu yeterince kaliteli bulamıyorum maalesef. BB'de de defalarca olduğu gibi burada da ''Cıva bombası'' vari ''yaptık oldu''lar çok fazla kanaatimce.

    Dipnot: Fikir beyanı suç değildir. Diziyi aşağılamaya çalışmıyorum, düşüncelerimi ifade ediyorum. Bir moron daha gelip ''o zaman izleme'' demezse sevinirim.


    1X10


    Adamdır:
    Better Call Saul (2015 - 2022) | Bitti

    Kötü gösteriyorlardı ama iyi biri olduğunu da hissettiriyorlardı. O bir iki detayı bırakmalarının tesadüfi olmadığı açıktı.


    2x3

    Artık eskisi kadar ilerletemiyorum. Karakter gelişimlerini izlemeyi kurgusu ve senaryosu iyiyse severim, Tobias Beecher gibi mesela. Saul'un, abisi ile olan ilişkisi harika olmasa da güzel işleniyor. Ama aynı şeyi diğer karakterler için söyleyemeyeceğim. Başka hiçbir karakterin altının Saul gibi özenle doldurulduğu söylenemez. Biraz zorlama kaçıyor bence. Mike ve gelinini izlemek bana sadece ızdırap veriyor.

    Güzel zaman geçirtiyor. Sardı, sarıyo...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lifeless. -- 12 Mayıs 2020; 0:9:11 >
  • Meraktan blogu kaldırıp laf atmış mı diye bakayım dedim şaşırtmadı. Adama güzelce cevap veriyoruz, kaldıramıyor ve yorumda bulunanlara moron gibi ithamlarda bulunuyor. Bana cevap verenler morondur diğerleri olgun insandır :) şu cikarima bakar mısınız. Ve diziyi zorlama da olsa izlemeye devam ediyor. Sen 10 bölümü ilerleterek 2 saatte izlesen ne olur izlemesen ne olur be adam. Herkesin beğendiği diziyi izleyince sarmadı ve balon gibi ithamlarda bulundu. Sonra baktı ulan herkes moron sadece ben zeki değilim sanırım diyerek tekrar şans verdi yine olduramadı. Rdr2 gibi bir şaheseri alıp gaza geldi ve nickini değiştirdi hemen ve bugün görüyorum ki oyuna yürüme simülasyonu deyip satışa çıkarmış yav oyunu birkaç chapter oynasaydın bari. Velhasıl kelam popüler kültürü tamamen tüketmek gibi bir gayede olmayın, kendinize yazık etmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peaky -- 12 Mayıs 2020; 14:34:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Better Call Saul (2015 - 2022) | Bitti

    Arkadaşlar, konuyu rahatsız etmek durumunda bırakıldığım için herkesten özür diliyorum. Ama karakterime saldırı varsa susamam maalesef. Oyunun HARİKA olduğunu büyük harflerle belirttiği yazımı da gördüğüne zerre kadar şüphem yok. Ama onur sahibi olmadığı için görmezden gelerek karalıyor. Allah onur nasip etsin. Bu dakikadan itibaren kişiliğime saldırsa bile cevap vermeyeceğim. Zira şu mesajla beraber nasıl bir varlık olduğunu ortaya döktüğünü düşünüyorum. Alıntı yaptığı sözlerim görseldeki mesajım ile aynı konudadır. Görmemiş olmasına zerre ihtimal yok.

    Haklı olarak ne alaka RDR 2 dediğinizi duyar gibiyim. Kesinlikle haklısınız. Ama suçlu ben değilim.

    Admini tanımıyorum. Gelip benim mesajlarım dahil hepsini silerek konuyu temizlerse sevinirim. Konuyu kirletiyorum diye kendimden utanmama sebep oldular bu veletler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lifeless. -- 12 Mayıs 2020; 14:54:57 >
  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Peaky kullanıcısına yanıt
    Ben şikayet ettim elemani. Heryere spam mesajlar atıyordu. Devam etmesin diye önce gecici uzaklaştırıyorlar sonra verilecekse asıl ceza arkadan geliyor.
  • bu diziyi sevemeyen biri nasıl RDR2 gibi bir oyunu sevebilir diyordum nicki de bir heyecan ile almış onu da beğenememiş.
  • 5. Sezon 6. Bölümü izledim bu sezon su ana kadar hayal kırıklığı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6. Bölümü beğenmemiştim ama sonra yine coştu dizi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Defalarca ve defalarca HARİKA BİR OYUN olduğunu dile getirmiş olmama rağmen beni RDR 2'den yola çıkarak linç eden bu güruha ne diyeceğimi şaşırdım. Şuradaki lincin yegane sebebi sevdiğiniz diziyi sizin kadar sevmemiş olmam. Konudaki -görünüşe göre, herkes- sonuna kadar önyargı ile dolmuş olduğu için yukarıda saçmalayanların zırvalarını düzeltmeye kalkışmanın bana zararı var ama yararı yok...

    Dizinin ilk 4 sezonunu bitirdim. Olumlu ve olumsuz düşüncelerimi, bu posttan ayrık olmasını istediğim için, yeni bir postta anlatacağım. Rahatsız olacak olanlar okumak zorunda değiller. Zira şimdiden söyleyeyim, BCS kesinlikle harika bir dizi değil -bence-. Kaldıramayacaksanız okumayın. Ne beni ne kendinizi yorun.
  • İlk önce dizinin içeriği ile ilgili söylemek istediklerimi aradan çıkaracağım:

    İlk 4 sezon için baştan aşağı spoiler kaynıyor. Ve BREAKİNG BAD'den de spoiler içerebilir!


    1- Saul'un hikayesi bayağı acıklı. İnsanı son derece üzüyor. BB'den sonra kendisi için yazılan arkaplan hikayesini çok beğendiğim tek karakter oldu.
    2- Bütün bir dizi boyunca Chuck'tan resmen nefret ettim. Öldüğünde de zerre kadar üzülmedim. Layığını buldu.

    3- Mike'ın kendisini BB'den beri zaten bayağı seviyordum. Ama kendisi için yazılan arka plan hikayesini beğendiğimi söyleyemem. O arka planın gövdesini oluşturan gelini ile olan ilişkisi bana zerre kadar lezzet vermedi. Zaten bu yüzden ilerleterek (atlayarak değil) izledim bu sahneleri.

    4- Saul'un bir şekilde bizim BB'den bildiğimiz Saul'a dönüşmesi gerekiyordu. Bunun için yol olarak Saul'un -aslında içten çok duygulu biri olsa da- kendini dışarıya özellikle kötü biri gibi göstermesi yolunu tercih etmişler.

    Kim ile ayrılık için uyduracakları kılıfta aşağı yukarı belli oldu bu sayede. Kim, dönüşeceği kişiden dolayı Saul'dan soğuyacak sanırım. Bu noktada da beklentim çok daha iyi bir kurguydu aslında. Çünkü Saul'un sonuna kadar çok çok çok haklı olduğu çok açık. Dolayısıyla abisinden nefret etmekte -ki aslında yalan, sadece rol yapıyor bence- haksız değil. Dolayısıyla Kim, bu sebebe dayanarak soğuyamamalı Saul'dan. Dandik bir sebep olur bu.





    İlk 4 sezon için baştan aşağı spoiler kaynıyor. Ve BREAKİNG BAD'den de spoiler içerebilir!


    1- Diziyi kendi açımdan iki parçaya ayırıyorum. İlk parça dizinin kendisi, ikincisi ise benim diziyi ilerlettiğim hali. Dizinin kendi haliyle yer yer sıkabilen, bol bol laga luga ve doldurma sahne içerdiğini düşünüyorum. Ben ise diziyi ilerleterek (atlayarak değil) kendi zevklerime daha uygun bir hale getirdim. İlerlettiğim hali için ilk 4 sezona 7.5 puan veriyorum. Kendi ilerlettiğim hali için diziyi beğendim, ama ilerletemiyor olsaydım, izlemezdim ve beğenmediğim için yarım bırakırdım.

    2- Karakter sayısının ve derinliğinin pek çok diziden daha iyi olduğuna katılıyorum. Ancak ne abartıldığı kadar karakter var, ne de o kadar derinler.

    3- Bilgisayar oyunları uzmanı değilim, kendimce arada bir oynayan casual bir oyuncuyum. Bilgisayar oyunlarında sağda solda metin buldurarak hikaye anlatma konseptini sevmem. Bu konseptin dizi sektöründeki karşılığı ise hatıra anlatmaktır.

    BCS ise bu yönteme beni darlayacak kadar çok başvurdu. Bir iki yaparsan hoşuma gider, ama devamlı suretle yaparsan bıkkınlık duyarım. Bu yol diziyi doldurmak için iyi bir yöntem de olduğundan bol bol kullanılıyordu. Hoşuma gitmedi.

    4- Dizi sezon sezon, hatta bölüm bölüm çok değişkenlik gösteriyordu. Bir bölüm gayet güzel olurken bir sonraki bölümü beğenmeyebiliyordum. Bazı bölümlerdeki yönetmenliğe hayran kalırken başka bölümlerde gayet sıradan olduğunu düşünebiliyordum. En beğendiğim sezon ise benim açımdan tartışmasız olarak 3. sezon oldu. Bu sezona özel olarak 8.5 puanı hak görüyorum.

    5- Oyuncu seçimleri ve oyunculukları çok beğendim. Örneğin Nacho'nun Hector'u zehirlediği bölümde o kadar iyi oynamıştı ki yaşadığı gerginliği resmen an be an hissetmiştim. Hector da çok iyi bir oyuncuydu. Ancak yine herkesin pek beğendiğini tahmin ettiğim Gus'ın oyunculuğunu ise, ben, BB'den beri biraz yapmacık buluyorum. Yüz ifadesindeki değişimler çok doğal değil bence. Ama olmasaydı da olmazdı. İlk 2 sezon gözüm onu aradı. Onunla beraber diziye hareket geldi.

    Burada Bob Odenkirk'e özel bir övgü dizilmeli. Dizideki açık ara en harika şey Bob'ın oyunculuğu. Tek kelimeyle harika. 55 yaşlarında olmasına rağmen müthiş bir enerjisi var. Ne kadar övülse az kalır.

    6- Hukuk anlamında her ne kadar genel Amerikan dizi-film sektörüne göre düzeltiye gidilmişse de hukuk açısından pek çok yanlışlar yapılıyordu. Bir adliyenin içi karınca sürüsü gibi insanla kaynar. Ama dizi boyunca bomboştu koridorlar. Veya mahkemeler günde bir davaya bakmazlar, 30'a kadar davaya bakılır. Ama buradaki mahkemeler tiyatro gibi mübarek. Koskoca mahkeme üyeleri gelip saçma sapan savunmaları dinliyorlar. Bir avukat böyle davranırsa kariyeri boyunca tek dava kazanamaz. Mahkeme sahneleri baştan sona hikaye. Gerçekliktekiyle alakası yoktu.

    7- Sahne sahne büyük saçmalıklar vardı. Bunların hepsine değinmek mümkün değil, ve genel bir yorumda yapılamaz çünkü içeriklerindeki zırvalar birbirinden bayağı farklı olabiliyordu. Ana karakterlerimizle karşılaşan bütün insanlar birer saman adama dönüşüyorlardı. Bilgisayar oyunlarındaki NPC'ler gibi ne söylesen kanıyorlar falan. Kritik yerlerdeki çözümsüzlükler BB'deki cıva bombası veya asitle adam eritme gibi saçma sapan şeylerle çözülüveriyordu. Bu tip noktalar ciddi kurgusal noksanlardır kanımca.

    8- Son olarak değinmek istediğim şey Saul'un elinden 2 kez kaçırttıkları çok büyük iki meblağ. Dizilerden alışmış olduğumuz, ana karakterin büyük fırsatlar yakalaması klişesi burada da vardı. Çok eğreti bulduğumdan bu tip senaryo tercihlerinden de hazzetmiyorum.

    Chuck'ın ölümünde yaşananlar ise tam bir komedi. Muris mirasını dağıtırken keyfi işlemler yapabilir, ama mirasçıların saklı payları üzerinde tasarrufta bulunamaz. Yani Chuck evini ve arazisini eski karısının üzerine yapamaz. Yapsa bile mirastaki saklı payını geri alması Saul açısından çok basittir.

    Anladığım kadarıyla mal varlığını da bir burs üzerine bırakıyordu. Evet, belli işlemler yapabilir ama YİNE mirasçının kanunlarca belirlenen saklı payına dokunamaz. Bu payları derneklere bile devredemez. Türk Hukuku'nda böyle, Amerika'da bundan çok farklı olma ihtimali yok. Ama işte Saul'un eline para geçmemesi gerektiği için binbir takla atıyordu senarist. Normal şartlarda hayatta bulunan tek akrabası olduğu için bütün mirasın Saul'a geçmesi gerekirdi -boşanmayla beraber eski eş saklı pay hakkını kaybeder.-. Howerd'dan alınan çek işleme konmadan yanmış olabileceğinden Howerd bu bilgiyi gizlemiş olabilir. Yani çeke bir lafım yok. Ama çekten haberi olmazsa bu kez de çekin karşılığı olan şirket hisselerinin yine Saul'a geçmesi gerekecekti. Yani 8 milyon dolar değerindeki hisseler yine Saul'un olacaktı.
  • Diziye başlamak istiyorum ama breaking bad i bitireli baya oldu sonunda soul karakteri ne durumdaydı hatırlamıyorum birisi anlatabilir mi acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim harika bir kadın değil mi? Ne zaman aha ayrılacaklar desem de sürekli şaşırdım, kadın inanılmaz. Sürekli destekliyor, yardımcı oluyor, Kim olmasa Saul buralara kadar gelemezdi.
  • Better Call Saul Tr ses dosyaları için biri özelden yeşillendirsin lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Mandalorian

    Kim harika bir kadın değil mi? Ne zaman aha ayrılacaklar desem de sürekli şaşırdım, kadın inanılmaz. Sürekli destekliyor, yardımcı oluyor, Kim olmasa Saul buralara kadar gelemezdi.
    kim , saul'dan daha çılgın aslında.
    5.sezon 9.bölüm kurdu kuzuya çevirdi evde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ` quaD.

    kim , saul'dan daha çılgın aslında.
    5.sezon 9.bölüm kurdu kuzuya çevirdi evde.


    Alıntıları Göster
    Başarılı da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6.sezon 2021 de mi yayınlanacak ?
  • Yaşın kaç bilmiyorum ama benimki 40'ı geçtiği için özür dileyerek ufak bir tavsiyede bulunayım:

    "Hayatında hiçbir şeyi zorlama. Olmuyorsa akışına bırak ve yeni birşeye koyul." Zibilyon tane dizi var. Better Call Soul çizgisini hiç bozmuyor. özellikle 2. sezon fena darlar seni. işkence gibi gelir bölümler. 3.sezonun sonunda az biraz hızlanıyor ama az...
  • 
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.