Şimdi Ara

Bestseller Uğur KOŞAR Kitaplarını Kesinlikle Almayın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
3
Favori
25.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Peki neden böyle yaptığımı söyleyeyim sana . Eğer kitabın ismi ne biliyim Dinler Arası Diyalog , Dinlerin Kardeşliği veya sadece niyetle alakalı bir başlık gibi şeyler olsaydı Eyvallah ancak Allah'ın ismini kullanıp , ülkemdeki insanları farklı yollara çekecek bilgiler verirse ben burada almayın derim,üstüme vazife olarak görürüm. He alırsanız ne diyebilirim ki ama benim uyarmam lazım .
  • Yazar, kendine göre bazı düşünceler yazmış ama yazdığı şeyler tamamen İslamiyete aykırıdır. İslamiyet hakkında yeterince bilginiz yoksa ve bu kitabı okursanız Allah muhafaza dinden bile çıkabilirsiniz. Hristiyanların tanrı dedikleri varlık , onlara göre: Hz. İsa'nın babasıdır. Allah Kuran'da belirtmiş. Ben doğmadım ve doğurulmadım diye. Şimdi siz buna göre nasıl tanrı ve Allah ismini aynı kefeye koyarsınız ? ben Müslüman olarak bunu kabul edemem. Müslüman olan biriside kabul etmemelidir. Günlük hayatta bile kullandığımız bazı kelimelerin içinde bile şirke giriyoruz . Mesela "Müşteri Velinimettir" sözü gibi, anlamı:Müşteri nimetverendir. Düşünün bu sözü bile anlamını bilerek söylediğimiz vakit Allaha ortak koşmuş oluyoruz. Kimbilir tanrı dersek ne olur ? siz hesabını yapın artık ha müslüman değilsenizde bunu müslüman toplumuna dayatmaya çalışmayın lütfen.




  • Çok yararlı bir konu olmuş, teşekkürler.

    İsteyen tabii ki istediğine tapıp istediği ismi verebilir ama olay bu kadar basit değil. Bu tarz kitaplar son yıllarda çok fazla çıkmaya başladı ve mottoları bana göre din falan değil, bana göre İslamiyet.
    Herkes kendi din anlayışını kitap haline getirmekte özgür, örneğin pastarfaryan kitabına gelip burada laf söyleyen biri var mı?
    Ama sen bir tarafından uydurduğun şeyleri İslam senteziyle verirsen amacının iyi olduğuna beni inandıramazsın. Kuran'ı yorumluyor gibi bir havaya bürünüp daha sonra Kuran'la tamamen zıt şeyler söyleyemezsin.
  • İşte benim de anlatmak istediğim konu bu . Yoksa istediği şeye inanıp o inandığı şey hakkında kitabını yazsın beni ne ilgilendirir
  • Neyse vazgeçtim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-Nazmi -- 26 Nisan 2015; 19:45:26 >
  • yesilhop Y kullanıcısına yanıt
    Ortada bi kutsal kitap var eğer çok bilgilenmek istiyorsa bir insan açsın onu okusun. Kutsal kitapta yazan bir şeye zıt birşey yazıyorsa eğer insan zaten kutsalına inanır ne olduğunu bilmediği bi adama değil. Eğer o adamın yazdığıyla ilgili bi konu yoksa kutsal kitapta o adamın kendi düşüncesidir isteyen okur istemeyen okumaz. Bazısı okur der saçmalamış bu adam bazısı okur der yanlış birşey yazmamış. Yani ortada bi kutsal kitap varken başka kitapları okuyup da yanlış yola girecek yoktur. Ayrıca zaten ülkemizde dini kitapları geçtim kuranı açıp okuyan sayısı bile ülkenin çeyreği değildir. Din aileden çocuğa geçer. Ailenin eğitimi ile olur. Bu tarz Kitaplarla falan zaten olmaz din eğitimi. O Yüzden pek takılmamak lazım böyle şeylere.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adam islam adı altında bunları yazamaz.

    Düşüncesini istediği gibi anlatsın ama ben islamı anlatıyorum diyemez. İnaanların imanını zedelemeye gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmeyenleri aldatabilir bu yazilar o yuzden ben de uyariyorum ya iste bu kitabi almayin diye kisisel dusuncesini de yalan yanlis seylerle yazamaz acikcasi ben senin ecdadina babana felan sallasam sen donup bana kisisel dusuncen bisi diyemem mi diyeceksin bir dusmanliginiz varsa bu kadar da ileri gitmeyin biraz dusunun olaylari.
    Din egitimi dedigin cok genis bir seydir ayrica insan annesinden aldigiyla kalmamali dini ilim ogrenmek farzi ayn diye biliyorum ben yani her muslumana farz. O yuzden okuyup bilmemiz lazim.Ama Kuran ve hadis bilgimiz olmali en basta ki bu mevzulari (dogruyu yanlisi)anlayalim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yesilhop -- 27 Nisan 2015; 20:05:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son günlerde ve aylarda dini motifli kitaplar çıkmaya başladı, yazarlarına baktığımızda çoğunun din ile alakalı pek bilgin olmadığı görülecektir, açıkçası bu tür kitaplardan uzak duruyorum.
  • bu tür kitaplar son zamanlarda aldı başını gitti

    İnsanlar bu tip popülist kitaplara çok ilgi gösteriyor. Kİtabın ismine bakınca güzel kitaptır diyor.
    Kişişel gelişim kitapları filanda artık bu temadan çıkıyor.


    Uğur koşar fikirlerini ifade edebilir ama bunu islam dininde varmış gibi göstermek yanlış olur. Arkadaş bu noktayı belirtmiş.
  • Allah razı olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayanozer

    Allah razı olsun.
    Amin . Allah hepimizden razı olsun İnşallah.
    Arkadaşlar biz bilgilendik . Çevremizi de uyaralım lütfen en azından konuyu izah edersek çok iyi olur (çevremizde bu arkadaşın kitabını okuyanlar veya almayı düşünenler olursa)
  • Bence popüler her kitaptan uzak durulmalı.Özellikle kişisel gelişim ve tasavvuf kitaplarından.

    Tasavvuf kitapları isim vermiycem ama popüler yazarlarımızın kitapları insanların beynini suistimal ediyor.Ve hepsi para kazanmak için yazılan kitaplar.
    Resmen Mevlanayı sömürüyolar.Bunların sahte müritleri(ki bu yazarşarın çoğu kendinin şeyh sanıyor) kendini tasavvuf bilgisi olan birileri olarak görüyor.

    Dünyanın en derin ilmi olan tasavvufu bizim gibi dünyaya batmışlar anca tam tersini anlar.
    Daha sonrada had bilmeden usulsuzce konuşmaya başlarlar.

    Tasavvuftan uzak durun.Çünkü taaavvuf çift anlamlıdır.Dünyaya batmışlar anca kibirlenirler.Allahı yücelteceğine kendi fikirlerini yüceltirler.
    Bediüzaman bunu açıklamıştı tam yerini bilmiyorum mektubatın 28..mektub 3.kısım olabilir.Hatta yasaklamıştı taaavvufu.

    Edeb bilmeden,.had bilmeden gidilen yol yol değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben din kitaplarından her zaman uzak durmuşumdur iyikide uzak durmuşum
  • youtube da mektebi suffa diye bir kanal var orasi cok iyi dini konudan bir yanlislarini gormedim ben cok begendim ozellikle nouman ali khan isimli bir mufessir var videolari cok iyidir oneririm izlemek icin @fredydexter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız birşey diyeceğim de insanlar hiç bir dini bilgisi yok,dini kitap okumuyor. Bu adam sayesinde hiç okumaz dediğim insanlar dini kitap okuyor.her kesime hitap ediyoe. Evet yazılanlarda sıkıntı var ama bu adam sayesinde birçok insanda dini kitap okudu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve kitaptaki örnek olarak bu yazıyı gören birçok insan da dinimizi yanlış anladı belki de ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yesilhop

    Ve kitaptaki örnek olarak bu yazıyı gören birçok insan da dinimizi yanlış anladı belki de ...

    Olaya iyi yanından bakmıyorsunuz. Tanrı ile Allah tabiki de aynı şey değil. Ama birçok insan tanrı kelimesinin hristiyanlikta nasıl kullanıldığını bile bilmiyor. Çok fazla irdeleyip kitabın birçok insana katkısını göz ardı etmek yanlış bence. İyi akşamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim kimsenin hakkını yememek için kesin bir şey demeyeceğim ama olay şu şekilde olabilir mi sence?

    Kitapta tüm bilgiler yanlıştır diye bir şey demiyorum ancak böyle insanları okşa okşa , sonra meditasyon de hristiyan yahudi farketmez de hopp insanlar senin güvenini kazanmıştı zaten şimdi niye karşı çıksınlar sonuçta Allah'ı yani güzel olanı anlatıyorsun ve güzel de okşadın şu ana kadar.Okuyan kişi bir de gerçeklerden bihaberse. İslam dini hakkında çok bilgisi olmayan insanlar bu oltaya gelebilir.

    Tekrar söylüyorum bu dediğim gibi kendi görüşümdür olayın bu yönü olma ihtimali vardır kesin demiyorum kimseye iftira atmak istemiyorum ama olayın olabilecek bir görüntüsünü belirtiyorum sadece
  • Kitap forumunu bilgili insanlar doldurur diye düşünüyordum, yanılmışım. Kendi dininize uygun olmadığı için adamı karalamışsınız resmen yazık, yazık. Bu ülke ne zaman gelişecek???
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.