Şimdi Ara

Beslenmem yeterli mi bulk için ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ; bulk yapmaya karar verdim ve yaklaşık 2 haftadır böyle besleniyorum. Bence yeterli gibi. Sizlerin de düşüncelerinizi almak istiyorum.

    Sabah : 100 gr yulaf + 200 ml süt + 1 muz + 1 yumurta + 2 tane fıstık ezmeli sandviç + 5 gr kreatin + multivitamin hap = 800 kalori

    Ara öğün : Yarım servis gainer = 450 kalori

    Ara öğün : Herhangi bir starbucks içeceği = 150 kalori

    Öğle yemeği : Genelde fast food oluyor. Hamburger menü , iskender vs. bu tarz. = 850 kalori diyelim.

    Ara öğün : Herhangi bir starbucks içeceği = 150 kalori

    Akşam = Ekmek arası köfte veya kıyma genellikle. = 400 kalori yapar herhalde diye düşünüyorum.

    Ara öğün = Yarım servis gainer = 450 kalori

    Bu arada yoğun tempolu bir işte çalışıyorum. Haftada 3 gün antrenman yapıyorum. Ayrıca boyum 1.80



  • Kesinlikle değil. İhtiyacın olan günlük protein miktarının yarısını anca alırsın bu şekilde.

    Topladım 2800 kalori ediyor ki yoğun bir işte çalışıyorum demişsin günde duruma göre 3200 civarı kalori alman lazım ve proteini de günlük 1.5gr/kilo almalısın. Mesela 90 kiloysan günlük 135 gram protein alman lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: patatessiz patso

    Kesinlikle değil. İhtiyacın olan günlük protein miktarının yarısını anca alırsın bu şekilde.

    Topladım 2800 kalori ediyor ki yoğun bir işte çalışıyorum demişsin günde duruma göre 3200 civarı kalori alman lazım ve proteini de günlük 1.5gr/kilo almalısın. Mesela 90 kiloysan günlük 135 gram protein alman lazım
    gainer ile 40 gr protein alıyorum.
    Öğle yemeğinden 30 gr protein alıyorum.
    Kahvaltıdan ise aynı şekilde 30 gram.
    Akşamki yemekten de rahat 20 gr alıyorumdur.

    Bitkisel - hayvansal - supplement total olarak 120 gram protein ediyor. Ek olarak 80-90 kg değilim şuan. Buraya biraz kabataslak yazdım ve günlük 3000 kalori alıyorum. Bazen 3000 kaloriyi geçtiği de oluyor.
  • 80-85 üstü değilsen iyi ya aldığın protein. Starbucks ile gainera alternatif bulabilirsen çok güzel olur. Birde mutlaka tartı takibi yap hocam yapmıyosan, kalori hesabı bazen saçma derecede sapabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Do Squats

    80-85 üstü değilsen iyi ya aldığın protein. Starbucks ile gainera alternatif bulabilirsen çok güzel olur. Birde mutlaka tartı takibi yap hocam yapmıyosan, kalori hesabı bazen saçma derecede sapabiliyor.
    Starbucks'ta çalıştığım için ister istemez içecek içiyorum hocam
    Gainer'ı ise ara öğün olarak kullanıyorum. Biraz üşengeçim ara öğünlerde de yemek hazırlamak yerine gainer kullanmayı tercih ediyorum ama ilerde bırakıcam gaineri.
    Tartı ve kalori takibi yapıyorum son 1 yıldır. Hemde takıntılı derece yapıyorum
    Birde ben 1 yıldır adam akıllı spor yapmayıp beslenmeyi aksatınca midem küçüldü biraz. Çok fazla pilav , makarna vs. yersem midem bulanıyor. O yüzden karbonhidratların yarısını shake yaparak yani sıvı formatta almaya özen gösteriyorum midemi genişletene kadar.




  • Şahsi fikrim aldığınız proteinin ciddi derecede az olduğu yönünde. beslenme rejiminizdeki hayvansal protein miktarı oldukça sınırlı, her ne kadar bitkisel ve supplement (gainer) olarak protein alıyor olsanız da bioavailability, yani vücudun alınan proteini etkin olarak olarak kullanabilmesi, açısından beslenmeniz gayet zayıf. ben kendi beslenmemde protein içeren supplementlerdeki yazılan protein miktarını /2 şeklinde hesaplıyorum. vücut tipinizi bilmediğimden, genel kural olarak karbonhidratlara karşı hassasiyetiniz yani kolay yağlanabilen bir yapınız varsa kalori artırımını sağlıklı yağlarla (fındık fıstık ceviz badem somon kaşar peyniri vb.) ara öğünlerde yapmanızı, eğer hacim kazanmakta güçlük çeken ve nispeten ince bir yapınız varsa düşük glisemik indexli ve lifli karbonhidratlardan (baklagiller, yulaf, haşlama patates) öneririm. günlük kalori ihtiyacınızı hesaplayın ve kabaca %15-20 civarı yukarıdan başlayıp vücut tepkinizi inceleyerek kendinize göre kişiselleştirin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeper_inside -- 21 Haziran 2018; 10:33:26 >




  • deeper_inside D kullanıcısına yanıt
    Vücudum ektomorf. Hiçbir şekilde yağlanamıyorum Ek olarak hacim kazanmakta zorlanıyorum. Kalori hesaplamasini bende dediğiniz şekilde yapıyorum. Bu beslenmeye başlayalı 17 gün oldu. İlk 12 gün 2.4 kg aldım. Daha sonra 1 kg daha aldım. Bakalım şuan durum böyle. Eğer ilerleme kaydedemezsem değiştirmeyi düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • olm napcan bulk yapıp
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-221B83E8D

    olm napcan bulk yapıp
    Bulk şart bana
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.