Şimdi Ara

Besin Takviyesi Fırsatları Ve Sohbetleri (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: HK-416 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
32.002
Cevap
664
Favori
2.291.338
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feelulive

    sıcak fırsat?

    yukarda ya işte.. sıcak sıcak tartışıyolar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dante

    quote:

    Orijinalden alıntı: CemALACA81


    Protein tozları, Enerji içecekleri vs vs


    http://www.youtube.com/watch?v=Gvl0jFCOOHA

    O kadar palavralar sıkmış ki teyzemiz, inanılır gibi değil. Fakat şimdi ben burada bu kadına karşı tez olarak konuşursam "sen kimsin" diyenler olacağı için hiçbir şey söylememek niyetindeyim aslında. Konuşmasında haklı olduğu yönler var. Tahıllar, karbonhidrat kaynakları, fruktozun zararları vs. doğru yönleri var bu konularda.

    Kahvaltı konusunda o kadar güzel palavralar sıkmış ki. Güldüm sadece. Arkadaşlar "kahvaltı" dediğimiz şey, yıllardır önümüze konmuş muhteşem bir palavradan başka bir şey "değildir". Kahvaltı yapmak gerekli "değildir". Günün en önemli öğünü kahvaltı "değildir". Gün içinde az az ve sık sık yemek şimdiye kadar bilinenin aksine, yararlı bir şey "değildir". Az ve sık öğünlerin metabolizmayı hızlandırdığı efsanesi tamamen bir "palavradır".

    O kadar komik şeyler söylemiş ki. Kahvaltı yaptığımızda 5km yürümüş gibi enerji yakarmışız. Ve bu enerjiyide vücudun depoladığı yağlardan kullanırmış. Ee kahvaltı nereye gitti? Sormazlar mı adama? Glikojen, insülin dengesi gerçeklerini nasıl da yırtıp attın arkadaş demezler mi adama?

    Vücutta en önemli şeylerden birisi insülin dengesidir. Uyandığınızda düşük olan insülin dengesini, şimdiye kadar "kahvaltının önemi" hakkında zırvaladıkları yanlışlar yüzünden hayat tarzınıza oturttuğunuz o kahvaltı yüzünden, en önemli öğündür diye abandığınız o kahvaltı yüzünden insülin dengenizi bir anda altüst edersiniz. Bundan sonra o gün için geri dönüşünüz artık yoktur. Kahvaltıdan sonra yükselen şeker oranınız, sizin o gün içinde artık o kadar da enerjik olamamanıza yol açacaktır. Ve bu neticede garibim yiğidim pankreasınızın "ne oluyor lan?" tepkisiyle şekeri dengelemek adına üretmek zorunda kaldığı insülini fazla üreteceği sonucunda, şekeriniz aniden düşüşe geçecektir. Öğle saatlerinde de vay efendim ben çok acıktım midem kazınıyor. Kazınacak tabii ki. Aslında kazınmıyor. Fazla insülin, düşük şeker. Sebep bu. Yine abanacaksınız yemeye bu neticede. Yine şeker yükselecek, yine pankreas kendinden geçecek, insülini fazla üretmeye devam edecek, yine şekeriniz aniden düşecek. Ve neticede yine çok acıkmış hissine kapılacaksınız.

    Denge arkadaşlar. Her şey bundan ibaret. Kahvaltıya Türk soyundan gelmiş cengaver savaşçılar gibi girişirseniz o kahvaltının hakkını verecek aktiflikte olmanız "ZORUNLULUKTUR". Öyle kahvaltı yapayım 5km yürümüş gibi enerji harcasın vücut. Allah aşkına böyle bir şey olabilir mi yahu? Böyle bir şey olacağına en ufak bir inancınız var mı? Bu olsaydı dünyada obezite olur muydu? Oh ne güzel güçlü kahvaltı yapalım, 5km yürümüş gibi olalım. Çiçekler böcekler laalala. Dayan tahin pekmeze, yumurta peynir domates meyve suyu mis gibi kızarmış ekmekler falan filan. Sonra 5km yürümüş gibi ol. Yok öyle dünya maalesef. Bunu yapmak size dehşet oranda zarar verecektir. İnsülin dengenizi altüst edecektir ve bir döngü neticesinde günü bitirene kadar şeker/insülin oranınız birbirine o kadar zıt olacağı için durmadan gün içerisindeki diğer öğünlerinizde de fazla yemek ihtiyacı hissedeceksinizdir. Ve bu dengenin bozukluğu yüzünden dediğim gibi enerjiniz hiçbir zaman tatmin olamayacağınız seviyelerde aşağıda olacaktır.

    Halbuki sabah o lanet olası kahvaltıyı abartmasanız, insülin dengenizi uyandırmasanız. O zaman göreceksiniz ki dengede giden bir insülin/şeker düzeylerinde enerjiniz de çok yerinde olacaktır.

    Bir test yapın, sabah kalktığınızda kahvaltıyı es geçin. Saat 1-2 hatta 3'e kadar bir şey yemeyin. Psikolojik olarak acıktığınızı düşünmeyin çünkü fark edeceksiniz ki acıkmayacaksınız. Fark edeceksiniz ki müthiş bir enerji kazanmışsınız.

    Evet konuyu nereye taşıyorum yavaş yavaş, Intermittent Fasting. Bu, sadece sporcu beslenme tipi değil, her sağlıklı kalmak isteyen insanın yapması gereken şeydir. Fazla öğün sayısı (az veya çok içerikli olmaları hiç farketmez) insan için "yararlı değildir". İnsan denen canlı az öğünlerle günü bitirmelidir. Her an 3-4-5 saatte bir öğün yememelidir.

    Benim gün içindeki ilk öğünüm öğleden sonra 15:00'dır. Evet sabah 7:00'de uyanan biri olarak, 15:00'a kadar hiçbir şey yemem/içmem (su ve bcaa hariç tabii ki). Ve gün içindeki öğün sayım 2, taş çatlasa 3 olur. Ama o 3 veya 2 öğünde de, sizin gün içinde aldığınız kalorinin aynısını alacak derecede hayvani girişirim öğünlerime. Ve kas kütlem oldukça yukarı seviyededir, sizden yukarıda olmasın. E şimdi vücut geliştiren insanın günün her anı yemesi gerekmiyor mu? Nasıl olur? İşte eskiden beri dayatılan palavra. Yok öyle bir şey. Sık sık yemekmiş, az az yemekmiş yok arkadaş öyle bir şey. Bir insanın, özellikle vücut geliştiren bir insanın, öğünleri "HAYVANİ DERECEDE" olmak zorundadır. Gün içinde sık sık "HAYVANİ DERECEDE" yemek sizi öldüreceğinden, ve zaten bir yararı olmayacağından, yememenin faydasını daha çok göreceksiniz. Yediğiniz zaman da oturaklı yiyeceksiniz. Kural budur. Hele ki en güzeli, idmana aç girmektir. Evet bu da şaşırtıcı geliyordur. Ama en mükemmel idman, açken yapılan idmandır. Hem de 16 saat boyunca aç kalmışken yapılan idman. O an hissedeceğiniz gücün, enerjinin tanımını yapamam burada. Ciddi ağırlıklara giriyoruz, hani artık zaten girmemiz gerek yıllar geçti bu spora başlamanın üzerinden. Girmek zorundayız yani. Ve bu idmana işte 16 saat açlıkla giriyoruz. Ve net söylüyorum, 2 saat öncesinde öğün yiyip de sonrasında salona gittiğimden 4-5 kat fazla güçte giriyorum idmana 16 saat aç kaldığım zamanlarda. Öyle söyleyeyim. Neden? Büyüme hormonu. Vücut uzun süreli aç kalmalarda büyüme hormonunu daha fazla salgılar. Ne protein ne bcaa ne cart ne curt. Hiçbir şey, büyüme hormonu kadar önemli değildir. Neden ileri seviye profesyoneller steroid, deca gibi kürlere giriyorlar? Hormon istedikleri için. Hormonun ne derece etkili olduğunu bildikleri için. Ve sonuçlarını görüyorsunuz, hayvani vücutlar. İşte biz bunu, aç kalarak doğal yoldan yapıyoruz. Yoksa kürlere kalsa herkes kür yapar. Ama zararı çok maalesef.

    Burada beni kimse iplmeyecek o bir gerçek. Fakat hipokratı herkes biliyordur değil mi? Araştırın bakalım. Hasta olan insana ne tavsiye ediyormuş. Neymiş? Yemek yememek. Her yediğiniz öğünle hastalığınızı da beslersiniz. 1 gün aç kalın diyor Plutarch, hasta olan insana. İlaçsız, onsuz bunsuz şekilde. Sadece aç kalın diyor.

    Vücut neden hasta olduğunda iştahsız oluyor? Bünyenin istediği şey bu çünkü. Olması gereken bu. Bir şey yenmemesini istiyor ve doğal bir tepki veriyor iştahsızlıkla.

    Size bir kaynak vereyim:

    http://beslenmebulteni.com/beslenme/gunde-kac-ogun-yemeliyiz/

    Bu kaynağın da altında 50 kadar resmi ve orijinal kaynak var. Okuyun bir bakalım.


    Kısacası. Karatay mı nedir bu teyzemizi, hele ki sporcular, asla otorite olarak almasın.

    Ayrıca. En basitinden. Ben bu tür bik bik konuşan insanda önce kendisine bakarım. Kendisi ne ki, bize ne vermeye çalışıyor. Benim karatay hanıma baktığımda gördüğüm tek şey şudur, "koca teyzelerin altın günlerinde toplanıp kısır börek tatlı yiyip çay içtiği bir vücut". Bundan başkası değildir. Şimdi Allah aşkına aklı başında bir sporcu, böyle yağlı bir vücuda bakıp da bunun fikirlerinden feyz alabilir mi? Biraz mantıklı olun. Sen nesin ki bize ne vermeye çalışıyorsun be arkadaş derler adama.

    +9999999999999999999999999999999999

    Karatay hoca sporcu beslenmesinde tüm dünyada bilinen uygulananın tersini söylüyor.Acaba hangi nerede nasıl araştırmalar yapmışta bu sonuçlara varmış




  • belki gözden kaçırdığım siteler olmuş olabilir.benim bulduğum en iyi fiyat.alttaki ikili alım fırsatları da değerlendirilebilir.

    http://www.protein7.com/news/news2012/kategori/Protein-Tozu/Urun-Detay/Nitro-Tech-Hardcore/Nitro-Tech-Hardcore.php
  • Boşuna birbirinizi yiyorsunuz.
    vucut gelistirmek isteyen kisi
    Toz sivi yada herneyse bu takviyeleri almazsa
    kas kutlesini arttirmada ve ozellikle
    Muhafaza etmede zorlanir.
    Cunku vucut devamli calisiyor.
    Bir seyler harcayacak.
    Mide de bulamadigini
    keseden harcayacak.
    Ha saglikli mi degil mi.
    Saglik arayan islenmemis gida yiyecek.

    Ev yapimi Shakeology yapmak mumkun mu arkadaslar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ronnie coleman signature series Pro Antium

    Bu ürünü en ucuz HB'de 175 TL'ye buldum.Daha ucuza var mıdır?
  • NOW SPORTS L-Carnitine Liquid 473ml 1000 mg uygun bulabilir miyim acaba? 2 tane almak istiyorum.
  • http://www.sanalpazar.com/Optimum-Nutrition-Gold-Standard-Protein-2273gr-Cikolata__isp10013018

    quote:

    YAKLAŞIK 1 AY ÖNCE 155 TL YE ALDIĞIM ORJİNAL WHEY PROTENİMİ SPOR YAPAMADIĞIM İÇİN SATMAK İSTİYORUM.


    Ben bir ay once buraya yazmistim ondan ziyade faydalanip 100tlye alanlar ne mutlu ama yukardaki arkadasin yaptigi gibi yalanlarla isi ticarete doken oldukca soguuyorum boylelerinden, birdaha da yazmak istemiyorum sanirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dante

    @Menanty, @Executor, süper haklısınız. Cidden devam ettirmeye gerek yok. Herkes bildiği gibi yapsın ve devam etsin aynen.

    hocam bişey soracam bu if sistemiyle kas kütlesi artımı yani bulk için uygun olur mu?çünkü uygulayanlara bakıyorum adamlar tamam define acayip ama bir deri bir kemik hacim yok aşırıya kaçmışlar kötü duruyor.birde bu öyle inanılmaz bir sistemse bu işin erbabı vücut geliştirmeciler neden bu sisteme hiç itibar göstermiyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quancore

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dante

    @Menanty, @Executor, süper haklısınız. Cidden devam ettirmeye gerek yok. Herkes bildiği gibi yapsın ve devam etsin aynen.

    hocam bişey soracam bu if sistemiyle kas kütlesi artımı yani bulk için uygun olur mu?çünkü uygulayanlara bakıyorum adamlar tamam define acayip ama bir deri bir kemik hacim yok aşırıya kaçmışlar kötü duruyor.birde bu öyle inanılmaz bir sistemse bu işin erbabı vücut geliştirmeciler neden bu sisteme hiç itibar göstermiyor?

    IF henüz o kadar eski bir yöntem değil çünkü. 2009'dan itibaren yaygınlaşmaya başladı. Bu işin erbabı dediğimiz kişiler zaten almış başını gitmişti o zamana kadar. IF'ye ne gerek kalsın o kürlerden, testosteron takviyelerinden sonra :) İstersen hiçbir şey yeme yani o kürü yaptıktan sonra, doğal olmadıktan sonra.

    Ayrıca bu işin erbabı diyebileceğimiz son örneklerden birini vereyim Hugh Jackman. Son film The Wolverine için IF uygulayan ünlülerden biriydi. Hugh Jackman "natural" vücut diyecebileceğimiz örneklerden biridir. Sanmıyorum onun büyük kürlere girmiş olacağını ki vücudundan belli zaten.

    Bu arada bu konuyla ilgili sorusu olan arkadaşlar buradan sormazsa daha iyi, bu başlığın amacı farklı biliyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 12 Ağustos 2013; 8:31:20 >




  • ürünü araştırdım biraz ama adam akıllı bir yorum bulamadım.29 gr protein sizi yanıltmasın per servis miktarı 50 gr.ancak yanında Mucletech Amino FX bedava olduğu için değerlendirilebilir.
    http://www.hepsiburada.com/liste/ronnie-coleman-signature-series-pro-antium-protein-5-lbs/productDetails.aspx?productId=sporop630&categoryId=354041
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brsdrgn

    ürünü araştırdım biraz ama adam akıllı bir yorum bulamadım.29 gr protein sizi yanıltmasın per servis miktarı 50 gr.ancak yanında Mucletech Amino FX bedava olduğu için değerlendirilebilir.
    http://www.hepsiburada.com/liste/ronnie-coleman-signature-series-pro-antium-protein-5-lbs/productDetails.aspx?productId=sporop630&categoryId=354041


    nasıl amino fx bedava anlamadım hb nin promosyonu mu yoksa ürünün özelliğimi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: quancore

    quote:

    Orijinalden alıntı: brsdrgn

    ürünü araştırdım biraz ama adam akıllı bir yorum bulamadım.29 gr protein sizi yanıltmasın per servis miktarı 50 gr.ancak yanında Mucletech Amino FX bedava olduğu için değerlendirilebilir.
    http://www.hepsiburada.com/liste/ronnie-coleman-signature-series-pro-antium-protein-5-lbs/productDetails.aspx?productId=sporop630&categoryId=354041


    nasıl amino fx bedava anlamadım hb nin promosyonu mu yoksa ürünün özelliğimi?

    "kampanya"




  • quote:

    Orijinalden alıntı: feelulive

    quote:

    Orijinalden alıntı: quancore

    quote:

    Orijinalden alıntı: brsdrgn

    ürünü araştırdım biraz ama adam akıllı bir yorum bulamadım.29 gr protein sizi yanıltmasın per servis miktarı 50 gr.ancak yanında Mucletech Amino FX bedava olduğu için değerlendirilebilir.
    http://www.hepsiburada.com/liste/ronnie-coleman-signature-series-pro-antium-protein-5-lbs/productDetails.aspx?productId=sporop630&categoryId=354041


    nasıl amino fx bedava anlamadım hb nin promosyonu mu yoksa ürünün özelliğimi?

    "kampanya"

    hocam sayfasında göremedim ibare bedava falan?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: quancore

    quote:

    Orijinalden alıntı: feelulive

    quote:

    Orijinalden alıntı: quancore

    quote:

    Orijinalden alıntı: brsdrgn

    ürünü araştırdım biraz ama adam akıllı bir yorum bulamadım.29 gr protein sizi yanıltmasın per servis miktarı 50 gr.ancak yanında Mucletech Amino FX bedava olduğu için değerlendirilebilir.
    http://www.hepsiburada.com/liste/ronnie-coleman-signature-series-pro-antium-protein-5-lbs/productDetails.aspx?productId=sporop630&categoryId=354041


    nasıl amino fx bedava anlamadım hb nin promosyonu mu yoksa ürünün özelliğimi?

    "kampanya"

    hocam sayfasında göremedim ibare bedava falan?

    kampanya kısmında yer alıyor
    Besin Takviyesi Fırsatları Ve Sohbetleri




  • opti-men nereden bulurum en uygun ?
  • Dante kullanıcısına yanıt
    Güzel yazı eline sağlık. Bir şey daha ilave etmek istiyorum, yemek sonrası mide salgıları parçalayıcı enzimler vs. taşımak için kan mide bölgesine hücum ediyor. dolayısıyla karın bölgesi besinleri işlemekteyken diğer kaslara yeter kadar anlık güç gitmesi zorlaşıyor, vücud bu haldeyken kaslardan gerekli gücü bekleyemezsiniz.

    ve insulin dengesi, bu en önemlisi. sürekli inip çıkan insulin dengesi kadar vücudu yııpratan birşey yoktur, bir de stres veya hastalık sebebiyle açığa çıkan kortisol denen lanet var = derin uykuyu almak şart. alkol minimum yada daha iyisi sıfır.

    çok önemli kriteri de söyliyim, ağızdaki tad alma alışkanlıkları. tatlı yemeyi bırakın, 2-3 gün sabredin ve meyvelerden eskiden alamadığınız tatları aldığınızı göreceksiniz. ki bir süre sonra meyvenin bile fazlası sizi baymaya başlayacak.

    kan şekerini hızla yükseltmeyen köy ekmeği, erişte vb. şeyleri tüketin, karbonhidrat ihtiyacını bunlardan karşılayın.




  • Arkadaşlar gıda takviyeleri yararlı mı zararlı mı konusunu tartışmaya gerek yok. Neticede fırsat başlığı bu. İsteyen alır istemeyen almaz. Konuda mesaj kirliliği oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VectrAirliness

    opti-men nereden bulurum en uygun ?

    Hocam bence anavite a göz atın sıradan bir vitamin takviyesi değil carnitin + beta alanin içeriyor yani tam sporcular için yaratılmış bir ürün
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dante

    @Menanty, @Executor, süper haklısınız. Cidden devam ettirmeye gerek yok. Herkes bildiği gibi yapsın ve devam etsin aynen.

    @Dante: Hocam, gerçekten salladığın o kadar çok şey var ki, arada doğru şeyler söylüyor olsan dahi, sokuşturduğun yalan yanlış bilgiler yüzünden inandırıcılığın sıfıra iniyor.

    Aynı şeyi Canan Efendigil Karatay da yapıyor. Hiçbir bilimsel çalışmayı referans göstermeden "Şunu istediğiniz kadar yiyin", "Aman şundan uzak durun" gibi kesin ifadeler kullanıyor. Misal, protein tozları için "protein tozları zehirdir, içlerinde trans yağ doludur" diyebilmiş bir insandır Canan Karatay. Oysa, bırak trans yağları, kaliteli markalarda normal yağ oranı %1-2'yi bile geçmez.

    Yani, Canan Karatay'a yönelttiğin eleştirilere aynen katılıyorum, ama senin tarzının da o eleştirdiğin Canan Karatay'dan pek bir farkı yok.

    Bir kere, @Menanty'nin de söylediği gibi, hidrolize proteinlerin kalitesiz olduğunu söyleyerek en büyük hatayı baştan yapıyorsun. Kaldı ki, hidrolizeleri eleştireceksen, Optimum Gold'u değil, -gayet iyi bir ürün olan- Optimum Platinum'u eleştirmen gerekir. Daha hangi tozun ne olduğundan habersizsin, gelmiş "Optimum'a bu işi bilenler Nesquik derler" diye sallıyorsun.

    bodybuilding.com'daki rating'lere bir bak istersen, Nesquik mi diyorlarmış, yoksa 10 üzerinden 9 mu veriyorlarmış...

    (Bu arada, ben Optimumcu değilim, yanlış anlaşılmasın. Dymatize ISO 100 kullanıyorum ve üstüne protein tozu da tanımıyorum. bodybuilding.com'daki en yüksek puanlı hidrolize ürün de bu üründür. İçinde laktoz, yağ, şeker, karbonhidrat, kolesterol yoktur (tekrar okuyalım: laktoz, yağ, şeker, karbonhidrat, kolesterol oranı 0). Protein oranı da sınıfının en yükseğidir. Bazı markalarda olduğunun aksine, civa, kadmiyum ve arsenik oranları da yüksek değildir. Ki, ON Platinum da bu zehirli maddeleri en düşük oranda bulunduran ürünlerden biridir.)

    Sürekli olarak "git QNT'yi Optimum'la karşılaştır bakalım" diye rest çekip duruyorsun. ON'lerin yağ dolu olduğundan falan söz ediyorsun. Al bakalım, işkembe-i kübradan sallamak yerine gerçek değerleri görelim:
    1- QNT Hydravol - ON Gold - ON Platinum karşılaştırması:
    http://www.bodybuilding.com/store/catalog/productcomparison/product-comparison.jsp?skuId1=QNT003&skuId2=OPT217&skuId3=OPT380#.UgqGI2q88Lg.mailto


    2- QNT Hydravol - Dymatize ISO 100 - ON Platinum karşılaştırması:
    (ON Gold üst sınıf bir ürün olmadığından, karşılaştırmayı ON Platinum ile yapmak daha doğru. Ben bir de Dymatize ISO 100'ü ekledim ki, Dymatize'ın QNT'nin değerlerini nasıl alt üst ettiğini daha iyi göresin.)
    http://www.bodybuilding.com/store/catalog/productcomparison/product-comparison.jsp?skuId1=QNT003&skuId2=DYM249&skuId3=OPT380#.UgqGwNMRuXw.mailto


    Gelecek cevabı biliyorum: "bodybuilding.com 'a inanma". Peki, ama adamların kendi ürünlerine vurdukları etikete de mi inanmayalım? "Optimum'da yağ var, QNT'de yok" diyen sensin. Dön bak karşılaştırma tablolarına, ne çıkacak.

    Ürün fanatikliğinin iphone-galaxy, xbox-playstation vs. ile sınırlı olduğunu sanırdım. Meğer supplementlerde de fanboy'luk varmış. Al, hangi ürünün yararını görüyorsan ona devam et. Ama koskoca Optimum'a "yağ dolu, Nesquik" gibi şeyler söylüyorsan, övmekten göklere çıkardığın markanın değerlerine de şöyle bir bakıver.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkelios



    Hocam ben de uzun zamandır iso 100 almak istiyorum ama soya yağının genetiği değiştirilmiştir yazısını görünce bi tırsıyorum , diğer protein tozlarından zararlı mı acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.