Şimdi Ara

Beşiktaş - Yeni Stad Projemiz (Aynı Zamanda Rugby Oynanacak!! ISTANBUL 2020!) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
5.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: safkar14

    quote:

    Orijinalden alıntı: bass strings

    quote:

    Orijinalden alıntı: safkar14

    Ekonomik rant çok büyük, çok değerli arazi. Burayı bize bırakmazlar.

    Bizim olan araziyi nasıl bize bırakmıyorlar? Ayrıca Olimpiyatlar için stad ihtiyacı var.

    Bu stadı BJK olmasa devlet yenilemek zorunda kalacaktı. Fikret Orman'ın inşaat firması bu stadı yeniler, yap-işlet-devret modeliyle kullanır. Hem F. Orman para kazanır, hem devlet bir yükün altına girmez. Devlet bu yüzden bize kolaylık sağlamaya çalışıyordu Arena konusunda vs.

    Olimpiyatlar için stat ihtiyacı var, burayı yıkıp başka yere yaparlar. Stat ihtiyacını görülür.

    Beşiktaş'ın eski projesi yap-işlet-devret için uygundu. Alışveriş merkezi, restaurant filan var diye biliyorum. Ama son projede sadece stat olarak kalacak, ek gelir yaratacak yapılanmaya izin yok. Bu iş dönüp dolaşıp size süper bir stat yapalım bilmem nerede, bu araziyi de satalım, vergi borcunu filan affedelime gelir.

    Ben öyle düşünmüyorum. Başından beri Arena işi olmayacağını düşünüyordum. Ortada kesin bir şey yok ama o iş olmayacak. Eğer biz farklı stadda oynayacaksak bunun Kasımpaşa stadı olacağını düşünüyorum. Olacaksa orası da olmasın zaten. Ha Kadıköy ha Kasımpaşa... İki yerde de güvenlik sıkıntısı çıkacağından şüphem yok.

    Yapım işine gelirsek, Fikret Orman daha önce stadı tribün tribün yıkıp yapılacağını söylemişti. Fenerbahçe modeli yani. Arena olursa farklı şeyler düşünüyorlar herhalde ama o işin olacağı yok, bunun için ilk söylediği şekilde yapılacağını düşünüyorum. Kısa sürede belli olur çünkü Avrupa işi gerçekleşirse bize saha lazım. Ayrıca kombine satışlarında da yeterince geç kalındı.

    Daha önce büyük FEDA'karlıklarla edinilen bir stadımız vardı. Otel dikeceğiz diye elimizden alıp şimdiki İnönü'yü vermişlerdi. Bunu da alıp farklı bir yeri verecekleri ihtimali yok bence. Çünkü bir laf vardır; O bir kere olur...

    Tarih tekerrür eder diye de bir laf vardır ama o Gs için oldu. Asy'yi ellerinden alıp Arena'yı verdiler.




  • İnşallah en kısa sürede stadımıza kavuşuruz
  • Stadların arazileri hep devletin arazileri, devletin elinden gelse tüm kulubleri ordan çıkartır ama bunu yapmak oyle kolay değil.Sizi bu araziden çıkartırlarsa bir daha kolay kolay geri sokmazlar, sokmamak içinde nasıl bize şuan TT Arenayı verin baskısı yapıldığı gibi size de başka stadyum verelim diye baskı gelir.Eğer yönetiminiz kabul ederse az bir kesim sesini yükseltir gecici olarak stadyum yapıldığında da unutulur gider.Taraftarların %80 ini kulup yöneticileri yönlendirir.

    Ruby sahası şu bu sahası falan diyorlar ama ortada bir proje varmı?Bir proje hazırlamak bile çok uzun süren bir iş.Bir proje olsaydı bunu neden saklasınlar muhakkak dolaşırdı.

    Kendi kendinize bir düşünün bakalım, devlet neden kendine dert edindi bu durumu?Neden bu kadar bu olayın muhadili.
    Beşiktaşın kendi stadını yapacak gücü yok.O stad yıkıldığında ve inşaat izni iptal edildiğinde Beşiktaş öyle stadyumsuz, çaresiz kalacak.Devlet görevlileri göstermelik bağırırlar, çağırırlar biz yapıcaktık izin verdiler diye şov yaparlar sonra sizi mahçup etmeyeceğiz diye başka bir stadyum yapalım diye karşısınıza çıkarlarsa şaşırmayın.

    Bir düşünün inonü yıkıldığında ve inşaat konusunda bir olağan dışılık olduğundaki durumunuzu düşünün.O çaresizlikle kabul edersiniz.

    Aynısı GS'ye oldu.ASY stadı o kadar eskiydiki artık 1-2 yıl bile tahammül edilemeyecek durumdaydı.Galasaray'da kendi kendine stadyum yapamayacağı için çaresiz kaldı.Ya o stad bir gün tepemize yıkılacaktı ya da bir şekilde başka bir stadyuma geçmemiz gerekecekti.Siz bu aslantepe projesinin GS yöneticilerinin akıl ettiğini mi düşünüyorsunuz?Bu projeyi devlet getirdi GS çaresizlikten kabul ettmek zorunda kaldı.Yoksa GS'ın projesi devlet yardımıyla orda bir stadyum yapmaktı.Eğer bizim stadyumuz sizin stadyumunuz kadar idare edilebilecek olsaydı.Galasaray beklerdi, kendi imkanlarıyla yapmaya çalışırdı.

    Tekrar ediyorum, siz o araziden çıktığınız an oraya tekrar girişiniz çok zor.




  • Stad arazileri zaten devletin. Kulüpler sadece üst kullanım hakkına sahipler. Yani devlet istese zaten Beşiktaş'ı ordan kovabilir.
    Galatasaray'ı sanki kandırmış gibi bir muhabbet geçmiş, Samiyen yıkılırken Galatasaray'ın Arena'da oynayacağı belliydi. İnönü'yü yıktıktan sonra devlet keyfine sizi burda oynatmıyorum diyemez. Ayrıca İnönü'nün bulunduğu yer bilinen arazi altından antik kent çıkmaz.
    Devletin bu işteki hevesinin tek sebebi 2020. 2020 iddiamız olmasaydı o stada izin çıkmazdı.
    Stadın zemini daha aşağıya alınacak kapasite arttırımı için. Yani stad Fenerbahçenin yaptığı gibi parça parça yapılamaz. Adam gibi kapasite arttırmı istiyorsanız orayı bir süreliime terk edeceksiniz. korkacak birşeyiniz varsa o stadın tepenize çökmesinden korkun. Dün entel bir galatasaraylı yazar bilmem kaç yıllık yapılar restorasyon ile ayakta İnönü'yede restorasyon yapılsın dedi. Restorasyon İnönü'yü kurtarmaz. Bahsettiği bilmem kaç yıllık binaların üzerinde 30 bin kişi tepinmiyor.




  • ya arkadaş koskoca adamlarsınız devlet sizin stadınızı yapacağız diye bizi çıkarıp üstüne mi yatacak yani?nasıl inanıyorsunuz ya böyle şeylere inanılır gibi değil.ciddi ciddi yazıyorsunuz bir de şunu...
  • O arazi çok ama çok değerli.Değer bile biçileceğini düşünmüyorum.Ama anlamadığım neden temele iniliyor,Fenerbahçe gibi tribünleri yıkıp sırayla yapılmıyor ?
  • Biz olimpiyatlar için aday ülkeler arasındayız sanırım. Dua edelim de 2020 Olimpiyatları İstanbul'da yapılsın. Yoksa stad işi tamamen hayal olabilir. Zira olimpiyatlara ev sahipliği yapamazsak tüm bu plan ve projeler rafa kaldırılır ve kafalarına göre iş yaparlar. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne rüşvet mi önersek napsak
  • GS, Stadın çatısını 2 sene içinde kapamazsa 20 milyon TL ceza yiyecek. Bu sürenin dolmasına 6 ay kaldı. Ayrıca G.Saray'ın İstanbul İl Müdürlüğü'ne ödemekle yükümlü olduğu 1.5 milyon TL'lik amatör sporlara katkı payı. Sarı-Kırmızılılar 2 yıldır bu parayı da ödemediği için sözleşmede ikinci ihlali yapmış durumda.

    GS bölümünde haberi başlık olarak açtım, devletin Elinde şu anda Stadyum.. GS bir ceza yememek için BJK ile stadyumu paylaşmak zorunda kalacak. istese de istemese de
  • Ben Beşiktaş ın ara dönemde aslantepe de olmasından rahatsız olmayan bir galatasaraylı olarak düşüncelerimi paylaşmak istiyorum;
    Siyasiler dolayısı ile hükümet bu konuyla direkt olarak neden bu kadar yakından ilgileniyorlar? Daha Beşiktaş resmi teklif yapmadan suat kılıç denen siyasetçii aba altından sopa göstererek spora müdahalede bulup kulüpleri bilhassa Galatasaray ı baskı altına almayı amaçladı, deniliyorki Arena ısrarı gelir fazlalığından localar falan, oysaki o localar sahiplerine zaten 3 yıllığına satıldı ve sadece maç günleri için değil birer ofis olarak her gün her saat kullanma hakkına sahipler, dolayısı ile bu kişilerden izin almadan başkasına aynı locaların satılması zaten hukuken imkansız... geriye bir tek seyirci kapasitesi kalıyor ki orada da Saraçoğlu ile aslantepe arasında fark yok, yani gelirler konusunda bu iki stadyum eşit, artı Fenerbahçe tarafı bu işe çokda soğuk yaklaşım göstermiş değil, ama nedense hükümet ve Beşiktaş yönetimi tüm bunları görmezden gelip Arena yı ortak kullanıma açmak istiyorlar tüm imkansızlık ve ev sahibi takımın olumsuz görüşüne rağmen,
    Beşiktaşlı arkadaşları anlamak çok güç, Şuan ortada proje yokken stadyumdan böylesine apar topar çıkmayı sorgulamıyorlar, siyasiler söz verdi diyorlar koskoca adamlar yalan mı söyleyecek diyorlar? o zaman siz siyasetin anlamını bilmiyorsunuz demektir,
    siyaset=yalan
    Biz Ali Sami Yen den çıkmayı kabul ettiğimizde bize teklif edilen arazi büyüklüğü 380 dönümdü. tam ihale günü geldi bi ala vere bi dala vere, bize dedilerki o arazi size çok. 260 dönümü bizim, sonra da dediler ki kalan kısmı ticari maksatlı kullanmazsınız, yani market hastane gibi... tabi el mahkum kabul edildi, çünkü bi kere ipi ellerine aldılar. Uzatmaya gerek yok, korkum odur ki bu işten Beşiktaş zararlı çıkacak, dnyanın en değerli Stadyumu olan İnönü ellerinden gidecek.
    Adamlar hiç olmadı temel kazılarında çıkacağı kesin olan tarihi eserleri bahane eder o stadyumu yine yaptırmazlar, Devletin Beşiktaşı bir an önce çıkarmak ve özellikle de aslantepe yollamak istemelerini pek hayra yormuyorum,
    Umarım Beşiktaş kendi yerinde şanına yaraşır bir stadyuma kavuşur en kısa sürede...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhanuygur

    GS, Stadın çatısını 2 sene içinde kapamazsa 20 milyon TL ceza yiyecek. Bu sürenin dolmasına 6 ay kaldı. Ayrıca G.Saray'ın İstanbul İl Müdürlüğü'ne ödemekle yükümlü olduğu 1.5 milyon TL'lik amatör sporlara katkı payı. Sarı-Kırmızılılar 2 yıldır bu parayı da ödemediği için sözleşmede ikinci ihlali yapmış durumda.

    GS bölümünde haberi başlık olarak açtım, devletin Elinde şu anda Stadyum.. GS bir ceza yememek için BJK ile stadyumu paylaşmak zorunda kalacak. istese de istemese de





  • peki rugby yi kim oynayacakmış?
  • Ben buraya kurulayım 3-4 sene gider bu konu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celades

    peki rugby yi kim oynayacakmış?

    Mahallenin gençleri toplanıp oynamayacak herhalde. Olası 2020 Olimpiyatları kapsamında planlanan birşey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhanuygur

    GS, Stadın çatısını 2 sene içinde kapamazsa 20 milyon TL ceza yiyecek. Bu sürenin dolmasına 6 ay kaldı. Ayrıca G.Saray'ın İstanbul İl Müdürlüğü'ne ödemekle yükümlü olduğu 1.5 milyon TL'lik amatör sporlara katkı payı. Sarı-Kırmızılılar 2 yıldır bu parayı da ödemediği için sözleşmede ikinci ihlali yapmış durumda.

    GS bölümünde haberi başlık olarak açtım, devletin Elinde şu anda Stadyum.. GS bir ceza yememek için BJK ile stadyumu paylaşmak zorunda kalacak. istese de istemese de

    GSGM de kendi yükümlülüklerini yerine getirmedi.Ayrıca stadın üstünün kapanmamış olması rüzgar testinin yapılmamış olması,çimlerin hava sahasının etkileneceği dolayısıyla zeminin bozulacağı için.

    Ayrıca Işın Çelebi'nin yaptığı açıklamaya göre anıtlar kurulundan deniz tarafındaki tribünlerin yıkımı için izinler verilmemiş.bu durumda 40 bin kapasite olması imkansız.Bir kaç önemli isimde oranın yıkılmasını istemiyor.Plan yok,proje yok,ihale yok... Proje için 4 ay,ihale için 3 ay lazım.Bu süreçte zaten kendi stadınızda oynayabilirsiniz.Gelecek sezonda olimpiyata gidebilirsiniz.Buradaki tek amaç stad zaten olmayacak,Arena'nın gelirine konup 3-4 yıl kulüp dengelerini düzeltmek.

    Ünal Aysal'ın dediği gibi iş yürüyen tekerleğe çomak sokmak.2 kulübün arasındaki bağ koptu,bunun nedeni Galatasaray yönetimi değil Beşiktaş yönetimidir.

    Galatasaray yönetimiyle değil de,GSGM ve TFF ile görüşen adama sırf bu saygısızlığı için bile stad verilmez.Bir çok haklı neden açıklandı,hala daha yönetimdeki bazı kişiler "Başbakanla konuşursak iş biter" diye açıklama yapabiliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stocker

    quote:

    Orijinalden alıntı: serhanuygur

    GS, Stadın çatısını 2 sene içinde kapamazsa 20 milyon TL ceza yiyecek. Bu sürenin dolmasına 6 ay kaldı. Ayrıca G.Saray'ın İstanbul İl Müdürlüğü'ne ödemekle yükümlü olduğu 1.5 milyon TL'lik amatör sporlara katkı payı. Sarı-Kırmızılılar 2 yıldır bu parayı da ödemediği için sözleşmede ikinci ihlali yapmış durumda.

    GS bölümünde haberi başlık olarak açtım, devletin Elinde şu anda Stadyum.. GS bir ceza yememek için BJK ile stadyumu paylaşmak zorunda kalacak. istese de istemese de

    GSGM de kendi yükümlülüklerini yerine getirmedi.Ayrıca stadın üstünün kapanmamış olması rüzgar testinin yapılmamış olması,çimlerin hava sahasının etkileneceği dolayısıyla zeminin bozulacağı için.

    Ayrıca Işın Çelebi'nin yaptığı açıklamaya göre anıtlar kurulundan deniz tarafındaki tribünlerin yıkımı için izinler verilmemiş.bu durumda 40 bin kapasite olması imkansız.Bir kaç önemli isimde oranın yıkılmasını istemiyor.Plan yok,proje yok,ihale yok... Proje için 4 ay,ihale için 3 ay lazım.Bu süreçte zaten kendi stadınızda oynayabilirsiniz.Gelecek sezonda olimpiyata gidebilirsiniz.Buradaki tek amaç stad zaten olmayacak,Arena'nın gelirine konup 3-4 yıl kulüp dengelerini düzeltmek.

    Ünal Aysal'ın dediği gibi iş yürüyen tekerleğe çomak sokmak.2 kulübün arasındaki bağ koptu,bunun nedeni Galatasaray yönetimi değil Beşiktaş yönetimidir.

    Galatasaray yönetimiyle değil de,GSGM ve TFF ile görüşen adama sırf bu saygısızlığı için bile stad verilmez.Bir çok haklı neden açıklandı,hala daha yönetimdeki bazı kişiler "Başbakanla konuşursak iş biter" diye açıklama yapabiliyor.

    Dostum, zaten deniz tarafı hiçbir zaman yıkılmayacaktı. orası müze olarka kullanılacak. Tarihi eser orası.

    Proje konusunda da, çeşitli firmaların BJK ya sunduğu , yapılmaya hazır stad projeleri var, şu anda son alınan kararlar ışığında revizyon görüyorlar (alışveriş merkezinin kalkması vs) Yani proje yok söylemi, sadece yaygara. Mevcut projelerde 40-42 bin kişi civarına seyirci kapasitesine sahip. Yıkımın başlaması, kazımın yapılması sırasında işi yapacak firmalara işler taşore edilip rahatlıkla inşaat'a başlanabilir. Problem yok o konuda.

    ne olursa olsun, isterse 3 ay sonra başlasın yıkım, ama bu sene mutlaka yıkılması ve yenilenmeye başlaması lazım oranın. Bu kadar yaklaşmışken stad yapımı işine, (demirörenin 4 mayıstır kazmayı vurma yalanlarından sonra) artık geri dönüş olmaz olamaz. hiçbir BJK li de bunu istemez.

    Keşke kasımpaşa nın stadı biraz daha büyük olsaydı, ben direkt olarak orayı isterdim ama , sadece derbilerden gelicek gelir bile BJK gibi sıkıntıda olan bir klübün işine geleceği için, ben de NE yazık ki Arena'yı istiyorum. Kadıköy ü, karşıda olması nedeni ile istemiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Cazador

    Şu da bir gerçek. Beşiktaş semtine bir daha dönemeyeceğinizi düşünüyorum bende eğer Saraçoğlu gibi parça parça yıkılıp yapılmazsa tabi. Çünkü bu devletin başındakiler o değerli arazilerden önemli derecede rant elde ediyor. Arena bir örnek, Bursa'nın yeni stadı bir örnek. İkisi de dağa tepeye yapıldı.

    Hocam Bursa'nın stadı dağa tepeye değil , Bursa'nın en merkezi yerlerinden birine yapılıyor , söyleyeyim dedim .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forsvinner

    quote:

    Orijinalden alıntı: El Cazador

    Şu da bir gerçek. Beşiktaş semtine bir daha dönemeyeceğinizi düşünüyorum bende eğer Saraçoğlu gibi parça parça yıkılıp yapılmazsa tabi. Çünkü bu devletin başındakiler o değerli arazilerden önemli derecede rant elde ediyor. Arena bir örnek, Bursa'nın yeni stadı bir örnek. İkisi de dağa tepeye yapıldı.

    Hocam Bursa'nın stadı dağa tepeye değil , Bursa'nın en merkezi yerlerinden birine yapılıyor , söyleyeyim dedim .

    Allah Allah ben mi yanlış biliyorum, şehir merkezine uzak diye kalmış aklımda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Cazador

    quote:

    Orijinalden alıntı: forsvinner

    quote:

    Orijinalden alıntı: El Cazador

    Şu da bir gerçek. Beşiktaş semtine bir daha dönemeyeceğinizi düşünüyorum bende eğer Saraçoğlu gibi parça parça yıkılıp yapılmazsa tabi. Çünkü bu devletin başındakiler o değerli arazilerden önemli derecede rant elde ediyor. Arena bir örnek, Bursa'nın yeni stadı bir örnek. İkisi de dağa tepeye yapıldı.

    Hocam Bursa'nın stadı dağa tepeye değil , Bursa'nın en merkezi yerlerinden birine yapılıyor , söyleyeyim dedim .

    Allah Allah ben mi yanlış biliyorum, şehir merkezine uzak diye kalmış aklımda.



    Tam olarak Acemler metro istasyonunun karşısına yapılıyor , eski stat Merinos'ta idi . Ki metro ile maksimum 10-15dk sürüyordu .
    Hem burada Acemlerin stratejik konumu çok önemli , Acemler'den sonra metro ikiye ayrıldığı için ulaşımda zorluk yaşanmayacak .




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.