Şimdi Ara

Beşiktaş nasıl güçlenecek anlayamadım - Güntekin Onay

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eleştiri dediğin böyle olacak

    'Beşiktaş nasıl güçlenecek anlayamadım'

    Yazarımız Güntekin Onay, Fikret Orman'ın önceki gün Ntv spor'a yaptığı açıklamaları yorumladı:

    Yayınlanma Tarihi: 04.06.2014 00:26:00
    BEŞİKTAŞLI güçlü bir takım bekliyor. Ezeli rakiplerinin arkasında kalmaktan, boynu bükük dolaşmaktan bıkmış, usanmış durumda. Ancak Sayın Fikret Orman'ın Ntv Spor'da yaptığı açıklamalardan çıkarttığım sonuç 'sportif açıdan' Beşiktaş'ı yeni sezonda da bir hüsran bekliyor. Tabii 3.'lük başarı değilse...

    FİKRET Orman, bu kulübe zor zamanda başkan oldu. Borçlar, temlikli gelirler ve dağ gibi daha bir çok sorun. Stadı yapan başkan olarak da tarihe geçecek. Bu tip büyük projelerde 4-5 aylık gecikmeler de doğal karşılanmalıdır. 2 kez de seçim kazandı ve genel kurul teveccühü ile başkan oldu. Buraya kadar her söyleminde haklı.

    Kulüp ekonomik olarak rakiplerin gerisinde. Ancak bu teslimiyetçi ve kabullenmiş zihniyet Beşiktaş'ın doğasına aykırı. Sürekli mazaret üretmek, çelişkilerle dolu söylemler, yanlış hamleler artık bir son bulmalı.

    BEŞİKTAŞ YANLIŞ SULARDA YÜZÜYOR

    TAKIMDA ilk 11'de toplam 98 maç oynamış, 53 golün 23'üne imza atmış 7 oyuncu; Almeida, Fernandes, Gökhan, Motta, Jones, Dany ve Escude ayrılmış. En iyi ihtimalle %40-45 güç kaybedilmiş. Gelen sadece Cenk Tosun var. Başkan “3-4 oyuncu alacağız, kadroda zaten şişkinlik vardı” diyor. Şişkinliği oynayanlar değil, oynamayanlar yaratır. Yani ilk 11'de 0 veya 1 maç oynamış olan Kerim, Uğur, Sezer, Gökhan, Toraman, Ömer, Muhammed, Holosko veya yedek olan Necip ve Mustafa ile yola devam. Peki, oynayan ve giden 6-7 oyuncunun yerine 3-4 oyuncu alıp da genel kalite nasıl artacak? Takım nasıl güçlenecek? Rakiplerle fark nasıl kapanacak? Onu anlayamadım.

    Bu mantalite ile transfer yapılmaz

    SAYIN Başkan ”Almeida, Gökhan ve Fernandes istediği kulüple görüşebilir, anlaşabilir” diyor. Doğru, bu oyuncular serbest. Aynı Caner gibi. Caner'in de şu an kulübü yok.

    "TRANSFER yapmak en kolay iş" diyen Sayın Orman, hukuken her kulüple görüşme hakkına sahip boştaki bir oyuncuya teklif bile yapamıyor. Bu mantalite ile nasıl transfer yapacak?

    Diego’da araç olmadınız mı?

    "TRANSFERDE araç değil amaç oluruz" dedi Sayın Orman... Sormak istiyorum: Diego transferinde daha 10 gün önce araç olmadınız mı?

    Demba Ba mı kronik sakat?

    KRONİK sakat olduğu iddia edilen Demba Ba, 7 yıllık üst düzey futbol kariyerinde 250 maç oynamış. Hadi diyelim ki sakat, o zaman neden ilgilendiniz?

    Biliç'in performansı...

    SAYIN Başkan diyor ki, “Slaven Biliç'ten çok memnunum. Özellikle ligin ikinci yarısında çok iyi iş çıkardı.”

    HALBUKİ Beşiktaş, ligin ikinci yarısında ilk yarıdan daha az puan almış. Ligi 3. bitirmiş ve 1 tane derbi kazanamamış.

    Gökhan kötü ama Sezer iyi

    Sayın Başkan, “Toraman ile Sezer dönmeli” diyor. 26 maç oynamış, 4 gol atmış, milli takım futbolcusu Gökhan Töre'yi disiplinsizlikle suçluyor, performansını küçümsüyor. Barda vurulan Gökhan kötü; gitsin. Ama barda bıçaklanan 0 maç oynamış Sezer iyi; kalsın.

    Matteo Ferrari...

    ”FERRARI, F.Bahçe maçında bilerek kırmızı kart gördü” diyor Sayın Başkan. Yani dolaylı yoldan şike ile itham ediyor. Lakin burada işin ucu dostça ilişkiler kurduğu F.Bahçe'ye dokunuyor.

    Basketbolda da gidenler suçlu

    SAYIN Orman, 4 kupalı şampiyon basketbol takımının 5 oyuncusu ve antrenörünün kendi avuçlarından uçup G.Saray'a gitmesinden ve 1 sonraki yıl yine şampiyon olmasından hiç rahatsız değil. Her zamanki gibi gidenler suçlu. Bu sezon F.Bahçe ve G.Saray final oynarken ”Başarılıyız” diyor.

    Beşiktaş böyle iddiasız ve güçsüz olmayı kabul etmez

    SAYIN Başkan, daha önce de yazdım. Toplum sebepler ile değil, sonuçlar ile ilgilenir. Beşiktaş başkanlık makamı mazaret değil, icraat üretme yeridir. Fakir-fukara edebiyatından herkes çok sıkıldı Sayın Başkan. 2.5 yılın ilk yılı FEDA idi. Geçen sezon stat yoktu, bakalım önümüzdeki yıl ne olacak?

    ELEŞTİRİDEN hiç hoşlanmıyorsunuz, koşulları ve yaptığınız iyi şeyleri de biliyoruz ama Beşiktaş bu kadar iddiasız, güçsüz ve 3.'lüğe razı olmayı kabul etmez.

    http://m.gazetevatan.com/News/Article?ID=644184







  • İyi kapak
  • ama bizim stadımız yapılıyor

    şaka bi yana dünkü programda başkanın o konuşmalarından sonra gelecek sene de şampiyonluğun hayal olduğu kesinleşti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bangez

    ama bizim stadımız yapılıyor

    şaka bi yana dünkü programda başkanın o konuşmalarından sonra gelecek sene de şampiyonluğun hayal olduğu kesinleşti

    3.luk icine islemis. Zihniyet o.

    Guntekin onay guzel yazmis, f.orman gene firca atar

    Ya soyle birsey var, bursa-tsden bile kucuk stad yapiyoruz.
    Demiroren ve simdi 3.luksporcu f.orman ile fb,gs taraftar farkinida iyice aciyor.

    Yani stad yapinca fb gsyi gecemeyi,birak esit duruma gelemeyecegiz.
    Stad yapimi icin harcanan sponsorluk ve 3 yillik loca gelirleri malum.

    Yani onumuzdeki senelerde de ekonomik olarak esitleyemeyecegiz durumu. Bizim az paramiz var bahanesi hep gecerli.

    Baskan 2.5 yildir bahanelerde, aciklamalarin %90i yalan..

    Soylesin bakalim ne zaman ilk 2 hedefleyecegiz?

    Ne zaman 0 derbi galibiyeti basari sayilmaktan cikacak?




  • Yılın ayarı seçilebilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Unforgiven

    Yılın ayarı seçilebilir
    Arkadaşlar gençlerbirliği maçında 2-0dan maçı çeviremeseydi gs biz 2.ydik. Tamam haklısınız bazı konularda ama yiğidi öldür hakkını ver. Kaç maçta son dakikada saçma sapan puanlar verdik. Bu işler sadece yönetim ile olmuyor işte..
  • Güntekincim biz stad yapıyoruz kimse destek olmuyor 1 kuruş vermiyor buz ateşten gömleği girdik biz taşın altına elimizi koyduk biz koynuma giden klübü kurtardik ferrarinin borcunu ödedik sen ne diyorsun hala
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Unforgiven

    Yılın ayarı seçilebilir
    Ee şimdi anlamadığım üç kısım

    1- Almeida Escude Dany Jones zaten gitmesini istediğimiz elemanlar mıydı? Evet İstemediğimiz kimlerdi Fernandes ve Töre sıkıntı neredeydi ikisininde önerilen paralara sıcak bakmaması. Başkan güzelbirşey soyledi sırf mennun edeceğiz diye gereğinden para verilmesinin amacı nedir.

    2- Diego ilk talip bizdik. Diego gibi adamalrın talipleri 1 den fazla olur. Burada amaç araç değil. Pazarlık safhasıdır. Baktılar olmuyor. Zaten bıraktılar.Töre'de ise durum tamamen farklı. Manajeri bak bize 2m verebilecekler var diye 900bin'lik maaşını 2.2m etmek istiyor. Kusura bakmasın güle güle. Caner'de de aynı şekilde olacakmış belli. Bizimkiler yanaşmamış.

    3- Demba ba 'ya söylenen laf halen daha boş boşuna eşeleniyor. Anlaşıldı ki alınmayacak ve F.Orman ortamın soğuması için söyledi. Ayrıca F.Orman Demba Ba ile ilgilendik diye bir laf söylemedi. Bunu sizin medya şişirdi.

    4- Ferrari'nin o maç bilerek kart yediğini bilmeyen duymayan kalmadı. Hayır şike değil. Kendisi gitmek istedi ve gidebileceği en güzel yolu buldu. Burada kimse kimseyi şike ile itham etmiyor. Sadece Ferrari'nin kişiliğine yakınıyor

    5- Sezer ve Toraman kesinlikle gönderilmeli. İstemiyorum ikisini de takımda. Zaten Toraman'ı Rize istiyordu sanırım. Sezer'i Mersin. Verelim ikisini de gönderelim.

    6-Kerim'e laf söylemekten vazgeçmedin. Aynı şekilde ilk geldiği zaman Olcay'a yaptıklarını şimdi Kerim'e yapıyorsun. Kerim'de elbet yüzünü kızartacak.

    7-Transfer yapmak kolay iş derken ne demek istediğini anlamamışsın konuşuyorsun. F.Orman " transfer yapmak kolay iş 2.5 yerine verirsin 3.5m attırırsın imzayı ama asıl bundan sonrası zordur nasıl ödenir düşüncesi bizim takımlarda yok. bu yüzden bu durumlardayız" derken bu lafın yanlış olduğunu düşünen varsa bu takımdan uzak dursun çünkü şimdiye kadar ne çektiysek bu anlayıştan çektik.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayberk.

    Güntekincim biz stad yapıyoruz kimse destek olmuyor 1 kuruş vermiyor buz ateşten gömleği girdik biz taşın altına elimizi koyduk biz koynuma giden klübü kurtardik ferrarinin borcunu ödedik sen ne diyorsun hala
    Güntekin, adam ntvspora kadar geldi neden zahmet edip programı sen yapmadın da, şimdi arkasından yazılar yazıyorsun? Seni de mi kaybediyoruz yoksa?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LifesGood®

    Arkadaşlar gençlerbirliği maçında 2-0dan maçı çeviremeseydi gs biz 2.ydik. Tamam haklısınız bazı konularda ama yiğidi öldür hakkını ver. Kaç maçta son dakikada saçma sapan puanlar verdik. Bu işler sadece yönetim ile olmuyor işte..

    Abi şu olmasıydı bu olmasaydı derseniz nerede kalır tuttuğun takımın büyüklüğü? Ona bakarsan Terim olayları olmasa belki de 20 puan gerimizde tamamlayacaktınız ligi. Galatasaray rezil bir lig geçirdi, onun arkasında tamamlamak daha büyük rezillik. Ne olursa olsun 62-65 puanlar yakışmıyor büyük takımlara, oynanan futbolda cabası.

    Beşiktaş, Fikret Orman'dan önce de her sene şampiyon olmuyordu ancak belirli bir prestiji vardı. Fikret Orman'ın iyisini kötüsünü anlamam, Beşiktaş'ı takip etmiyorum sonuç olarak ancak bildiğim tek şey var Beşiktaş çok ama çok büyük prestij kaybetti. Beşiktaş'ın kendi taraftarı bile 3. büyük rolünü kabul etmiş durumda neredeyse, bu çok tehlikeli. Umarım Beşiktaş yarışa geri döner, biz de yaralarımızı sarar seneye güzel, çekişmeli bir lig seyrederiz.




  • Futbol kaliteli oyuncularla iyi takım olmaya bakar. Giden yabancıların çoğu belli bir kalitedeydi ve bize yeterli gelmiyordu. Bu oyuncular yerine daha kaliteli isimlerin alınması gerekir, eğer başarı istiyorsak.

    Eneramo-Dany gibi yabancı Sezer-G. Süzen gibi yerli adamları almayacaksın. Bu kulüp şuanda Drogba-Eto-Diego gibi isimleri de alamadığına göre bonservisi elinde olan kaliteli oyuncuları takıma kazandırmalıdır. Malesef yönetim takımları iyi idare edemedi bu zamana kadar. Futbol ve basket takımlarına bakarsak bu ortada.

    Başarılı bir basket takımını dağıttın ve hemen hemen aynı parayı masraf edip tekrar takım kurdun. Sonuç ortada.

    Futbol takımında piyasası olan oyuncular varken elden çıkarmadın ve haybeden yolladın. Mesela Egemen. O gitti yerine Escude geldi. Egemen 1.4- 1.5 milyon € alıp maç başı alıyordu, yerine biraz daha ucuz olan Escude'yi aldın. Tamam Escude daha ucuz ama verdiği katkı? Aynı şekilde Q7'yi kadroda düşünmüyorsun sat gitsin o zaman. Aynı şekilde Hilbert'i yolla yerine bonservis ödeyip daha ucuz maaş verip Serdar'ı al. Sonuç ortada Serdar'a verilen bonservis ve yıllık ücretleri Hilbert gibi 2 tane oyuncu maaşını rahat karşılar ayrıca performans ve uyum açısından da bakarsak cabası. Dany-Sezer-Eneramo gibi adamların alınmasını bile daha hesaba katmıyorum!

    Bunun yanı sıra gidip Y.D. gibi önüne geleni almanın da hiç bir mantığı yok! Kulübün borcu 10 yılda çift haneli rakamlardan üç haneli rakamlara fırlamışsa bu onun suçu!

    Kısacası Başkan genel olarak kulübün geleceği açısından güzel işlere imza atıyor ama şunu kabul etmemiz gerekir ki takımları yönetemiyor. Yukarıda verdiğim örnekler ortada. Kısıtlamaya gidilmesi doğal ama bu kadar da amatör hatalar yapılmaz. Son 2 sezon hatalar az olsaydı iddia ediyorum geçen sene ve bu sene ilk 2 de olurduk.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pitx1

    Futbol kaliteli oyuncularla iyi takım olmaya bakar. Giden yabancıların çoğu belli bir kalitedeydi ve bize yeterli gelmiyordu. Bu oyuncular yerine daha kaliteli isimlerin alınması gerekir, eğer başarı istiyorsak.

    Eneramo-Dany gibi yabancı Sezer-G. Süzen gibi yerli adamları almayacaksın. Bu kulüp şuanda Drogba-Eto-Diego gibi isimleri de alamadığına göre bonservisi elinde olan kaliteli oyuncuları takıma kazandırmalıdır. Malesef yönetim takımları iyi idare edemedi bu zamana kadar. Futbol ve basket takımlarına bakarsak bu ortada.

    Başarılı bir basket takımını dağıttın ve hemen hemen aynı parayı masraf edip tekrar takım kurdun. Sonuç ortada.

    Futbol takımında piyasası olan oyuncular varken elden çıkarmadın ve haybeden yolladın. Mesela Egemen. O gitti yerine Escude geldi. Egemen 1.4- 1.5 milyon € alıp maç başı alıyordu, yerine biraz daha ucuz olan Escude'yi aldın. Tamam Escude daha ucuz ama verdiği katkı? Aynı şekilde Q7'yi kadroda düşünmüyorsun sat gitsin o zaman. Aynı şekilde Hilbert'i yolla yerine bonservis ödeyip daha ucuz maaş verip Serdar'ı al. Sonuç ortada Serdar'a verilen bonservis ve yıllık ücretleri Hilbert gibi 2 tane oyuncu maaşını rahat karşılar ayrıca performans ve uyum açısından da bakarsak cabası. Dany-Sezer-Eneramo gibi adamların alınmasını bile daha hesaba katmıyorum!

    Bunun yanı sıra gidip Y.D. gibi önüne geleni almanın da hiç bir mantığı yok! Kulübün borcu 10 yılda çift haneli rakamlardan üç haneli rakamlara fırlamışsa bu onun suçu!

    Kısacası Başkan genel olarak kulübün geleceği açısından güzel işlere imza atıyor ama şunu kabul etmemiz gerekir ki takımları yönetemiyor. Yukarıda verdiğim örnekler ortada. Kısıtlamaya gidilmesi doğal ama bu kadar da amatör hatalar yapılmaz. Son 2 sezon hatalar az olsaydı iddia ediyorum geçen sene ve bu sene ilk 2 de olurduk.
    3-4 kişi kurtarmaz, başta bu konuda olmak üzere haklı..




  • Fikret Orman'ın %100 futbola çıktığı zaman sorsaydın ya Güntekin.
  • Akıl vermeyin para verin,ulan herkes laf yapıyor,seçim zamanı geldi mi ortalıkta kimse yok,çıkın Aday olun seçilin sizide görelim,2016 da seçim var hodri meydan Güntekin onayı,nihat,o3ü adaylığa bekliyoruz
  • Yanlış başlık kullanmış. Besiktas zaten güçlü. Sadece Türkiye sartlarında çirkef bir takım ve çirkef mantalite yapısına sahip bir camia degil. Bu yüzden biraz geride kalıyor. Yeni stada birlikte bu güç dahada artacak.
    Burda başkanın düşünmesi gereken stad bittiğinde bu güçlü Besiktas ın başında kalmayı başarabilecek mi yoksa koltuğunu daha zengin bir iş adamına mı kaptırmak.
  • Arkadan sallamak kolay, kac kez programa cikti baglandi vs. O zamanlar konusacaktin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S@HMeRDaN

    Yanlış başlık kullanmış. Besiktas zaten güçlü. Sadece Türkiye sartlarında çirkef bir takım ve çirkef mantalite yapısına sahip bir camia degil. Bu yüzden biraz geride kalıyor. Yeni stada birlikte bu güç dahada artacak.
    Burda başkanın düşünmesi gereken stad bittiğinde bu güçlü Besiktas ın başında kalmayı başarabilecek mi yoksa koltuğunu daha zengin bir iş adamına mı kaptırmak.
    Güntekin haklısın da senin o yazdığın gazetenin sahibi kim acaba. Sende adamsın ama yanlış sularda yüzüyorsun.
  • Yazdığı gazete ve neye hizmet ederek bu yazıyı yazdığı çok bariz. Haklı olduğu noktalar yokmu tabi var. Ancak abartmış Başkan'ın dediklerini çarpıtmış. Bazı kısım taraftarların gazını almak için yazılmış bir yazıdan başka bişey değil üzüldüm.
  • Herşeyi geçtim de ya ne bileyim seçimde niye kimse aday çıkarmadı yada aday olan Serdar adalı niye Beşiktaş'a seçilmese de destek olmadı o kadar sallıyordu ya da o kadar zengin Beşiktaşlı var kimisi Kasımpaşa ya gitti Beşiktaş sadece gelir kaybı yaşamıyor her açıdan batık klüp anlamıyorsunuz bunun sorumlusuymuş gibi 10 yıllık birikmişlik pisliği 3 yıldır başkan Fikret ormandan çıkıyor acısı gerçek budur yalan değil okumadım yazıyı demba na yazısından sonra ama artık sıktı ya belli bi kesim taraftarımız zaten köstek oluyor a başkan b başkan hiç farketmez ondan sonra başarı gelsin istiyorlar.
  • Dogru noktalari olsa da Guntekini yanlis sularda gordum bu yazisinda. Sirf her dedigine birsey bulacagim diye agir sacmalamis bazi yerlerde. Yakistiramadim.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.