Şimdi Ara

Beşiktaş'ın borcu açıklandı! Orman isyan etti...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beşiktaş'ın borcu açıklandı! Orman isyan etti...


    Beşiktaş'ın borcu açıklandı! Orman isyan etti...

    Beşiktaş’ta 2017 yılı 4. Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda kulübün net borcu açıklanırken, Başkan Fikret Orman da çarpıcı açıklamalar yaptı...

    Beşiktaş’ta 2017 yılı 4. Olağan Divan Kurulu Toplantısı düzenlendi. Divan toplantısına Başkan Fikret Orman ve Divan Kurulu üyeleri de katıldı.

    Beşiktaş, net borcunu 1 milyar 885 milyon 855 bin TL olarak açıklanırken, Başkan Fikret Orman kürsüden çarpıcı açıklamalar yaparken şunları söyledi...

    - Bizim Beşiktaş'ı aldığımız dönemdeki ortamı hepimiz hatırlıyoruz. Ne şekilde bir ortam alındığı ortada. O gün itibariyle Beşiktaş'ın gelirinin % 35'i faize gidiyordu. Gelirin 2 misli gideri vardı. Gelirin büyük kısmı de temlik edilmişti. O günlerde Beşiktaş'a olan güveni hepimiz biliyoruz. Aradan 6 seneye yakın geçti. 180 milyon Dolar'ın üzerinde faiz ödedik bu süreçte. Bu bizim gerçeklerimizdir. Bundan kaçamayız. 80 milyon dolar geliri olan, 30 milyon dolar faiz ödeyen bir Beşiktaş vardı. Futbol takımımızın durumu, stadımız ve rakiplerimize olan bütçe genişliğimiz ortada.

    ÜLKENİN EN GÜZEL STADINI YAPTIK

    - Denetleme Kurulu, Beşiktaş'ta çok şeffaf olarak çalışmalar yapmaktadır. Bu konuda bir sıkıntı yok. Kurullar hangi belgeyi isterse bakabilir. 6 sene önce "Bugün geldiğimiz noktaya geleceğiz" deseydim, çoğunuz bana "hayal" derdi, ama bugün bu noktadayız. Ortada olmayan, izni alınmayan bir stat yaptık, Türkiye'nin en güzel stadı. Bazı konularda yapılan eleştiriler beni üzüyor. Hakikaten hata mı yaptık diyorum kendi kendime. Kişisel kıskançlıklar bizim şevkimizi kırıyor.

    ŞAMPİYON OLACAĞIZ
    - Şampiyonlar Ligi'nde iyi gidiyoruz. Ligde kayıplar yaşadık ama dün gördünüz oyuncularımız isteği üst düzeydeydi. Hiç merak etmeyin Beşiktaş şampiyon olacak. Uzun maratonda tüm engelleri aşacak bir kadroya sahibiz. Hakemler etki altına alınmaya çalışılıyor, zor bir sene yaşayacağız ama kenetlenerek çıkacağız. Sene sonunda üç sene üst üste şampiyon olmanın şerefini yaşayacağız. Beşiktaş'ın %99'u yönetim ve başkanın arkasında kenetlenmiş durumdadır. Bizim aramızda hiçbir nifak yoktur. Ben ne söylersem bütün camia arkamdadır. Bizim stadımızda hiç bedava giren, birbirini rahatsız eden birini görüyor musunuz?

    BEŞİKTAŞ'IN DÜNYADAKİ BİLİNİLİRLİĞİ ARTTI
    - Yabancı basında görmüşsünüzdür hem ben, hem teknik direktörüm hem futbolcuların yabancı basında röportajları çıktı. Beşiktaş'ın dünyadaki bilinirliği çok arttı. Beşiktaş olarak dünyada yüz milyonun üzerinde taraftara ulaşacağız. 6 ülkede çok büyük çalışma içerisindeyiz. Beşiktaş'ın borcu futbol takımından kaynaklanmıyor. Faiz, kur farkı, amatör şubeler, BJK TV ve kulüp personel giderleri nedeniyle borç oluşuyor. Amatör şubelere destek veriyoruz ama ilgi gösterilmiyor. Lütfen basketbol takımımıza sahip çıkalım ve maçlara giderek destek verelim. Tüm Beşiktaşlılara sesleniyorum. Ufuk Sarıca ve basketbol takımımıza sahip çıkalım.

    MİTROVİÇ TRANSFERİ...
    - Mitrovic'in transferinde ne kadar komisyon ödenmiş? Mitrovic 4.2 milyon euro bonservis bedeliyle alındı. Maaşı 1.2 milyon euro. 3.5 senelik bir sözleşmesi var. Toplamda kendisine 4.2 milyon Euro bir ücret ödenecek. Menajerine de oyuncunun sözleşmesinin %10'u ödenecek. 420 bin euroyu 3.5 sene içinde ödemek üzere bir sözleşme yapılmış. Şu ana kadar bir lira da ödememişiz adama.

    KEFENİMİZLE GELDİK, ALNIMIZIN AKIYLA DA GİDECEĞİZ...
    - Çocuklarımıza, ailelerimize atılan mesajları söylemiyorum bile. Bel altı vurmaya çalışıyorlar. Bizi yıldırmaya çalışıyorlar, yılmayacağız. Buraya kefenimizle geldik, alnımızın akıyla da gideceğiz. Beşiktaş'ın başarısı için el birliğiyle çalışalım. Bu Beşiktaş bizim Beşiktaş'ımız.

    BİZİ REZA ZARRAB İLE ORTAK YAPTILAR
    - Biz Reza Zarrab'a 1 tane loca sattık. Hayatımda hiç görüşmediğim bir insan. Ama bizi Reza Zarrab'la ortak yaptılar. Bu kulübün içerisinden insanlar bunu yapıyor. Reza Zarrab'la ortak Kanada'da şirketim varmış. Adamı hayatımda 2 kere gördüm. Böyle bir şey olsa bir evrağı, bir şeyi olur. Bir tane internet sitesi kurmuşlar, 'Fikret Orman, FETÖ'den aranan kişiyle telefonda görüştü! diye haber yapıyorlar. Ayıptır ya!

    Hürriyet Spor



  • Şu borçla ilgili açıklamaları hep kopyala-yapıştır şeklinde sanırım. Her Beşiktaş'ın borç haberini okuduğumda Fikret Orman virgülüne kadar aynı şeyleri söylüyor, sen artık bırak Demirören dönemini. Bundan sonra ne yapılacağını, ne yapılması gerektiğini, borcun nasıl azalacağını anlat taraftara.



    Bizim ülkedeki başkanlar hep böyle, dağ kadar borç olur kimse çözüm yolunu, ne yapacağını, nasıl düzelteceğini açıklamaz, herkes kulübü aldığında durumun ne kadar kötü durumda olduğunu söyler durur. Zaten insanlar biliyor senin kulübü nasıl durumda devraldığını, bir açıklama yaparsın geçmişteki beceriksizlere kızan, hadi diğer konuşmanda da aynısını yaparsın ama öbür konuşmanda gelecekten bahset artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O borç bitmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu borçların tek bir bitme yolu var.

    -Her maç 35bin üstü taraftar
    -Store satışları patlaması
    -Sağlam sponsorluklar
    -Ve iyi transfer politakası(ucuza alıp pahalıya satmak)
    -Yeni olacak maaşları TL cinsinden vermek.
    Yoksa hiç bir klüp bu bataklıktan çıkamaz.Çünkü bizim ülkemizde kur düşmez dahada artar sürekli klüplerde zarar eder.
  • Borçları kapatmanın tek yolu sportif başarı ve ucuza oyuncu alıp pahalıya satmak. Dövizin her gün değer kazandığı ülkede forma ve bilet gelirlerinin tl olarak klübe girdiğini düşünürsek katkılar çok daha kısmi kalacaktır. Misal 100 tllik bilet geçen sene 25 euro gelir getirirken bu sene 20 euro getiriyor. Kabaca adam başı 5 euro zarardayız. 30 bin tane bundan satsan 150 bin euro maç başı önceki seneye göre içerdesin. Bu bahsettiğim rakamlar kendi uydurduklarım, gerçek rakamlar bundan daha korkunçtur diye düşünüyorum. Uzun lafın kısası borç ülke ekonomisi bu haldeyken azalmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu korkunç mali tablo ile 2 şampiyonluk bile bize büyük başarı sayılır.



    Gelirlerin %35i faize gitmiş, temlik konmuş. 6 senede 180 milyon doların üzerinde faiz ödemişiz.



    Ülkenin ekonomisi ne durumdaysa kulüplerinde aynı vaziyette.



    Durumu düzeltmenin tek yolu yüksek rakamlarla oyuncu almak değil, dışarıya Avrupa'ya satmak. Bu da kolay değil Şenol Güneş daha yandaki arsayı halledemedik alt yapı tesisimiz yetersiz demişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başkanımız Fikret Orman , gerek duruşu, gerek konuşmasıyla, gerek icraatlarıyla gerçekten şu anda Türkiye ve hatta Avrupa'da en iyi başkanlar arasında. İnşallah uzun yıllar kulübümüzde başarılı bir geleceği olur.
  • Kucuk rte tavirlari disinda herseye okeyim. Biraksin su tavirlari da.

    Dolar euro daha da artacak. Ulkenin ekonomisi bu durumda iken o borc daha da artar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla 20 tane Neymar çıkarıp satsan o borç gene bitmez. Hem Faiz işliyor hem kur artıyor o borcu başka türlü bitirmeleri lazım bütün kulüpler için geçerli bu durum. Gerekirse kulüpler kapanacak başka yolu yok böyle bir şey de imkansız anca devlet desteği gibi bir şey lazım.
  • Fikret Orman yerine Yıldırım Demirören tarzı biri daha gelmiş olsaydı, Serdal Adalı gibi mesela çoktan batmıştı bu klüp.
  • 10 defa lig ve şampiyonlar ligi şampiyonu olsan yine borç kapanmıyor! :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rider30

    10 defa lig ve şampiyonlar ligi şampiyonu olsan yine borç kapanmıyor! :))





    Bu kur yukarı doğru seyrettiği sürece sportif başarı ile anca faiz öder klüpler. Bakalım bizimkiler arsa satışı ile faizi kökten çözeceklermiş. Zaten başka türlü çıkış yok.Bizim kendi bankalarımız bile tl ile yüksek meblağda para vermiyor. En son fener çekmişti euro üzerinden.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başarı geldikçe de borç artmaya devam edecek çünkü sen avrupa seviyelerinde oynamak için keseyi açacaksın ve kazandığın paraları oraya yatıracaksın. Bunun çözümü altyapı devrimidir. Pasaport farketmeksizin takımlarımızın dışarıdan oyuncu getirip yetiştirmesi gerekmektedir günümüzün eğitim sistemiyle Türk oyuncu yetiştirmek neredeyse imkansız.
  • Menajere oyuncunun maasinin %10 unu veriyoruz ve 3.5 yilda odeme kosuluyla anlastik ve daha 1 kurus vermedik ne demek ya boyle terbiyesizlik mi olur fiorentina mario gomez satisinda hile yapti diye bas bas bagiran bi adamin borcumu odemedim diye ovunmesi allah islah etsin boyle tipleri ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linqs -- 18 Kasım 2017; 17:11:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Borçların yarısından fazlasında Yıldırım Demirören'in payı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 büyük takımın hiçbirinin borcu bitmez. O kadar açılmışlar ki olacak bir iş değil.
  • Borcun azalma ihtimali yok artık boşuna hayal kurmayın.Her kim projem var borcu bitireceğim diyorsa yalan söylüyordur.

    Bayern Münih geçen yıl rekor kar yaparak tamamlamış yılı.Ve bu rakam 23 milyon euro >http://www.sporx.com/bayern-munihten-rekor-gelir-rekor-kar-SXHBQ506033SXQ

    Hadi sen müthiş mali projelerle 25 milyon euro kar yaptın.Bu rakam bile mevcut borcun faizini karşılamaya yetmiyor.Bayern'in rekor karını her yıl tekrarlasan borç artışı duruyor basit hesapla

    Devletin borçları kapatıp 0 faizle yapılandırması dışında hiç bir çıkış yolu yok.4 büyükler için de geçerli bu durum.
  • Şampiyonluklar borcu azaltacağına artırıyor.
    bizde de aysal döneminde fahiş artış söz konusuydu.
  • profesyonel futbol kluplerinin dernek olmasi engellenmeli. buralari kara para aklama, vergi kacirma cennetleri olmus. futbolculara siradan vatandas gibi %35 gelir vergisi gelmeli, fubolcu transferlerinde odenen bonservislere %100 otv getirilmelidir.

    futbol klupleri gelirine gore transfer yapabilmelidir. 100 liralik vergi odeyen klup 101 liralik transfer yapamamali.

    yalan beyan engellenmesi icin her futbolcunun serbest kalma bedeli olmasi mecburi olmalidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    profesyonel futbol kluplerinin dernek olmasi engellenmeli. buralari kara para aklama, vergi kacirma cennetleri olmus. futbolculara siradan vatandas gibi %35 gelir vergisi gelmeli, fubolcu transferlerinde odenen bonservislere %100 otv getirilmelidir.

    futbol klupleri gelirine gore transfer yapabilmelidir. 100 liralik vergi odeyen klup 101 liralik transfer yapamamali.

    yalan beyan engellenmesi icin her futbolcunun serbest kalma bedeli olmasi mecburi olmalidir.

    Olayın özü tam anlattığın gibi.

    Ne yazık ki Demirören ve önceki Federasyon yönetimleri bu tablonun asıl sorumluları. Kulüplere mali denetim ve disiplin altına sokacak bir yapı seneler geçti ama kurulmadı.

    2017 deyiz kulüpler hala dernek statüsünde. Bu değişmedikçe kulüpler borç batağından çıkamaz. Futbolda istikrarlı bir başarı asla olmayacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.