Şimdi Ara

[Beşiktaş 2017/2018 Sezonu] Genel Tartışma ve Transfer Konusu (3809. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104.888
Cevap
123
Favori
3.775.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 38073808380938103811
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kulüpler birligi olayı yalan haber mi?

    Gecen sene baskan, besiktas baskani kulüpler birliği gibi bir yere baskan olmak için aday olmaz. Cok isterlersr teklif getirirler oturup düşünürüz demişti çünkü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emiLL kullanıcısına yanıt
    aboubakar alacağını istedi diye suçlu olmaz ki. hata olmayan paraya sözleşme veren yönetimde.
  • Arkadaşlar Q7'yi kulübeye bir süre çekmekte yarar var çok doğru. Lakin Lens de bekleneni veremedi. İyi oynadığı hangi maç vardı ben hatırlamıyorum. Şenol hoca ona önemli maçlarda şans verdi ama kullanamadı.
  • Şaka maka son 1 hafta
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rider30



    Protokol imzalanmış. Transferde eski teknik direktör Roberto Carlos'un rolü çok fazla.

    Buda yeyip gider Sivas'a takar Nasri gibi ha gol veya asist yapar ama öyle muazzam bir şey beklemeyin öleli çok oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emiLL


    quote:

    Orijinalden alıntı: Menemenci Kenpachi


    quote:

    Orijinalden alıntı: emiLL

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ricardo Quaresma



    Ver 20 Milyonu 10 sene forvet arama

    Bırakın su şerefsizi adam olsa sözleşme yenilemez bi sene a2de oynar yine bizi beklerdi . Gomez 1 abuş 2 ikiside şerefsiz . Negredo gibi bi oyuncumuz var. Yanına koyabiliyorsan vagner love koy olmuyorsa babacar koy . Bu sene şl kalalım sonra iboyumu istiyoruz chicharito mu ona bakarız

    Aboubakar'ın ne şerefsizliğini gördün ya. doğuştan Beşiktaşlı mı bu adam. 1 yıl oynadı gitti işte.kalsa kral olurdu gitti diye şerefsiz mi oldu.nasıl bir futbol aklı var sende

    Klübü icraya vermiş . 250 bin euro için . Hepiniz insan sarrafısınız

    Aboubakar 2017 Haziranda gitti. 2018 Ocaktayız.Hala alacakları var istemesi gayet normal.Aboubakardan sonra bi yığın adam alıp hepsine yüksek yıllık sunduk ama bu adamın parasını vermedik.Adam tabi ister.

    birinde 100 tl parası kalsa paramı ver diye bıçak çekecek adamlar burda Aboubakar'a yüklenmesin bir zahmet.

    Biraz kafanı çalıştır dostum




  • 250 bin € sanırım bonus felan arkadaş hakkı varsa sözleşmede de vermişsen alır aşk başka iş başkadır yani olması gerekende bu yönetim hatası bu takımla bir problemi yok yada taraftarla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 23 Ocak 2018; 15:54:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni


    quote:

    Orijinalden alıntı: kaano12

    o değilde maç cuma günü ve rakip kasımpaşa tehlikenin farkında mısınız?

    2-2

    bana da 2-2 gibi geliyor valla ne yalan söyleyim hala cuma günü kazanamadık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rider30



    Protokol imzalanmış. Transferde eski teknik direktör Roberto Carlos'un rolü çok fazla.

    sıvas kadar olamadık ona yanarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rider30

    Arkadaşlar Q7'yi kulübeye bir süre çekmekte yarar var çok doğru. Lakin Lens de bekleneni veremedi. İyi oynadığı hangi maç vardı ben hatırlamıyorum. Şenol hoca ona önemli maçlarda şans verdi ama kullanamadı.







    Lens 18 yaşında a takım yeni çıkmış kadar şansı hak edecek oyuncu mu? Geçen sene Quaresmadan çok daha iyi olduğunu gösterdi zaten o sayede transfer oldu. Durup dururken transfer olan oyuncu değil Lens. Ligin içinden geçti ve ligin en iyi takımına transfer oldu.
  • Vict0ry kullanıcısına yanıt
    aynen, kimse 3 maç üstü üste 90dk oynamayan adamları eleştirmeye kalkmasın.

    yok negredo şansını kullanamadı yok lens çöp vs. bu adamların 90dk oynadıkları tek maç kupa ve hazırlık maçları o da etrafınlarında hep çöpler vardı. ne pas alabildiler nede başka birşey.


    adam son 7dk giriyior, hemen lens çok çöp, şişmiş koşamıyor...ulen adamın adeleleri maça ısınana kadar maç bitti zaten.

    Q7 ve Cenk deki sezon başından itibaren gösterilen hoşgörü bu ikisine gösterilmiş olsaydı şu anda min 40 puandaydık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LorneMalvo

    Aboubakar 250 bin avro alacağı için icra takibi başlatmış.
    Bir de Adriano'nun menajerine olan borçlardan dolayı Beşiktaş'ın UEFA'dan olan alacaklarına 1 milyon 290 bin İsviçre frangı haciz konulmuş.

    Biz de 2 sene üst üste şampiyon olup, ŞL'den iyi gelirler elde etmemize rağmen ekonomik olarak dibe vurmuştuk. Eğer bu sezon şampiyon olamazsanız (ki muhtemelen olamayacaksınız) sizi de sıkıntılı günler bekliyor.

    Biz olamazsak Başakşehir olacak zaten. Hani o parantezi GS için açtıysan umutlanmaman için söylüyorum. Adamlar lime lime etti sizi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Truth Hurts

    Kaynağın üstünde mi oturuyosun

    Resmi açıklamayı görmek için Kap'a bakabilirsin çok bilmiş kardeş.



    Nasıl bi ekonomik krizde olduğumuzu anlayın bi, istinasız 3 kulüp de batak şuan. Bu sene şampiyon olamazsak 5 senelik emek boşa gidecek, yaşlı kadroyla sil baştan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Psman


    quote:

    Orijinalden alıntı: Truth Hurts

    Kaynağın üstünde mi oturuyosun

    Resmi açıklamayı görmek için Kap'a bakabilirsin çok bilmiş kardeş.



    Nasıl bi ekonomik krizde olduğumuzu anlayın bi, istinasız 3 kulüp de batak şuan. Bu sene şampiyon olamazsak 5 senelik emek boşa gidecek, yaşlı kadroyla sil baştan.



    Cahillerle uğraşmak zor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GANN1CUS

    Beyler ayni Cüneyt Çakır sezonun ilk yarısında eviniz de oynadığınız Antalyaspor maçın da Cenk'e saçma sapan penaltı verdi, Oğuzhan'nin uçan tekmesine ilk dakikalar da faul çalmasına rağmen kart dahi çıkarmadı. Bunlar oluyor öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki tek bize yapılıyormuş gibi.



    Yine Antalya maçında golünüz verilmedi, ikinci yari Antalya'nin penaltısı. Oluyor bunlar.



    Dün GS ilk yarı takır takır top oynadı, ikinci yarı skoru tutmak adına geri yaslandi. Değişikliklerden sonra oyunu tutup zaten kontradan çok pozisyon buldu son dakika gol geldi.



    Biraz kendi takiminizi sorgulayın, hakemleri değil. Geçen senelerde ki bjk yok artık. 10 kişi kalmıs kayseri'ye 45 dakika pozisyon giremediniz. Gs 3 as adam yokken ilk yarı fişi çekti, o ofsayt golü olmasa başka şekilde de golü bulacaktık futbolumuzdan belliydi.

    1) Antalya maçındaki cenkin penaltısı saçma değildi, müdahale var cenke ve topa değil, ha bu kadar müdaheleyle penaltı verilir mi diye tartışıldı o ayrı, ama "saçma" diye çarpıtmak daha saçma. Pozisyon orta sahada olsa faul ama ceza alanında penaltı için ucuz diyen yorumcular bile vardı :)



    2) AYRICa bu bizim 2.golümüzdü zaten 1-0 öndeydik ve antalya kalemize yaklaşamıyordu bile. Yani Dünya kadar fark var verdiğin örnekte.



    3) Kayseri maçınca istaistikler tam hatırlamıyorum ama 15-20 şutumuz vardı, 30a yakın ortamız vardı, daha ne olsun, 0-0 ken %100 gol pozisyonlarımız vardı, ilk golü atsak çiçek gibi açılacaklar ve farka gidecektik, ilk gol çok önemli ,



    4) ilk gol çok önemli demişken, işte o altın golü ofsayttan attınız daha ne olsun! Diğerinde ise kırmızı vermemek için FAulü bile vermedi Cünyet çakır .. hadi faul yoktu diye yine laf değiştirebilirsiniz, ofsayt buz gibi,, zaten atardık ilk golü diye ayrı bi laf değiştirmeye de girerseniz artık yuh..



    5)

    Bu hafta ilk golümüzü iptal etmese hakem o penaltı pozisyonu "hiç olmayacaktı" , bence devre arası izledi pozisyonu ve telafi etti,, ama sonuçta haksızlıkta 1-1 oldu, yani beşiktaş lehine bitmedi olay, Yani en iyi iddiakarınız, argümanınız bu kadar mı :D





    Ama dün GS lehine 2 büyük hata yapıldı, Bu haftanın tartışmasız hakem galibi GS dir. laf değiştirip konu uzatınca gerçekler değişmez. Yukarda yazdıklarımın bir kelimesi yanlış veya laf değiştirme içermez. :)



    Sezon başından beri toplamda hakem galibi de Fenerdir. Nokta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eee? 12. haftada kazandıkları maçla şampiyonluklarını mı ilan ettiler yani? Fenerbahçe şampiyon olur ama Başakşehir olamaz, tabii size kıyasla şansları daha yüksek.
  • Maç Analizi | Antalyaspor 1-2 Beşiktaş:http://www.futbolakademi.net/2018/01/mac-analizi-antalyaspor-1-2-besiktas.html

    Düşme hattına girmek istemeyen Antalyaspor, şampiyonluk yarışındaki Beşiktaş’ı ağırladı. Geri düşmesine rağmen Talisca’nın golleriyle 2-1 kazanan Kara Kartal oyun anlamında istenen seviyede olmasa da gelecek adına umut verdi.

    Beşiktaş savunma kurgusu dışında beklenen kadroyla sahadaydı. Şenol Güneş; Tosic ve Pepe’nin yokluğunda savunmada Medel ve Vida’ya şans verdi. Özellikle Vida ilk maçı olmasına rağmen rakibi en çok karşılayan ve en çok top kapan futbolcu olarak iyi bir performans sergiledi. Ortalama pozisyon haritasında da gördüğümüz gibi Caner maç boyunca sol kanadı hücum katkısıyla işlemeye çalıştı. Zaman zaman bunu başarsa da arkasında ciddi boşluklar verdi ve burada da devreye Vida girdi. Siyah-Beyazlılar her zamanki gibi savunma hattını önde kurdu.

    Beşiktaş adına sahanın en iyisi Talisca oldu. Ortalama pozisyon haritasında da gördüğümüz gibi Talisca ikinci forvet rolünü, yardımcı oyun kuruculuk rolüyle çok iyi birleştirdi dün akşam ve fark yaratan bitiriciliğiyle Beşiktaş’a galibiyeti getirdi.

    Antalyaspor’da Djourou, William, Salih ve Eto’o dışında Maicon da kart cezalısı olduğu için forma giyemedi. Ev sahibi ekip bunca eksiğe rağmen öne geçmeyi başarsa da skoru tutamadı. Atılan gol ve girilen pozisyonlarda da Beşiktaş savunmasının payı(!) büyüktü. Beşiktaş adına Fabri fark yaratmasa Antalyaspor adına mutlu bir akşam olabilirdi.

    Beşiktaş Neden Umut Verdi?

    Beşiktaş’ın sezon boyunca ligdeki temel sorunu puan kayıplarından çok “olmayan oyunu” ve bu “oyunsuzluğu” da tek kişi üzerinden yürütmesiydi. Bu maçta tek hücum planı kanat ortaları ve Quaresma olmayan bir takım vardı. Oğuzhan – Talisca – Negredo üçlüsü ile merkezden organize ataklar izledik. Beşiktaş bu yüzden umut verdi ancak sezonun geri kalanı için yeterli olmayan bir umut bu. Beşiktaş’ın Babel’i ceza sahasında topla buluşturamaması takımın hücumda istenen seviyede olmadığının çok güzel bir özeti.

    Maçın geneline bakıldığında alışkın olduğumuz gibi Beşiktaş topa hakim olsa da özellikle Oğuzhan’ın oyundan alınmasıyla orta sahanın pas oyununda gözle görülür değişiklikler oldu. Oğuzhansız oynanan son 20 dakika Beşiktaş adına sezonun ilk yarısının özeti gibiydi.

    Antalyaspor üzerinde, topla oynamada yarattığı farkı; üçüncü bölgeye ve rakip yarı alana girişlerde yaratamadı Beşiktaş. Bunun en önemli sebebi atağa çıkışlarda yapılan ciddi top kayıpları oldu. Bu durumda özellikle Caner’in isabetsiz ve önde oyunu; yenilen golde Quaresma’nın rakibe attığı müthiş(!) pas, Beşiktaş savunmasının ilk defa birbiriyle oynayan isimlerden oluşması gibi sebepler etkiliydi.

    Beşiktaş’ın umut verdiğini genel hatlarıyla belirtmiştim. Şimdi de bu umudun arkasındaki nedenlerden en önemlisine yani pas konusuna geçiyorum.

    Beşiktaş’ın bu sezon plan tembelliği yaparak oyunu sürekli kanatlara yıktığından ve yarınlar yokmuşçasına orta yaptığından sitemizdeki çoğu Beşiktaş yazısında bahsettik. Antalyaspor maçında da az orta yapmadı Beşiktaş ancak artık ana hücum planı yapılan ortalar değildi. 19 ortada 5 isabet yakalandı ve bunlardan biri gol oldu. Bunun temelinde Talisca’nın merkezdeki rolünü üstlenmesi ve alışkın olduğumuz hayalet profilinin ötesinde işler yapması yatıyordu. Talisca’nın bu performansında da Oğuzhan ve Negredo’nun pas oyununa yatkınlıklarından söz etmek mümkün.

    Önceki başlıkta Antalyaspor’un topla az oynamasına rağmen hücum aksiyonlarının yakınlığından söz etmiştik. Aynı durum burada da karşımıza çıkıyor. Anahtar pas sayılarına baktığımızda iki takımın da yakınlığını görebiliyoruz. Antalyaspor’un bu pasları gole çevirememesinde Fabri’den ve son tercih hatalarından söz etsek yeterli olacaktır. Yani geçen seneki Eto’o dün akşam sahada olsaydı Antalyaspor sahadan puan ve puanlarla ayrılabilirdi.

    Şenol Güneş’in ve Beşiktaş’ın bu sezondan önceki iki yılda başarılı olmasının temelinde yatan pas oyunu bu sezon yerini ligde başka bir şeye bırakmıştı. Ortalama pas uzunluğuna baktığımızda Beşiktaş’ın halen daha eski kısa pas oyunundan uzakta olduğunu görüyoruz. Üstelik savunma hattını önde kuran ve beklerini de çok aktif kullanan bir Beşiktaş varken Şenol Güneş’in bu konuda ısrarcı olması gerektiğini düşünüyorum.

    Kanat Aksiyonları


    İki takımın kanat organizasyonlarına baktığımızda birbirlerini tamamladıklarını görüyoruz. Caner alışkın olduğumuz kanat bek tanımının hücum tarafını iyi yapsa da yaşattığı savunma zaafı nedeniyle Antalyaspor’un sağ kanadı işlediği belli oluyor. Tabii Caner’in önünde bir kanat forvet olan Babel’in varlığı da burada etken.

    Beşiktaş adına şaşırtıcı detay ise sahada dominant oyun karakteriyle bildiğimiz Quaresma olmasına rağmen hücum aksiyonlarının sol kanada yığılması. Beşiktaş adına umut veren etkenlerden bahsederken Quaresma bağımlılığının azalmasından da söz etmiştik. O durumu özetleyen bir nokta bu.

    Caner ve Quaresma


    Beşiktaş umut verdi ama yetmez dememizin arkasında yatan sebebi de az önce söz ettiğimiz iki oyuncuyla açıklamak mümkün: Caner ve Quaresma.

    Caner’in sol kanadı iyi işlediğinden, Quaresma’nın daha az orta yaptığından söz ettik ancak bu ikili hem kafasında hem de sahada takımla alakasız bir futbol oynuyor. Yani sahada 3 top olsa birini Caner’e, birini Quaresma’ya diğerini de takımın geri kalanına vermelisiniz. İşte bu bireysel oyuncu sayısının artması da Beşiktaş’ın umut veren futbolunu 90 dakikaya yayamamasını özetliyor. Zaman zaman bu duruma Babel’in katıldığını söylemek de mümkün.



    Quaresma ve aykırı oyunundan söz etmişken bu pozisyona değinmezsek Negredo’nun golsüz geçmesine rağmen iyi performansına haksızlık etmiş oluruz. İşte yukarıda bahsettiğimiz durumu özetleyen bir atak bu. Quaresma kaleyi cepheden gördüğünde kafasında ne varsa onu yapıyor. Benzer pozisyonları geçtiğimiz sezon Galatasaray ve Antalyaspor maçlarında da gördük. O maçların mağduru da Aboubakar’dı.

    Pas bağlantılarına baktığımızda Antalyaspor’da orta saha oyuncularının çok pasif kaldığını görüyoruz. Ev sahibi ekip savunma ve orta saha arasında bağlantı kuramamış ve kopuk bir oyun sergilemiş.

    Beşiktaş’ta ise iki stoperin de pasa yatkınlığı, özellikle de Medel ve Adriano’nun %94 pas isabetiyle oynamasının etkilerini görüyoruz. Pasa yatkın savunma ikilisi ve köprü işlevini çok iyi gören kanat bekler Beşiktaş’ın atağa çıkmasını kolaylaştırıyor. Aynı durum merkezdeki Atiba & Oğuzhan ikilisi için de geçerli.

    Son Söz

    Sezonun Şampiyonlar Ligi kısmını müthiş geçen Beşiktaş ligde özlenen oyunundan uzaklardaydı. Bu maçın ardından taraftarlarına umut aşılasa da sezonun geri kalanı için yetersiz bir performans söz konusu. Haftaya Kasımpaşa karşısında oynanacak futbola göre daha net konuşmak mümkün olacak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sfm1903

    Bu mesaj silindi.
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emiLL -- 23 Ocak 2018; 17:10:49 >
  • 34 yaşında ne vereceği belli olmayan adama 3 milyon mu? Kafayı yemişler veya para çok galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 38073808380938103811
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.