Şimdi Ara

[Beşiktaş 2017/2018 Sezonu] Genel Tartışma ve Transfer Konusu (2970. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104.888
Cevap
123
Favori
3.775.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 29682969297029712972
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maracanna

    Yapılacak şey belli. Şenol Güneş ya Talisca ve Quaresma iki şaklabanı kesecek ya da kendisi gidecek. Vallahi kusura bakmayın birileri bedel ödemek zorunda. Taş gibi takım şimdi pozisyona giremiyor. Valla ben olsam devre arasında ne yapıp edip Sosa’yı alırım. Orta sahayı Tolgay-Oğuzhan-Sosa yaparım. İşte o zaman o orta sahadan kimse top alabiliyor mu. Lensi de koy sağa ne ara paslar gelir ona. Lensin başarısız olma sebebi de bizim sistem mesela.Neyse kısacası artık bir değişikler yapılmalı aynı kadroyla çıkarsak yine bir halt olmaz bizden.

    Şu sosa diyip durmayın yeter artık. 2 sene önceki sosa yok. Sosa formsuz sosa yaşlanmış. Sosa gomez zamanındaki oyunu özlemeyen yok. Ama bu saatten sonra sosa olacak iş değil. Bize cenk satılır satılmaz sağlam genç bir 10 numara lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lawagolem kullanıcısına yanıt
    Hiç abartmıyorsun.Tam üstüne basıyorsun.Yıne yazılmış dün ama zaten daha önce de yazdık cızdık hep aynı şeyler.

    Talısca 2 yıldır böyle.Talisca gol atığı maçlarda dahi böyle.Tamam daha hareketli belki bu kadar kötü değil ama geneli böyle.Tarzı böyle..Çünkü gizli golcü beyimiz ! Süper müthiş gizli golcü !..

    Porto maçında da böyleydi sadece lig maçlarında değil yani.



    *******



    Talisca'nın böyle olması herkesi etkiliyor.Pozisyon az oluyor çizgiye daha mahkum kalıyoruz, böyle olunca Q7 nin dengesi bozuluyor " hele o da maça iyi başlayamadıysa takımı çok etkiliyor "Tolgay etkileniyor Atiba daha çok yoruluyor falan..Bakın 3-4 etken saydım hemen ilk aşamada.Forvetler zaten etkileniyor ; sonra Cenk kötü Negredo kötü.



    Olay kötü oynaması değil.Kötü oynarsın anlarım 10 maç kötü oynarsın anlarım ama sahada yoksun arkadaş ya ! Sahada ! Bak Ozi kötü oynuyor bazen.Bugün de girdi iyi oynamadı ama aldı verdi taşıdı .Tolgay ilk yarı 3 pozisyonda topu taşıdı sürdü bastı gitti ama topu vereği adam Talisca yok ! Çizgide bekliyor beyimiz ! Neymiş gizli golcüymüş ! Atiba geçen maç Porto maçı kaç kere boş alana koşular yaptı sayamadım.Adam 35 yaşında yapmadığı görevi olmadığı şeyleri yapmaya çalışıyor ,bizim beyimiz ceza alanı içinde bekliyor ben gizliyim diye ! Ozi girdi .Tolgay var.Rakip dar alanda oyun sıkıştı..Negredo ve Cenk var.Ozi topu alıyor gidecek ver-kaç lazım.Ee Talisca bey nerede ? 10 metre alanda takımın diğer 2 forveti ile yan yana bekliyor beyimiz ! Orta alan pas alanı bomboş ! 4 adım geri gelse pas olacak alan boşaltacak pozisyon yaratma imkanı olacak !



    Bakın Ozi niye kötü ? Çünkü adamın pas yapacağı deparla çıkacağı oyuncu sayısı az.2 yıl önce bu tarz oyuncu fazlaydı.Vardı takımda.Ama gecen sene bu oyundan dışarı çıktığımız için önce Olcay takımdan düştü sonra Oğuzhan'ın etkinliği düştü.Evet farklı oynamalılar daha geniş oyunları olmalı ama o ayrı konu ve oyuncuların eksikliği hatası." Bu ayrı "



    Talisca sezon başında çalışmalıydı artık başlamalıydı.Orta alan görevini yapmaya başlamalı çalışmalıydı.Bilmiyorum ne oluyor ? Takımda Talisca'nın bu durumunu dengelemek için defans beklerinin ve Babel gibi oyuncuların sık sık orta alana gelmeleri şart.Zaten çok gördük Babel artık çoğu zaman orta alana geçiş yapıyor bile.

    Adriano GG orta alana da destek vermeli çünkü Talisca orada yok ,olmuyor ! Porto maçındaki 2.yarı oyunun nedeni buydu işte ! Adriano ve Tolgay.Bu ikili %100 etkili oldular .



    Porto maçının ilk yarısı nasıl ? Hep uzun top hep uzun top..2.yarı nasıldı ? İstediğimiz gibi değil mi ?



    Demek ki takım oynayabiliyor.Ama o zaman neden oynamıyor ? İşte burayı hocaya sormak lazım.Neden Talisca diye ? Neden ısrar ediyorsun bu şekilde oyuna diye. Orta alan bomboş kanatlar kapanıyor.Zaten tek kanat oyuncusu var diğeri 3 maçın 2 sinde kötü.Haa bu arada diğer eksiklik de Q7 için son vuruşları ve duran toplar.Arkadaşın kullandığı kornerler hep boş kornerler oluyor.Etkili olamıyor.Madem böyle oluyor ee ona göre plan hazırlayın be arkadaş ya.Nedir bu böyle ?



    Talisca ne 9 ne 10 ne 11 numara.Talisca bir buçukluk şu anda.11 kişi sahaya çıkarsın Talisca'yı öyle oynatırsın ancak.+1 olarak.Ama o da kuraldışı Ya da hamle oyuncusu yaparsın.İyi hamle oyuncusu olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.A @zaszcyt :



    19 resmi maç oynandı;



    🔘 NEGREDO

    90 dakika sahada kaldığı maç sayısı: 0.

    Maç başı aldığı süre: 23.2 dk.



    🔘 LENS

    90 dakika sahada kaldığı maç sayısı: 1.

    Maç başı aldığı süre: 17.9 dk



    🔘 MEDEL

    90 dakika sahada kaldığı maç sayısı: 2.

    Maç başı aldığı süre: 25.7 dk



    🔘 QUARESMA

    90 dakika sahada kaldığı maç sayısı: 8.

    Maç başı aldığı süre: 72.6 dk.



    🔘 TALISCA

    90 dakika sahada kaldığı maç sayısı: 9.

    Maç başı aldığı süre: 74.9 dk.



    Şimdi bir sorun bakalım kendinize, yeni transferlere bu ikili kadar şans tanınmış/üzerlerinde ısrar edilmiş mi?





    Adam 10 dk kala giriyor, gol atıyor, sonraki hafta dalga geçer gibi zaman geçirmek için oyuna alıyorsun.



    Adam giriyor, pozisyon yaratıyor, sonraki hafta daha fazla süre vereceğine hiç oyuna almıyorsun.



    Israr etmezsen, verdiğin kıçıkırık 20-25 dakika süreyle NASIL OLACAK BU İŞ?





    Negredo bugün 30 dakika kala oyuna girdi. Birçok pozisyona girdi takım ondan sonra. Bir şutu da direkten dışarı çıktı. Sonuç itibariyle gol atamadı ama Cenk'ten daha yararlı oldu.



    Var mı derbide 11 başlar diyebilen bir tane Allahın kulu?





    Fener maçında asist yaptı, giremedi.

    Akhisar maçında gol attı, giremedi.

    Karabük maçında gol attı sayılmadı,giremedi.

    Bugün kafası direkten döndü, giremeyecek.



    Ne yapması lazım arkadaş bu adamın daha 11'e girebilmek, şans bulabilmek için ya?





    Girsin 3 maç 11 oynasın üçü de, görelim bir düzenli oynayınca nasıllar.



    Baktık olmadı, döneriz eskiye. Varsın 3 maç da bunlar kötü oynasınlar, yerlerine oynayanlar çok mu iyi oynuyor?



    Neyimiz kaldı arkadaş kaybedecek?



    Formsuz oyuncuda ısrar edince; hem formsuz oyuncuyu, hem yedekte şans bekleyenleri, hem maçı, hem aurayı, hem de sezonu kaybediyoruz.



    Lan çok değil ya, 3 maç da şu adamlarda ısrar edilsin. En fazla onlar da kötü oynarlar diğerleri gibi. Daha kötüsü yok bu işin, dipteyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence kimse boşuna çorpınmasın artık. Lig bizim için bitmiiş durumda ve tüm camia farkında.
    Sene sonunda yapılması gereken: Pepe-Vida defans hattı korunup, orta sahaya etkili ve oyunun kilidini açacak Sergen, Delgado, Sosa tarzı bir 10 numara, Quaresma gönderilip yerine etkili bir sağ kanat, ayrıca Gomez veya Abıubakar tarzı bir forvet.
    Ayrıca umarım Talisca nın adı bile geçmez yeni sezonda

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PAUL WALKER


    quote:

    Orijinalden alıntı: Pantherus IV

    Sorunu direk söylüyorum.O oyuncu,bu oyuncu,şu oyuncu değil suçlu.

    Sıkıntının halen forvetlerin kısırlığı sanıyorsunuz.Takımdaki sorun dikine kaleye gidememe,olgun,tehlikeli pozisyona girememe.Kanatlardan gel,orta aç,topu şişir,forvet ya da Talisca'nın kafa vurmasını bekle.Yaptığımız bu,şu ana kadar bunun ekmeğini yedik,yiyemediğimiz,pisi pisine giden puanlar da göbekten kaleye yaklaşamıyor olmamızdı,çünkü rakipler hep iyi kapandı,çözemedik.

    İki sene önceyi hatırlayın,taraflı tarafsız herkesin ağzının suyu aka aka izliyordu bizi.Göbekten,dikine,tek toplarla,seri paslaşmalarla kelimenin tam anlamıyla takır takır rakip kaleye geliyorduk.

    Geçen sene bu sistemin değişimlerinin sinyaliydi,daha çok kanatlara yönelmeye başladık ama dikine de oynuyorduk.Neyse ki şampiyonluk yolunda kaza yaşamadık ama hatırlayın,yine saçma sapan takımlara puanlar verdik.Bireysel becerilerle maç aldığımız oldu,Aboubakar gibi.

    Bu sene ise olay tamamen kanat organizasyonuna döndü,hücumda NET kısırız. Kilidi açamıyoruz,açamayacağız da bu gidişle. İşin savunma kısmında iyiyiz,hücumda kötüyüz. Quaresma'ya ver çalım denesin,orta yapsın,Talisca kafayı vursun,ya da Babel ceza sahasına yakın mesafeden topu sağına çeksin vursun,girerse girer,ya da penaltı,frikikten atarız.Birden fazla atılmış başka türlü gol çeşidi anımsayan var mı bu sene?





    Su zamana kadar en mantikli yorum.



    At saga sol kuvaresmaya gokhana iceri orta yapsin mantik bu



    Ezberledi herkes.

    Bunu hep söylerim ben de. Atibanın değerini tartışmıyorum ama tolgay ile birlikte fazla defansif kalıyorlar. Oğuzhan ofansif oyuncu ama o da 16 yaşındaki çocuk gibi duruyor sahada. Neden kendine bakmıyor neden çalışmıyor anlamıyorum. Formda bir oğuzhan tolgay ve önlerinde 10 numara ile oynamamız lazım ki dediğimiz gibi takır takır oyunumuzu oynayıp dikine gidelim. Eğer bunu yaparsak kanatlardaki yük azalacak ve Babel ve Quaresma çok daha rahat oynayacak. Tüm yükü onlara yükledik resmen. Talisca ile bu iş olmaz. Oğuzhan da bir an önce kendisine çeki düzen vermeli. İnşallah yönetim bunları duyar görür de devre arası hemen takviye yapar bir şekilde..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayalim farkli taktik anlayislara sahip, oyun okuyabilen, akan oyunda gidisati degistirebilen, rakibi analiz eden ona gore calisan, calistiran, kendini surekli gelistiren bir hoca.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arizona Dream -- 26 Kasım 2017; 11:34:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun atiba ve talisca.



    Necip kac defa oyun kurmayi denedi stoper oldugu halde atibaya verdigin her top bosa zaman kaybi. Adamin gol icin yaptigi hic bir olumlu bir sey yok. Atiba tam anadolu takimi topcusu koy malatyaya orda oynasin. Biz baski yapacaz atiba topu defansa veriyor. Taliscaya laf bile etmiyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arizona Dream kullanıcısına yanıt
    Gelse yine aynı tas aynı hamam olur. Yerli hocalar büyük takım çalıştırmanın stresini kaldıramıyor. Tek istisna Fatih Terim. Şenol hoca bile 2 şampiyonluk sonrası beklenti yükselince bocaladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sisyphus kullanıcısına yanıt
    En azindan 11 hafta boyunca orta kafa gol oynayip kapali takimlara karsi caresiz kalmayiz merak etmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arizona Dream

    Hayalim farkli taktik anlayislara sahip, oyun okuyabilen, akan oyunda gidisati degistirebilen, rakibi analiz eden ona gore calisan, calistiran, kendini surekli gelistiren bir hoca.







    Sorun talisca vs degil artik. Sorun 18 kisilik harika oyuncu kadrosundan 7sinin hic oynamadigi 11inin kotu oynadigi bir kadro yaratan hocada. Abdullah Avci gelse neler yapar cok merak ediyorum. Bizim taraftar Abdullah Avci cok kotu bir td'ymis gibi lanse ediyor ama Senol Gunesin besiktas oncesi kariyerinden cok daha fazla umut vaat ediyor Abdullah Avcinin suanki durumu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devre arası transfer çok önemli artık.Ben derim ki umarım Vida Everton iddiaları doğrudur da 4 milyon oradan gelir.

    Çünkü yönetimin hem nokta atışı hem de ileriki 2-3 sene için transfer yapmış olması lazım.Yani öyle biri alacaksın ki gol sorunu çözülecek ve seneye de 2 sene sonra da fayda göreceğiz.

    Öyle Gignac falan değil artık.



    Takımın sorunu ileride çoğalamamak.Yani Cenk neden etkisiz lig maçlarında ? Cenk sallamıyor falan değil yani.Yok öyle bir şey.Forvet etkisizleşiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arizona Dream kullanıcısına yanıt
    Orası kesin, çok iyi taktisyen. Ama demek istediğim şu an Başakşehir’de yönetim baskısı yok, taraftar baskısı yok, illa şampiyon olacaksın baskısı yok, avrupada başarılı olacaksın baskısı yok. Bir kısım futbolcusu zaten kariyerinde büyük takımlarda kendini göstermiş ve artık kafası rahat oynayan oyuncular. Büyük takım baskısı altında ne yapar bilemiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Puan anlamında birşeyin bittiği yok gs yi yen fark 3 olur 20 hafta var ama oyun anlamında kapalı savunmaları açmak için bir çözüm üretmeli Şenol Güneş. Oğuzhan her maç oynamalı zaten onun kaçarı yok Oğuzhan oynamayınca ara pas atan olmuyor sürekli kanattan deniyoruz. Tolgay Oğuzhan ikisi de oynamalı ligde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bestanden kullanıcısına yanıt
    Senol Gunes ne yapmis ya hu Besiktas'tan once? Allah askina ne basarilar kazanmis?



    Bizim gibi basariya ac zugurt millet dunya ucunculugunu basari saniyor.



    Basari her zaman 1.liktir, lider olmaktir. O kimsenin sevmedigi Terim Turkiye'nin tek basarili hocasidir.



    Senol Gunes bugunku degerine Besiktas ile ulasmistir. 2 sene once ortada yoktu bu adam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sezon başında Şenol'un istediği hırsız Burak, ağlak Volkan Şen falan alınmadı diye Şenol hırsını Negredo, Lens, Medel gibi oyunculardan çıkardı. Bu üçünü sezon başından beri hazırlayamayıp, rotasyona sokamadığı için sürekli aynı 11 mücadele ediyor. Zaten adam sabit fikirli, yeni gelen oyuncular da takıma adapte olamadığından dolayı yaşlı bir 11 olduğu için takım sıkıntı çekiyor. Bunun tek sebebi de Şenol'dur. Negredo, Lens, Medel'e bir özel antrenör, özel antrenman programı ayarlayıp takıma adapte etmek, oyuncularla çalışmak bu kadar zor olmamalıydı. Alanya maçında Negredo maç kazandırdı, ertesi hafta dalga geçer gibi 80'de oyuna giriyor. Ben Negredo yerinde olsam daha Şenol'un suratına bile bakmam, yattığım yerden alırım parayı. Rezalet resmen. ŞL'de de 90+2'de oyuna sokuyor, maç bitimine 1 dakika kala. Maçtan sonra zaten Negredo kimseyle tebrikleşmeden içeri kaçtı. Tebrikler Şenol, Beşiktaş tarihinin en iyi kadrolarından birinin içine ettin, oyuncuları resmen depresyona sürükledin sırf inatların ve egoların yüzünden sana helal olsun Şenol.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sisyphus kullanıcısına yanıt
    Olaya sadece buyuk takim baskisi olarak bakmayin. Buyuk takim DESTEGI bardagin en dolu tarafidir o yonuyle bakin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arizona Dream kullanıcısına yanıt
    Ben de aynisini dedim zaten. Fikret Ormanin Abdullah Avci ile arasi iyi. Eger hoca devre sonuna kadar bu gidisatini degistirmeyip inatlarindan vazgecmezse yolcu edilme vakti gelmis demektir. Devre arasi gelse keske Abdullah Avci ama basaksehir birakmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanatlardan ortalar ile denemeyi bırakıp ayağa pas ve ara paslarla sonuca gidilmesi gerekiyor. Oğuzhanın bir an evvel kadroda kendisine yer bulması gerekiyor.Dikine oynamıyor ligde son iki maçtır takım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okul yillarinda sinifta kendi basimiza hareket edebilir miydik?

    Koyunlar coban olmadan saga sola gidiyor mu?

    Makine basina oturmadan kendi basina calisiyor mu?





    Hoca su soktugumun topunu sisirme, surekli kanatlara gonderme, orta kafa golu birak ayaga dikine oyna dese yapmaya calismayacaklar mi?



    Sorun bu iste, sorun tamamen bu. Gecen sene takimi Abou ile Talisca sirtladi, simdi Talisca'ya sovuyoruz. Neden? Degisen tek sey Talisca mi? Q7 bir mac icinde 100 orta acip 100 unu isabetli acmak zorunda mi? Adam sikildi sikildi, her sey sirtina yuklendi ve kendisi de bezis durumda, bunu istahindan bile anlayabilirsiniz. Ustelik icerde bu ortalari karsilayacak adam yokken kendisine 100 orta actiriliyor. Besiktas'in cok buyuk hoca sorunu var gencler. Cok buyuk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sezon ligde şampiyonluk yarışında olmamamız şaşırtıcı değil. Başından beri işler hiç yolunda gitmedi.



    Mesele Şenol hoca'nın ötesinde yönetimin sezon öncesi yaptığı yanlışlıklar ve transfer hatalarının faturasını ödüyoruz.



    Şl den bir üst turdan hezimetle elenirsek şaşırmayın. Elenmek normal ancak tutunacak bir dal kalmamış olacak. Bu takım ligi 3.sırada bile bitiremez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 29682969297029712972
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.