Şimdi Ara

Berberimle Yaşadığım Münazara (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • Şu ürüne baktım internetten ve olumsuz yorumlar da var. Her aldığına ilk anda olumlu yorum atanlar olduğunu dikkate alınca, olumsuz yorumları da ciddiye aldım. Bu makine iyi midir ki?

"Almaz olaydık" diyen de var, "Olumlu yorumlara bakarak aldım. Ancak hiç memnun kalmadım. Doğru düzgün kesmediği gibi kestiği yerleri de acıtıyor. Tarakları kalitesiz. Kullanıldığı için iade edemiyorum. Elimde patladı." diyen de var. Bu olumsuz yorumlar beni etkisinde bıraktı.

• münakaşa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berber dayamasi yapio mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ben en son 6-7 yil once 60'a tras oluyordum, degiyordu her kurusuna

mahalle berberinde tras olup tek tip kekolar olarak geziyorsunuz sokakta sonra  

• sakal sevmediğim için. 2-3 günden fazla traş olmazsam da sadece jilet ile traş olmak zor oluyor.

• C minör akoru şöyle olur: C-Eb-G

Sen dört notayla yapıyorsun. O zaman C-Eb-G-Bb olmalı. Bunun adı 7li olur ve Cm7 olarak gösterilir. Beş nota yapsaydın 9'lu, C-Eb-G-Bb-D ve adı Cm9 olurdu. Bunların formüllerini ve nereden geldiklerini internette bulabilirsin, tabloları falan var. Ayrıca bu akorların "renkleri" farklı olur, hepsi farklı hisler verir ve gitmek veya "çözülmek" istedikleri yerler farklıdır.

C minör akorunda "C minör notası" olmaz. Notalar notadır. Diziler veya akorlar minör/majör/diminished/augmented vs. olabilirler. C notası sadece C'dir. C#, C diyezdir ve C notasından yarım nota tizdir. Db D bemoldür ve yarım nota pestir. Dizileri yazarken C# mi Db mi nasıl karar vereceksin? Dizide diyelim ki D notası da var, Db notası da var (mesela D majör dizisi). O zaman bütün bu yarım nota ince/kalın notaları diyez ile yazman lazım. Çünkü Db ve D aynı dizide yazarsan teknik olarak doğru olur ama saçma gözükür, insanlar gülerler.

C majör dizisinde "siyah" nota yoktur, evet. Dizi C D E F G A B notalarından oluşur. C minör dizisi ise C D Eb F G Ab Bb notalarından oluşur. Bu diziler tamamen farklı dizilerdir. Mesela gördüğün gibi C minör dizisini C D D# F G G# A# olarak yazmadım. Çünkü dizide hem G oluyor hem de G# ve böyle yazmak saçmalık.

Bence bir armoni kitabı al. Nurhan Cangal'ın Armoni kitabı güzeldir ve pdf olarak bulursun belki. Armoniye dair hiç bilgin yok ve deneme yanılma yoluyla uğraşıyorsun, buna gerek yok. Kafam karışmasın, İngilizcem de var dersen bir dünya yabancı kitap var, hem de do, re olarak değil C, D olarak gösteriyorlar ve kafan karışmıyor. Bana kalırsa do re mi hepsini çöpe at ve Amerikalılar gibi harflerle öğren. Hayatın kolaylaşır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elan Morin Tedronai -- 6 Ocak 2022; 13:1:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Mobidik kullanıcısına yanıt

Hocam vallahi bu ürün hakkında bir bilgim yok. Ben bunu kullandım çokta memnunum.

www.hepsiburada.com
    Remington HC4250 Quickcut Saç Kesme Makinesi Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/remington-hc4250-quickcut-sac-kesme-makinesi-pm-sgrem867301
  • unforgiven1127 kullanıcısına yanıt

70 yaşında adam ne dayayacak yaw :D

• Elan Morin Tedronai kullanıcısına yanıt

Değerli yorumlarınız için çok sağ olun hocam. Dediğiniz gibi kitap alacağım.

• Hah, ben bu görünümdeki cihazı daha önce görmüştüm ve aklımın köşesinde de kalmıştı. O zamanki fiyatı neydi hatırlamıyorum ama sanırım dolarla beraber, şı an 634 lira. Teşekkür ederim link ve bilgi için. :)

• Mobidik kullanıcısına yanıt

Rica ederim.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.