Şimdi Ara

Berbat ilerliyor ve bunu kimseye söyleyemiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar gençler. Mezunlardanım. Hani arafta kalan o gruptan. Akbilin tam basmaya başladığında artık sen de vasıfsız bir elemansın denen gruptan. Ben geçen sene Türkiye'nin en yüksek puanlı ilk beş lisesinden birinden mezun oldum. Fakat işte hocam o liselerden mezun olmayla her istediğin yere gidilmiyor. Sınava hasta girdim vesaire bin türlü şey çıkabiliyor insanın karşısına. Tabii insanın bahanesi olmamalı ama bahane yahut değil,olanlar,olgular,bahaneler ya da değillerin tümünün sonucu aynı kapıya çıkıyor neredeyse. O kapı da ''Başarısızlık'' ,'' Failure'', ''Scheitern'',''échec'' ve başka adı her ne ise... Ve sınavdan sonraki tüm o çaresizlikle '' napacam abi boş bölüm okyacağıma bir sene daha dayanırım '' diyerek mezuna kalıyorsun. Şuan iyi bir dersanede proje sınıfındayım. Ama iyi gitmiyor. Tıp istiyorum. Bir Cerrahpaşa'yı Capayı kazanacak kadar iyi değilim. MAT netlerim yükselmiyor. 3. kez mezuna kalırsam psikolojimin içine etmiş olacağım. Bu sene bile sarkastik geçmişken bunun aynısını bir sene daha kaldıramam. Geceleri sinirim bozuluyor uykum kaçıyor ya bu sene de kazanamazsam diye. Çok az zaman kalmış gibi hissediyorum. Bu saatten sonra bir şey düzeltilemezmiş gibi.. Çalışıyorum. Fakat bu şekilde ilerleyememek kafayı yedirtecek bana. Duygusal biri olmadığım için dışarı da vuramıyorum halimi. Atıyorum içime atıyorum içime. Anlatıp dertleşmeye ihtiyacım vardı. Ben de buraya yazdım bir nevi kendine anlatmak gibi oldu. Umarım ben de sizler de istediğiniz yerleri kazanırsınız.. Saygılar.







  • seni ben anlarım dostum bende aynı şekilde hocalarım arkadaşlarım nasıl gidemedin falan diyolar tavsiyem nedir dersen eksikleri belirleyip programı yapıp elimizden geleni yapmak gerisi Allaha kalmış dostum kısmetse olur zaten
  • Nereden mezun olduğun geçmişin nasıl geçtiği, geçmiş sınavda ne olduğu mühim değil. Önündeki sınavda çaresiz kalmak istemiyorsan tüm konulara hakim olmalısın ve buna çabalayacaksın. Yeterli görmüyorsan bi yerden kısıp derse vereceksin.
    3.seneye kalmayı tavsiye etmiyorum. 139 gün gayet yeterli bi süre
  • Anlıyorum hocam ama kendi kendine kuruntu yapmanın ya olmazsa olmazsa demenin bi faydası yok.18-19 yaşına gelmiş insanlarız stresten yapamama korkusundan parmaklarını kemirmeyi felan yakıştıramazsın kendine.Elinden geleni yapacaksın,olacaksa olur.Olmayınca da dünyanın sonu değil.

    Şu anda kaynağını ve sözün kendisini tam olarak hatırlayamasam hoşuma giden bir söz vardı."Gelecekte çekeceğin sıkıntıların kaygısını şimdi duyarsan hem bugünü hem yarınını zehir edersin." gibisinden bir şey.
    Yani 3. seneye kalırsam ne yaparımı düşünme.İnşallah kalmazsın ama kalırsan o zaman düşünürsün.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim, sana garanti veriyorum, hangi bölümü kazanırsan kazan, mezun olduktan sonra hayatının geri kalanında aynı parayı kazanacaksın, sende iş varsa ister doktor ol ister bir anadolu üniversitesinin iktisat bölümünü oku bir farkı yok :) kendini üzdüğüne paraladığına değmez emin ol.
  • Kaç k'dan kaldığını falan bilmiyorum lakin çok iyi bir liseden mezun olduğunu kendin ifade ettin en kötü ort. üstü bi temele sahipsindir.

    Bak ben kendimden örnek veriyim hiç unutmam geçen sene yani 2017 yılı mart ayı.Mezun senem yani.Sınavdan çıktım, ygs'den.Berbat geçmişti.100k ya girebilir miyim diyordum.Ve ben 2016'da 19k yapmıştım ygs'de.O zamanki yani sonuçların açıklandığı gün benim hayal kırıklığımı düşünebiliyor musun?Kaç k oldum:71k

    Hiç unutmam o günü.Aklımın başıma geldiği gündür aslında o gün.Arkadaşlarımın 3 katı sıralama yaptım nerdeyse.Yapayalnızdım.Üstelik ygs'den önce çok absürt bir çalışmamda olmamıştı lys adına.Ve sadece 70-80 günüm vardı.Ygs sonuçları açıklanana kadar da şoku atlatamadığım için çalışamadım.

    Asıl kırılma şurası.71k oldum.Hesapladım tıpa çekebilir miyim diye.Hatta şunu ifade ediyim ygs-1 83k ygs-2 71k.Anlayacağın tam olarak 71'de değil.Fizik kitabını açıyorum çözmeye çalışıyorum.Yok abi olmuyor.İçi gidiyor insanın.71'den 17'ya çekmem lazım min.

    70-80 gün bak buraya dikkat o umutsuzlukla,baskıyla, stresle uğraştım.Gerçekten öldüm bittim.Sonuç ne oldu? 20k.

    Dikkatten kaçırdığım sorularım oldu.Belki tıptaydım şu an.

    Senin iki katı daha fazla süren var.Artı taşımak zorunda olduğun 71k'lık bir yük yok.Adam gibi çalış.KAZANIRSIN.

    15 SAAT DEMİYORUM SANA.ULAN 7-8 SAAT ÇALIŞ KAFİ.AMA BU SÜREÇTE DIŞARI ÇIK GEZ TOZ.İÇE KAPANMA YOKSA KENDİNİ YER BİTİRİRSİN.GERİSİ ALLAH'IN TAKDİRİ.CERRAHPAŞA OLMAZ ÇAPA OLUR O OLMAZ MARMARA OLUR O ARTIK SINAV ANINA BAĞLI.DEDİM YA HER ZAMAN YAPTIĞIM SORULARI LYS'DE YAPAMADIM.


    EDİT:HA ŞUNU DA EKLEYİM.ÇOK ŞEY ÇEKTİĞİMİZİ FALAN DÜŞÜNMEYİN AYRICA.HAYATTA DAHA NELER VAR, BETERİN BETERİ VAR.YAPACAĞIMIZ SADECE ŞU 24 SAATTE 7-8 SAAT ÇALIŞMAK SADECE.GÖZDE BÜYÜTMEYE LÜZUM YOK.BÜYÜTTÜKÇE BATIYORSUN ZİRA.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayımsı Kel Aslan -- 6 Şubat 2018; 7:58:29 >




  • saçma sapan bir anadolu liseinden mezunum. Mezunların çoğu zamazingo ünilerde fen edebiyat okuyor yada birçoğu kızların evlenmi, ev kurmaya başlamış durumda. Keşke o anadolu lisesinde 9. ve 10. sınıfta dışarda gezceğime adam akıllı çalışsaymışım diyorum ama önemi yok. İnş Allah izin verirse bu sene o okulada,aileme de tıpın onur ve gururunu yaşatıcam. En güzel zafer herkesin sana karşı olduğu zaferdir zaten, mezunum çöpüm demeye gerek yok bu arada bende 12.sınıf değilim yani. 5 aylık sürede max verim almaya bak. Seneye otobüste Marmara üniversitesi haydarpaşa kampüsünden geçerken ordan binen kızlarla kesişirsin acısını çıkartırsın hayat güzel sen kendini ezme yeterki
  • marmaradishastası kullanıcısına yanıt
    Helal bee çok güzel yazmışsın Ben bile motive oldum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.