Şimdi Ara

Berat Albayrak açıkladı: Ekonominin yönetimi ABD'li şirket McKinsey'e verildi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
438
Cevap
4
Favori
91.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
257 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Q habere göre

    Ekonomide nasıl bu kadar başarılıyız?

    Bu yüzden Amerikalılar yanımızda staj yapacak



    Trump pes etti

    Ulan bu trump az değil ha

    Melanie yi bile kullandı

    Bizi yıkmak için ama başaramadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeryüzüne bunlar kadar ikiyüzlü, bunlar kadar sahtekar bir baska topluluk gelmemistir herhalde.

    Ulan hani ABD bize ekonomik darbe yapmaya calisiyordu? Merkezi New York'ta olan, Amerikan kapitalist bakis acisinin temsilcisi bir kurulus. Ulan Avrupa'da hic mi düzgün, asiri kapitalist olmayan bir danisma hizmeti yoktu? Bula bula "bize darbe düzenliyorlar, faiz lobisiii" dediginiz adamlara mi kaldiniz?

    Direkt faiz lobicilerine ekonomiyi teslim etmisler. Ulan IMF bile en azindan "sana para vericem ama güzel projelere harca tamam mii, ona göre" diyen bir kurulus. Bu McKinsey neyin nesidir? Koskoca ulusal ekonomi, amacı kar etmek ve para kazanmak olan bir sirkete mi devredilir amk?!

    eksi sözlük'teki entry'yi de koyalim:


    **********

    mckinsey şirket olarak ne yapar diye bakarsak: mckinsey aslında özetle amerikan emperyalizimini hem amerikan ve hem de amerikan olmayan şirketlere uygular. pek çok mckinsey case'i m&a ile sonlanır. yani mckinsey'nin en nihayetinde size vereceği tavsiye şirketinizin yüzde 51'ini ya da yüzde 49'unu tüm dünyayı sarıp sarmalamış dev bir amerikan şirketine satmanız yönünde olur. siz de bu tavsiyeye uyup satış kararı verirsiniz ve bu m&a işini yürütmesi için yine mckinsey'e iş veririsiniz. sonuç olarak şirketiniz türkiye için büyük, dünya için küçük; amerikan ekonomisine istanbuldaki merkezinden inanılması güç derecede düşük bir maaşla çalıştırdığı elemanları sayesinde, yılda bilmem kaç milyar dolar katkı sağlayan bir sub-american şirketine dönüşür.

    1. öncelikli olarak mckinsey bir markadır ve mckinsey'i danışman olarak çağıran bir şirket müthiştir ve güvenilirdir. böyle bir algı vardır daha doğrusu. bu ulaşılması güç markayı şirketinizin adının altında istersiniz.

    2. mckinsey'i çağırırsınız. bu adım en önemli adımdır. çünkü siz mckinsey'den yardım talep etmişsinizdir; mckinsey size yardım önermemiştir.

    3. siz mckinsey'i çağırdığınız için mckinsey'in yaptığı tüm illegal işler aklanır. sözleşmeyi imzalarsınız. mckinsey'den bir grup şirketinizin bir odasına gelip yerleşir.

    4. mckinsey sizden bol miktarda data talep eder. bu dataların çoğu aslında gizli şirket bilgileridir. mckinsey'i siz çağırdığınız için bütün dataları verirsiniz.

    5. mckinsey ba'leri bu dataları mckinsey veritabanlarına girer. artık geçmiş olsun çünkü şirketinizin tüm bilgileri mckinsey global veritabanına geçmiştir ve amerikan emperyalist sisteminin kullanımına açılmıştır.

    6. mckinsey çalışanları datalarınızı yine mckinsey tool'ları kullanarak işler ve sorunun ne olduğunu bulmaya çalışır. bunlar güzel şeylerdir. şirketinizin bir sorunu vardır ve mckinsey bu sorunu bilimsel yaklaşımla tespit etmeye çalışmaktadır. bunun yanlış olan kısmı mckinsey çalışanlarının sorununuza amerikan kapitalizmi çerçevesinden bakıyor olmasıdır. ulusal ekonomi, bağımsız ekonomi, kültürel değerler, çevre bilinci, hukuk devleti, sosyal devlet, çalışan hakları gibi kavramlar bu bakış açısının dahilinde değildir. bu bakış açısının tek amacı şirket sahibini bir şekilde daha da zenginleştirip şirketin bir şekilde global network'e bağlanmasını sağlayarak aslında amerikadaki büyük patronu mutlu etmektir.

    7. sınır tanımayan mesailer, meşakkatli toplantılar, alengirli çalışmalar sonunda mckinsey gelip size bir powerpoint sunumu yapar. burada şirketinizin sorunun ne olduğunu görürsünüz. sorunu kabul edersiniz ve sıra çözüme gelir. size sunulan daha önce de söylediğim gibi aslında sizi global network'e dahil edecek bir çözümdür. bunu uygulayıp uygulamamak yine size kalmıştır. uygulamaya karar verirsiniz ve böylece bu sizin kararınız olur; yani mckinsey'nin illegal tavsiyeleri yine aklanmış olur.

    8. tebrikler: global network' hoşgeldiniz. şirketiniz artık çoğunluğu yahudi iş adamlarından oluşan, data, silah, uyuşturucu, petrol ve 3k ticareti yapan, terör örgütlerini destekleyen, amerikan ve israil çıkarlarını her şeyin üstünde tutan dev bir ağın küçücük bir parçası. şirketiniz bu global ağ izin verdiği ölçüde büyüyecek ancak sonuç olarak türkiye'de bir şirket olduğunuz için fazla da büyümeyecek. siz ise bir mckinsey bağımlısısınız. artık kritik bir karar almadan önce mckinsey'i çağıracaksınız. böylece kritik kararlarınızın riski mckinsey ile paylaşılmış olacak ve global network'e daha da sıkı bağlanmış olacaksınız.

    bu işleyiş tam olarak amerikan emperyalizminin işleyişidir. güzel yanları vardır. örneğin karar alınırken analitik ve bilimsel yöntemin uygulanması bu işin en güzel yanıdır. mckinsey şirketinizin gerçekten de daha fazla kar etmesini ve daha verimli çalışmasını sağlar. ancak elden giden bağımsızlığınızdır. dünyada dönen para ile kıyasladığınızda iki kuruş uğruna en nihayetinde pkk'ya silah temin eden ağın bir parçası olmuşsunuzdur ve pkk o silahlarla sizin askerlerinizi şehit etmiştir.

    mckinsey çalışanlarının robert college, dame de sion gibi okullardan mezun olmuş, türkiye'de odtü, boğaziçi (amerikanlar kurmuştur), bilkent-koç-sabancı (zaten global network'e dahil olmuş şirketlerin üniversiteleri) ya da amerika'da bir okula gitmiş kişiler olması ya da bu çalışanların rockefeller tarafından desteklenen okullarda mba yapmış olması bir tesadüf elbette değildir.

    özetle, türkiye gibi anti-emperyalist doktirin üzerine kurulmuş bir ülkede
    mckinsey'de çalışmak ya da mckinsey'den danışmanlık almak ciddi anlamda üzerinde düşünüp almanız gereken bir karardır. iki kere düşününüz.

    https://eksisozluk.com/entry/70287981
  • McKinsey, ülkelerin icra/İflas işlerine bakar.

    Yani McKinsey son ütücü oluyormuş
  • Nerede bu sevdalılar

    Gören duyan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş ciddiyim bu akp ye acayip kanım ısınmaya başladı.Bir parti ümmetiyle bu kadarmı maytap geçer.Hemde öyle baya baya göstere göstere masaya vurarak
  • AKP adlı ihanet ve soygun şebekesinden beklenen bir şey

    Bu olayın 6.filonun izmir açıklarınna demir atınca mı olacak yoksa Ankara'ya atanan ABD'li yöneticilerle mi olacak bilmiyordum AKPliler o kadar kurnaz ki kimse bilmesin,duymasın diye işi Amerikada halletmişler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan adamlar ülkeyi sattıklarını açıklıyor bizim millette şimdi damat ne yaptığını bilir diyecektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direk anahtar teslim yapsaydınız bari bu ne?

    Aklı selim herkes bunun ne anlama geldiğini bilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 28 Eylül 2018; 4:32:42 >
  • Bence doğru bir yaklaşım.

    Demokrasinin zaten sonuna gelindi. Seçilenler oy ve koltuğunu korumak adına popilizm yapıp kurumu uçuruma yuvarlıyor.

    Futbol klüpleri bunun en basit örneği. Her gelen başkan taraftar transfer istiyor diyip klübü biraz daha bataklığa sürüklüyor.

    En mantıklısı bu şekilde hizmet satın almak. Ha bizim siyasetçilerimiz buna ne kadar uyar soru işareti!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yürürlükte olan bir Büyük Ortadoğu projesi var. Her ne kadar çok uzun zamandır gündemde olmasa da arka planda işleyen bir proje. Ve yine bahsedilen o cokkk büyük düşmanlarla arka planda can ciğer kuzu sarması.... O yüzden bunu hatırda tutmakta fayda var böylece size mantıksız gelen olayları yorumlamanızda yardımcı olacaktır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zamanında imf ile anlaştı diye rahmetli Ecevit'e laf atan omurgasızlar şimdi ne diyecek acaba.
    Rahmetli Ecevit para aldı ama bu ülkede tek kurumu satmadı.

    Hazıra dağ dayanmaz bu lükse, itibara, savurganlığa bizim vergilerin yetmeyeceği daha yıllar öncesinden belliydi ama siz ne istedilerse verdiniz. Tek adamlık hayırlı olsun hepinize, şimdi kına yakın bi tarafınıza.
  • Hayırlı Olsun. Bizimkiler yönetemiyordu Mckinsey umarm daha başarılı bir iş çıkarır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf merak ettiğim için soruyorum.

    Ekonomik durumun ve doların artması dış güçlerin işi diyen, dolar yakan, iphone parçalayan ve her fırsatta Amerigaa'nın oyunları bunlarrr diyen Akp'li vatandaşım bu duruma ne diyecek?



    Mevcut durum kötüye gittiği zaman, dışarıdan bir şirket veya devletin hazırladığı rapora uyup çıkış arayacaksak neden ekonomi bakanı, maliye bakanı, ve benzeri bakanlıklar var? Koysunlar o bakanlıklara seni beni vallahi daha iyi idare ederiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İhanet ettik dediğinde hüloğğğ diye alkışlamayı unutmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.