Şimdi Ara

Benzinli vs Dizel Gerçekçi Karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 yılda 3 adet araç değiştirdim her sabaha 6-7 1. Köprü trafiğine girip akşam 8-9 da geri dönüyorum.hem benzin otomatik hem benzin-LPG hem de dizel araç kullandım.Büyük çoğunluğu dur kalk trafik ve 25 kmh ortalama hız ile kayıt altına alınmıştır.Kullandığım araçlar ve yakıt tüketimleri :

2021 Corolla 1.5 Vision otomatik benzin tüketimi 8-10lt/100 km

2009 Model Kia Rio 1.4 Ex Trend Benzin-Lpg 10-11 Lt+1 Lt benzin /100 km

2012 Fiat Linea 1.3 Multijet emotion Euro 5d

5-6 Lt/100 km ama agresif kullanırsanız 7 litreye kadar çıkabiliyor

Katedilen yok Ataşehir-Mecidiyeköy arası çoğunlukla d100 üzerinde yapılmıştır.Bu verilere göre hangisi daha tasarruflu kişiden kişiye göre değişir.Bence en tasarruflu Japon veya Kore üretimi atmosferik LPG’ye uyumlu bir araç kullanmak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Gerçekler ile konuşalım;

2 ton E300d şehir içi 7 litre genellikle km başı 5.5TL yakıyor 78.60TL'den baz alırsak bedavadan biraz pahalı.

E300d'den önce W218 CLS350CDI vardı eski nesil 2012 model o bile 9 litreyi geçmiyordu baya az yakıyordu 3 litre hacimle.

1.5TDCI MK8 düz vites 6 ileri Fiesta sert ve dikkatsiz kullanım 4.2/4.9 litre yani 3.20/3.85TL falan yakıyor km'de, sert kullanım pompa hesabı da yapıyorum 42 litre deposu var ışık yanmadan alınca 33 litre falan alıyorum 2570TL civarına doluyor ve yapılan km komple şehir içi 800km civarı.

1.0 Bayon turbo var otomatik benzinli;

Sakin kullanım ve şehir içi ama dur kalk olmayan sabit 80-90km hızla gidilen şeklinde kullanılıyor çoğunlukla gece ve 8.2 yakıyor, 69TL'den baz alırsak 5.65TL

1.3TCE Megane ise daha ilginç Mercedes gibi kullandığım zaman 11 litre seviyelerinde pompa ölçümü ve km'de 7.60TL yakıyor.

Günlük 5-10km araba sürüp benzinli araba harika, çok az yakıyor diyen milyonlar var, onlara inanırsanız siz bilirsiniz.

Hala günümüz şartlarında en son tercih edilecek yakıt türü Türkiye şartlarında benzindir.

ABD'de olsam 7 litre hacme bile binerim ama Türkiye'de parayı sokağa atmak gibi bir şey benzinli araba.

Elektrikli arabaların da çoğunun MTV dezavantajı var, üstüne kaskoları çok pahalı. 3-4 araba bedeli kasko çıkıyor en basit örnek Tesla'ya. EQA bile çok pahalıydı kaskoda.

Frontera falan gibi kışın %100 şarj ile 140-150km menzil veren araçları zaten saymıyorum.

Adam haftada 200km arabaya binmiyor, 10 günde bir şarj ediyorum diyor.  

• Elektrikli bir araç en tasarruflusu olacaktır.

Olmadı Hybrit bir Toyota bu dur kalk ve yoğun trafikte mucize yakıt tüketimine imza atar.

25 km ortalama hızda 1.5 honda hibridi yazın 3,5-4 kışın 4,5-5 litre yakıt tüketecektir.

bu kategorideki araçlar, honda jazz-hrv toyota yaris -yaris cross

neden 1.8 hibridleri dahil etmedin diyorsanız amaç tasarruf ise 1.8 mtv si ödememek için.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 4 Nisan 2026; 18:8:22 >

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • Yıllardır süren ve son 1 aydır dizeli yine ultra kötü gösterme suni gündeminin oluşturulma amacı nedir, enteresan.

Gerçekler ile konuşalım;

2 ton E300d şehir içi 7 litre genellikle km başı 5.5TL yakıyor 78.60TL'den baz alırsak bedavadan biraz pahalı.

E300d'den önce W218 CLS350CDI vardı eski nesil 2012 model o bile 9 litreyi geçmiyordu baya az yakıyordu 3 litre hacimle.

1.5TDCI MK8 düz vites 6 ileri Fiesta sert ve dikkatsiz kullanım 4.2/4.9 litre yani 3.20/3.85TL falan yakıyor km'de, sert kullanım pompa hesabı da yapıyorum 42 litre deposu var ışık yanmadan alınca 33 litre falan alıyorum 2570TL civarına doluyor ve yapılan km komple şehir içi 800km civarı.

1.0 Bayon turbo var otomatik benzinli;

Sakin kullanım ve şehir içi ama dur kalk olmayan sabit 80-90km hızla gidilen şeklinde kullanılıyor çoğunlukla gece ve 8.2 yakıyor, 69TL'den baz alırsak 5.65TL

1.3TCE Megane ise daha ilginç Mercedes gibi kullandığım zaman 11 litre seviyelerinde pompa ölçümü ve km'de 7.60TL yakıyor.

Günlük 5-10km araba sürüp benzinli araba harika, çok az yakıyor diyen milyonlar var, onlara inanırsanız siz bilirsiniz.

Hala günümüz şartlarında en son tercih edilecek yakıt türü Türkiye şartlarında benzindir.

ABD'de olsam 7 litre hacme bile binerim ama Türkiye'de parayı sokağa atmak gibi bir şey benzinli araba.

Elektrikli arabaların da çoğunun MTV dezavantajı var, üstüne kaskoları çok pahalı. 3-4 araba bedeli kasko çıkıyor en basit örnek Tesla'ya. EQA bile çok pahalıydı kaskoda.

Frontera falan gibi kışın %100 şarj ile 140-150km menzil veren araçları zaten saymıyorum.

Adam haftada 200km arabaya binmiyor, 10 günde bir şarj ediyorum diyor.  

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hybrit/Elektrik en mantıklı çözüm olur hocam, lpg bir yere kadar.

ONLARCA FORUMCU MUTLU MÜŞTERİ KONU LİNKİMİZDE...

AYRICA AYIN İLK GÜNÜNE ÖZEL ALLİANZ KASKODA NET %30 İNDİRİM FIRSATI!

FORUM KONUMUZ...
  • maligezgin kullanıcısına yanıt

Maşallah diyelim.

Muhteşem bir tüketim verisi.

Ama her yerde paylaşma forumun gudubeti çoktur nazar değmesin.  

Esasında Tasshelhoff'un 1.5 Tam Hybrit önerisi mantıklı.

Ancak B sınıfı bu araçların gerek sıfırı, gerekse ikinci eline inanılmaz fiyatlar isteniyor.

Konu sahibinin kullanım verilerine göre, yıllık yaptığı km.de yapacağı tasarruf, 1.8 Hybrit vergisini önemsiz bir duruma sokar.

5 senedi forumdayım sizdrki şu dizel aşkı bitmeyecek hocam  .Ben hiç bir şeyi kötülemiyorum.Kendi edindiğim verileri ortaya koyuyorum.Zaten artık araba yerine motosiklet ile işe gidip geliyorum.İşe araç kullanarak gitmek artık memur işçi beyaz yakalılar için şaçmalık.

Yooo aşk falan değil. Dediğim gibi ABD'de yaşasam 5 litre altına binmem benzinliye binerim.

Türkiye şartlarında benzinli araba kendi parana düşmanlıktır.

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt

Evet, günlük 15, km rutinim var. 4 lt ustu yakınca bugün çok yaktı diyorumBenzinli vs Dizel Gerçekçi Karşılaştırma 

Aslında evden şarj edebilen ev almak isterim fakat şu an mümkün değil

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.